Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben makinama xp kurdum yalnız şöyle bir sorun çıktı. forumu ve neti taradım çözüm bulamadım.

'modem device on high definition audio bus' nedir?
    bunu neden device manager'den yok edemiyorum ya da kuramıyorum? halbuki bilgisayardan ses çıkıyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • arkadaşlar ben makinama xp kurdum yalnız şöyle bir sorun çıktı. forumu ve neti taradım çözüm bulamadım.

bunu neden device manager'den yok edemiyorum ya da kuramıyorum? halbuki bilgisayardan ses çıkıyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabalacak

arkadaşlar ben makinama xp kurdum yalnız şöyle bir sorun çıktı. forumu ve neti taradım çözüm bulamadım.

Direk çevirisini yaparsak:

"yüksek tanımlı ses veriyolu çevirme cihazı" yani ses sürücüsü, audio driver demek oluyor. Bilgisayardan ses çıkabilir bu driver olmasa da eğer işletim sistemini yüklediğinizde ses sürücüsü de yüklendiyse. ama size tavsiyem toshibanın kendi sitesinden xp için var olan driverları indirmeniz, sorununuz da hallolur böylece

• teşekkür ederim cevabınız için. ancak, ben zaten toshiba'nın sitesinden indirdim driverlarımı ve kurdum.

realtek high definition audio driver r1.54 değil midir bilgisayarın ses kartı sürücüsü? hala aygıt yöneticisinde görünmesini anlayamadım? gerçekten sürücümde sorun mu var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: estamemuchoo

arkadaşlar merhabalar
    bendede toshiba A100-599 var
    bazı programları vistada çalıştıramadığım için live xp yani flash bellekte çalışan xp diye birşey varmış çeşitli kaynaklardan okudum herşeyi yaptım bios u günceledim ( bios şuan 6.0 en üstü bu mu?) usb boot da flash belleğim görüyor ama usb boot ettiğimde çalışmıyor invailed or dammage format diyor
    bu uygulamayı yapan birileri varmı delirecem de

Nette sanırım Chip dergisinin sitesinde anlatılıyordu.
    Eğer varsa imkanın USB HDD kullan hem çok daha hızlı hem de daha pratik oluyor. Ben Win 7'yi USB HDD üzerinden Boot özelliği ile çok kısa sürede kuruyorum.

Eğer bilgisayar açılışında boot yapılmazsa

1- Bios panelinde Boot sıralamasında USB Boot aygıtını ilk sıraya getirin veya Bilgisayar açılışında Boot aygıtını F12 tuşuna basarak seçin. (Eğer denememişseniz)
    2- Buna rağmen tanımıyorsa
    a-) XP.İso dosyasını Flash Disk içine bir İso işleme programı ile açın. UltraISO ile halledebilirsiniz.
    b-) XP açıkken Flash Disk içerisindeki kurulumu çalıştırın başlangıç programları C sürücüsüne yüklenmiş olur Bilgisayar tekrar başladığında F12 tuşuna basarak USB Flash Disk 'i seçin.

Bu şekilde büyük ihtimalle olması lazım. Eğer buna rağmen olmuyorsa

1- USB sürücü içerisine XP tam olarak kurulum dosyaları yüklenememiş veya USB Flash Diks Ready Boot özelliği taşımıyor olabilir.
    2- XP'yi boşverin yada Nette USB Flash Disk üzerinden XP nasıl kurulur adlı makaleleri dikkatli bir şekilde bulup okuyunuz.

• quote:

teşekkür ederim cevabınız için. ancak, ben zaten toshiba'nın sitesinden indirdim driverlarımı ve kurdum.

realtek high definition audio driver r1.54 değil midir bilgisayarın ses kartı sürücüsü? hala aygıt yöneticisinde görünmesini anlayamadım? gerçekten sürücümde sorun mu var acaba?

Peki kurulumu direk aygıt sürücüsü üzerinden yapmayı denediniz mi? yani device manager bölümünde bulunan sorunlu kısma çift tıklayıp, güncelle seçeneği aracılığıyla elle kurmayı deneyin bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

teşekkür ederim cevabınız için. ancak, ben zaten toshiba'nın sitesinden indirdim driverlarımı ve kurdum.

Peki kurulumu direk aygıt sürücüsü üzerinden yapmayı denediniz mi? yani device manager bölümünde bulunan sorunlu kısma çift tıklayıp, güncelle seçeneği aracılığıyla elle kurmayı deneyin bir de.

onu da denedim. realtek kurulu zaten onu hedef olarak gösterdim, ve setup'ın olduğu yeri de hedef olarak gösterdim bir türlü kaybolmuyor. çok ilginç iki gündür kullanıyorum bu vaziyette ve sorun yok gibi :)

aslında vista'da kullanamadığım bir program için xp'ye geçmeye çalışıyordum ama duyumlarıma göre windows 7'de uyumluluk modu varmış. ona mı geçsem diyorum :) 7'de de sürücü sorunu çıkıyor mu ?

