Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odysseus348

google a toshiba driver download yaz orda kendi sitesinde çıkıyor. ama sanırım bizim laptoplar artık arşiv kategorisinde, ordan bulman lazım. yalnız ethernet kartını win7 kendi buluyor diye hatırlıyorum, benimkisi daha win7 yi yükler yüklemez internete bağlanıyordu. windowsun kendi sürücü güncelleştirmesini deneyin o da baya işe yarıyor. bluetooth için toshiba bluetooh stack var o da toshibanın aynı driver sitesinde mevcut.
    quote:

Orijinalden alıntı: unique1111

arkadaşlar ben yazmıştım şubat başı gibi; 2 hafta önce değiştirdim anakartımı herşe dahil 390 TL ye geldi. Bazılarınız diyebilir neden yeni almadın vs. bundan sonra sadece office vs. arada 720p film izlemek için kullanıcam bence gerek yok yeni laptop almaya, istediğim özellikteki laptoplar 1700TL den başlıyor.
    Bu arada laptop tamirden gelince win 7 yükledim 32bit fakat sağlıklı olarak driver bulamadım hiç win7 kendisi anakart ve ekran kartı driverlarını buldu. Bana öncelikli olarak "ethernet kartı" ve "Bluetooth" driverları ve diğer driverlar lazım nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

hocam bunlar zaten benim denediğim adımlar orada bulamadım için en son tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim. şuan için ethernet driverını halletim. Ama dediğiniz gibi toshibanın kendi sitesindeki bluetooth driver programı olan ""http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download"" buradan indirdiğimi kurarken bana cihazı bağlayın diye uyarı geliyor ve bulamıyor cihazı.. onca programın bulamamasının nedeni şu olabilir mi; ben yaklaşık 1hafta önce anakart değiştirttim. teknik servisten gelir gelmez de xp olan laptopa win 7 kurdum acaba diyorum bu blutooh cihazı (tam olarak nasıl bir cihaz bilmemek le birlikte) yeni anakarta takılması unutulmuş olabilir mi?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unique1111 -- 16 Nisan 2011; 17:32:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

google a toshiba driver download yaz orda kendi sitesinde çıkıyor. ama sanırım bizim laptoplar artık arşiv kategorisinde, ordan bulman lazım. yalnız ethernet kartını win7 kendi buluyor diye hatırlıyorum, benimkisi daha win7 yi yükler yüklemez internete bağlanıyordu. windowsun kendi sürücü güncelleştirmesini deneyin o da baya işe yarıyor. bluetooth için toshiba bluetooh stack var o da toshibanın aynı driver sitesinde mevcut.
    quote:

arkadaşlar ben yazmıştım şubat başı gibi; 2 hafta önce değiştirdim anakartımı herşe dahil 390 TL ye geldi. Bazılarınız diyebilir neden yeni almadın vs. bundan sonra sadece office vs. arada 720p film izlemek için kullanıcam bence gerek yok yeni laptop almaya, istediğim özellikteki laptoplar 1700TL den başlıyor.
    Bu arada laptop tamirden gelince win 7 yükledim 32bit fakat sağlıklı olarak driver bulamadım hiç win7 kendisi anakart ve ekran kartı driverlarını buldu. Bana öncelikli olarak "ethernet kartı" ve "Bluetooth" driverları ve diğer driverlar lazım nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

hocam bunlar zaten benim denediğim adımlar orada bulamadım için en son tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim. şuan için ethernet driverını halletim. Ama dediğiniz gibi toshibanın kendi sitesindeki bluetooth driver programı olan ""http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download"" buradan indirdiğimi kurarken bana cihazı bağlayın diye uyarı geliyor ve bulamıyor cihazı.. onca programın bulamamasının nedeni şu olabilir mi; ben yaklaşık 1hafta önce anakart değiştirttim. teknik servisten gelir gelmez de xp olan laptopa win 7 kurdum acaba diyorum bu blutooh cihazı (tam olarak nasıl bir cihaz bilmemek le birlikte) yeni anakarta takılması unutulmuş olabilir mi?

Saygılar.

wireless ınız açıksa belki bluetooth takılmamış olabilir. her türlü görmüyorsa piyasada ucuza bluetoothlar var ufacık hem de, onlardan alabilirsiniz...

