Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı ısısını hangi programla görüyorsunuz ben Everest yükledim ama ekran kartını göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

bende 64bite geçecektim ama 2gb'dan fazla ram'im olmadığı için gerekli görmedim. lakin 2gb'a kadar ram'i olanlar pek bir performans artışı hissedemiyorlar..

onun için win 7 32bit yükledim. gayet hızlı, cillop gibi bir sistem. yüklenmeyen driverleri vista uyumluluk modunda yükle. toshiba flash kartlarında bluetooth açma kapamada biraz sorun yaşamıştım, ama onu da hallettim. herşey yüklendi, acaip memnunum.

32 bit ile 64 bit arasındaki fark nedir?
  • arkadaşlar bende 3 yıldır kullanıyorum memnunun vista yüklü inanmıyacaksınız ama ben vistadan memnunum
    değişiklik olsun diye win7 e geçmei düşünüyorum ama 32 bit mi 64 mü o farkı bilmiyorum
    merak ettiğim nasıl c ye format atacağım?
    ram 512X2 ben 2X2 gb yapmak istiyorum hangi marka ram tavsiye edersiniz?
    xp ve win7 aynı anda kurulabilirmi?

teşekkürler
  • Arkadaşlar ben logitech bluetooth mouse alsam onu kullanırken aynı anda telefon ile bağlantı kurabilir miyim a100-599 un bluetooth devresi ile. bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olsun lütfen , teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysalor

Arkadaşlar ben logitech bluetooth mouse alsam onu kullanırken aynı anda telefon ile bağlantı kurabilir miyim a100-599 un bluetooth devresi ile. bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olsun lütfen , teşekkürler.

Denemedim ancak ikisinin de çakışma yapmadan çalışması lazım. Sonuçta Logitech mouse'un alıcısını bilgisayara taktığında onu bluetooth aygıtı olarak değil de fare aygıtı olarak tanıyacaktır. Bu konuda tam emin olabilmek için klavye-fare bölümündeki bluetooth klavye-fare sahiplerine de danışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 10 Ocak 2010; 12:08:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Arkadaşlar ben logitech bluetooth mouse alsam onu kullanırken aynı anda telefon ile bağlantı kurabilir miyim a100-599 un bluetooth devresi ile. bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olsun lütfen , teşekkürler.

Denemedim ancak ikisinin de çakışma yapmadan çalışması lazım. Sonuçta Logitech mouse'un alıcısını bilgisayara taktığında onu bluetooth aygıtı olarak değil de fare aygıtı olarak tanıyacaktır. Bu konuda tam emin olabilmek için klavye-fare bölümündeki bluetooth klavye-fare sahiplerine de danışabilirsin.

benim dediğim farenin alıcısı yok direk bluetooth kullanıyor. o yüzden biraz tereddüt ediyorum zaten. teşekkür ederim yardımın için , fare klavye bölümüne sorayım bir de doğru söylüyorsun.

linki şudurhttp://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/5747&cl=roeu,en

quote:

Orijinalden alıntı: estamemuchoo

arkadaşlar bende 3 yıldır kullanıyorum memnunun vista yüklü inanmıyacaksınız ama ben vistadan memnunum
    değişiklik olsun diye win7 e geçmei düşünüyorum ama 32 bit mi 64 mü o farkı bilmiyorum

teşekkürler

Bende a100-599 içinden çıkan hynix markaya ek olarak, 1GB 533mhz Kingston RAM var, hiç sorun yaşamadım tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty89 -- 10 Ocak 2010; 12:13:56 >

• quote:

quote:

arkadaşlar bende 3 yıldır kullanıyorum memnunun vista yüklü inanmıyacaksınız ama ben vistadan memnunum

teşekkürler

Bende a100-599 içinden çıkan hynix markaya ek olarak, 1GB 533mhz Kingston RAM var, hiç sorun yaşamadım tavsiye ederim

içinde ram için kaç slot yeri var ? 2 diye biliyorum ben 2X512 yok mu içinde
    533 mhz piyasada bulmak zor birde cl kaç diye geçiyor bizimkiler vatan bilgisayarın sitesinden bakıyorum ama anlayamadım
    win7 mi geçtiniz siz?

• quote:

533 mhz piyasada bulmak zor birde cl kaç diye geçiyor bizimkiler vatan bilgisayarın sitesinden bakıyorum ama anlayamadım
    win7 mi geçtiniz siz?

