Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • a100-847 kardeş laptoptan yazıyorum beyler şu bilgisayarını temizlettirin ekran kartı yakan yakana maşallah. ya da kendiniz açabilirsiniz ben bizzat açtım bezle bi güzel ova ova temizledim şaka yaptığımı düşünen olabilir hakkaten bezle temizledim ama lcd temizleme sıvısı gibi bişi vardı(alkollü sanırım ya da uçucu birşey) onunla ve mikrofiber bez ile elimin ulaştığı yerleri temizledim. benim de anakartın chipseti (a100-847 de touchpadin solunda kalıyor) acayip ısınıyordu son zamanlarda, temizlikten sonra eski haline geldi.

çok kablo olduğundan ekran kartına ulaşmadan temizlemek zorunda kaldım, ama baya baya bi toz çıktı, alet de genel olarak rahatladı. kendi imkanlarıyla açmak isteyen varsa saatçi tornavidası alsın o lazım arkadaki vidalar için(koçtaşta, tekzende vs.de var 3-4 lira bişidi) bir de varsa ince sert bişi maket bışağı olabilir ama kırılıyor normal bıçak olabilir, kasayı alt kısmından çıkarırken kullanıcaksınız.

önce hoparlörlerin olduğu kapağı çıkarıcaksınız, yanlarından bıçak sokup, kanırtarak çıkıyor çatır çutur etmesine bakmayın yine de dengeli kaldırın kırılabilir sonra klavyenin vidaları çıkarıcaksınız ama aman dikkat ben klavyenin kablosunu anakarttan çıkarırken soketini kırdım, yine de taktım çalışıyor... sonra ön tarafa sağdan soldan bıçak gibi bişeyle çıkarabilirsiniz, tabii hepsinden önce alttaki vidaların hepsni saatçi tornavidasıyla sökün
    ben bütün kabloları çıkarmadım çünkü çok var, aradan elimin ulaştığı yerleri temizledim ki zaten heryere ulaşabiliyorsunuz... ayrıca ek olarak dvd-rw yi de sökebilirsiniz, sadece alttaki tek vidasını çıkarın çekin kapağından geliyor.benimki nerdeyse 1 senedir sökülü, hiç de dvd nin eksikliğini hissetmedim.ihtiyacım olursa takıyorum bi de reset tamamdır.

temizlerken süpürge mikrofiber bez pc temizleme sıvısı kullandım, sıvı olan yerleri hava üfleyerek kuruttum hemen(süpürgenizin hava üfleme özelliği varsa işe yarıyor).

temizlik sonucu: cpu sıcaklığı işlem yapmazken 55 derece civarlarında iken, şu an 1000mhz de yaklaşık 8-10 firefox penceresi, msn ve media player açık 48 derece. hiç bişi yapmazken 43-45 civarı. maksimum eskiden 95leri zorlarken şu an 85 civarı. 10 derece düşüş var yani

bu arada bir not: sizinki vistalı Toshiba power saver programı varmı bilemiycem, varsa işlemciyi 2000mhz ye dayamayın, 1000-2000mhz arası değişken yapınca hiç eksikliğini çekmedim üstelik sıcaklık farkını da anlayabiliyorsunuz.

bir de bişi sorim:
    windows 7 64bit kurabilirim ilerde, kuran arkadaşlar power saver ın ve virtual sound uygulamasının 64 bit olanını buldunuz mu? xp 64 bit yüklemiştim sırf bunlar yok diye sildim. bir de 64bit performansı nasıl? programlarda sorun yaşıyomusunuz özellikle crack bulmada falan?

• 64 bit yükleyip altından kalkabilen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa iyi olur. Sürücü konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bi önceki arkadaşımın dediği gibi Virtual Sound ve Power Saver'in 64 bit sürücüleri bulamadım.
  • Windows 7 sürücüleri varmı ki?
  • Öncelikle böyle bir makinayı şu an satmak isteyen arkadaşlar için yazayım eğer mevcut çalıştığınız alanlar daha hızlı işlemci ve ram gerektirmiyorsa kesinlikle böyle bir şeyi aklınıza dahi getirmeyin. Windos 7 Ultimate kullanıyorum beta sürümünden itibaren de neredeyse tüm versiyonlarını denedim. Xp ve Vistaya göre çok farkediyor (pil hariç) Sadece iki sürücü haricinde tüm donanımı otomatik kendisi tanıyor. O sürücülerde bilgisayarın kendine özgü donanımı ile ilgili yani sizin çalışmalarınızı aksatmayacak sürücüler. Windows 7 2 GB Ram ile sorunsuz. SAdece özellikle son çıkan oyunlarda NVidia ile ilgili sürücüleri yükleyin yeterli.