• arkadaşlar merhabalar. 4 senedir kullandığım a100-599'umla çok güzel anılarım oldu. garanti süresi dahilinde değiştirdiğim parçaları oldu (HDD, RAM, CD-ROM, Monitör). Fakat dün olan olay nedendir bilmem biranda fişe takın şarj bitiyor uyarısı geldi. Fişe takılı olmasına rağmen. Kapanış o kapanış bidaha açılmadı. Herşeyi denedim olmuyor. Adaptörüm mü bozuldu? Daha önce böyle birşey yaşayan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayomer

arkadaşlar merhabalar. 4 senedir kullandığım a100-599'umla çok güzel anılarım oldu. garanti süresi dahilinde değiştirdiğim parçaları oldu (HDD, RAM, CD-ROM, Monitör). Fakat dün olan olay nedendir bilmem biranda fişe takın şarj bitiyor uyarısı geldi. Fişe takılı olmasına rağmen. Kapanış o kapanış bidaha açılmadı. Herşeyi denedim olmuyor. Adaptörüm mü bozuldu? Daha önce böyle birşey yaşayan oldu mu?

ihtimallerden adaptör sorununu elimine etmek için küçük bir tel alın ve adaptörün laptopa taktığınız girişinin içi ile dış kısmını bu tel yardımıyla değdirin, eğer elektrik atlaması oluyorsa adaptörde problem yok (aslında daha büyük bir problem var) demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

arkadaşlar merhabalar. 4 senedir kullandığım a100-599'umla çok güzel anılarım oldu. garanti süresi dahilinde değiştirdiğim parçaları oldu (HDD, RAM, CD-ROM, Monitör). Fakat dün olan olay nedendir bilmem biranda fişe takın şarj bitiyor uyarısı geldi. Fişe takılı olmasına rağmen. Kapanış o kapanış bidaha açılmadı. Herşeyi denedim olmuyor. Adaptörüm mü bozuldu? Daha önce böyle birşey yaşayan oldu mu?

ihtimallerden adaptör sorununu elimine etmek için küçük bir tel alın ve adaptörün laptopa taktığınız girişinin içi ile dış kısmını bu tel yardımıyla değdirin, eğer elektrik atlaması oluyorsa adaptörde problem yok (aslında daha büyük bir problem var) demektir.

ilgilendiğiniz için teşekkürler. dediğinizi yaptım sorun adaptörde. yeni adaptörmü almalıyım (kaç tl) tamir imkanı varmı?

• arkadaşlar bluetooth dirver( win 7 de işe yarayan) varsa elinizde bir yere upload ederseniz sevinirim veya linkte olur

ya da orj. driver ile deneyen var mı ? çalışıyorsa burdan yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: jxoch

arkadaşlar bluetooth dirver( win 7 de işe yarayan) varsa elinizde bir yere upload ederseniz sevinirim veya linkte olur

Windows 7 64 Bit Bluetooth Driver:
    http://www.fileserve.com/file/Re4SWwY
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KruGmaN

quote:

ilgilendiğiniz için teşekkürler. dediğinizi yaptım sorun adaptörde. yeni adaptörmü almalıyım (kaç tl) tamir imkanı varmı?

En mantıklısı bi tamirciye götürmek ancak ne kadar ister bilemiyorum, ara kabloda sorun olduğunu bilsem benim adaptörün kablosunu göndereyim derim ama bilemiyorum...

• quote:

Bende de A100-847 vardı, aynısı banada oldu, tamirciye götürdüm anakart arızalanmış, değişecek dediler 400-500 lira tutabilir dediler yaptırmadım yeni laptop aldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEONE

quote:

Orijinalden alıntı: jxoch

arkadaşlar bluetooth dirver( win 7 de işe yarayan) varsa elinizde bir yere upload ederseniz sevinirim veya linkte olur

Windows 7 64 Bit Bluetooth Driver:
    http://www.fileserve.com/file/Re4SWwY

tşkler deneyelim bakalım :)

• Tam 4 yıldır bende Toshiba A100-599 kullanıyorum, bu güne kadar batarya ömrü haricinde en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Aman nazar değmesin.:)

Ama istisnasız en fazla 15-20 günde bir laptopun altındaki ve yanındaki soğutma kanallarından elektrik süpürgesi ile tozları çekerim ve 2-3 ayda bir basınçlı hava tutarım, klavye aralıkları dahil hiçbir zaman tozlanmasına izin vermem ve hiçbir zamanda yatakta, minderde, dizimde veya masa örtüsü olan masada vs. kullanmam, her zaman düz zeminde fan girişini kapatmayacak boşluk kalacak şekilde kullanırım. 4 senelik aletten hala doğru düzgün fan sesi bile duymuyorum, 25°C lik ortam sıcaklığı olan mekanda günlük uygulamalar çalışırken CPU sıcaklığı 40-45°C yi geçmiyor.

