Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • format atmam gerekiyor ve vistaya geçmeye karar verdim...

XP kurmuştum ve 2 senedir idare ediyordu.. C D E olatak partation yapmıştım...

şimdi RECOVERY CD'sini takınca direk vista kurulumunu gerçekleştirebileceğim dimi herhangi bir problem olmaz umarım...

driver'lar içinde TOSHIBA DRIVER sitesinden TOSHIBA / A SERIES / PSSA9 / VISTA 32BIT / DRIVERS burdan indirip kuracağım. yoksa cdde hepsi hazır mı geliyordu?
  • önecelikle vistaya dönmekte haklısın bence. sp2 çıkacak yakınlarda.
    evet dediğin bir olacak galiba. dvdyi takınca normal recovery yapacaksın. driverların hepsi yüklü olacak kurulum bittiğinde. ama biraz eski driverlar. güncellemek isteyebilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: WOLKY

format atmam gerekiyor ve vistaya geçmeye karar verdim...

şimdi RECOVERY CD'sini takınca direk vista kurulumunu gerçekleştirebileceğim dimi herhangi bir problem olmaz umarım...

driver'lar içinde TOSHIBA DRIVER sitesinden TOSHIBA / A SERIES / PSSA9 / VISTA 32BIT / DRIVERS burdan indirip kuracağım. yoksa cdde hepsi hazır mı geliyordu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arslanbenzer

önecelikle vistaya dönmekte haklısın bence. sp2 çıkacak yakınlarda.
    evet dediğin bir olacak galiba. dvdyi takınca normal recovery yapacaksın. driverların hepsi yüklü olacak kurulum bittiğinde. ama biraz eski driverlar. güncellemek isteyebilirsin
    quote:

o hazırlığı yaptım bütün driverları indiridim :) hali hazırda beklemekte...

vista sp2 çıktı diye biliyorum geçen başka bir notebook'a kurmuştum... ;)

• çıktı ama beta sürümü herhalde çünkü windows update'e gelmiyor :) bulabilirsem ben de indireyim
    quote:

quote:

quote:

• ben direk olarak windows update'den indirmiştim... extra download yapmadım... 336mb tarzı bişeydi yanlış hatırlamıosam...

bu arada toshiba driver'larda PSAA9 değil PSAAR'miş ;)
  • quote:

çıktı ama beta sürümü herhalde çünkü windows update'e gelmiyor :) bulabilirsem ben de indireyim
    quote:

quote:

quote:

linki burda:

Link!

ama boyutu çok fazla(1.6gb) bende hiç yer kalmadığı için indirmeyi düşünmüyorum, biraz değerlendirme okumam lazım yeni sp ile ilgili..

• quote:

Orjinalden alıntı: Knightcop

Arkadaşlar, ben XP kurulumumu başarılı bir şekilde tamamlayabildim. Şu anda driverlar ile ilgili olarak her hangi bir sıkıntım yok. Fonksiyon tuşlarına daha önceden Vista üzerinden ulaşabiliyorduk ancak XP içerisinde aynı özelliği kuramadım. Var olan tüm driverları kurdum ancak bu özelliği beceremedim. [Yanlış anlaşılmışım, Fonksiyon tuşları kesinlikle çalışıyor, sadece Vista'da o üstte çıkan menüyü XP'de çıkaramadım, yoksa fonksiyon tuşları namına herşey çalışıyor, onda sıkıntı yok] Çok da önemli değil ancak olsa daha güzel olurdu. Başka dikkatimi çeken eksik olmadı, yani hiç detaylı olarak incelemedim ne eksik ne değil, ne tam olarak kuruldu kurulmadı diye ama içimden bir ses birşeylerin eksik olduğunu söylüyo :D. Benim herşeye ihtiyacı yok zaten, ihtiyacım olan tek şey SAP2000 kullanabilmek için XP idi. Kurdum, gerisi boş bana. Ancak benim çektiğim dertleri başkalarının daha az çekmesi için driverları upload edeceğimi söylemiştim. Ancak driverların tamamı 200MB civarı birşey olduğu için upload etmek bir miktar işkence olacaktı. Ben de bunu düşündüğüm için Toshiba'nın sitesinden driverları tek tek indirirken aynı zamanda da konumlarını da almıştım. Şimdi de size onları veriyor, hem böylece istediğinizi indirir, istediğinizi bırakabilirsiniz.

