Evet, yüksek performanslı bir hdd bu, fiyat da çok iyi. Ayrıca hdd yi laptopa taktıktan sonra recovery DVD ni kullanarak orjinal vistanı yeniden kurabilirsin.
İstersen bir de 2.5" sata hdd kutusu al (20lira civarında), 160gb liği de ona takarsın, küçük boyutlu da olsa bir external hdd in olur.
Kafamı kurcalayan bir şey oldu, 500gb hard diskin 7200 rpmsi de 5400 rpmsi de hemen hemen aynı fiyata, bunun nedeni nedir?
Evet, yüksek performanslı bir hdd bu, fiyat da çok iyi. Ayrıca hdd yi laptopa taktıktan sonra recovery DVD ni kullanarak orjinal vistanı yeniden kurabilirsin.
İstersen bir de 2.5" sata hdd kutusu al (20lira civarında), 160gb liği de ona takarsın, küçük boyutlu da olsa bir external hdd in olur.
Hocam bunu alayım değil mi? 5400 rpmlerle aynı fiyat olması kafamı kurcaladı ama.
Hocam bunu alayım değil mi? 5400 rpmlerle aynı fiyat olması kafamı kurcaladı ama.
Daha mantıklı bence de, özellikle performans istiyorsan almalısın.
Aynı fiyat olma mevzuna gelince: 5400 daha sessiz daha az pil kullanımı ve daha eski teknoloji 7200 biraz gürültülü olabilen pil kullanımı biraz daha fazla daha iyi performans veren yeni teknoloji.
arkadaşlar selamlar.. bir şirketin muhasebe biriminde calısmaktayım. Datron marka giriş seviyesi bir notebook kullanmaktaydım , sonra şirketin yazılımcısı makine değiştirince toshiba a100-599 'u bana kaldı ( el koydum diyelim :) )
biraz ağır (eşek ölüsü kadar) ama bir programcıya 2 sene dayanabilecek kadar sağlam kalmayı başarmış :D , makine bana boş geldi. Win7 kurdum ancak kullandıgım muhasebe programı nedeni ile Xp driverlerini sitesinden cekip kurdum.
Fakat Fn tuş fonksiyonlarını kullanamayorum ; özellikle ekran konstratını ayarlamayı istiyorum ama fayda etmiyor.
Bir de sol tarafta play, pause, FF, RR tuşları var , fakat onlar da etkin değil. Driverlerini bulduğumu sanıyorum ama işe yaramadı.
indirebileceğim site veya elinde ilgili driver ( Fn Tuşları ve soldaki player lar için) mevcut mudur?
teşekkürler ,
Arkadaşlar ben pcyi uyku moduna almıştım ama kapağı kaldırınca pcye görüntü gelmedi ve kapatıp açınca da 1 uzun 2 kısa bip sesi geldi, sorun nedir acaba, nasıl çözebilirim
Merhabalar, sonunda 1+2 haftadir acilmakta problem cikaran zaman zaman ekrani acilmayan laptopumun ekrani tamamen karardi, ekran karti gitti herhalde bana simdi servis tavsiye edebilirmisiniz ne yapmam gerekli? nereye gotursem daha uygun fiyat verirler bi arkadasim 160 tl ye yaptirdigindan bahsetmis nerede yaptirmis acaba? ayrica yaptirmasam harddiskindeki verileri nasil kurtaririm? beni bilgilendirirseniz sevinirim. saygilar
geçmiş olsun... nasıl ve nerede daha iyi yapabileceğini bilmiyorum ama harddiskindeki bilgilere hiç birşey olmadığını söyleyebilirim. Arka kapağı açtıktan sonra içindeki harddiski çıkarttıktan sonra, çıkan harddiski harici bir harddisk kutusuna takıp başka bir bilgisayardan bilgilerine ulaşabilirsin.
Tesekkurler, şu anda açılıyor bilgisayar ancak bios ekranı ve windows başlıyor ekranlarını gormeden direk windows açılırken ekran geliyor kısacası biosa giremiyorum mutlaka gene bozulaca o yuzden yeni bir ekran kartı bulmam lazım satan veya satılan bi yer bilen varsa talibim saygılar...
3 senedir kullandığım ve bana sorun çıkartmayan laptopum dün akşam film izlemek isterken ekran kartını yaktı galiba Ekran bir anda gitti ama bilgisayar çalışmaya devam ediyordu sonra mavi ekran çıktı ve kapandı. Bir daha açtığımda artık görüntü yoktu lcd backlight yanıyor ve sadece parlak bi siyah ekran gözüküyor. laptopun lcd sinde hiç bi görüntü yok biosa giriş falan bile gözükmüyor. Isındığını falan da zannetmiyorum normalde devamlı fanlarını temizler ve masa üstünde kullanırım. Daha sonra VGA çıkışına LCD bağladığımda bilgisayarın çalışıp bişeler yaptığını ve güvenli mode menüsü geldiğini gördüm. Ama ekranda bi bozukluk vardı net değil ve renklerde karışıklık var. Güvenli modda aç dediğimde yükeleme bittikten sonra mavi ekran verip kapanıyor. Ekran kartı gitmiş gibi görünüyor. Daha önceki sayfaları okuduğumda ekran kartı yanma olayının biçok kişinin başına geldiğini gördüm. Daha teknik servise falan vermedim ama okuduğum kadarıyla teknik servisler sorun çıkartıp yüksek fiyatlar istiyor. Benim düşüncem 300 liraya kadar bi şekilde tamir etirip kullanmak Kısaca ekran kartını değiştiren arkadaşlardan İstanbul'da nerde yaptırdıklarını ve ikinci el olarak nerelerde bulacağımı yazarlarsa sevinirim
Eyvah eyvah... sıra benim laptopa mı geldi acaba? bende sorunsuz olarak 3 yıldır kullanıyorum laptopu.. inşallah 1-2 sene daha da kullanırım..
