Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pirekare

Ben de kullanıyorum ama kart okuyucum 4 gb.lik SD kartı görmüyor. Nedendir?
    Başka kartları görüyor.
    Sanırım driver güncellemem lazım ama bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Toshibanın driver sitesinde artık bizim makinayı arşiv kısmına almış :)

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU

bilmiyorsan seçenekleri yazayım
    Archive
    Sattelite
    Sattelite A Series
    A 100 PSAAR
    PSAARE

sonrasını çözersin herhalde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jxoch

quote:

Orijinalden alıntı: pirekare

Ben de kullanıyorum ama kart okuyucum 4 gb.lik SD kartı görmüyor. Nedendir?
    Başka kartları görüyor.
    Sanırım driver güncellemem lazım ama bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Toshibanın driver sitesinde artık bizim makinayı arşiv kısmına almış :)

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU

bilmiyorsan seçenekleri yazayım
    Archive
    Sattelite
    Sattelite A Series
    A 100 PSAAR
    PSAARE

sonrasını çözersin herhalde :)

Çok teşekkür ederim.
    Arşiv hiç aklıma gelmemişti. Notebook kısmında nası olmaz diye sinir oluyodum... :)
    Eyvallah.

• Arkadaşlar uzun zamandır girmiyordum foruma. Son zamanlarda ekran kartı ile sorun yaşayan kişi sayısı artmış gibi. 3 sefer ekran kartı chip i degiştirdim. İlk olarak BIOS ekranı gelmemeye baslıyor, sonrasında oyun oynamaya devam ettigim sürece, bir kaç ay sonra ekranda piksel sorunları baslıyordu (siyah renklerin yeşil, kırmızı renklerin sarı turuncu karışımı cıkması gibi). 3. kez chipi degiştirdikten sonra oyun oynamamaya karar verdim cünkü yeni bilgisayar alacak param yok :). Şimdi yine BIOS ekranı gelmemeye basladı. Buna ek olarak Bilgisayarım donmaya basladı sorun nerde bilmiyorum. Bir kere mavi ekran sorunu oldu, 3 ya da 4 sefer de bilgisayar dondu. BIOS ekranı sonrasında, bilgisayar normal acılıyor kullanıyorum ama belli bi zamandan sonra (bilgisayarımın keyfine kalmış) bilgisayar donuyor. Artık bizim bilgisayarların ömrü tükendi bence. Ekran kartı chipi degiştirmek isteyenler icin Ankara Bimar Bilgisayar diye bi bilgisayarcım var orayı önerebilirim. 150 160 TL ye ekran kartı chipini degiştiriyorlar ama o yeni ekran kartı chipi de 2 3 ay dayanabiliyor. Artık yeni bilgisayar alma zamanı geldi bence :)

• kanarya249,

ben bu modeli alır almaz 1 hafta içinde ömrünün uzun olmayacagını anlamıstım. Ekran kartı surekli donuyordu ve bahsettigin o problemlerin hepsini yasamıtım 1 hafta içinde. Bn dogru vatana gidip geri vermek istedim ama almadılar. Sonra bakırkoydeki Toshiba servisine gittim ve cok iyi ilgilendiler. sorunu buldular. isterseniz tamir edelim isterseniz değişim tutanagı hazırlayalım dediler. ben geri vermek istedim raporu aşdığım givi vatanda bozuk old dair raporla geri verdim. Bakırkoydeki servisi tavsiye ederim! birde yeni bilgisayar alıcaksan ben su an Acer aspire 5920G kullanıyorum ve 3 yıldır tık demedi. cok memnunum....
  • arkadaşlar merhaba malasef bnm laptopta sizlere ömür gibi bişey oldu daha önceden garantiden değişen ekran kartım yine bozuldu daha doğrusu önceleri ekrana görüntü gelmemeye başladı normal bilgisayar ekranına bağlı olarak kullanıyordum ancak aradan çok zmaan geçmediki ekran kartı da bozuldu ve hiç görüntü alamamaya başladım.

Şimdi bilgisayarda önmli dosyalarım var. teknik servise getirsem tahmini ne kadar ücret alırlar açıkcası herhangi bir teknik servisede güvenemediğimden götürmek istemiyorum. Yada harddiskteki dosyalarımı nasıl alabilirm? Heraldeki bu laptopu emekli etmenin vakti geldi :)
  • bu işlerle uğraşan birisimisin bilmiyorum ama eğer sorun sadece ekran kartındaysa. Harddisk kapağını açıp, hdd yi çıkartıp başka bir makinaya takabilirsin.
    Bunun için servise bile gitmeye gerek yok. (Laptoptan artık vazgeçtiğini düşünürsek tabi :) )
  • laptoptan servisten alacağım fiyata göre vazgeçip vazgeçmediğimi belirleyeceğim :)) cevap için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertu.aa

laptoptan servisten alacağım fiyata göre vazgeçip vazgeçmediğimi belirleyeceğim :)) cevap için teşekkür ederim

konuştuktan sonra fiyatı buraya yazarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jxoch

quote:

laptoptan servisten alacağım fiyata göre vazgeçip vazgeçmediğimi belirleyeceğim :)) cevap için teşekkür ederim

konuştuktan sonra fiyatı buraya yazarsan sevinirim.

