Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: moordillo

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy
    quote:

Orijinalden alıntı: moordillo
    Ekran kartı ısısını hangi programla görüyorsunuz ben Everest yükledim ama ekran kartını göremedim

HWmonitor ve GPU-Z programlarıyla baktım onlarla da gözükmüyor, eğer konuyla ilgili bir şey bulursam yazarım.

Teşekkürler.buraya ekran kartı ısısını yazan arkadaslar biliyordur org adını onlar yazarsa uğraşmamış oluruz

a100-599 da ekran kartlarının ısısını göremiyoruz, çünkü ekran kartlarımızda sıcaklığı ölçen dedektör yok. zamanında uğraşmış ve herhangi bir sonuç alamamıştım. Sadece işlemci ve harddisk sıcaklığını görebilirsiniz Everest ile.

• a100-599 a windows 7 ultimate 64 bit kurdum. bluetooth driverını verilen linkten indirdim. software i güzelce yüklüyor fakat driver kurarken hep aynı yerde takılıyor.. hata da vermiyor ama ne kadar beklersem bekleyim aynı yerde duruyor. acaba bir püf noktası mı var bilemedm. yardımcı olursanız sewinirm..
  • 64 bit driveri olduğundan emin olun
  • eminim zaten burda bahsi geçen driver. bir önceki sayfada yazmışlar.. belki kurarken bi püf noktası vardır diyorum son çare olarak. veya aynı problemle karşılaşan biri vardır.. uuraşmaya dewam..
  • bilgisayarım dıt dıt dıııt diye ses çıkararak açılmasına rağmen ekranda görüntü yok. toshiba servise vermiştim, kullanıcı cevap vermedi diye garip bir sebepten geri yolladılar. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? ne yapabilirim? (garantim bitti)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karsiyakali

a100-599 a windows 7 ultimate 64 bit kurdum. bluetooth driverını verilen linkten indirdim. software i güzelce yüklüyor fakat driver kurarken hep aynı yerde takılıyor.. hata da vermiyor ama ne kadar beklersem bekleyim aynı yerde duruyor. acaba bir püf noktası mı var bilemedm. yardımcı olursanız sewinirm..

Aşağıdaki linkteki 7.00.16 versiyonuna sahip sürücüyü sorunsuz olarak yüklemesi lazım. 64-bit Windows 7 üzerine bu sürücüyü yüklemiştim ve bir sorun çıkartmamıştı.

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

• 32 bit ile 64 bit arasında hız farklı, uyum sorunu vs. hisseden var mı? +ları -leri neler?
  • quote:

bilgisayarım dıt dıt dıııt diye ses çıkararak açılmasına rağmen ekranda görüntü yok. toshiba servise vermiştim, kullanıcı cevap vermedi diye garip bir sebepten geri yolladılar. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? ne yapabilirim? (garantim bitti)

aynısı benim başıma geldi ama benimki açılmamazlık etmedi. oyun oynarken ya da bilgisayarı çok kastıracak programlar açıkken aşırı ısınıyor bilgisayar ve kapanıyor aniden. daha sonra da üç kez dediğin gibi "dıt"layıp takılıyor kafasına göre. problemin ekran kartından olduğunu düşünüyorum görüntü gelmediği için. ama ben biraz soğumasını beklediğimde açıldı her seferinde =) ekran kartın gitmiş olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodyDeviL -- 25 Ocak 2010; 19:10:02 >
  • Arkadaşlar windows 7 ultimate 64 bit yükledim, bir sorunum var, bilgisayar sürekli yüksek hızda çalışıyor gibi, yani eskisi gibi işlemcinin hızı düşmüyor sanıyorum. Önceden Power Saverdan ayarlardım hem makineye gereksiz yüklenmezdi, hem fan düşük hızda çalışırdı, şimdi öyle değil fan hep orta hızda çalışıyor daha düşüğe inmiyor. Power saver 64 bit e kuruluyor mu? xp de denemiştim çalışmamıştı, win 7 da deneyen oldu mu?

bir de 64 bit te uyum sorunu vs. yaşayan var mı? Bende videolar da biraz yavaş gibi.ekran kartı sürücüleri ise son sürücüler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Arkadaşlar windows 7 ultimate 64 bit yükledim, bir sorunum var, bilgisayar sürekli yüksek hızda çalışıyor gibi, yani eskisi gibi işlemcinin hızı düşmüyor sanıyorum. Önceden Power Saverdan ayarlardım hem makineye gereksiz yüklenmezdi, hem fan düşük hızda çalışırdı, şimdi öyle değil fan hep orta hızda çalışıyor daha düşüğe inmiyor. Power saver 64 bit e kuruluyor mu? xp de denemiştim çalışmamıştı, win 7 da deneyen oldu mu?