laptopları bozulan arkadaşlara çok geçmiş olsun. nasıl tamir ettirdiğiniz konusunda bilgi verirseniz sevinirim. ileride bize de faydalı olabilir...
quote:
Orijinalden alıntı: electronication
3 senedir kullandığım ve bana sorun çıkartmayan laptopum dün akşam film izlemek isterken ekran kartını yaktı galiba Ekran bir anda gitti ama bilgisayar çalışmaya devam ediyordu sonra mavi ekran çıktı ve kapandı. Bir daha açtığımda artık görüntü yoktu lcd backlight yanıyor ve sadece parlak bi siyah ekran gözüküyor. laptopun lcd sinde hiç bi görüntü yok biosa giriş falan bile gözükmüyor. Isındığını falan da zannetmiyorum normalde devamlı fanlarını temizler ve masa üstünde kullanırım. Daha sonra VGA çıkışına LCD bağladığımda bilgisayarın çalışıp bişeler yaptığını ve güvenli mode menüsü geldiğini gördüm. Ama ekranda bi bozukluk vardı net değil ve renklerde karışıklık var. Güvenli modda aç dediğimde yükeleme bittikten sonra mavi ekran verip kapanıyor. Ekran kartı gitmiş gibi görünüyor. Daha önceki sayfaları okuduğumda ekran kartı yanma olayının biçok kişinin başına geldiğini gördüm. Daha teknik servise falan vermedim ama okuduğum kadarıyla teknik servisler sorun çıkartıp yüksek fiyatlar istiyor. Benim düşüncem 300 liraya kadar bi şekilde tamir etirip kullanmak Kısaca ekran kartını değiştiren arkadaşlardan İstanbul'da nerde yaptırdıklarını ve ikinci el olarak nerelerde bulacağımı yazarlarsa sevinirim
Sorununuz Ekran kartı ile olmaya bilir. Anakart da bozulmuşda olabilir. Benim A100 Deki ilk sorunum cihazı açtığımda çalışmakta fakat görüntü alacalı bulacalı ve sorada görüntü kaybolmakta idi.Ekstra bir monitör taktım.Orda temiz bir görüntü alıyordum.Garanti kapsamından ekran kartı ve anakart değişti. Sizinde anakartta sorun olabilir.Mavi ekran cıkması windows dan da olabilir.. Öncelikle yetkili servisden sorunu bulup daha sonra araştırma işine girmenizde vayda var
Birde 1 Ay önce ekranım açılmıyordu.Ankart dedim.ekran kartı dedim.Fakat sorun Ram slotunda cıktı.1. Ram slotu bozulmuş.Şuan 2. si ile idare etmekteyim.
quote:
Orijinalden alıntı: Ablay
Birde 1 Ay önce ekranım açılmıyordu.Ankart dedim.ekran kartı dedim.Fakat sorun Ram slotunda cıktı.1. Ram slotu bozulmuş.Şuan 2. si ile idare etmekteyim.
Hocam bende de var laptop şükür bir şey olmadı şimdiye kadar, Sen nereden anladın sorunun Ram slotundan kaynaklandığını?
Hocam bende de var laptop şükür bir şey olmadı şimdiye kadar, Sen nereden anladın sorunun Ram slotundan kaynaklandığını?
Toshiba A100-599 notebook'umda şu an 2*1 gb. ram var. Windows 7'ye geçtim. Ram'leri 2*2 gb. yapsam performans fark eder mi? Bir de Ram'i 4 gb. yapınca 3 gb. görme durumu Windows 7'de de var mı?
Sonunda bu da oldu, laptopumun ekranının alt yarısı kullanım dışı kaldı...Garanti süresi içindeyken servise götürüp ekranın ortasından hafif bastırınca görüntüde kaybolma ve oynama olduğunu söylememe rağmen önemli birşey olmadığını söyleyen servis elemanlarına saygılar bu arada...Şimdiye kadar son derece özenli kullanmama rağmen laptopumun anakartı, harddiski, ramleri, ekran kartı ve şimdi de ekranı sorun çıkardı ve değiştirmek zorunda kaldım. Her ne kadar sağlam görünse de çok sorunlu bir seri aldığımızı düşünüyorum. Bir daha Toshiba almayı düşünmüyorum.
Şimdi ya uygun fiyata bir ekran alacağım ya da yeni bir laptop alacağım. GG üzerinden satılan (110tl) bir ekran buldum, yine de buradan elindeki a100 serisi laptopu çürüğe çıkmış (son derece muhtemel bence) arkadaşlara da sorayım dedim, elinizde ekran varsa lütfen bana en kısa zamanda mesaj gönderin.
Bende a100 599 icin ekran kartı alacagım banada nereden alacagım konusunda yol gösterirmisiniz. Hangi kartlar uyumlu olur birde bana, saygılar...
@sarppy
selam win7 64bitte 4 gb rami 3 göstermesi hakkında gelişme var mı? ben 2x2gb 800mhz lik denedim, bilgisayar açılmadı bile... şimdi 2gb 800mhz + 1gb 667mhz olarak toplam 3 gb çalışıyor. senin ramler kaç mhz idi? 667 lik 2x2gb ile deneyen oldu mu hiç arkadaşlar? hala 3 gb mi gösteriyor?