• 7 de sürücü sorunu yok direk geç derim.
  • evet arkadaşlar ben de 7'de tüm vista sürücülerini kurdum vista uyumluluk modunda ve tüm sürücüler tanındı. belki uyumluluk modu olmadan da tanırdı orasını bilemiyorum.
  • Arkadaşlar bende 2 gün önce win 7 yükledim ama function tuşu çalışmıyor bende. Yani function + F1-12 tuşlarına basınca kartlar çıkmıyor. Siz bunu çözebildiniz mi? bluetoothu bu fuction tuşu ile açıp kapatabiliyormusunuz?
    bu araa yeni kurulum yaptım yani vista'nın üzerine kurulum yapmadım.
  • merhaba arkadaşlar makinamı alalı 2.5 sene olucak garanti süresince birçok kez garanti garanti dolaştım şans işi birazda makina canavar gibiydi ama bana çok sorun çıkardı anakart hard disk klavye klavye kasası değişti garanti bitmesine yakın bir problem vardı servise götürdüm hallettiler ama dedim çok arıza çıkarıyor garantisi bitecek birçok kez garantiye getirdim sonuç yok tekrar sorun çıkarıyor değişim istediğimi söyledim birşey yapamayız dediler aldım eve geldim 4-5 ay once garantisi bitmişti sevindim sorun çıkarmıyor dedim bir baktım ekranda bir çizgi çıktı zaten değişmeyen ekran ve birde ekran kartı kalmıştı gerçi oda gömülü bildiğim kadarıyla çizgi bir şekilde gitti ekrana hafif bastırınca kapağı açıp kapayınca çıkıyordu bazen neyse bu şekilde kullanmaya devam ettim taki düne kadar bilgisayarı açtım windows geldi ve 1-2 saniye sonra ekran dondu ne yaptıysam olmadı donanımsal olduğu her halinden belliydi sonra kapattım bilgisayarı ve bir daha açamadım makina soğuyunca ekrana görüntü geliyor fakat biraz zaman geçince ekranda böyle anteni bozuk tv gibi gösteriyor sanırım EKRAN KARTI yandı şimdi sizden paylaşımlar bekliyorum ekran kartı değişmiyor bildiğim kadarıyla anakart alsak 500 lira civarı birşey istiyorlar zaten ekranda değişmesi lazım 500 lira vermek pek mantıklı gelmiyor şu saatte, bu şekilde parça parça satıp yeni bir tane mi alsam yoksa tamir yoluna mı gitsem bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden okuyan yorumlayan herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Arkadaşlar bende 2 gün önce win 7 yükledim ama function tuşu çalışmıyor bende. Yani function + F1-12 tuşlarına basınca kartlar çıkmıyor. Siz bunu çözebildiniz mi? bluetoothu bu fuction tuşu ile açıp kapatabiliyormusunuz?
    bu araa yeni kurulum yaptım yani vista'nın üzerine kurulum yapmadım.

bende windows 7 varken windows kendi indirdi isteğe bağlı bölümde yukarıda vistadaki gibi ikonlar çıkıyordu bluetoothu denemedim ama diğerleri çalışıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox
    merhaba arkadaşlar makinamı alalı 2.5 sene olucak garanti süresince birçok kez garanti garanti dolaştım şans işi birazda makina canavar gibiydi ama bana çok sorun çıkardı anakart hard disk klavye klavye kasası değişti garanti bitmesine yakın bir problem vardı servise götürdüm hallettiler ama dedim çok arıza çıkarıyor garantisi bitecek birçok kez garantiye getirdim sonuç yok tekrar sorun çıkarıyor değişim istediğimi söyledim birşey yapamayız dediler aldım eve geldim 4-5 ay once garantisi bitmişti sevindim sorun çıkarmıyor dedim bir baktım ekranda bir çizgi çıktı zaten değişmeyen ekran ve birde ekran kartı kalmıştı gerçi oda gömülü bildiğim kadarıyla çizgi bir şekilde gitti ekrana hafif bastırınca kapağı açıp kapayınca çıkıyordu bazen neyse bu şekilde kullanmaya devam ettim taki düne kadar bilgisayarı açtım windows geldi ve 1-2 saniye sonra ekran dondu ne yaptıysam olmadı donanımsal olduğu her halinden belliydi sonra kapattım bilgisayarı ve bir daha açamadım makina soğuyunca ekrana görüntü geliyor fakat biraz zaman geçince ekranda böyle anteni bozuk tv gibi gösteriyor sanırım EKRAN KARTI yandı şimdi sizden paylaşımlar bekliyorum ekran kartı değişmiyor bildiğim kadarıyla anakart alsak 500 lira civarı birşey istiyorlar zaten ekranda değişmesi lazım 500 lira vermek pek mantıklı gelmiyor şu saatte, bu şekilde parça parça satıp yeni bir tane mi alsam yoksa tamir yoluna mı gitsem bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden okuyan yorumlayan herkese teşekkürler.