CPU idle durumda iken sizin sıcaklıklarınız ne alemde?
  • tam 4 yıl önce yaklaşık 2700 tl verip vatan bilgisayardan almıştım. öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu laptoptaki ses ve görüntüyü şu an bile satışta olan hiç bir laptopta bulamadım. ne hp ne sony ne de toshiba'nın yeni modelleri. ses driverinin srs eklentisi ile gelmesinin etkisi büyük tabi bunda. zira srs özelliğini kapatınca diğer laptoplara yakın ses vermeye başlıyor. lakin yine de mükemmele yakın bir ses sistemi var ve iddia ediyorum hiç bir laptopta daha karşılaşmadım. ayrıca izlediğim tüm videolar ister full hd ister youtube'daki dandik çözünürlüklü videolar olsun harika bir görüntü kalitesi sonucu veriyor. en kötü çözünürlükteki bir videoyu bile ffdshow filtreleri hiçbir mozaiklenme olmadan izleyebiliyorum.

işte böyle mükemmel bir laptop aldım 4 yıl önce ve hiç bir sorunu olmamıştı ta ki geçen haftaya kadar. normal kapattım laptopu ve tekrar açtığımda ekrana görüntü gelmedi. yaklaşık 7 aydır usb girişli digital tv kartı ile hd kanalları izliyordum. acaba onun da etkisi oldu mu bilmiyorum ama tam 4 yıl sonra ekran kartı iflas etti. windows açılış sesi geldiğinden anakartın yanma olasılığı yok diye düşündüm. bir fener vasıtasıyla acaba invertorde arıza var mı diye kontrol ettim ama ekran da az da olsa görüntü yakalayamadım. tek sorun kalıyordu o da ekran kartının entegresi yanmıştı. yaklaşık 150 tl masraf ile entegreyi değiştirdik. laptopta herhangi bir sorun yok şimdilik 6 ay garantili yaptırdım lakin laptobu verdiğim servisdeki sorumsuz arkadaş aleti açarken hoparlörün olduğu kısımdaki kapağı orta yerinden çatlattı. 4 yıl boyunca çizik bile bulunmayan laptopta kocaman bir çatlak var artık. bu kapağı nasıl temin edebilirim? servisteki elemanlar en kısa sürede bulacaklarını söylediler ama açıkçası güvenmiyorum onlara. eğer elinde parça olarak bulunan varsa bana pm atarsa sevinirim.

laptopcum sizde bu parçayı bulmam mümkün mü? hoparlörün ordaki uzunlamasına olan kapak ve hemen altındaki klavyeye ile arasında buluna ince siyah şerit. ya da en azından sadece kapak da olabilir varsa tabi. çok çirkin bir görüntü veriyor çünkü.

bu da çatlağın resmi

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/12/6239.jpg

teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekersin -- 12 Mayıs 2011; 15:31:41 >

• benim makinenin arıza vermesi de yakındır gibime geliyor..
  • Ben diyorumki bozulmasını beklemeden söküp temizlesemmi acaba? Ama sökerkende yukarıdaki arkadaş gibi orasını burasını kırmaktan korkuyorum. Acaba kolay dağıtılıyormu alet? Yada sadece klavyesini söksem ordan elektrik süpürgesi kullanarak GPU ve CPU çevresindeki tozları temizleyebilirmiyim acaba? Ben her hafta elektrik süpürgesi ile çektiğim için sanırım, alette anormal ısınma yok, fanı ve sogutma kanalları dışardan baktığımda pırıl pırıl gözküküyor. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..
  • oktard bu vga çıkışının ordaki fan çıkış yerinden süpürge ile çekmen yeterli bence. laptopun sökülmesi bayağı meşakkatli. riske atma derim. ben 3 defa söktüm herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama servisteki tekniker maalesef kırdı kasayı. zaten tartıştım elemanla. en son aynı parçadan bulacağını söyleyip ikna etti. laptopta en ufak çizik bile yokken kocaman bir çatlak var artık. eğer çok dikkatli olursan aslında bir sıkıntı doğmaz ama fan girişinden süpürge ile tozları alman yeterli diye düşünüyorum. bir de dikkat edilmezse anakarttan lcd ve inventore giden kabloyu kopartma ihtimalin ortaya çıkar. riske girme bence. bir de bu yukarda verdiğim linkteki resimlerde gösterdiğim ilgili kapağın temiz hali bulunan ve satmayı düşünen arkadaşlar mesaj atarsa sevinirim.
  • zekersin cevap için teşekkür ederim.

