Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servis iyi mi kötü mü bilmem ama Avcilar'da da Toshiba servisi var. Birde oraya sor istersen. Ama 2000lira gerçektende çok komik bir fiyat. 2000liraya sıfır makine alınır yahu.

Harddiske ulaşman çok kolay. Öncelikle USB ile çalışan harici bir 2,5" HDD kutusu alman lazım. 20 liraya alırsın onu sanırım. Sonra laptopun altındaki büyük kapağı sök, HDDi çıkar, kutuya tak, kutuyu başka bir bilgisayara bağla.

İşte bu kadar... Kolay gelsin
  • herhangi bir sata 2.5'' olur mu yani? laptop hdd'si olmasının bir önemi yok mudur? şu görür mü işimi mesela? boşuna da almak istemiyorum durduk yere...

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?categoryID=813&sc=32
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

quote:

Orijinalden alıntı: baknedicem

Merhabalar

Aslına bakarsanız Toshiba konusunda hayal kırıklığına uğradım. Bilgisayarın özellikleri iyi olmasına rağmen ara sıra verdiği garip arızalar yüzünden bir sonraki bilgisayarımı toshiba almayı düşünmüyorum.

En son arızada arkadaşımın A-100 599 dizüstü bilgisayarının renkleri birbirine girdi. Önce inverter arızası zannetik ama sonra ekran kartı olduğu ortaya çıktı. Ekran kartını tamir edebileceklerini ve bunun 100-150 liraya mâl olacağını söylediler. Arkadaş bilgisayarının ikinci el fiyatını sorduğunda 100 liraya alabileceklerini söylediler. 100 liralık bilgisayar için 150 lira tamir ücreti alıyolar yani. Bana 100 lira verseler ben bu bilgisayarı kırar çöpe atar yine vermem orası ayrı.

Serviste A-100 lerin çok fazla ekran kartı hatası verdiğini söylediler. Eğer böyle bir problemi olan olursa bu fiyatlarda onarıyorlar. Ama onardıktan sonra bir daha oyun oynamayın yoksa ekran kartı yeniden bozuluyor dediler. anlayacağınız bilgisayarı emekli ettik. Sadece internet ve müzik dinlenir artık onunla. Kendi bilgisayarımda ise 4 gb ram olsada win 7 64 bit kullanmama rağmen 3 gb görünüyor ve çözümünü bulamadım. Bios update yapmamı önerdiler fakat 64 bit işletim sistemi kullanırken bios update te yapamıyoruz.

Bence A-100-599 özellikleri iyi olsada hakkında 70 küsür sayfa yazılacak kadar A sınıf bir bilgisayar değil.

Bende Bu bilgisayar satıştan kalktıktan sonra garantisi devam ettiğinden bozarsam eğer yeni model verirler düşüncesiyle CoD4 yada NFS açıp verdim yeğenlerin eline akşamlara kadar ver allahım ver fan ateş üfürüyor,günlerce oyun oynattım banamısın demedi bozulmadı alet,klozete otururum kucağıma alırım afedersiniz işim bitince taaak kaldırır çamaşır makinesinin üstüne atarım hergün iş ev arası gidip gelir,ekranına bastım LCD çatladı değiştirdim vs en ufak bir sorun yok 3 senedir.500 gb 7200 devir seaagte taktım xp de kullanmaya devam ediyorum kıyamıyorum satmaya aleti.Arkadaşın NEC vardı ısınmaktan kapanıyordu 3 vidayla arka kapağı açıp soğutma ızgarasına ulaştık gördükki tüyler ızgarayı tıkamış,temizledik,ısı 80 lerden 50-55 lere düştü.Kendi Toşimdede az bir ısınma sorunu vardı ama açmak zordu bende üfledim hava deliğinden içeri doğru pervane takıldı,yünler alt ızgaraya kadar geldi ordan iğneyle telle çektim sonra alt ızgaradan elektrikli süpürge tuttum ne var ne yok hep geldi ızgaraya takıldı,telle temizledim bunları .Şimdi bekleme modunda 38-40 derece..KULLANMAYA DEVAM....