Gecmis olsun. Evet bu elektronik isi biraz sans isi.hic belli olmuyor.
    Çoğu insan gerci (ben dahil) makinelerinden halen cok memnun.
    Neyse,dostum bence bosver bu makineyi artik bu saatten sonra.uygun fiyatlı yeni bir laptop al.hem garantisi olacak,hem yeni bir makine.
    Ama sen bilirsin tabiiki bu sadece benim düşüncem.

• Windows 7 kuranlar ekran kartı için hangi sürücüyü kullanıyorlar? nVidia'nın kendi sitesinde Go 7600 için Windows 7'nin beta driverı var, gerçi supported products bölümünde Go 7600'ü yazmamışlar. WHQL driver kullanan var mı?

http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_notebook_winvista_win7_179.48_beta_uk.html
  • Arkadaşlar şirketin aldığı bilgisayar a350-22z görünüşte mükemmel bilgisayar fakat ben a100-599 bilgisayarımdan performans olarak çok fazla bir fark göremiyorum...

Yani çok memnunum o yüzden kıyamıyorum satmaya fakat yaklaşık 8 aydır kullanmıyorum ve askere gideceğim için satmak istiyorum... Ekstradan 1 gb ram takmıştım...

Acaba laptopunu satan arkadaşlar var mı? Kaça sattılar? Ne kadar eder? Bilgi verebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum... Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Windows 7 kuranlar ekran kartı için hangi sürücüyü kullanıyorlar? nVidia'nın kendi sitesinde Go 7600 için Windows 7'nin beta driverı var, gerçi supported products bölümünde Go 7600'ü yazmamışlar. WHQL driver kullanan var mı?

http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_notebook_winvista_win7_179.48_beta_uk.html

ben toshiba'nın sitesindeki vista için olan ekran kardı sürücüsünü kurdum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Windows 7 kuranlar ekran kartı için hangi sürücüyü kullanıyorlar? nVidia'nın kendi sitesinde Go 7600 için Windows 7'nin beta driverı var, gerçi supported products bölümünde Go 7600'ü yazmamışlar. WHQL driver kullanan var mı?

ben toshiba'nın sitesindeki vista için olan ekran kardı sürücüsünü kurdum.

Ama o driver artık çok eski, yeni versiyon kullanan var mı hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

quote:

merhaba arkadaşlar makinamı alalı 2.5 sene olucak garanti süresince birçok kez garanti garanti dolaştım şans işi birazda makina canavar gibiydi ama bana çok sorun çıkardı anakart hard disk klavye klavye kasası değişti garanti bitmesine yakın bir problem vardı servise götürdüm hallettiler ama dedim çok arıza çıkarıyor garantisi bitecek birçok kez garantiye getirdim sonuç yok tekrar sorun çıkarıyor değişim istediğimi söyledim birşey yapamayız dediler aldım eve geldim 4-5 ay once garantisi bitmişti sevindim sorun çıkarmıyor dedim bir baktım ekranda bir çizgi çıktı zat...

Gecmis olsun. Evet bu elektronik isi biraz sans isi.hic belli olmuyor.
    Çoğu insan gerci (ben dahil) makinelerinden halen cok memnun.
    Neyse,dostum bence bosver bu makineyi artik bu saatten sonra.uygun fiyatlı yeni bir laptop al.hem garantisi olacak,hem yeni bir makine.
    Ama sen bilirsin tabiiki bu sadece benim düşüncem.