İçerisinde 2 ram slotu var ancak A100-599'lar satılırken özelliklerinde her ne kadar 2x512MB yazsa da aslında tek parça 1GB ram takılı olarak geliyor. İsterseniz CPU-Z programıyla kendiniz de bakabilirsiniz. Ramler CL4 olarak geçiyor, ona da CPU-Z üzerinden bakabilirsiniz.
  • quote:

quote:

win7 mi geçtiniz siz?

İçerisinde 2 ram slotu var ancak A100-599'lar satılırken özelliklerinde her ne kadar 2x512MB yazsa da aslında tek parça 1GB ram takılı olarak geliyor. İsterseniz CPU-Z programıyla kendiniz de bakabilirsiniz. Ramler CL4 olarak geçiyor, ona da CPU-Z üzerinden bakabilirsiniz.

teşekkürederim
    baktım hani bu ram 533 mhrz de çalışıyordu ?

Northbridge Intel i945PM rev. 03
    Southbridge Intel 82801GHM (ICH7-M/U) rev. B0
    Graphic Interface PCI-Express
    PCI-E Link Width x16
    PCI-E Max Link Width x16
    Memory Type DDR2
    Memory Size 1024 MBytes
    Channels Single
    Memory Frequency 266.0 MHz (5:8)
    CAS# latency (CL) 4.0
    RAS# to CAS# delay (tRCD) 4
    RAS# Precharge (tRP) 4
    Cycle Time (tRAS) 12
    Bank Cycle Time (tRC) 16
    MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
    MCHBAR I/O Size 4096

oyun oynamıyorum
    netde gezinirim ama firefox 20 tane sayfa açık olur genelde ve kasılıyor haliyle ben 2X2 gb ram yapmayı düşünüyorum çok farklı olurmu sizce ?
    birde ekran kartımız paylaşımlı mı paylaşımsız mı?
    win7 kurmak istiyorum nerden bulabilirim?
    yada xp 64 bizim sisteme uygunmu?

• bunu buldum biraz önce
    yani 4 gb lık bi ram taksak 512 e ekran kartını çıkarabiliyormuyuz?

• quote:

oyun oynamıyorum
    netde gezinirim ama firefox 20 tane sayfa açık olur genelde ve kasılıyor haliyle ben 2X2 gb ram yapmayı düşünüyorum çok farklı olurmu sizce ?

DDR (Double Data Rate) ramlerde bu tip programlarda gözüken MHz değerini 2 ile çarpmak gerekmektedir. 266x2=532 yapsa da bu değer 533MHz olarak alınır. (667MHz'lik bir ramde bu değer yaklaşık olarak 333MHz olarak gözükür)

1GB ramden 4GB'a geçişte ve bununla birlikte Windows 7 işletim sistemi kurduğunuzda pefrormans farkını hissedeceksiniz. Yalnız şöyle bir durum var: sistem belleğini 4GB'a yükseltip 64-bit Windows 7 kurmama rağmen kullanılabilir ram miktarı 3GB olarak gözüküyor. Bu konuda Toshiba teknik servisiyle görüştüm, onlar da yurtdışına mail attılar ancak hala bir dönüş yapmadılar.

Ekran kartı konusuna gelirsek de notebook üzerinde takılı olan Go 7600 paylaşımsız 256MB'tır. Toplam kullanılabilir grafik belleği ne kadar yüksek olursa olsun benim için pek bir şey ifade etmiyor, önemli olan paylaşımsız kendi belleğidir sonuçta bu değer Windows tarafından belirleniyor. Yine de yazayım, rami 4GB yaptıktan sonra toplam kullanılabilir grafik belleği 1535MB'a yükseldi.

Windows 7'nin linklerini forumda vermek yasak olduğu için paylaşamıyorum ama 32-bit sürümü de 64-bit sürümü de sorunsuz olarak çalışıyor.

Başka bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

quote:

oyun oynamıyorum

DDR (Double Data Rate) ramlerde bu tip programlarda gözüken MHz değerini 2 ile çarpmak gerekmektedir. 266x2=532 yapsa da bu değer 533MHz olarak alınır. (667MHz'lik bir ramde bu değer yaklaşık olarak 333MHz olarak gözükür)

1GB ramden 4GB'a geçişte ve bununla birlikte Windows 7 işletim sistemi kurduğunuzda pefrormans farkını hissedeceksiniz. Yalnız şöyle bir durum var: sistem belleğini 4GB'a yükseltip 64-bit Windows 7 kurmama rağmen kullanılabilir ram miktarı 3GB olarak gözüküyor. Bu konuda Toshiba teknik servisiyle görüştüm, onlar da yurtdışına mail attılar ancak hala bir dönüş yapmadılar.