bir de 64 bit te uyum sorunu vs. yaşayan var mı? Bende videolar da biraz yavaş gibi.ekran kartı sürücüleri ise son sürücüler

64-bit Windows 7'yi kurduktan sonra bende de fan ara devirde çalışmaya başladı, önce işlemcinin sensörünün bozulmuş olabileceğini düşündüm ancak sizde de durum aynısı olduğuna göre yazılımsal bir durum demektir. Fan daha yüksek devirde çalışınca işlemci eskiye göre daha az ısınmaya başladı, o yüzden fanın hızlanması rahatsız etmedi beni.

Şu ana kadar herhangi bir uyum sorunu yaşamadım. Aygıt yöneticisinde bir tane tanınmayan aygıt kaldı, o da şimdilik bir sorun çıkartmadı.

• işlemci ısındığı için fanın hızlı çalışmadığına emin misiniz? belki de işlemciyi fazladan soğutmak için değildir.ben tam test etmedim o yüzden soruyorum

Power saver çalışıyor mu 64 bitte? bir de kaç gb ram kullanıyorsunuz ben 1.5gb kullanıyorum biraz kasıyor, ark.ın 4gb dün kurduk ona da gayet rahat
  • quote:

işlemci ısındığı için fanın hızlı çalışmadığına emin misiniz? belki de işlemciyi fazladan soğutmak için değildir.ben tam test etmedim o yüzden soruyorum

Power saver çalışıyor mu 64 bitte? bir de kaç gb ram kullanıyorsunuz ben 1.5gb kullanıyorum biraz kasıyor, ark.ın 4gb dün kurduk ona da gayet rahat

Kasa artık eskisi gibi ısınmıyor ve CoreTemp yazılımıyla işlemcinin sıcaklığına baktığımda eskiye göre daha düşük değerlerde çalıştığını görebiliyorum.

Power Saver yazılımını denemedim ve sistemi 4GB ram ile kullanıyorum.
  •  TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

enteresan bişi oldu, XP de gpu sıcaklığını asla göstermezdi win 7 yükleyince göstermeye başlamış
  • Arkadaşlar dün yine (bilmiyorum bu kaçıncı kazam oldu) laptopumun başından olumsuz bir olay geçti. Yeni doldurduğum yaklaşık yarım litre kola laptopumun üzerine boca oldu. Ancak o kadar kola, sıvı geçirmez olduğu iddia edilen klavye sayesinde bilgisayarın içine nüfuz edemedi. Galiba sıvı geçirmezden kasıt alt bölgelere sıvı geçirmemesiymiş, çünkü klavye bozuldu, bilgisayarın geri kalanında problem yok. Klavye fiyatlarına baktım, yurtdışında 10 dolara satılıyor. Ama kargoyla 25-30 dolar civarına geliyor. Ben de teknik servisi arayayım herhalde kötü fiyat vermezler yurtdışında 10 dolara satılan bir ürün için dedim. Maalesef yanılmışım; fiyat 37€+KDV ymiş, bariz fahiş fiyat!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ablay

quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: Ablay

Windows 7 64 Bit driver icin
    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
    Siteye girin ve altta yazan
    Option 2: Automatically find drivers for my NVIDIA products
    Seceneğinin sağında GRABHICS DRIVERS Seceneğimize tıkladığımızda bize en uygun driveri buluyor.
    Ben kurdum gayet başarılı
    Fakat hala tanınlanmamış 3 adet bilinmeyen aygıt var.

Aygıt yöneticisinden ekran kartı yazılımını güncelle dediğimizde windows update altından sürücüyü kendisi indirip kuruyor, o konuda sorun yok. Aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıtlardan birisi bluetooth diğeri de Texas flash media driver. Bu ikisini aşağıdaki linklerden indirip kurabilirsin. Üçüncüyü şimdilik bende bulamadım.

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

Cevap icin cok teşekkür ederim.
    İndirdim ve kurdum şuan tek bir eksik kaldı..

Arkadaşlar saolun, indirdim kurdum ve tanınmayan bir sürücü kaldı, Teşekkürler.

Daha önce Win7-x64 ü kurmuştum ama driver ların eksikliğinden veya olmamasından dolayı xp ye dönüş yapmıştım.
    Şimdi kurdum ve şu tek bulunmayan sürücü haricinde her şey güzel çalışıyor. Şu bulunmayan sürücü sizde de "ACPI\TOS1901" ve "*TOS1901" açıklaması mı var?!
    Bu hatayı google da biraz araştırdım, verilen çözümlerle biraz uğraştım ama yine olmadı (belki ben yapamadım). Bu neyin sürücüsü acaba?
    Aramalar esnasında bu sorunun; Toshiba sı olanlarda olduğunu farkettim (belki tesadüftür). Herhalde bir çözüm bulunur?

