Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarı aldıktan çok kısa bir süre sonra üzerindeki Vista işletim sistemini silip XP kurmuştum ve çok memnundum. Fakat 2 senedir format atıp yeni işletim sistemi kurmadım. Zamanı gelmişti bende Windows 7 64 bit Ultimate kurmaya karar verdim. Gerçekten çok güzel bir işletim sistemi. Ama insan XP'nin kolaylığına ve hızına alıştıktan sonra değiştirmek gerçekten çok zor oluyor. Üzerinde 1+1 olmak üzere 2 GB ram vardı. Yerine 2+2 olmak üzere 4 Ram taktım. Zaten XP 32 bit kullandığım için 4 GB Rami desteklemiyordu. Windows 7 64 bit kurmamın diğer bir nedenide buydu aslında. Fakat kurduktan sonra halen kullanılabilir ram miktarını 3 GB göstermekte. Resimde gösterdiğim şekilde.
    Bunun nedenini bilen arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: baknedicem

Selamlar,
    Bilgisayarı aldıktan çok kısa bir süre sonra üzerindeki Vista işletim sistemini silip XP kurmuştum ve çok memnundum. Fakat 2 senedir format atıp yeni işletim sistemi kurmadım. Zamanı gelmişti bende Windows 7 64 bit Ultimate kurmaya karar verdim. Gerçekten çok güzel bir işletim sistemi. Ama insan XP'nin kolaylığına ve hızına alıştıktan sonra değiştirmek gerçekten çok zor oluyor. Üzerinde 1+1 olmak üzere 2 GB ram vardı. Yerine 2+2 olmak üzere 4 Ram taktım. Zaten XP 32 bit kullandığım için 4 GB Rami desteklemiyordu. Windows 7 64 bit kurmamın diğer bir nedenide buydu aslında. Fakat kurduktan sonra halen kullanılabilir ram miktarını 3 GB göstermekte. Resimde gösterdiğim şekilde.

Bunun nedeni anakartlarımızın (945m di galiba) maximum 3 gb ya kadar desteklemesi, 4gb bile taksanız maximum 3 gb görünecek makinede. ancak görüntüden farklı olarak özünde 4gb kullanıp kullanmadığınızı anlayabilmek için denetim masasında performans bölününden kontrol edin isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox

şimdi tekrar açtım cihazı windows başlatılıyora kadar geldi ekran dondu görüntü kayar gibi oldu sonra makina hiçbir işlem yapmadı. Kapattım tekrar açtım ekrana hiçbirşey gelmedi 1 uzun 2 kısa bip sesi geldi buda Award bioslarda ekran kartı arızası demekmiş. Acaba ekran kartı yansa ekrana görüntü gelir mi ? Gelmez ise o zaman ram gibi bir sorunsa uygun fiyata en azından anakarta göre uygun bir fiyata tamir edilebilir gibi geldi bana.

Diğer konu 300 liraya go 7600 aldım demişsiniz ama bu anakart üzerindeki ekran kartı değiştirebiliyor mu ben değiştirelemiyor diye biliyorum o da bir seçenek olabilir aslında 2. el uygun bir 7600 da taktırılabilir fakat bugünlerde 300 lira iyi rakam laptop sektörü çok hızlı büyüyor 300-400 liraya uygun 2.el laptoplar var 300 lira olursa yaptırmayıp 300 daha koyup bir laptop almak daha mantıklı aletin parcalarını her türlü 300 liraya satsam en azından 300 lira verip elimde daha güzel bir laptopum olur gibime geliyor.

edit:yazım hatası

İlk konu hakkında fazla fikrim yok, yorum yapamayacağım.
    Dediğim gibi 300liraya taktırdım ekran kartını, anakart ve ekran kartı ayrı bizim makinelerimizde. paylaşımsız denmesi de bundan kaynaklanıyor ekran kartlarımıza. Ancak uygun fiyatlı 2.el bir ekran kartı bile bulsanız taktırdıktan sonra sizi ne kadar götürebileceği belirsiz, başka bir problem de çıkıp ekstra masraf oluşabilir laptopta. Bence en mantıklısı laptop fiyatları bu kadar düşmüşken işe yarar bir laptop almak.