yazarım gerçi mantıklı bir fiyat söyleyecekelrini hiç zannetmiyorum ya yasamadıgım sorun kalmadı toshibada bundan sonra toshiba marka hiçbir aleti sokmam evime
  • servisle konustum ekran kartı için 470 tl + kdv dediler ayrıca ınvertor içinde 80 tl + kdv dediler toplamda 550 tl + kdv gibi bir fiyat çıkardılar ki ayrıca nun yanında sanırım arıza tespit ücreti falanda alıyorlar anlasılan o ki laptop emekli oldu
  • O parayi vermektense yeni bir laptop almayi tercih ederdim ben.
    Eski laptopdaki hdd'i sokup yeni laptopa harci olarak baglayabilirsin. Boylece hicbir dosyani kaybetmemis olursun.
  • quote:

servisle konustum ekran kartı için 470 tl + kdv dediler ayrıca ınvertor içinde 80 tl + kdv dediler toplamda 550 tl + kdv gibi bir fiyat çıkardılar ki ayrıca nun yanında sanırım arıza tespit ücreti falanda alıyorlar anlasılan o ki laptop emekli oldu

arkadaşım :) bence 2. el sitelerinden bak belki parça parça satan vardır aklıma başka bişe gelmiyor ama o kadar parayı sakın verme
  • bu dizustu nun butun ekran kartları bozuluyor. Ben ilk hasftasında geri vermiştim. ben bastır ve yapsınlar dava acıcam de. Cok insan bundan canı yandı.
  • zaten kesinlikle o parayı vermeye niyetim yok zaten bundan sonra toshiba marka hiç bir cihazı evime sokmam aldıgımada alacağımada pişman ettiler

umarım harddisk dosyalarımı alana kadar sağlam kalır da en azından bilgilerimi kurtatırım
  • Toshiba'yı ben aslında çok takdir ediyorum.. Benim ikinci toshiba markalı notebook'um bu ve ikisinden de çok memnunum.. asus şu sıralar çıkışta.. belki asus markalı laptoplarda işini görebilir.

harddisk deki dosyalarına hiçbirşey olmaz. merak etme..
  • Merhaba ben 5992umdaki harddiskihttp://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd5000bekt-2.5-500gb-scorpio-black-sata-2.0-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48358 linkindeki harddiskle değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce performans konusunda bir faydası olabilir mi?
  • emin ol 5200Rpm den sonra 7200rpm ilaç gibi gelicektir :) alırsan sonuçları pizimle paylaş. Bu aralar bende düşünüyorum almayı
  • benim toshi 4.yılında.yerden yere vuruyorum.2 kez ekramımı kırdım,1 kez içini açtım power düğmesini yapıştırdım.seagate 7200 rpm taktım canacar gibi.İşyerinde kullanacağım dedim hanıma toshibayı,gittim vatandan sony full hd 15.5 ekranlı vaio aldım.Beni korkutuyorsunuz anlattıklarınızla laptopsuz kalırım diye aldım.Vaio almama rağmen Toshibayı her akşam eve işten yine taşıyorum vazgeçemiyorum,Hanım kızıyor neden hala bunu taiıyorsun evde vaio varya diyor.Tavsiyem küçük ekranlı full hd laptop almayın göze zarar.Birde vaionun sesi a100 e göre afadersiniz sinek ..ssuruğu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

Birde vaionun sesi a100 e göre afadersiniz sinek ..ssuruğu gibi

çok güldüm ya

ben temizlemek için içini açmaya çalıştım ama beceremedim varsa elinizde bunla ilgili döküman veya youtube linki paylaşırsanız sevinirim. birazda kırılır diye korktum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxoch -- 17 Ocak 2011; 11:59:30 >
  • benim A100-011 de aşağı yukarı bu durumda :) 4 yaşında kendisi.

daha önce bir kez anakartı ile ekran kartı değişti, 2 kez hdd değişti. birkaç kez düşürdüm, bir kez masayı temizlerken yağ çözücüyü yanlışlıkla makinanın üzerine de sıktım, kapağın yüzeyi ay yüzeyi gibi kraterli oldu, caps lock tuşu düştü, bataryası artık 4 dk gidiyor, bataryayı takmadan direkt fişe bağlayınca açılmıyor.

bunların üzerine geçen hafta da monitörü bozuldu, artık monitörüne görüntü gelmiyor.

3 gb rami var, 4gb yaptım ama desteklemedi. :)

ancak ben onu harici monitörüme bağlayarak hala kullandım, azimle kullandım. windows 7 kullanıyorum onda, monitöre bağlayıp 1280x720 pes 11 oynatıyor bana.

--

sonra tabi artık bu böyle olmaz deyip vaio aldım. ben kullanıyorum vaiomu. :) sesinin cılız olduğu doğru ancak sesle ilgili problemim yok, sistemim var.

quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

benim toshi 4.yılında.yerden yere vuruyorum.2 kez ekramımı kırdım,1 kez içini açtım power düğmesini yapıştırdım.seagate 7200 rpm taktım canacar gibi.İşyerinde kullanacağım dedim hanıma toshibayı,gittim vatandan sony full hd 15.5 ekranlı vaio aldım.Beni korkutuyorsunuz anlattıklarınızla laptopsuz kalırım diye aldım.Vaio almama rağmen Toshibayı her akşam eve işten yine taşıyorum vazgeçemiyorum,Hanım kızıyor neden hala bunu taiıyorsun evde vaio varya diyor.Tavsiyem küçük ekranlı full hd laptop almayın göze zarar.Birde vaionun sesi a100 e göre afadersiniz sinek ..ssuruğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 17 Ocak 2011; 12:59:31 >

• 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.