Herkesin atladığı bir konu var şu an kullancığınız bilgisayarın işlemci Cache bellği 4 MB. Teknik konulardan anlayan arkadaşlar bunun ne demek olduğunu daha iyi açıklayacaklardır. Şu an piyasada satılan dizüstü bilgisayarın çoğunda hala 4 MB Cache bellek ya çok nadir yada fiyatları yüksek. Bilgisayarın temizliğini yapın gerekiyorsa format atıp işletim sistemini yenileyin yeterli. Bu donanım sizi normal hatta normalin üstü çoğu kullanımda dahi sizi 2-3 yıl daha idare eder. Yakında zaten Tüm bilgisayarlarda çok köklü değişiklikler olacak piyasanın ne olacağı net değil mevcut çift çekirdekli sistemler sırf elde kalmasın diye MAnipülatif pazarlama taktikleri ile elden çıkarılmaya çalışılıyor. Elinizin altındaki aletin kıymetini iyi bilin uzun bir süre daha sizi üzmez merak etmeyin. İmkanı olanlar 4 GB ve Windows 7 yapsınlar gerekli bakımı uygulasınlar bir de o haliyle görsünler

Yazmayı unuttum 64 Bit Windows 7'de de sorunsuz çalışıyor. Benim kurduğum programlar ve kullandığım donanımlar içerisinde Web Kamera ve bir kaç program dışında sorun çıkaran olmadı. 64 Bit sistemlerde 4 GB ram üzeri kullanmakda mümkün 32 bit işletim sistemlerinin sınırı zaten 4 küsür gb. Aletin donanımsal bir sınırı var mı bilmiyorum ama eğer öyle bir sorunu yoksa 64 bit işletim sistemi ile imkanlar dahilinde ram takılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 9 Ekim 2009; 23:24:11 >

• Akrep kralın dediği gibi bencede bizim makinemiz daha idare edcek durumdadır 4mb cash az değil. makinem daha sorun cıkarmadı ancak içini açıp temizlesem mi diye düşünüyorum. nedersiniz
  • virtual sound un 64 bit ini bulamayan arkadaşlar, SRS audio sandbox ın 64 bit i var mı baktınız mı? iki program da aynı aslında, hatta sandbox ın bir iki fazladan ayarı var(ki ses de fark yaratıyor bunlar)

bir de power saver a benzer ufak bi program olsa tam olucak... ayrıca akrep kralın dediği gibi bilgisayar harbiden hala iyi... ben 7200rpm lik harddisk aldım üzerinde de 1.5gb ram var gayet iyi. 4gb ram ve 7200lük bi harddiskle baya rahatlar makine.ekran kartı eksik kalıyor ama ona yapacak bişey yok, eski oyunlarla idare edicez... şahsen taa 1995 lerin oyunlarını zevkle oynadığımdan sorun yok :) 64 bit sandbox ve power saver benzeri program bulursanız paylaşalım arkadaşlar.. yakın zamanda windows 7 64bit kurmayı düşünüyorum ben de..
  • arkadaşlar benim emektarın adaptörü bozuldu nerden bulabilirim uygun fiyata var mı bilgisi olan????

bu arada istanbuldayım...
  • arkadaslar ben wın 7 kurdum gayet sorunsuz calısıyor...
    ayrıca pes 2010 rahatlıkla oynuyorum...
    fakat drıver guncel degıl ekran kartının...
  • Arkadaşlar win 7de otomatik kurulmayan driverlar hangileri? Onun yerine manuel olarak vista driver yüklesek nasıl olur acaba? Akrep_Kral bunu denedinmi sen? Sonuç ne?

@ieceylan
    eğer makineyi açmayı düşünüyorsan, bunu video yada fotoğraflarla kayıt altına alabilirmisin? buna cesaret edemeyen ve nasıl yapacağını bilmeyenler için bir örnek oluşturmuş olursun..
  • Aygıt görüntüsü bu şekilde.

Windows 7 üzerinde Nvidia'ya ait Vistaya ait son sürücüyü yükledim yalnız bu değil benim şu ana kadar yüklediğim vista uyumlu hiçbir yazılımda sorun çıkmadı diyebilirim. Yalnız 64 Bit sistemi uzun süre deneyemedim Web kamera acil lazım olduğu için kaldırmıştım.