• ben bunu kullanıyorum arkadaşlar, xp de 7 görüntüsü arıyorsanız güzel derim. 7 a göre eksikleri var tabii ama xp den benim gibi kopamayanlar için çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

şimdi tekrar açtım cihazı windows başlatılıyora kadar geldi ekran dondu görüntü kayar gibi oldu sonra makina hiçbir işlem yapmadı. Kapattım tekrar açtım ekrana hiçbirşey gelmedi 1 uzun 2 kısa bip sesi geldi buda Award bioslarda ekran kartı arızası demekmiş. Acaba ekran kartı yansa ekrana görüntü gelir mi ? Gelmez ise o zaman ram gibi bir sorunsa uygun fiyata en azından anakarta göre uygun bir fiyata tamir edilebilir gibi geldi bana.

Diğer konu 300 liraya go 7600 aldım demişsiniz ama bu anakart üzerindeki ekran kartı değiştirebiliyor mu ben değiştirelemiyor diye biliyorum o da bir seçenek olabilir aslında 2. el uygun bir 7600 da taktırılabilir fakat bugünlerde 300 lira iyi rakam laptop sektörü çok hızlı büyüyor 300-400 liraya uygun 2.el laptoplar var 300 lira olursa yaptırmayıp 300 daha koyup bir laptop almak daha mantıklı aletin parcalarını her türlü 300 liraya satsam en azından 300 lira verip elimde daha güzel bir laptopum olur gibime geliyor.

Dediğim gibi 300liraya taktırdım ekran kartını, anakart ve ekran kartı ayrı bizim makinelerimizde. paylaşımsız denmesi de bundan kaynaklanıyor ekran kartlarımıza. Ancak uygun fiyatlı 2.el bir ekran kartı bile bulsanız taktırdıktan sonra sizi ne kadar götürebileceği belirsiz, başka bir problem de çıkıp ekstra masraf oluşabilir laptopta. Bence en mantıklısı laptop fiyatları bu kadar düşmüşken işe yarar bir laptop almak.

Düşündüm taşındım 2600 liraya aldığım makinayı gözden çıkarmak kolay olmadı çıkarmadım zaten :) Kadıköyde yazıcıoğlunda laptop tamiri yapan bir yer var bir arkadaşın tavsiyesiyle gittim gösterdim ekran kartı arızası dedi adam ekran kartlarının pinlerinde ısınmadan dolayı bakırlarının zarar görebileceğini bundan bu tarz sorunlar olabileceğini söyledi kendilerinde türkiyede tek bulunan bir cihazın bulunduğuunu ekran kartını bu cihaza sokarak pinleri tamir edeceklerini söyledi 50% yapılır dedi fiyat olarakta 160 tl fiyat verdi dediği gibiyse ve tamir edebilirse 160 lira şu an için iyi bir fiyat bakalım yarın haber verecekler sizinle paylaşırım gelişmeleri sağlıcakla kalın

-----------EDIT 2010 -- -------

Arkdaşlar cihazı yaptırdıktan sonra yani 160 tl verdikten sonra cihazda aynı sorun aralıklı olarak devam etti 3 ay garanti verdikleri süre içerisinde 3 kere daha aynı sorunu yaşattı her seferinde götürdüm getirdim ve sonunda cihazı adam gibi kullanamadığım gibi 160 liradan oldum ve malesef sonradan öğrendim ki cihazın ekran kartı değişiyormuş hemde anlıyorsanız bunu siz bile yapabilirsiniz bir klips var ve ekran kartı çıkarıp takılabiliyor çözüm ise çok basit internette ekran kartı satan birinden bir ekran kartı aldım 100 liraya ve şu an problemsiz kullanıyorum bilgilerinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 6 Haziran 2010; 18:32:05 >

• quote:

quote:

quote:

Düşündüm taşındım 2600 liraya aldığım makinayı gözden çıkarmak kolay olmadı çıkarmadım zaten :) Kadıköyde yazıcıoğlunda laptop tamiri yapan bir yer var bir arkadaşın tavsiyesiyle gittim gösterdim ekran kartı arızası dedi adam ekran kartlarının pinlerinde ısınmadan dolayı bakırlarının zarar görebileceğini bundan bu tarz sorunlar olabileceğini söyledi kendilerinde türkiyede tek bulunan bir cihazın bulunduğuunu ekran kartını bu cihaza sokarak pinleri tamir edeceklerini söyledi 50% yapılır dedi fiyat olarakta 160 tl fiyat verdi dediği gibiyse ve tamir edebilirse 160 lira şu an için iyi bir fiyat bakalım yarın haber verecekler sizinle paylaşırım gelişmeleri sağlıcakla kalın

Biraz sallamislar gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baknedicem

Selamlar,

Bunun nedeni anakartlarımızın (945m di galiba) maximum 3 gb ya kadar desteklemesi, 4gb bile taksanız maximum 3 gb görünecek makinede. ancak görüntüden farklı olarak özünde 4gb kullanıp kullanmadığınızı anlayabilmek için denetim masasında performans bölününden kontrol edin isterseniz

Mobile Intel 945PM chipsetler 4GB ram destekliyorlar, Toshiba'nın sitesinde de bu notebook için belirtilen max. ram miktarı 4GB olarak belirtiliyordu.

http://www.intel.com/Products/Notebook/Chipsets/945PM/945PM-overview.htm

• quote:

quote:

quote:

banada öyle geldi biraz ama inşallah sallamamışlardır :) bekliyorum hala yapılırsa çok iyi olacak

• arkadaslar ben niyetliyim bu gece windows 7 64 bit e gecicem :P
    deneyip sorun yaşayan oldumu ?
    bide driverlerda herhangi bir sorun yasadınızmı yada bana driverlar icin bi link verebileckmsnz ...??

iyi forumlar . . .
  • bende 64bite geçecektim ama 2gb'dan fazla ram'im olmadığı için gerekli görmedim. lakin 2gb'a kadar ram'i olanlar pek bir performans artışı hissedemiyorlar..

onun için win 7 32bit yükledim. gayet hızlı, cillop gibi bir sistem. yüklenmeyen driverleri vista uyumluluk modunda yükle. toshiba flash kartlarında bluetooth açma kapamada biraz sorun yaşamıştım, ama onu da hallettim. herşey yüklendi, acaip memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

bende 64bite geçecektim ama 2gb'dan fazla ram'im olmadığı için gerekli görmedim. lakin 2gb'a kadar ram'i olanlar pek bir performans artışı hissedemiyorlar..

onun için win 7 32bit yükledim. gayet hızlı, cillop gibi bir sistem. yüklenmeyen driverleri vista uyumluluk modunda yükle. toshiba flash kartlarında bluetooth açma kapamada biraz sorun yaşamıştım, ama onu da hallettim. herşey yüklendi, acaip memnunum.

