selam win7 64bitte 4 gb rami 3 göstermesi hakkında gelişme var mı? ben 2x2gb 800mhz lik denedim, bilgisayar açılmadı bile... şimdi 2gb 800mhz + 1gb 667mhz olarak toplam 3 gb çalışıyor. senin ramler kaç mhz idi? 667 lik 2x2gb ile deneyen oldu mu hiç arkadaşlar? hala 3 gb mi gösteriyor?
2x2GB 800MHz Samsung takılı şu anda ve 64-bit Windows 7 altında 4GB ram'i görmesine rağmen 3GB'ını kullanabiliyor. Ram'ler 667MHz hızında çalışıyor ve BIOS'tan bakıldığında 3GB olarak gözüküyor, yani bu makinenin anakartı max. 3GB DDR2-667MHz ram destekliyor aslında. Satın alırken yazan özelliklerde her ne kadar max. 4GB DDR2-533MHz yazsa da...
@sarppy pm atamadığım için burdan yazıyorum kusura bakma
6.00 yüklü, ancak ben kardeşimin sony laptobundan çıkma hynix 2x2gb 800mhz ramleri taktım, makine açılmadı bile... toshiba yazısı gelmedi öylece siyah ekranda kaldı. ama birini 1 gb 667, diğeri 2 gb 800mhz takınca açıldı şu an öyle kullanıyorum. benim merak ettiğim 2x2gb 667 ile çalışır mı, anakartın veriyolu 667 mhz çalışması lazım çünkü... 4 gb açmaması ram in zamanlamalarıyla ilgili olabilir mi sence? çünkü sende açılmış 4gb 800mhz, bende açılmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: KruGmaN
Sonunda bu da oldu, laptopumun ekranının alt yarısı kullanım dışı kaldı...Garanti süresi içindeyken servise götürüp ekranın ortasından hafif bastırınca görüntüde kaybolma ve oynama olduğunu söylememe rağmen önemli birşey olmadığını söyleyen servis elemanlarına saygılar bu arada...Şimdiye kadar son derece özenli kullanmama rağmen laptopumun anakartı, harddiski, ramleri, ekran kartı ve şimdi de ekranı sorun çıkardı ve değiştirmek zorunda kaldım. Her ne kadar sağlam görünse de çok sorunlu bir seri aldığımızı düşünüyorum. Bir daha Toshiba almayı düşünmüyorum.
Şimdi ya uygun fiyata bir ekran alacağım ya da yeni bir laptop alacağım. GG üzerinden satılan (110tl) bir ekran buldum, yine de buradan elindeki a100 serisi laptopu çürüğe çıkmış (son derece muhtemel bence) arkadaşlara da sorayım dedim, elinizde ekran varsa lütfen bana en kısa zamanda mesaj gönderin.
Bi ara bu forumda birisi yan sanayi ekran takmıştı laptopuna. eskisinden de daha güzel olduğunu yazmıştı.. bikaç sayfa gerisini karıştır istersen. belki faydası olur...
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
Sonunda bu da oldu, laptopumun ekranının alt yarısı kullanım dışı kaldı...Garanti süresi içindeyken servise götürüp ekranın ortasından hafif bastırınca görüntüde kaybolma ve oynama olduğunu söylememe rağmen önemli birşey olmadığını söyleyen servis elemanlarına saygılar bu arada...Şimdiye kadar son derece özenli kullanmama rağmen laptopumun anakartı, harddiski, ramleri, ekran kartı, klavyesi ve şimdi de ekranı sorun çıkardı ve değiştirmek zorunda kaldım. Her ne kadar sağlam görünse de çok sorunlu bir seri aldığımızı düşünüyorum. Bir daha Toshiba almayı düşünmüyorum.
Şimdi ya uygun fiyata bir ekran alacağım ya da yeni bir laptop alacağım. GG üzerinden satılan (110tl) bir ekran buldum, yine de buradan elindeki a100 serisi laptopu çürüğe çıkmış (son derece muhtemel bence) arkadaşlara da sorayım dedim, elinizde ekran varsa lütfen bana en kısa zamanda mesaj gönderin.
Bi ara bu forumda birisi yan sanayi ekran takmıştı laptopuna. eskisinden de daha güzel olduğunu yazmıştı.. bikaç sayfa gerisini karıştır istersen. belki faydası olur...
Bugün ben de yan sanayi taktırdım, görece ucuz bir fiyata(130tl). Laptopumda (ve sizlerin laptoplarında) bir daha sorun çıkmaması dileğiyle.
quote:
quote:
quote:
Sonunda bu da oldu, laptopumun ekranının alt yarısı kullanım dışı kaldı...Garanti süresi içindeyken servise götürüp ekranın ortasından hafif bastırınca görüntüde kaybolma ve oynama olduğunu söylememe rağmen önemli birşey olmadığını söyleyen servis elemanlarına saygılar bu arada...Şimdiye kadar son derece özenli kullanmama rağmen laptopumun anakartı, harddiski, ramleri, ekran kartı, klavyesi ve şimdi de ekranı sorun çıkardı ve değiştirmek zorunda kaldım. Her ne kadar sağlam görünse de çok sorunlu bir seri aldığımızı düşünüyorum. Bir daha Toshiba almayı düşünmüyorum.