Aşağıda bulunan driverlardan Ses driverları PSAAR'nin (A100 PSAAR, bizim bilgisayarlarımız A100-599 bu gruba giriyor) direk XP driverını, geri kalanının tamamını ise PSAA9'un XP driverlarından aldım. Şimdilik aklıma pek birşey gelmiyor, hatırlarsam yazarım tekrar. Şimdi uyumak istiyorum :)
    Hepinize kolay gelsin, umarım herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan XP kurulumlarınızı tamamlayabilirsiniz..

TOSHIBA A100-599 WINDOWS XP DRIVERS (PSAAR):
    Acoustic Silencer
    Display Driver
    Assist
    Bluetooth Monitor
    Bluetooth Stack
    Chipset Utility
    Common Module
    Controls
    DVD-RAM Driver
    Flash Media Driver (Texas Instruments)
    Hotkey Utility
    Installation Instruction
    LAN Driver (8.0.43.0)
    Modem Driver
    PC Diagnostic Tool
    Power Saver
    SD Memory Format
    SD Secure Module
    Sound Driver
    Touchpad Driver
    Wireless Lan Client Manager (Atheros 4.1.1.231I153)
    Wireless Lan Driver (Intel 10.1.0.2W61)
    Wireless Lan Driver (Atheros 4.1.2.111I129)
    Wireless Lan Driver (Intel Intel® PRO/Wireless 3945 A/B/G Driver version:10.5.1.59;PROSet version:10.5.0.1)
    Wireless Lan Driver (Intel 10.1.0.13A)
    Touchpad On/Off Utility
    Utilities
    Zooming Utility

Driverlar için çok teşekkürler.

• Hocam benim çok acil yanıtlanması gereken bir sorum olacak.

Ben de A100-599 kullanıcısıyım ve bilgisayarımın ram belleğini artırmak istiyorum.
    Maksimum 4GB demiş. Yani 2GB'lık 2 adet ram almam gerek.
    Ama parantez içerisinde (533MHz) denilmiş.
    Bu 533 bilgisayarla gelen RAM hızı mı, yoksa en fazla desteklenen ram hızı mı?
    En fazla desteklediği hız ise..

Fakat Untel 945M Express Chipset'in 667MHz desteklediğini söylüyor bu site, resmi sitesi:
    http://www.intel.com/Products/Notebook/Chipsets/945PM/945PM-overview.htm

(bkz: Dual-channel DDR2 667MHz Memory Support Up to 10.7GB/s of bandwith and up to 4GB memory addressability, for faster system responsiveness.)

Arkadaşlar çok yakın bir zamanda iki adet 2GB ram alıcam.
    Ama 667MHz gerçekten destekliyorsa 667 almak istiyorum. Desteklemiyorsa 533 ile yetineceğim.

Ya bu 533'lüklerden 2 adet alacağım: 124YTL
    http://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-533mhz-ddr2-cl4-notebook-ram-kvr533d2s42g/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd53047#tablnk

Ya da bu 667'liklerden 2 adet: 106YTL
    http://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-667mhz-ddr2-notebook-memory-kvr667d2s52g-/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71542

Gördüğünüz üzere arada 20 YTL'lik bir fark var ve ucuz olanı çok az da olsa daha hızlı.
    667MHz desteklemesini umarak huzurunuzdan ayrılıyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemizotuX -- 12 Temmuz 2009; 18:18:08 >

• @SemizotuX

a100-599 533mhz ve 667mhz lik ramleri destekliyor, alırsanız sorun yaşamazsınız, ancak bizim bilgisayarların 4 gb taksanız da anakarttan dolayı 3gb olarak tanıdığı gibi birşey hatırlıyorum. 533mhz ile 667 mhz arasında çok fazla performans farkı yok ancak 667mhz daha ucuz daha yeni teknoloji, 667mhz almak daha mantıklı.

ayrıca ben 5-6 ay önce 34$ a bir arkadaşıma 2x2gb ram (markayı hatırlayamadım corsair olabilir) aldığımızı hatırlıyorum, biraz pahalı gibi fiyatı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SemizotuX

Hocam benim çok acil yanıtlanması gereken bir sorum olacak.

Ben de A100-599 kullanıcısıyım ve bilgisayarımın ram belleğini artırmak istiyorum.
    Maksimum 4GB demiş. Yani 2GB'lık 2 adet ram almam gerek.
    Ama parantez içerisinde (533MHz) denilmiş.
    Bu 533 bilgisayarla gelen RAM hızı mı, yoksa en fazla desteklenen ram hızı mı?
    En fazla desteklediği hız ise..