ben bluetooth driver ını uyumluluk modu seçtim ama yine çalışmadı, siz nasıl kurmuştunuz bluetooth u?
  • toshiba sitesinden bluetooth driverini indirip vista uyumluluk modunda çalıştırdım. özel olarak yaptığım bişi yoktu yani...
  • Windows 7 64-bit kuran arkadaşlar ekran kartı sürücüsünü ne kurdular? Önceki sayfada yazılanlara göre ekran kartı sürücüsü tam olarak yüklenmemiş olduğundan sistem derecelendirmesinden 1,0 puan almış. Eğer ekran kartı sürücüsü bulamazsak 64-bit yüklemiş olsak da benim pek işime yaramayacaktır. Bu sorunu çözen var mı aranızda? Vereceğiniz cevaplara göre yarın notebooka 4GB ram alıp 64-bit Windows 7 kuracağım. Eğer olmayacaksa boşuna masraf yapmaya da gerek yok.
  • Arkadaşlar bende yaklaşık 3 senedir A100-599 kullanıcısıyım, şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım laptopumla.Geçen hafta 2+1GB olmak üzere 667Mhz ram taktım ve o zamandan beri dikkatimi çeken bir durum var, laptop bazen açılmıyor, power düğmesine bastığımda fan çalışmaya başlıyor ama ekran siyah kalıyor,normalde boot esnasında çıkan toshiba vs. yazılar dahi çıkmıyor.Bir sefer denemek için bu modda beklediğimde windows açılış sesini duymuştum. Sizce neden olabilir? işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını ara ara kontrol ederim ve hiç ısınma sorunum yok. saatlerce oyun oynadıktan sonra bile işlemciler ve GPU max 80C görüyor.
  • Arkdaşlar önceki iletilerde belirttiğim sorunu hallettim aynı sorunu yaşayan olursa diye yazıyorum kadıköyde bir serviste yaptırdım bana 160 tl ye maloldu şimdilik sorun yok herkese iyi forumlar

-- EDİT 2010 --
    -Arkdaşlar cihazı yaptırdıktan sonra yani 160 tl verdikten sonra cihazda aynı sorun aralıklı olarak devam etti 3 ay garanti verdikleri süre içerisinde 3 kere daha aynı sorunu yaşattı her seferinde götürdüm getirdim ve sonunda cihazı adam gibi kullanamadığım gibi 160 liradan oldum ve malesef sonradan öğrendim ki cihazın ekran kartı değişiyormuş hemde anlıyorsanız bunu siz bile yapabilirsiniz bir klips var ve ekran kartı çıkarıp takılabiliyor çözüm ise çok basit internette ekran kartı satan birinden bir ekran kartı aldım 100 liraya ve şu an problemsiz kullanıyorum bilgilerinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 6 Haziran 2010; 18:50:08 >
  • Windows 64 İşletim sistemi kurdum.
    Bazı driverler de sorun cıktı.
    Bazı arkadaşlar ekran kartı icin wista diriver leri kurmuşlar. Fakat wista 64 bit icin driver yok .Onun yerine 32 bit driveri kurabiliyormuyuz..
    Diğer kurulamayan driverler hangisi. Onlar icinde Wista 32 bit driverler gecerlimidir.
  • Windows 7 64 Bit driver icin
    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
    Siteye girin ve altta yazan
    Option 2: Automatically find drivers for my NVIDIA products
    Seceneğinin sağında GRABHICS DRIVERS Seceneğimize tıkladığımızda bize en uygun driveri buluyor.
    Ben kurdum gayet başarılı
    Fakat hala tanınlanmamış 3 adet bilinmeyen aygıt var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ablay

Windows 7 64 Bit driver icin
    Seceneğinin sağında GRABHICS DRIVERS Seceneğimize tıkladığımızda bize en uygun driveri buluyor.

Aygıt yöneticisinden ekran kartı yazılımını güncelle dediğimizde windows update altından sürücüyü kendisi indirip kuruyor, o konuda sorun yok. Aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıtlardan birisi bluetooth diğeri de Texas flash media driver. Bu ikisini aşağıdaki linklerden indirip kurabilirsin. Üçüncüyü şimdilik bende bulamadım.

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: Ablay

Windows 7 64 Bit driver icin

Aygıt yöneticisinden ekran kartı yazılımını güncelle dediğimizde windows update altından sürücüyü kendisi indirip kuruyor, o konuda sorun yok. Aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıtlardan birisi bluetooth diğeri de Texas flash media driver. Bu ikisini aşağıdaki linklerden indirip kurabilirsin. Üçüncüyü şimdilik bende bulamadım.

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

Cevap icin cok teşekkür ederim.
    İndirdim ve kurdum şuan tek bir eksik kaldı..

• Son bir tane kalan bilinmeyen aygıtı da bulursak aygıt yöneticisinde eksik kalmayacak. Password Utility yazılımı için Windows kendisi bir link bulup bizi yönlendiriyor, böylece onu da indirip kurabiliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.