• @krugman
    geçmiş olsun 37 dolar ise bence fiyat o kadar da yüksek sayılmaz.. klavyeyi söküp temizlemeyi denediniz mi? altında konnektörünü çıkarınca tek parça olarak klavye ayrılabiliyor bi deneyin belki çalışır temizlenince.

bu arada sıcaklık sorunumu çözdüm, meğer gene fanım tozlanmış. win7 ile ilginçtir, bilgisayarın fan çalışma karakteri değişti, 3 senedir yok zannettiğim gpu sıcaklık sensörü aslında varmış onu da görmüş oldum, fan da artık eskisi gibi bir çalışmaya başladı mı sürekli durmadan devam etmiyor, arada duruyor geri çalışıyor ortam soğuksa hiç çalışmıyor.
  • quote:

@krugman
    geçmiş olsun 37 dolar ise bence fiyat o kadar da yüksek sayılmaz.. klavyeyi söküp temizlemeyi denediniz mi? altında konnektörünü çıkarınca tek parça olarak klavye ayrılabiliyor bi deneyin belki çalışır temizlenince.

bu arada sıcaklık sorunumu çözdüm, meğer gene fanım tozlanmış. win7 ile ilginçtir, bilgisayarın fan çalışma karakteri değişti, 3 senedir yok zannettiğim gpu sıcaklık sensörü aslında varmış onu da görmüş oldum, fan da artık eskisi gibi bir çalışmaya başladı mı sürekli durmadan devam etmiyor, arada duruyor geri çalışıyor ortam soğuksa hiç çalışmıyor.

Teşekkür ederim, ancak 37 dolar değil euro bir de kdv ile birlikte 90tl ediyor, bu miktar da bir öğrenci ve ömrünü tamamlamaya yaklaşan bir laptop için yüksek. Ben de gün boyunca uğraştım klavyeyi temixledim, bütün tuşları çıkarıp (ki son derece yorucu) alttaki plakayı temixledim ancak birkaç tuş çalışmadı (y den sonra gelen harf, shift, nokta, yöntuşları ve fn tuşu). Yurtdışından uygun fiyatlı bulursam almayı düşünüyorum, o xamana kadar da bu klavyeyle idare edeceğim.

• KruGmaN aslında klavyeyi temizlemnin daha kolay bir yolu var
    garantisi bitmişse bu yolu dene derim
    klavyenin üstünde giriş noktaları vardır dikkatli bakarsan bu noktaları çok rahat görebilirsin ordan klavye ufak tornovida yardımıyla sökülür ve klavyeyi bağlayan
    plexi kablo vardır çok çekmeden yavaşca o fleksi kabloya kadar çıkartılır ve fleksi kabloyu tutan plastik tutataacak boşa alır
    sonra güzelce sadece alkol ile klavyeni temizleyebilirsin (kolanın yapıştırdığı kısımları) falan filan
    alkole yatırmaya pek girişme ama iyi bir şekilde pamuk ve alkolle silerek tüm pisliklerden arındır düzelirse düzelir düzelmezsede zaten bozuk

+
    bulunduğun şehirdeki
    istanbul -ankara -izmir antalya
    herhangi bir laptop tamircisine git ellerinde çalışan çıkma klavye bulabilirsin 25-30 liraya

sıfırınıda 60-70 liraya alabilrisin

klavyeyi söktüğünde fleksi kablon yer yapmış olduğundan kablonun kırıklığından bazen çalışmayabilir
    güzelce sert ve yuvarlak bişeyle düzeltip tak kabloyu eğer çalışıyorsa başka bir yerden yol yapacak şekilde tak ve kullan bazen sökerken takarken böyle sorunlar çıkartabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoRaSTeRo -- 4 Şubat 2010; 9:16:12 >

• Kabloyu çıkarırken ben de kablonun ucundaki plastik kısmın kenarını kırmıştım sonra bir şekilde sıkıştırıp geri taktım gerçi çalışıyor şimdi, çıkarırken kargaburun ya da ufak bir pense kullanmanızı tavsiye ederim elle çıkarırken sıkışmış olabiliyor kırılabilir
  • Bu klavye çıkarma işini beceremedim. Birkaç tuş iyi basmıyor, f7 tuşunu çıkarıp deneyeyim dedim, geri takamadım.
  • 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.