Ekran kartı konusuna gelirsek de notebook üzerinde takılı olan Go 7600 paylaşımsız 256MB'tır. Toplam kullanılabilir grafik belleği ne kadar yüksek olursa olsun benim için pek bir şey ifade etmiyor, önemli olan paylaşımsız kendi belleğidir sonuçta bu değer Windows tarafından belirleniyor. Yine de yazayım, rami 4GB yaptıktan sonra toplam kullanılabilir grafik belleği 1535MB'a yükseldi.

Windows 7'nin linklerini forumda vermek yasak olduğu için paylaşamıyorum ama 32-bit sürümü de 64-bit sürümü de sorunsuz olarak çalışıyor.

Başka bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

ilginize ve zaman ayırıp yazdığını için teşekkürederim

ben 32 ile 64 arasındaki temel farkı anlayamıyorum bana somut ne gi iartıları olabilir ? bunu bilmek istiyorum
    ben netde dolaşan office uygulamaları kullanan resimlerim ve videlarım için kullanıyorum laptop ı yani oyun yada ağır bir program yok

laptop ımdan son derece memnununum Allah nazar deyirmesin arkadaşlarımın laptop ları deli gibi ısınıyor dizüstünde tutmanız zor bende yıllarca kullanmak için ram ı yükseltmek ve harici bir hard disk ile takvie yapmak istiyorum ram tavsiyeniz nedir? kingston 2x2 gb 667 düşünüyorum lakin 667 mhrz dede çalışmaz destelediği laptop ın 533 diye biliyorum

başka neyi güncelleyebilirim yada upgrade edebilirim

saygılar

• quote:

ben 32 ile 64 arasındaki temel farkı anlayamıyorum bana somut ne gi iartıları olabilir ? bunu bilmek istiyorum
    ben netde dolaşan office uygulamaları kullanan resimlerim ve videlarım için kullanıyorum laptop ı yani oyun yada ağır bir program yok

laptop ımdan son derece memnununum Allah nazar deyirmesin arkadaşlarımın laptop ları deli gibi ısınıyor dizüstünde tutmanız zor bende yıllarca kullanmak için ram ı yükseltmek ve harici bir hard disk ile takvie yapmak istiyorum ram tavsiyeniz nedir? kingston 2x2 gb 667 düşünüyorum lakin 667 mhrz dede çalışmaz destelediği laptop ın 533 diye biliyorum

saygılar

Mesela bir çizim programının hem 32-bit hem de 64-bit versiyonunu ele alalım, 64-bit olanı 64-bit işletim sistemi üzerinde daha hızlı işlem yapmaktaymış. Kendim hiç denemedim ancak söylenenler bu yönde. Ama şöyle bir durum var; 4GB ramin tamamını kullanabilmek için 64-bit işletim sistemi yüklenmesi gerekmektedir, 32-bit işletim sistemlerinde bu miktar yaklaşık olarak 3GB gözükür. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi 64-bit Windows 7 yüklü olmasına rağmen "kulanılabilir miktar: 3GB" yazıyor, bunu Toshiba'ya ilettim çünkü notebookun özellikleri arasında max. 4GB ram desteklediği yazıyor.

Söylemiş olduğunuz ramleri alabilirsiniz. Her ne kadar özellikleri arasında yine max. 533MHz olarak belirtilmiş olsa da 667MHz desteğine sahip. Mesela ben 2x2GB 800MHz'lik ram taktım ve ikisi de 667MHz'de çalışıyor.

Eğer ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız makinenin içerisindeki hard diski upgrade edebilirsiniz. Şu an içerisinde 5400rpm HDD var, onu 7200rpm'lik bir HDD ile değiştirebilirsiniz.

• quote:

quote:

saygılar

Mesela bir çizim programının hem 32-bit hem de 64-bit versiyonunu ele alalım, 64-bit olanı 64-bit işletim sistemi üzerinde daha hızlı işlem yapmaktaymış. Kendim hiç denemedim ancak söylenenler bu yönde. Ama şöyle bir durum var; 4GB ramin tamamını kullanabilmek için 64-bit işletim sistemi yüklenmesi gerekmektedir, 32-bit işletim sistemlerinde bu miktar yaklaşık olarak 3GB gözükür. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi 64-bit Windows 7 yüklü olmasına rağmen "kulanılabilir miktar: 3GB" yazıyor, bunu Toshiba'ya ilettim çünkü notebookun özellikleri arasında max. 4GB ram desteklediği yazıyor.

Söylemiş olduğunuz ramleri alabilirsiniz. Her ne kadar özellikleri arasında yine max. 533MHz olarak belirtilmiş olsa da 667MHz desteğine sahip. Mesela ben 2x2GB 800MHz'lik ram taktım ve ikisi de 667MHz'de çalışıyor.

