Bu link sökmek için yardımcı olur.Ama kapağı tamamen sökmek gerekmiyor sanırım.Hoperlor kapağını sökünce gerisi geliyor.Pil sorunu olalra ben ebay.comda 1 sene önce 9 hücreli pil aldım arkadan taşıyor ama 4 saat gidiyor...
Arkadaşlar bende ekran kartı madurlarındanım galiba 4 yıldır flight simulator kullanıyorum bu makinada ve 2 yıl önce garantisi varken ekran sorunu oluştu reknler gitti yeşilli mavili karışık bişey oldu bakırköy servise gittim ve 1 ay sürede geri verdiler, ama ilk açışımda sorunun devam ettiğini gördüm geri verdim ve 1 hafta sonra aldım düzelmişti.Sanırsam bu sorunla bu hafta tekrar karşılaştım flightsim açıkken aniden ekran karardı ve mecbur kapattım.açtığımda henüz toshiba yazısı çıktığında sanki çizgili defter kağıdı gibi yukarıdan aşağıya ekranın çizili olduğunu gördüm ve win7 başlatılıyor ancak gerisi full siyah ekran yani masaüstü gelmiyor.Güvenli modda açtım ve ekran çizgileri devam ediyordu.birkaç hd video açtım hız da herhangi bir yavaşlama yok ancak görüntü çizgili renklerde çok karışık değil.Servisi aradım akran kartınız değişmesi lazım filen dediler fiyatta toplam 400 tl'yi geçer dediler.Açıkcası buradan fikir almadan hareket etmek istemedim sizce ne yapayım.
Eğer alabiliyorsan yeni laptop al bence. diğer arkadaşlarda da gördüğün gibi, tamir ediyorsun birkaç ay sonra tekrar arıza veriyor.
Bilgisayarda ekran kartının bozulma sebebi fanın tıkanması ve ana kart ve donanımları soğutamaması böylece bilgisayar ısınmaya başlıyor. Benim bilgisayar önceden ısınıyordu. Bozulduktan sonra bakım da yaptırdım artık bozulmaz herhalde.
fanın alt del,ğ,nden elektrik süpürgesi ile emdirin.Gelen tüy yumaklarını topluiğneyle almaya çalışın.gelen pisliklere inanamayacaksınız
Bundan sonra denerim.
ya arkadaşlar ekran kartı bulamadım bulan arkadaşlar bi bulun buldurun bi zahmet yeni laptop aldım ama toshiba a100 ün performansı bambaşkaydı. satılığa çıkaracam yoksa aleti
merhaba 2006 yılından beri kullandıgım laptobumun ana kartı yandı ve komple satıyorum başka bir arızası yok ilgilenlere duyrulur. alikrtl@hotmail.com
Benimki ısrarla bozulmam diyor..
quote:
Orijinalden alıntı: kenfat10
Benimki ısrarla bozulmam diyor..
+1
Allah nazardan saklasın...
Aile Hekimliğinde 4 yıllık verilerimi saklıyorum.Dualarınıza gerçekten ihtiyacım var.Yeni aldığım vaionun 5400 devirli HDD sini Toshi yavruma taktım,Toshideki 7200 lüğü Vaio ya aktardım.Sürekli HDD değiştiriyorum.Toshi uçsa bile HDD sağlam kalsın istiyorum :)
bende maşallah bozulmadı diyordum ki geçen haftaya kadar:S
teknik servise götürdüm anakart üzerindeki kuzey veya güney köprüsü(emin değilim) yanmış. O kısımda tek satılmıyormuş sanırım. Anakart değişecek dediler, tahmini 400-500 tutar diyorlar.. Ne yapmalıyım sizce?
Lütfen 5-6 senelik teknolojiye o kadar para harcamayın. Ellerindeki stok malların üstündeki tozu üfleyip size satmaya çalışyorlar. İmkanınız varsa yeni makinlara yönelin artık. Yeni makinaya vericek paranız yoksada bir şekilde internetten temin etmeye çalışın. Bazı arkadaşlar ekran kartı bozulduğu için makinaları komple satıyorlar onlardada alabilirsiniz.
Bu arada hala kullanmakta olan arkadaşlar makinanız aşırı ısınmaya başlıyorsa, elektrik süpürgesi ile alttaki hava alma yerini temizlerlerse ısınma sorununa çözüm olabilir. Ben 2 ayda bir yapıyorum. Makinanın yan kısımdaki çıkış elinizle kapatıp alttaki yuvarlak hava emilen kısma dayayın süpürgeyi, baya işe yarıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: unique1111
teknik servise götürdüm anakart üzerindeki kuzey veya güney köprüsü(emin değilim) yanmış. O kısımda tek satılmıyormuş sanırım. Anakart değişecek dediler, tahmini 400-500 tutar diyorlar.. Ne yapmalıyım sizce?
Bence de değmez tamir etmeye. Şimdi bunu yaptıracaksın 2 ay sonra başka tarafı arıza verecek. Yeni laptopa yönelmen en doğrusu olacak bence.
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
Orijinalden alıntı: unique1111
Bence de değmez tamir etmeye. Şimdi bunu yaptıracaksın 2 ay sonra başka tarafı arıza verecek. Yeni laptopa yönelmen en doğrusu olacak bence.
hocam bugün gittim son fiyat ne olur diye anakart için 500 + kdv ve işçilik 700TL dediler. yuh diyorum başka birşey değil..ya 2.el anakart bulucam yada yeni laptop alıcam artık başka çarem kalmadı.
Benimde ekran kartim bozuk yaptirmistim tekrar bozuldu artik ugrasmak istemiyorum guvenli kipte aciliyor kiyamiyorum atmaya, baska bi isede yaramiyo yazik oldu guzel makineydi ama bu arada kullanilmis ekran kartlarina 200 lira vermeyin bence ebayda 140 150 dolara sifirlari var... Ben Isvecte yasiyorum turkiyeye giderken goturup cipini isittiricam 2-3 ay idare ediyor o sekilde. Ama kullanmayacagim birdaha dursun o sekilde...
Zaten gözden çıkardıysanız kendiniz parça değiştirmeyi deneyin.Ebay bu iş için var...