Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tuşun arka(size doğru olan) kısmından bastırıp önünden çekerseniz kolayca çıkması lazım. aynı şekilde takarken de önce arkayı takıp çıt sesi gelene kadar bastıktan sonra ön tarafını da çıt sesi gelene kadar bastırarak takabilirsiniz. olmuyorsa bi yeri kırılmış olabilir, bir de boşluk tuşu ile shift tuşunun yanlış hatırlamıyorsam farklı bi mekanizması vardı onlara dikkat edin.
  • Zaten takamayacağımı bildiğim için kullanmadığım bir tuşu çıkardım. Bilen birine taktırmam gerekiyor. Haşat etmeyeyim klavyeyi.

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

tuşun arka(size doğru olan) kısmından bastırıp önünden çekerseniz kolayca çıkması lazım. aynı şekilde takarken de önce arkayı takıp çıt sesi gelene kadar bastıktan sonra ön tarafını da çıt sesi gelene kadar bastırarak takabilirsiniz. olmuyorsa bi yeri kırılmış olabilir, bir de boşluk tuşu ile shift tuşunun yanlış hatırlamıyorsam farklı bi mekanizması vardı onlara dikkat edin.
  • bi ay kadar önce benim basımada benzer bi sorun geldi. klavyeye sade maden suyu döküldü. bir çırpıda makineyi elektrikten kesip pili cıkardım. klavyeyi söktüm. kuruttum. sekerli bi icecek olmadığı icin tuslarda yapısma sorunu olmadı. geri taktığımda ise 5 tus haric klavye calısıyordu. cok uğraştım. calısmayan tusları söküp contact sprey sıktım ama nafile. harici klavyelerdeki gibi ana devre yolunu sökemediğimiz icin daha fazla temizleyemedim. sonra ankarada bi notebook yedek parcacısından orjinal olmadığı açık fakat satıcının orjinal olduğunda ısrarcı olduğu klavyeyi 54YTL ye aldım. okadar beklediğime değmedi. al kurtul bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schneller

bi ay kadar önce benim basımada benzer bi sorun geldi. klavyeye sade maden suyu döküldü. bir çırpıda makineyi elektrikten kesip pili cıkardım. klavyeyi söktüm. kuruttum. sekerli bi icecek olmadığı icin tuslarda yapısma sorunu olmadı. geri taktığımda ise 5 tus haric klavye calısıyordu. cok uğraştım. calısmayan tusları söküp contact sprey sıktım ama nafile. harici klavyelerdeki gibi ana devre yolunu sökemediğimiz icin daha fazla temizleyemedim. sonra ankarada bi notebook yedek parcacısından orjinal olmadığı açık fakat satıcının orjinal olduğunda ısrarcı olduğu klavyeyi 54YTL ye aldım. okadar beklediğime değmedi. al kurtul bence.

dün akşam dediğinix gibi yaptım, GG den tanımlı indirimim de vardı, 49tl ye aldım klavyeyi. Xaten caps lock ve tab tuşlarım da çatlamış en iyisi yeni bir klavye almaktı.

Desteklerini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler...

• Merhabalar

Aslına bakarsanız Toshiba konusunda hayal kırıklığına uğradım. Bilgisayarın özellikleri iyi olmasına rağmen ara sıra verdiği garip arızalar yüzünden bir sonraki bilgisayarımı toshiba almayı düşünmüyorum.

En son arızada arkadaşımın A-100 599 dizüstü bilgisayarının renkleri birbirine girdi. Önce inverter arızası zannetik ama sonra ekran kartı olduğu ortaya çıktı. Ekran kartını tamir edebileceklerini ve bunun 100-150 liraya mâl olacağını söylediler. Arkadaş bilgisayarının ikinci el fiyatını sorduğunda 100 liraya alabileceklerini söylediler. 100 liralık bilgisayar için 150 lira tamir ücreti alıyolar yani. Bana 100 lira verseler ben bu bilgisayarı kırar çöpe atar yine vermem orası ayrı.