Bugün ben de yan sanayi taktırdım, görece ucuz bir fiyata(130tl). Laptopumda (ve sizlerin laptoplarında) bir daha sorun çıkmaması dileğiyle.
nerden taktırdın? daha sonra benzer bir arızası olan arkadaşlara iyi bir paylaşım olacaktır. görüntü kalitesi nasıl bir fark var mı?
Ekran kartını arkadaşlar ancak ebayden temin edebilirsiniz bi ara gitti gidiyorda satıyorlardı ekran kartı ama çok pahalı idi 450 tl istiyodu 4650 ddr2 için ama ebay de daha uygun fiyata bulabilirsiniz
quote:
quote:
quote:
quote:
nerden taktırdın? daha sonra benzer bir arızası olan arkadaşlara iyi bir paylaşım olacaktır. görüntü kalitesi nasıl bir fark var mı?
Salman Bilgisayar dan aldım ekranı, Ankara ve İstanbulda mağazaları var, sadece ekran değil diğer parçalar için de yan sanayileri varmış, uygun fiyatla değişim yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Siteleri de var. Bu arada ekran öncekine göre daha parlak gibi geldi bana.
Sizin adaptörünüzün durumu nedir peki? Benim adaptör baya bi ısınıyor. Ama epeydir de öyle.. Sizinkilerde de durum böyle mi arkadaşlar??
Garanti süresi biten herkesin bilgisayarında ağır sorunlar oluşmaya başlamış, Krugman'ın dediği gibi sorunlu bir seri herhalde. Ne kadar çok ekran kartı yanan var
Arkadaşlar win 7 yukledıkten sonra bu driveri bulamadım yardımcı olabılırmısınız.
Merhaba arkadaşlar a100-599 makineme windows 7 kurdum driverları yüklerken power saver de sıkıntı yaşadım. Windows 7 power saverin kendisi ile uyumlu olmadığını belirtiyor bu sorunu nasıl çözebilirim sizce ?
merhaba arkadaşlar laptopumda ekran kartının çipsetini tamir ettirmiştim 6 ay önce 3 gün önce yine aynı sorun yaşadım. açılırken toshiba yazısında çizgiler çıkıyor ve windows ekranına geçemiyor bilgisayar siyah ekranda kalıyor. sanırım yine ekran kartında sorun var. ekran kartı değiştirlebiliyor mu ? birinci sorum bu ikincisi kaç paraya nerden bulabilirim ? izmirde oturuyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
yeni bir pc alamam o kadar param yok mecburen bunu kullanmak zorundayım.
arkadaşlar çok acil kusura bakmayın up lamak zorundayım konuyu
7 mesaj yukarsını okursan belki çözümünü kendin de bulacaksın...
selamlar ekran kartimi yaptirdim anca normalde oyun oynamadigim halde bi pes 2010 yukliyim dedim ve oyuna basladiktan 1 dakka kadar sonra bilgisayar komple bi anda kapaniyor sanki pil yokmus ve elektrik gitmis gibi sonra bende windows puanlama testini bi yaptim orda da direct 3d testlerine gelip makineyi kasmaya basladiginda aynisi oluyor sorun sizce neden olabilir normal masaustunde veya film izlerken falan herhangi bir problem yok. formatta attim tekrar yukledim win 7 64 bit gene bi duzelme olmadi ekran karti harici herhangi birseyden olabilirmi bu sorun? tesekkurler...
Arkadaslar lutfen birisi bana bu notebookla uyumlu calisabilecek bir ekran karti onersin cok sinirim bozuldu bu bilgisayara kiyamiyorum ama bir daha ayni ekran karti sorununu yasamak istemiyorum. Bir notebook tamircisi ile gorustum ve mxm 2 slotlu bir ekran karti olmasina ragmen ayni slotlu baska bir ekran kartini calistirmaz dedi bana a100 599 kendileri denemisler ve goruntu ekrana gelmiyormus ancak pc calisiyormus . Nvidia firmasi bu notebook icin go7600 u ozel uretmis o sekilde bilgi verdiler bana. Baska bir ekran karti takip calistiran varmi acaba? saygilarimla...
Arkadaşlar bende de aynısı oldu. Oyun oynarken bir anda gitti ekran.sonra mavi ekranda nvlddmkm.sys dosyasında hata olduğu yazıyordu.Nette biraz araştırdım ekran kartından kaynaklanıyormuş söyledikleri çözüm yolları bir işe yaramadı,format bile attım çare yok. Yukardaki arkadaşında dediği gibi başka ekran karti takip çalıştıran var mı? Yoksa yeni laptop bakmaya başlıcam. Servise 150-200 veripte sonra tekrar 1 oyunda gitmesindense yeni alırım daha iyi.Bir arkadaş yaptırmış herhalde tekrar oyun oynamayın demişler. Bizlere en yakın zamanda yardım ederseniz çok seviniriz bilgisayarsızlık çok kötü birşey..
Toshiba a100-599 model diz üstü bilgisayar sahibim fakat princo dvd-r sorun çıkarıyor dolu olmasına rağmen boş gösteriyor.Forumlara baktım fakat pek bir şey anlayamadım "firmware" falan.Açıklayacak olursa sevinirim (:
her yerde klavyenin sıvı geçirmediği yazmış fakat klavye sıvı geçiriyor rakı döküldü klavyeme ve şuanda bunları ekran klavyesi ile yazıyorum
Arkadaslar yokmu farkli go7600 harici bir ekran karti takan neden calismaz mxm 2 kartlar bunda bole sacma bir makine olurmu ya ? mxm slotu var bi tek go7600 calistiriyo