Fakat Untel 945M Express Chipset'in 667MHz desteklediğini söylüyor bu site, resmi sitesi:
    http://www.intel.com/Products/Notebook/Chipsets/945PM/945PM-overview.htm

(bkz: Dual-channel DDR2 667MHz Memory Support Up to 10.7GB/s of bandwith and up to 4GB memory addressability, for faster system responsiveness.)

Arkadaşlar çok yakın bir zamanda iki adet 2GB ram alıcam.
    Ama 667MHz gerçekten destekliyorsa 667 almak istiyorum. Desteklemiyorsa 533 ile yetineceğim.

Ya bu 533'lüklerden 2 adet alacağım: 124YTL
    http://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-533mhz-ddr2-cl4-notebook-ram-kvr533d2s42g/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd53047#tablnk

Ya da bu 667'liklerden 2 adet: 106YTL
    http://www.hepsiburada.com/kingston-2gb-667mhz-ddr2-notebook-memory-kvr667d2s52g-/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71542

Gördüğünüz üzere arada 20 YTL'lik bir fark var ve ucuz olanı çok az da olsa daha hızlı.
    667MHz desteklemesini umarak huzurunuzdan ayrılıyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

tam emin değilim ama 667 desteklemiosa bile 667 takabilrisimniz fakat 533 performansı alırsınız...

bu arada 533 ile 667 arasındaki farkı inanın anlayamazsınız ;)

• Selam arkadaşlar, ben windows 7 ultimate i bizim laptop a kurmak istiyorum da elimdeki "windows 7" dvd si 64 bit lik. bizim makina 64 bit lik işletim sistemini destekliyormu bilen varmı acaba. şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: werty_tr

Selam arkadaşlar, ben windows 7 ultimate i bizim laptop a kurmak istiyorum da elimdeki "windows 7" dvd si 64 bit lik. bizim makina 64 bit lik işletim sistemini destekliyormu bilen varmı acaba. şimdiden teşekkürler.

Makinede 64-bitlik işlemci olduğundan çalışır yani Windows 7 64-bit yükleyebilirsin. Tabii bütün driverları tanır mı denemek lazım.
  • 2 senelik nurtopu gibi biir makinem var. güzel gayet memnunum kendisinden . ama bu aralar açılış süresi iyice abardı, ama normal derecede değil, masaüstü hemencecik görünüyor normal süresinde, ama başlat, çubuk, masaüstündeki simgeler falan 10 15 dakka geç geliyor. ben bu duruma açma düğmesine basıp 10 15 dakika sağda solda gezmek gibi bir çare buldum ama o da bi yere kadar. var mıdır bu durumda bulunan bir makine? çözüm falan?

not1: format atınca geçebilir doğrudur "direk format" çı arkadaşlar, ama fakat önümüzdeki 1 2 ay format atamıyorum makinaya, elim kolum bağlı o konuda...

not2: masaüstü normal geliyor dedim, sonra başlat, çubuk gecikiyor demiştim. ben de bu başlat, çubuk falan explorer.exe ile ilgilidir diye başlangıçta masaüstü görünür görünmez görev yöneticisinden bu explorer.exe kardeşimizi kapatıp açıyorum cillop gibi oluyo makina.

not2den benim anladığım yazılımsal bir sorun, format paklar gibi geliyor. ama not1de de dediğim gibi format atamıyorum geçerli bazı sebeplerden dolayı. var mıdır bi programı bişeyi bi ayarı falan acaba?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

• quote:

Orjinalden alıntı: kbulusoy

2 senelik nurtopu gibi biir makinem var. güzel gayet memnunum kendisinden . ama bu aralar açılış süresi iyice abardı, ama normal derecede değil, masaüstü hemencecik görünüyor normal süresinde, ama başlat, çubuk, masaüstündeki simgeler falan 10 15 dakka geç geliyor. ben bu duruma açma düğmesine basıp 10 15 dakika sağda solda gezmek gibi bir çare buldum ama o da bi yere kadar. var mıdır bu durumda bulunan bir makine? çözüm falan?

not1: format atınca geçebilir doğrudur "direk format" çı arkadaşlar, ama fakat önümüzdeki 1 2 ay format atamıyorum makinaya, elim kolum bağlı o konuda...