Windows 7 üzerinde ben şu an son sürüm oyunları oynayabiliyorum. Çok oyun meraklısı biri değilim ancak belli başlı oynadığım bir kaç oyun var onların son sürümlerini takip ederim sürekli. Call of D. V NFS Shift gibi. Yalnız büyük ihtimalle bu oyunları kurduktan sonra sorun yaşayacaksınız bu bizim dizüstü bilgisayarın donanımı ile iligli değil. Nvidianın son sürüm driverlerini yükleseniz dahi sorun düzelmiyor. Tek yapılması gereken PhysX_9.09.0814_SystemSoftware yazılımını yüklemek. Şu an tam linki yok bulabilirsem eklerim. Veya Rapide yükleyim oradan indirebilirsiniz.

Son sürüm oyunlarda ve Windows 7 altında oyunlarda kapanma, siyah ekran gibi sorunlar yaşıyorsanız aşağıdaki programı indirip kurun sorun düzelecektir. Program yasal Nvidia Ekran kartlarında iyileşme sağlıyor. Yakın zamanda son sürümü çıktı mı bilmiyorum PhysX_9.09.0814_SystemSoftware şeklinde aratarak bulan arkadaşlar direkt sayfa linkinide ekleyebilirler
    http://r a p i d s h a r e.com/files/292623565/PhysX_9.09.0814_SystemSoftware.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 14 Ekim 2009; 0:05:26 >

• Bilgilendirme için çok teşekkürler...
  • arkadaşlar windows 7 nin hangi versiyonunu kullanıyosunuz? bide nereden buldunuz??
  • hala nvidia nın sıtesınde win7 drıver yok maalesef...
  • Rica ederim kızıl baron,
    kesifci ben Windows 7 Ultimate kullanıyorum. Windows'un resmi dağıtım sitesinden indirmiştim. Tanıtım ve son değerlendirme için indirmeye kısıtlı sayıda açılmıştı.

AYYUZLUM şu an Win 7 sürücülerini bulmak zor. Wista sürücülerinin çoğu sorunsuz yükleniyor. Win 7 zaten Wistanın iyileştirilmiş hali denilebilir.
  • win 7 (7100-32bit) kurdum ekran kartını otamatik tanıdı yeni driveri(sürüm 7.15.11.7967) yükledikten sonra ekran kartı yaklaşık belleği 1528 oldu xp de 256 yazıyordu bu nasıl olur arkadaşlar bir bilgisi olan varımı?
    toshibanın sitesinde neden hala win 7 driverları yok yada varda bizmi bulamıyoruz?? toshiba controls her açılışta uyarı veriyor , Power Saver driverını yükleyemedim güç seceneklrini fn+f2 tuşunu kullanarak yönetemiyorum bu konularda yardım ederseniz sevinirim
  • Ben de 2 seneden fazla süredir kullanıyorum a100-599'umu. Hala çok memnunum bilgisayarımdan ve uzun bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. Ancak arkadaşların bahsettiği gibi bir ısınma problemi yaşıyorum. Bilgisayarı temizleten arkadaşlar problemden kurtulmuşlar anladığım kadarıyla. Ben de temizletmeye karar verdim ancak Toshiba sitesinden Ankara'daki teknik servislerin adreslerine ulaşamadım. Ankara'da olan arkadaşlar teknik servis için iletişim bilgilerini verebilirler mi?
  • arkadaşlar bilgisayarımın ekran kartı yandı..ekran kartını değiştiren arkadaşlar bunun için ne kadar ödediniz ve bundan sonraki performansı nasıl oldu???
  • elektrik süpürgesini alt tarafta pervanenin oraya tutun ,uzun bir süre ne var ne yok çıkıyor, ısnma falan olmuyor...2 defa yaptım ve içi temizlendi ısnma sorunum yok oldu...gereksiz yere makinenizi açtırmayın bence
  • 320 gb 7200 rpm hdd taktım makineme ve oldukça memnunum ,okuma yazma oranları arttı ve hdd sesi epey azaldı ,2 katı kapasitede cabası,ilgilenenlere tavsiye ederim.....(ve bunu 128 tl gibi bi fiyata yaptım)
  • Arkadaşlar bu laptopda windows 7 deneyen oldu mu? 64bit ultimate var elimde, 2gb ram olmasına rağmen çok hantal kalıyor vistada, artık daralıyorum. Şimdi alıcak olsam laptop bir tek ekran kartı fark edecek, gereksiz parada harcamak istemiyorum.

kullananlar veya niyetli olanlar varsa(win 7 driverlarını nasıl ayarlamış/ayarlayacak) burdan bilgi verirse sevinirim,çünkü toshibanın sitesinden win 7 driverları yok bunun için

-----
    cvp aldım ilgilenenler sayfa 68de bulabilr cevabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxoch -- 2 Kasım 2009; 15:49:29 >
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.