:) :) Çok güldüm gece gece. Denk gelince geliyor işte. Benimde hemen hemen aynı neredeyse full time çalışıyor çok şükür bir sorun çıkarmadı.
    Elektroniğe merakım olduğu için aletleri sökmeden duramam. Son zamanlarda meydana gelen ısınma problemini çözebilmek içinde nasıl olsa garantisi bittiği için büyük bir keyifle söküp tozunu aldım. Toz resmen tüm parçaların üzerine yapışmış. O halde bu aletler gerçekten iyi dayanıyor. Onca tozu bize yapıştırsalar bizde yanarız. Fırça ile güzelce temizledim şu an ısınma sorunu yok. Yavaşlama ve takılmaların en büyük nedenlerinden biri de bu tozlar. Mutlaka açın veya açtırın temizleyin. Bir de dikkatimi çeken bir nokta soğutma sistemi gerçekten çok güzel aşırı tozlanma olmadığı sürece bir sıkıntı çıkarmaz.

Uzunca bir süredir Win7 64 Bit kullandığım için 4 GB Rame geçmek istiyordum 4 Gb'ı desteklemediğini ilk defa duydum ilginç bir sorun doğrudan tüketiciyi keklemek olur ki bu tüketiciye hak doğurur. Toshiba Türkiye'de müşteri hizmetleri konusunda zaten sınıfta kaldığı için onlardan iyi bir çözüm beklemek boşuna Mutlaka vardır bir çözümü araştırmak lazım veya mahkeme ile konuyu halletmek lazım, çok saçma bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: kbulusoy

herhangi bir sata 2.5'' olur mu yani? laptop hdd'si olmasının bir önemi yok mudur? şu görür mü işimi mesela? boşuna da almak istemiyorum durduk yere...

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?categoryID=813&sc=32

Normalde Masaüstü bilgisayarlarda 3,5" HDD'ler kullanılıyor 2,5" olanlarda var. Dizüstü bilgisayarlarda 2,5" HDD'ler bulunuyor. Ürüne göre farklılık bulunuyor mu bilmiyorum ama sanırım 2,5" kutular işini görecektir.

• Ram artırımı yapmak isteyenler için, elimde çıkma 1 GB (Üzerinde gelen orjinal) Ram var, 30 TL.
  • @kbulusoy
    evet. o verdiğin sayfadaki çoğu kutu olur. SATAlar olmaz die biliyorum ama çok da emin değilim. ama en ucuz IDE rahatlıkla işini göreceğini düşünüyorum.

@Akrep_Kral
    hocam laptopu nasıl açtın? detaylı olarak yada varsa eğer fotoğraflı olarak anlatabilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

@kbulusoy
    evet. o verdiğin sayfadaki çoğu kutu olur. SATAlar olmaz die biliyorum ama çok da emin değilim. ama en ucuz IDE rahatlıkla işini göreceğini düşünüyorum.

A100-599'un hard diski SATA olması lazım, aygıt yöneticisinden hard diskin modeline bakıp google'dan aratarak öğrenebilirsiniz. Benim A100-003'teki 160GB'lık hard disk SATA, büyük ihtimalle A100-599'larda da öyledir.
  • 3 kez değiştirdim,kesinlikle SATA
  • düzeltiyorum SATA mış...

iki senenin sonunda birşey daha öğrenmiş olduk...
  • quote:

@kbulusoy

@Akrep_Kral
    hocam laptopu nasıl açtın? detaylı olarak yada varsa eğer fotoğraflı olarak anlatabilirmisin?

repair4laptop.org yahut insidemylaptop.com da istediğin makinenin açılımını resimli mesimli bulabilirsin. bilgisayarın hiç bozulmamış galiba, ben 8-10 oldu açtığım :p
    ha verdiğim sitelerde yoksa eğer aradığın model açma- kapama işinin terim olarak karşılığı "disassembly" oluyor, google'a "disassembly a100-599" yazsan bile birçok sonuç çıkar sanırsam. ama a100-599 var sanırsam verdiğim sitelerde... adım adım da yardımcı oluruz, sen bi açmaya başla hele, takıldığın yerde sorarsın olmadı :))

• eyvallah dostum.. sağol...
  •  TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ
  •  TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

Resimdeki gibi klavyeyi söktüm, fana ulaşmam lazım, nereyi sökmem lazım, bu durumda bir şey temizleyemiyorum alt taraftan mı açmalıyım? Alt taraftaki tüm vidaları açtım ama çıkacak gibi görünmüyordu. Yardım eder misiniz? Fanı ve diğer yerleri temizlemek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanbenzer -- 7 Nisan 2010; 22:28:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ

Resimdeki gibi klavyeyi söktüm, fana ulaşmam lazım, nereyi sökmem lazım, bu durumda bir şey temizleyemiyorum alt taraftan mı açmalıyım? Alt taraftaki tüm vidaları açtım ama çıkacak gibi görünmüyordu. Yardım eder misiniz? Fanı ve diğer yerleri temizlemek istiyorum

Dostum üst kısmı kullanarak fana ulaşamazsın, alt taraftaki vidaları sökerek içini açabilirsin ve fanı temizleyebilirsin. Ancak alt tarafı açmadan önce eklediğin resmin ortasında bulunan kabloları çıkarman gerekiyor, bu çok önemli kabloların kopmaması için. Ayrıca makinenin içini açarken çok dikkat et, çünkü bazı noktalar kırılmaya çok müsait.

• quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

Dostum üst kısmı kullanarak fana ulaşamazsın, alt taraftaki vidaları sökerek içini açabilirsin ve fanı temizleyebilirsin. Ancak alt tarafı açmadan önce eklediğin resmin ortasında bulunan kabloları çıkarman gerekiyor, bu çok önemli kabloların kopmaması için. Ayrıca makinenin içini açarken çok dikkat et, çünkü bazı noktalar kırılmaya çok müsait.

bide istersen makinenin içini açmadan, laptopun gücünü keserek ve pilini çıkartarak kapat.

• quote:

quote:

quote:

bide istersen makinenin içini açmadan, laptopun gücünü keserek ve pilini çıkartarak kapat.

Öyle yapmıştım :) nete bu mesajı yazmak için açtım. Pili falan çıkarmıştım yoksa.
    O zaman üst kısmı kapatayım tamamen? Buradan bir şey temizleyebileceğimi sanmıyorum. Alt kısmı da açamam ben. Kırarım falan.
    Bir de bir şey sorayım, harddiske çok rahat ulaşılabiliyor, 500gb 7200 rpm bir hard disk alabilir miyim acaba? Fiyatı ne kadar olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öyle yapmıştım :) nete bu mesajı yazmak için açtım. Pili falan çıkarmıştım yoksa.
    O zaman üst kısmı kapatayım tamamen? Buradan bir şey temizleyebileceğimi sanmıyorum. Alt kısmı da açamam ben. Kırarım falan.
    Bir de bir şey sorayım, harddiske çok rahat ulaşılabiliyor, 500gb 7200 rpm bir hard disk alabilir miyim acaba? Fiyatı ne kadar olur

135 civarına düştü 7200 ler şu an

• Laptop hddsi farklı mıdır acaba normal hddden? ve ne almam lazım, sata mı sata 2 mi? ya da model önerebilir misiniz?
  • quote:

Laptop hddsi farklı mıdır acaba normal hddden? ve ne almam lazım, sata mı sata 2 mi? ya da model önerebilir misiniz?

2.5" (inç) sata harddisk alman gerekiyor. kapasite olarak ne kadar istiyorsun bilemiyorum ama 500gb düşünürsen:

tıkla!

ben yanlış jatırlamıyorsam bu modeli 140 liraya almıştım 9-10 ay kadar önce, biraz artmış fiyatı ama daha iyi modeller daha iyi fiyata bulunabilir. yüksek performans için 7200rpm li bir hdd alabilirsin, hdd den fazla ses gelme ihtimali var ve (eğer hala pilin hayattaysa) pil konusunda sıkıntı çekebilirsin.

• quote:

quote:

Laptop hddsi farklı mıdır acaba normal hddden? ve ne almam lazım, sata mı sata 2 mi? ya da model önerebilir misiniz?

2.5" (inç) sata harddisk alman gerekiyor. kapasite olarak ne kadar istiyorsun bilemiyorum ama 500gb düşünürsen:

tıkla!

ben yanlış jatırlamıyorsam bu modeli 140 liraya almıştım 9-10 ay kadar önce, biraz artmış fiyatı ama daha iyi modeller daha iyi fiyata bulunabilir. yüksek performans için 7200rpm li bir hdd alabilirsin, hdd den fazla ses gelme ihtimali var ve (eğer hala pilin hayattaysa) pil konusunda sıkıntı çekebilirsin.

Pilim yaşıyor ama pilde kullanmıyorum pek, ses de çok önemli değil. Bir şey daha sorayım, bu hddyi takınca recovery dvdsi ile recovery yapabilir miyim? Çünkü orjinal vistadan başka sistem kullanmak istemiyorum

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.