not2: masaüstü normal geliyor dedim, sonra başlat, çubuk gecikiyor demiştim. ben de bu başlat, çubuk falan explorer.exe ile ilgilidir diye başlangıçta masaüstü görünür görünmez görev yöneticisinden bu explorer.exe kardeşimizi kapatıp açıyorum cillop gibi oluyo makina.

not2den benim anladığım yazılımsal bir sorun, format paklar gibi geliyor. ama not1de de dediğim gibi format atamıyorum geçerli bazı sebeplerden dolayı. var mıdır bi programı bişeyi bi ayarı falan acaba?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Evet seni birtek format kurtarır. bu tarz bir sorun windowsdan kaynaklanıyor ve uzun süre önce kurulmuş tüm windowsların (masaüstü PC'si olsa dahi) kaçınılmaz sonudur...
    yapılacak pekde birşey yok muhtemelen. çoğu zaman windowsun neresi arızalı olduğunu bulmak zor. ama senin yerinde olsam önce başlat programlarında bir göz gezdirip, gereksiz olan tüm programların çalışmasını engellerdim.. o işe yaramazsa registry temizleme programlarını bir denerdim...

• Arkadaşlar, A100-599 uma 64 bit Windows 7(7600 lü olanı) yüklemiş bulunmaktayım. Genel olarak bana Vistadan daha iyi geldi. Ama yine en iyisi gerçek sürüm gelene kadar vistada kalmak.

Windows 7 kurulduktan sonra, ses vb gibi bazı basit driverları kendiliğinden kuruldu. BT-stack programının 32 bitliği çalışmadı. ben de 64 bitliği bulamadım. Neyseki windows 7 bana linki kendi buldu ben de kurdum. Diğer driverlar modem vs gibi driverları ben uyumluluk modunu kullanarak vistadaki driverların aynını kurdum. Şu ana kadar kuramadığım driverlar 2 tane:

1:Flash Media Driver ( Yani Sd kartı taktığımız aygıtın driverı)
    2:Password utility.

Vistada kullandığımız Value Added PAckage(mesela ekranın başındaki flashları oluşturan program da onun içinde) ı da kuramadım.

Eğer benim gibi Windows 7 yi erkenden kuranlar varsa bulacakları diverları burda paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada 32 bit ve 64 bit için bluetooth stacklerı şu linkte bulabilirsiniz:http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanseker -- 24 Temmuz 2009; 11:23:39 >

• Arkadaşlar. Windows 7 uyumlu card reader driverı sonunda buldum. Ama Acer ın sitesinde.
    Çünkü Acer da aynı card reader ı yani Texas Instruments ın readerını kullanıyormuş.
    Bu driver 32veya 64 bit vista içinmiş. Ama denedim windows 7 de de mükemmel çalıştı.

Link:ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

Şimdilik geriye driver olarak Password utility kaldı.
    Program olarak da Toshiba Value Added PAckage ve Config Free.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanseker -- 25 Temmuz 2009; 4:49:37 >
  • Merhabalar;

Yaklaşık 2 yıldır Toshiba A100-599 model dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Yakın bir tarihte SAMSUNG LE-32B450 32" HD READY LCD televizyon aldım. Dizüstü bilgisayarı televizyona bağlamak istiyorum. Bilgisayarda hdmi çıkışı yok, televizyon s-video girişi yok.

Ne önerirsiz? Nasıl bağlayabilirim?
  • Onun çeviricileri var. Yazıcıoğlunda ararsan bulabilirsin.
    Svideo yu scartta çevirebilirsin.
    Ya vga yı dvi veya hdmi a çeviren aletler bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: happyending

Merhabalar;

Yaklaşık 2 yıldır Toshiba A100-599 model dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Yakın bir tarihte SAMSUNG LE-32B450 32" HD READY LCD televizyon aldım. Dizüstü bilgisayarı televizyona bağlamak istiyorum. Bilgisayarda hdmi çıkışı yok, televizyon s-video girişi yok.

Eğer televizyonda VGA görüntü girişi varsa notebook ile VGA-VGA bağlantı yaparak görüntüyü aktarabilirsin ancak sesi VGA kablo ile aktaramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: happyending

Merhabalar;

Ben VGA kablosu ile aktarıyordum (VGA to VGA)... ses içinde normal ses kablosu. HD filmlerde dahi görüntü gayet tatmin edici...
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.