Sağol hocam tekrar bilgisayar almayı düşünüyorum ama artık laptopluk bir işim kalmadı üni bitti askerlik bitti ( askerede ggötürmüştüm ) (: evdeyim genelde cok daha ucuza iyi bir masaüstü kurarım diye düşünüyorum birde anakart harici parçaları satarım ypatırmak imkansız herhalde teknik servise anakart fiyatı sordum 630 lira gibi bişey soylediler dondum kaldım :) 300 e bırakıyım dedım yemedi

• quote:

merhaba arkadaşlar makinamı alalı 2.5 sene olucak garanti süresince birçok kez garanti garanti dolaştım şans işi birazda makina canavar gibiydi ama bana çok sorun çıkardı anakart hard disk klavye klavye kasası değişti garanti bitmesine yakın bir problem vardı servise götürdüm hallettiler ama dedim çok arıza çıkarıyor garantisi bitecek birçok kez garantiye getirdim sonuç yok tekrar sorun çıkarıyor değişim istediğimi söyledim birşey yapamayız dediler aldım eve geldim 4-5 ay once garantisi bitmişti sevindim sorun çıkarmıyor dedim bir baktım ekranda bir çizgi çıktı zaten değişmeyen ekran ve birde ekran kartı kalmıştı gerçi oda gömülü bildiğim kadarıyla çizgi bir şekilde gitti ekrana hafif bastırınca kapağı açıp kapayınca çıkıyordu bazen neyse bu şekilde kullanmaya devam ettim taki düne kadar bilgisayarı açtım windows geldi ve 1-2 saniye sonra ekran dondu ne yaptıysam olmadı donanımsal olduğu her halinden belliydi sonra kapattım bilgisayarı ve bir daha açamadım makina soğuyunca ekrana görüntü geliyor fakat biraz zaman geçince ekranda böyle anteni bozuk tv gibi gösteriyor sanırım EKRAN KARTI yandı şimdi sizden paylaşımlar bekliyorum ekran kartı değişmiyor bildiğim kadarıyla anakart alsak 500 lira civarı birşey istiyorlar zaten ekranda değişmesi lazım 500 lira vermek pek mantıklı gelmiyor şu saatte, bu şekilde parça parça satıp yeni bir tane mi alsam yoksa tamir yoluna mı gitsem bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden okuyan yorumlayan herkese teşekkürler.

Anlattığınıza göre ekran kartının yanmasından ziyade fazla ısınma problemi varmış gibi görünüyor. Bu problemi de ekran kartınızın işlemci bölümüne termal macun sürerek ve (varsa) bakır plakalardaki temassızlığı gidererek çözebilirsiniz. Benim ekran kartım yandığında hiçbirşekilde laptop açılmamıştı, sizde soğuyunca açılıyorsa yanma sorunu yok demektir.
    Eğer ekran kartı yandıysa da servislerle görüşüp ikinci el bir 7600 ekran kartı taktırın, bu işlem bana 300liraya malolmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

merhaba arkadaşlar makinamı alalı 2.5 sene olucak garanti süresince birçok kez garanti garanti dolaştım şans işi birazda makina canavar gibiydi ama bana çok sorun çıkardı anakart hard disk klavye klavye kasası değişti gar............

Anlattığınıza göre ekran kartının yanmasından ziyade fazla ısınma problemi varmış gibi görünüyor. Bu problemi de ekran kartınızın işlemci bölümüne termal macun sürerek ve (varsa) bakır plakalardaki temassızlığı gidererek çözebilirsiniz. Benim ekran kartım yandığında hiçbirşekilde laptop açılmamıştı, sizde soğuyunca açılıyorsa yanma sorunu yok demektir.
    Eğer ekran kartı yandıysa da servislerle görüşüp ikinci el bir 7600 ekran kartı taktırın, bu işlem bana 300liraya malolmuştu.

şimdi tekrar açtım cihazı windows başlatılıyora kadar geldi ekran dondu görüntü kayar gibi oldu sonra makina hiçbir işlem yapmadı. Kapattım tekrar açtım ekrana hiçbirşey gelmedi 1 uzun 2 kısa bip sesi geldi buda Award bioslarda ekran kartı arızası demekmiş. Acaba ekran kartı yansa ekrana görüntü gelir mi ? Gelmez ise o zaman ram gibi bir sorunsa uygun fiyata en azından anakarta göre uygun bir fiyata tamir edilebilir gibi geldi bana.

Diğer konu 300 liraya go 7600 aldım demişsiniz ama bu anakart üzerindeki ekran kartı değiştirebiliyor mu ben değiştirelemiyor diye biliyorum o da bir seçenek olabilir aslında 2. el uygun bir 7600 da taktırılabilir fakat bugünlerde 300 lira iyi rakam laptop sektörü çok hızlı büyüyor 300-400 liraya uygun 2.el laptoplar var 300 lira olursa yaptırmayıp 300 daha koyup bir laptop almak daha mantıklı aletin parcalarını her türlü 300 liraya satsam en azından 300 lira verip elimde daha güzel bir laptopum olur gibime geliyor.

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 20 Aralık 2009; 17:24:58 >

• 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.