Serviste A-100 lerin çok fazla ekran kartı hatası verdiğini söylediler. Eğer böyle bir problemi olan olursa bu fiyatlarda onarıyorlar. Ama onardıktan sonra bir daha oyun oynamayın yoksa ekran kartı yeniden bozuluyor dediler. anlayacağınız bilgisayarı emekli ettik. Sadece internet ve müzik dinlenir artık onunla. Kendi bilgisayarımda ise 4 gb ram olsada win 7 64 bit kullanmama rağmen 3 gb görünüyor ve çözümünü bulamadım. Bios update yapmamı önerdiler fakat 64 bit işletim sistemi kullanırken bios update te yapamıyoruz.

Bence A-100-599 özellikleri iyi olsada hakkında 70 küsür sayfa yazılacak kadar A sınıf bir bilgisayar değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

bi ay kadar önce benim basımada benzer bi sorun geldi. klavyeye sade maden suyu döküldü. bir çırpıda makineyi elektrikten kesip pili cıkardım. klavyeyi söktüm. kuruttum. sekerli bi icecek olmadığı icin tuslarda yapısma sorunu olmadı. geri taktığımda ise 5 tus haric klavye calısıyordu. cok uğraştım. calısmayan tusları söküp contact sprey sıktım ama nafile. harici klavyelerdeki gibi ana devre yolunu sökemediğimiz icin daha fazla temizleyemedim. sonra ankarada bi notebook yedek parcacısından orjinal olmadığı açık fakat satıcının orjinal olduğunda ısrarcı olduğu klavyeyi 54YTL ye aldım. okadar beklediğime değmedi. al kurtul bence.

dün akşam dediğinix gibi yaptım, GG den tanımlı indirimim de vardı, 49tl ye aldım klavyeyi. Xaten caps lock ve tab tuşlarım da çatlamış en iyisi yeni bir klavye almaktı.

yenı taktıgınız klavyelerde yazarken herhangı bır esnem fılan oluyor mu sert basınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.1.1.1 -- 13 Şubat 2010; 0:05:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baknedicem

Merhabalar

Aslına bakarsanız Toshiba konusunda hayal kırıklığına uğradım. Bilgisayarın özellikleri iyi olmasına rağmen ara sıra verdiği garip arızalar yüzünden bir sonraki bilgisayarımı toshiba almayı düşünmüyorum.

En son arızada arkadaşımın A-100 599 dizüstü bilgisayarının renkleri birbirine girdi. Önce inverter arızası zannetik ama sonra ekran kartı olduğu ortaya çıktı. Ekran kartını tamir edebileceklerini ve bunun 100-150 liraya mâl olacağını söylediler. Arkadaş bilgisayarının ikinci el fiyatını sorduğunda 100 liraya alabileceklerini söylediler. 100 liralık bilgisayar için 150 lira tamir ücreti alıyolar yani. Bana 100 lira verseler ben bu bilgisayarı kırar çöpe atar yine vermem orası ayrı.

Serviste A-100 lerin çok fazla ekran kartı hatası verdiğini söylediler. Eğer böyle bir problemi olan olursa bu fiyatlarda onarıyorlar. Ama onardıktan sonra bir daha oyun oynamayın yoksa ekran kartı yeniden bozuluyor dediler. anlayacağınız bilgisayarı emekli ettik. Sadece internet ve müzik dinlenir artık onunla. Kendi bilgisayarımda ise 4 gb ram olsada win 7 64 bit kullanmama rağmen 3 gb görünüyor ve çözümünü bulamadım. Bios update yapmamı önerdiler fakat 64 bit işletim sistemi kullanırken bios update te yapamıyoruz.

Bence A-100-599 özellikleri iyi olsada hakkında 70 küsür sayfa yazılacak kadar A sınıf bir bilgisayar değil.

2. el fiyatı için verilen 100TL çok komik bir rakam, tamam cihaz eskidi ama o seviyeye düşmedi.