Eğer ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız makinenin içerisindeki hard diski upgrade edebilirsiniz. Şu an içerisinde 5400rpm HDD var, onu 7200rpm'lik bir HDD ile değiştirebilirsiniz.

teşekkürederim
    harddisk 7200 rpm de acaba kaç gb kadar destekler _?
    xp64 i yüklesem 4 gb ram kapasitesi ile kullanabilirmiyim ?
    peki vista yüklü şimdi nasıl format atacağım
    xp de sorun yaşamazdım kurarken bilgisayara ama vista yüklü ilk defa deneyeceğim de

• quote:

teşekkürederim
    harddisk 7200 rpm de acaba kaç gb kadar destekler _?
    xp64 i yüklesem 4 gb ram kapasitesi ile kullanabilirmiyim ?
    peki vista yüklü şimdi nasıl format atacağım
    xp de sorun yaşamazdım kurarken bilgisayara ama vista yüklü ilk defa deneyeceğim de

2,5"lik SATA HDD'lerin hepsini desteklemesi lazım. Piyasada şu an 7200rpm olanlar arasında 2,5"lik max. 500GB boyutunda HDD'ler mevcut.

Normalde 64-bit işletim sistemlerinde 4GB ramin tamamı zaten kullanılabiliniyor XP ya da Windows 7 fark etmez ancak şu max. 3GB olarak kullanma sorununu çözmeye çalışıyorum.

Format atıp yeni işletim sistemi kurmak için BIOS'tan açılş sürücüsünü DVD-ROM olarak ayarlayın ve kurulum yapmak istediğiniz CD ya da DVD ile sistemi başlatın.

• flash bellektende kurabilirmiyim?
    dvd den başlarsa format atabileceğim ms dos ortamına nasıl geçebilirim ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc26400_2gb_cl6_nb-2-gb-800mhz-cl6-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=36156

cl6 diyor uyarmı bizim laptop a

bu uyar sanırım

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc25300_2gb_nb-2-gb-ddr2-667mhz-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=34777

peki 1+2 gb olsa sorun olur mu?

• quote:

flash bellektende kurabilirmiyim?
    dvd den başlarsa format atabileceğim ms dos ortamına nasıl geçebilirim ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc26400_2gb_cl6_nb-2-gb-800mhz-cl6-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=36156

cl6 diyor uyarmı bizim laptop a

bu uyar sanırım

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc25300_2gb_nb-2-gb-ddr2-667mhz-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=34777

peki 1+2 gb olsa sorun olur mu?

Flash bellekten kuruluyor olsa bile ben DVD'den kur derim. Format atmak için MS-Dos ortamına geçmene gerek yok, Windows 7 kurulum DVD'siyle zaten hard diski formatlayabiliyorsun. Yalnız HDD'yi formatlarken içerisindeki WinRE bölümünü silmeyin, olur da Recovery yapmak isterseniz bu bölüm gerekebilir.

800MHz'lik ramin CL6 olmasında bir problem yok, bendeki ram de 800MHz hızında CL6 olarak çalışıyor. Ramin kendi içinde default frekans ve zamanlama ayarları vardır; mesela bendeki ram 800MHz'de CL6, 667MHz'de CL5, 533MHz'de iken de CL4 zamanlamalarıyla çalışıyor. Vermiş olduğun linkteki 800MHz'lik Kingston'da büyük olasılıkla bu şekildedir.

2+1GB kullanımında sorun olmaz, eğer bu şekilde kullanmayı düşünüyorsan tek parça 2GB ram alman yeterli olacaktır. Yeni alacağın ram 667MHz olsa bile yanındaki 533MHz'lik rame uyum sağlamak için hızını 533MHz'e düşürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: moordillo
    Ekran kartı ısısını hangi programla görüyorsunuz ben Everest yükledim ama ekran kartını göremedim

Cevap verene 1 pergel bir cetvel birde çikolata alacagim kargoya karışmam ama
  • quote:

Ekran kartı ısısını hangi programla görüyorsunuz ben Everest yükledim ama ekran kartını göremedim

HWmonitor ve GPU-Z programlarıyla baktım onlarla da gözükmüyor, eğer konuyla ilgili bir şey bulursam yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 15 Ocak 2010; 6:45:53 >
  • quote:

quote:

HWmonitor ve GPU-Z programlarıyla baktım onlarla da gözükmüyor, eğer konuyla ilgili bir şey bulursam yazarım.

Teşekkürler.buraya ekran kartı ısısını yazan arkadaslar biliyordur org adını onlar yazarsa uğraşmamış oluruz
  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.