Burada okudukça herkesten ekran kartı problemini, bende korkar oldum açıkçası. Laptop ile uzun süreler oyun oynadığımda oluyor.

Siz hiç ekran kartı sıcaklığını speedfan veya benzeri programla kontrol ediyormuydunuz veya laptopunuzda aşırı ısınma durumu söz konusumuydu ekran kartınız yanmadan önce? Eğer sizde benim gibi arada elektrik süpürgesi ile çekerek temizliyorsanız ve buna rağmen bu sıkıntıyı yaşadıysanız, bende başıma gelmeden önlemini alayım istiyorum.
  • Bugün speedfan ile log özelliğini açıp denemek için burnout paradise oynadım pcde 1 saat kadar, ortam sıcaklığı ~23°C iken CPU ve GPU boşta 39-42°C, oyunda full yüklü durumda en yüksek 68-70°C ye çıkıyorlar. Sizce risklimi?
  • oktard

evet elektrik süpürgesiyle alıyordum düzenli olarak. hatta çizik bile yok laptopta. her gün ekranı, kasasını özel solusyonla silerim işi abartıp. ama bugüne kadar bir kere bile ısınma problemi yaşamadım. hatta yatağın içinde yorganın üstünde aynı anda şu işlemleri yaptım ne bir ısınma ne de bir kilitlenme yaşadım;

1-) digital tv kartı ile hd yayın izlemek
    2-) başka bir hd videoyu convert etmek
    3-) arka planda da çok sayıda internet sayfası açıktı.

sadece fan çalışırdı ama yüksek ısı hiç ışı yaşamadım. 4 senedir bir kere bile sıcaklıktan otomatik olarak kapanmadı laptop çok şükür. benim ekran kartının yanması ise muhtemelen 8 aydır bu digital tv kartında kaynaklanıyor. bazen usb kablosunu çıkarmayı unutuyordum. geçenlerde yine unutmuşum. tv kartına da çanaktan gelen kablo takılı idi. evde yokken yağmur yağdıysa muhtemelen bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum çünkü hiç bir problemi yoktu. neyse şu an yaptırdım ve bu mesajı da emektar a 100-599'umdan yazıyorum. ben herhalde vazgeçemeyeceğim bu laptoptan hiç bir zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekersin -- 16 Mayıs 2011; 22:32:18 >

• 100 için ekran kartı arıyorum.............

satan varsa mesaj atsın lütfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekersin

oktard

evet elektrik süpürgesiyle alıyordum düzenli olarak. hatta çizik bile yok laptopta. her gün ekranı, kasasını özel solusyonla silerim işi abartıp. ama bugüne kadar bir kere bile ısınma problemi yaşamadım. hatta yatağın içinde yorganın üstünde aynı anda şu işlemleri yaptım ne bir ısınma ne de bir kilitlenme yaşadım;

1-) digital tv kartı ile hd yayın izlemek
    2-) başka bir hd videoyu convert etmek
    3-) arka planda da çok sayıda internet sayfası açıktı.

sadece fan çalışırdı ama yüksek ısı hiç ışı yaşamadım. 4 senedir bir kere bile sıcaklıktan otomatik olarak kapanmadı laptop çok şükür. benim ekran kartının yanması ise muhtemelen 8 aydır bu digital tv kartında kaynaklanıyor. bazen usb kablosunu çıkarmayı unutuyordum. geçenlerde yine unutmuşum. tv kartına da çanaktan gelen kablo takılı idi. evde yokken yağmur yağdıysa muhtemelen bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum çünkü hiç bir problemi yoktu. neyse şu an yaptırdım ve bu mesajı da emektar a 100-599'umdan yazıyorum. ben herhalde vazgeçemeyeceğim bu laptoptan hiç bir zaman.

Selam, yağmurla felan alakalı olacağını sanmam, HD yayın izlerken gpu sıcaklığınızı kontrol etmişmiydiniz hiç? Acaba ekran kartını kullanıyormu HD yayın izlerken.

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.