4GB ram takılı olmasına ağmen 3GB olarak çalıştırması konusuna gelirsek sanırım bizim A100'lerin anakartı 4GB ram desteklemiyor. (Toshiba'nın sitesinde her ne kadar desteklediği yazsa da!) Bu sebepten dolayı tüketici hakları mahkemesine başvurmayı düşünüyorum. Eğer böyle bir şey yurtdışında olsaydı Toshiba kesinlikle buna bir çözüm getirmek zorunda kalırdı, ya yerine yeni bir notebook verirdi ya da cihazın parasını geri öderdi. Sonuçta bilgisayarın belirtilen teknik özelliklerinde hata var. Eğer bu konuda birlik olursak A100 kullanıcıları olarak bir şeyler yapabiliriz gibi geliyor bana. Kadıköy'deki Toshiba teknik servisine bu durumu bildirdim, yurtdışına mail attıklarını söylediler ama kaç haftadır onlara da bir cevap gelmemiş. Toshiba'nın teknik destek hattına telefon açtığımda da getirin bakalım cihazınıza diyorlar ama onlara götürdüğüm zaman cihazı tekrar eskisi gibi sağlam alamamak var ki zaten onlar da çözemeyeceklerdir. Bir de bugün görüştüğüm Toshiba teknik destek hattındaki eleman benimle iddialaşıyordu sizin bilgisayarın en güncel BIOS sürümü 1,2 ya da 2,0'dır diye. Ben 6,0 olduğu konusunda ısrar ediyorum ama bana "ben bu işi yapıyorum benle iddialaşmayın" diyordu, en sonunda Toshiba'nın sitesine girip baktı ve kimin bu işi yapıp yapmadığı anlaşıldı. Bu elemanlar kendilerini bir şey sanmasalar daha güzel olacak...

• 3gb göstermesi konusunda forumda cevaben biostaki "Remap Memory" özelliğinin açılması gerektiği yazılıyordu. Sanıyorum bu özellik a100 biosunda yok. ben 4gb henüz kullanmadığım için kesin olarak bilemiyorum. Eğer hiçbir şekilde olmuyorsa tüketici mahkemesine başvurulabilir.

Ekran kartı sorunları yaşayanlar bence tozlanmadan kirlenmeden dolayı sorun yaşıyor olabilirler. Aşırı ısınmadan dolayı bende de ekran da sarı çizgiler çıkması, donma, kapanma gibi olaylar olmuştu ancak ben overclock yapmıştım. Bilgisayarımı açıp düzenli olarak temizlerim ekran kartı konusunda bir sorun yaşamadım, halen kullananların tozlanmaya dikkat etmesini öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

3gb göstermesi konusunda forumda cevaben biostaki "Remap Memory" özelliğinin açılması gerektiği yazılıyordu. Sanıyorum bu özellik a100 biosunda yok. ben 4gb henüz kullanmadığım için kesin olarak bilemiyorum. Eğer hiçbir şekilde olmuyorsa tüketici mahkemesine başvurulabilir.

Remap Memory olayı genellikle Asus anakartlarda oluyor.

Bu sorunla ilgili yeni bir konu açtım, umarım bir çözüme ulaşabiliriz. Sizlerin de desteklerinizi bekliyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_37799485/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: frisby06

quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

yenı taktıgınız klavyelerde yazarken herhangı bır esnem fılan oluyor mu sert basınca

hayır herhangi bir esneme olmuyor. Eski klavyemden daha iyi geldi bana, çünkü tuşlar bir parça daha sert. Klavye ingilizce ancak satıcı sticker da gönderdiği için sorun olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: baknedicem

Merhabalar

Bende Bu bilgisayar satıştan kalktıktan sonra garantisi devam ettiğinden bozarsam eğer yeni model verirler düşüncesiyle CoD4 yada NFS açıp verdim yeğenlerin eline akşamlara kadar ver allahım ver fan ateş üfürüyor,günlerce oyun oynattım banamısın demedi bozulmadı alet,klozete otururum kucağıma alırım afedersiniz işim bitince taaak kaldırır çamaşır makinesinin üstüne atarım hergün iş ev arası gidip gelir,ekranına bastım LCD çatladı değiştirdim vs en ufak bir sorun yok 3 senedir.500 gb 7200 devir seaagte taktım xp de kullanmaya devam ediyorum kıyamıyorum satmaya aleti.Arkadaşın NEC vardı ısınmaktan kapanıyordu 3 vidayla arka kapağı açıp soğutma ızgarasına ulaştık gördükki tüyler ızgarayı tıkamış,temizledik,ısı 80 lerden 50-55 lere düştü.Kendi Toşimdede az bir ısınma sorunu vardı ama açmak zordu bende üfledim hava deliğinden içeri doğru pervane takıldı,yünler alt ızgaraya kadar geldi ordan iğneyle telle çektim sonra alt ızgaradan elektrikli süpürge tuttum ne var ne yok hep geldi ızgaraya takıldı,telle temizledim bunları .Şimdi bekleme modunda 38-40 derece..KULLANMAYA DEVAM....

• Bizim bu cihazlar kac mhz kadar ram desteklemektedir.
    Bilgisi olan varmıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ablay

Bizim bu cihazlar kac mhz kadar ram desteklemektedir.
    Bilgisi olan varmıdır.

Max 667MHz desteklemektedir, 800MHz ram taksanız bile 667MHz'de çalışacaktır.
  • 64 bit işletim sisteminde 4gb ram i 3gb olarak kullanma sorununa çözüm bulabildiniz mi arkadaşlar?
  • makine 4gb ram i desteklemiyor,benim laptop 2+2 gb ram takınca açmadı bile..2+1 max boşuna zorlamayın 4 göreceğim diye,32 bit 64 bit işletim sistemi meselesi değil bu,hala süper makine ekran kartı performansı benim diyen yeni makineye kök söktürür,toz olayı elektroniğin büyük derdi ama malesef kimse laptop diye makinesini temizlemiyor,ısınma başlıyor sonundada yanma,üzerinde yemek yiyip sıvılara maruz bırakıncada malesef klavye de nasibini alıyor.teknik servislere muhtaç kalmamak sizin elinizde, laptop atla deve değil artık cpu dahil herşeyini değiştiriyorum, ilerde desktop gibi kasa ,anakart vs alıp kendi laptopumuzu yaparız umarım,nasıl söküldügünü bilmek bu isin sırrı, sökmeyi öğrenirseniz sorun kalmaz ....
  • A100-599 un cpu sunu değiştirmek mümkün mü yani?
  • Her makinenin çıkabilen tüm parçalarını değiştirebilirsin......
  • ekran kartı laptopa özel üretiliyor sanırım ben kıyasladım fotoğrafları netten bulup bizim toşiyle alienware in 7600 ü farklı mesela...
  • iyi günler arkadaşlar,
    bende de bu makineden vardı. çok memnundum şu son 2-3 haftaya kadar, yani işim teknik servise düşene kadar çok iyiydi makine, ama teknik servis tam bir rezalet arkadaşlar, allah hiçbirinizin yolu düşmez inşallah oralara.3 sene önce 2.500 liraya aldığım bu laptopun tamirine bugün 2.000 lira istediler, güldüm geçtim ben de tabii ki.

ne yazık ki benim de bu ara acil ama çok acil bilgisayara ihtiyacım var. dedim şu kullanıcı derneğine bi mesaj atayım belki makine yenileyecekler olur, ya da ne bileyim makine bozuk olur ama benimkiyle birleşince sağlam bi makine çıkarabiliriz falan filan işte.

demem o ki; aranızda herhangi bir sebeple bu model bilgisayarını satmayı düşünen var mı? makul bi fiyata tabii ki :)

not: mecidiyeköydeki teknik servisten bahsediyorum rezalet derken. bir de onu sorayım madem, farklı bir yere götürmemin bir faydası olur mu? nereye götürmeliyim? garanti dışı tamire götürüp memnun kalan biri var mıdır buralarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbulusoy -- 17 Mart 2010; 11:34:01 >

• bir de son olarak şunu da sorayım madem;
    benim bu arızalı makinenin hard diskine ulaşmam gerekiyor, nasıl becerebilirim o işi? bu laptop harddiski için hdd kutuları var mıdır ayrıca yoksa sata bu hdd diye herhangi bir sata external kutuyla işimi görebilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.