Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerdeyse sıfır makine kadar temiz hiç bir parçası değişmemiş vidaları sadece ram değişimi için açılmış 2 gb ram takılmış makinemi satıyorum, İstanbul içinde buluşup gösterebilirim,fiyat tekliflerinizi bekliyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktard

Selam, yağmurla felan alakalı olacağını sanmam, HD yayın izlerken gpu sıcaklığınızı kontrol etmişmiydiniz hiç? Acaba ekran kartını kullanıyormu HD yayın izlerken.

GPU sıcaklık algılyıcı yok bizim cihazlarda
  • Kenfat10 bizim GPUlarda sıcaklık sensörü var, speedfan son sürümünü kurarsanız GPU sıcaklığınızı görebilirsiniz.
  • Ne biliyim everestte göremeyince...
  • Bozuk anakart satan varmı arkadaşlar.
    Veya anakarta bağlanan flex kablolara ihtiyacım var.
    Satan varsa Pm Lütfen..
  • Elimde satılık A100-599 Parcaları mevcut.
    Ekran.
    Ekran kartı.
    Anakart.
    Ram 1GB.
    HDD.
    CD ROM.
    Hepsi çalışır durumda Çalışan sistemden söküp satılacaktır..
  • Öncelikle; önceki sayfaları pek araştırmadım kusura bakmayın...

Laptopu söküp temizledim, taktım ama bluetooth artık çalışmıyor. (: Nedendir ki? Gerçi çok önemli değil ufak bi BT alıcısı taktım.
    Asıl sorum şu:
    Ben XP'yi kaldırıp win7 yüklesem driver konusunda yaşayacağım sıkınılar nelerdir? Şimdiden teşekkürler...
  • ben win7 kullanıyorum. herhangi bir sorunum da yok. ancak nerden hangi driverları buldun diye sorma. win7'yi kuralı 1 seneyi geçti. hiç hatırlamıyorum.

Ama hem win7nin bulduğu hemde eski driverları kurduğumu düşünüyorum. yani çok fazla aramadım.

performans açısından da bir sorunum yok. tıkır tıkır işliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

ben win7 kullanıyorum. herhangi bir sorunum da yok. ancak nerden hangi driverları buldun diye sorma. win7'yi kuralı 1 seneyi geçti. hiç hatırlamıyorum.

Ama hem win7nin bulduğu hemde eski driverları kurduğumu düşünüyorum. yani çok fazla aramadım.

Way Kızıl Baron. 3-4 sene önce laptopu aldığımda da en çok sen yardımcı olmuştun... Şimdi yine sen...

Çok teşekkürler... Öyleyse kendimi tüm programları yeniden kurmaya hazır hissettiğimde korkusuzca 7'yi kurabilirim, sağolasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirekare

quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

ben win7 kullanıyorum. herhangi bir sorunum da yok. ancak nerden hangi driverları buldun diye sorma. win7'yi kuralı 1 seneyi geçti. hiç hatırlamıyorum.

Way Kızıl Baron. 3-4 sene önce laptopu aldığımda da en çok sen yardımcı olmuştun... Şimdi yine sen...

Çok teşekkürler... Öyleyse kendimi tüm programları yeniden kurmaya hazır hissettiğimde korkusuzca 7'yi kurabilirim, sağolasın...

İnanırmısın, bende nickini görünce aynı şeyi düşünmüştüm. vay be dedim.. eskiden ne muhabbetler ederdik bu başlık altında. şimdi bizim laptoplar emektar oldu, pek fazla kimse kalmadı. genelde ya tamir, yada yedek parça için giriliyor konuya. Seni gördüğüme sevindim eski dostum...

• @pirekare;

Windows 7'yi kurduktan sonra ekran kartı sürücüsü için aygıt yöneticisinden ekran kartı yazılımını güncelle dediğinizde windows update altından sürücüyü kendisi indirip kuruyor.

Aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıtlardan birisi bluetooth diğeri de Texas flash media driver. Bu ikisini aşağıdaki linklerden indirip kurabilirsin, üçüncüyü ben de bulamamıştım. Bir de Windows 7 yükleyince belki bluetooth düzelir.

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

Aşağıdaki linkteki ses sürücüsünü de yüklemenizi öneririm, SRS Audio Enhancement özelliği aktifleştiriliyor böylece.

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20080606114643.zip

@Kızıl Baron; aygıt yöneticisinde başında ünlem işareti olan bilinmeyen aygıt var mı hiç sizde?

• hah sarppy'de geldi, ekip neredeyse tamamlandı..

bende hiç ünlem işareti olan sürücü yok sarppy..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 24 Haziran 2011; 11:16:30 >
  • Eyvallah arkadaşlar... Psikolojik olarak kendimi hazırlayabilirsem kurucam 7'yi. Kolay iş değil, kullandığım 80-100 tane program var. (:
    Kızıl Baron; face'de de paylaşıyo musun fotoğrafları? Ben artık fotokiritik değil face kullanıyorum... Beklerim... :)
    www.facebook.com/ekartalfotograf
  • Paylaşıyorum fotoğraflarımı ama fotoğraf çekmeye çok fazla vakit bulamıyorum.. 2 ay önce oğlum doğdu, e bütün vaktimizi ona ayırıyoruz doğal olarak...

birkaç fotoğraf ama yinede mevcut burada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 24 Şubat 2012; 9:57:20 >
  • Sağol dostum.. ekledim bende...
  • Selam arkadaşlar Win7 kurduğunuzda sistemin kendiliğinden tanıyamadığı 3 sürücü oluyor;

Bunlardan ikisi bilinmeyen aygıt diye çıkıyor, diğeride büyük depolama denetleyicisi gibi birşey. Büyük depolama denetleyicisi olan sd card okuyucu, diğer bilinmeyenlerden biri bluetooth, üçüncüsüde "TOSHIBA ai64 ACPI-Compliant Value Added Logical and General Purpose Device" böyle bir aygıt, bunu tanıtmak için toshibanın sitesinden supervisor password utility adlı yazılımı kurmalısınız.

Yanlız 64bit win 7de bunu tanıtmayı ben beceremedim bu yüzdende içim rahat etmedi ve 32bit e geri döndüm. Zaten sistem performansıda 64 bitte hiç hoşuma gitmemişti, HDD ve CPU kullanımı sistem boştayken bile hep çok yüksek oluyor 64bitte. Yada bende öyle oldu, CPU kullanımı çok yüksek olduğu için sıcaklıklar ve fan devri bile değişti bende, fan sürekli orta veya yüksek devirde çalışmaya başlamıştı.

Linkler ;

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/spu-20080918122936.zip

Not: Ekran kartı sürücüsünüde, aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelle dediğinizde win7 otomatik olarak bulup kuruyor. Touchpad içinde synaptics in web sitesinden sürücüsünü çekebilirsiniz. Gerçi zaten tanıyor ve çalışıyor ama touchpad kısayolları kaydırma vs. gibi özellikleri çalışsın derseniz aşağıdaki linkten kurabilirsiniz..

http://www.synaptics.com/support/drivers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 9 Temmuz 2011; 9:16:09 >

• Arkadaşlar bu arada birşey farkettimki bizim cihazlarımızın ekran kartı problemi bundan ileri geliyor olabilir.

2 gün önce birbuçuk yıldır kullandığım win7 artık stabilite sorunları çıkartmaya başladığından A100-599uma format atıp tekrar win7 kurdum, dikkatimi çeken şey ise formatlamadan önce CPUID programı ile GRAPHİCS sekmesinden GPU ve ekran kartı bellek hızlarına baktığımda 200Mhz/200Mhz olarak görünüyordu, hd video veya 3 boyutlu oyun oynarken bu değerler 450Mhz/350Mhz olarak otomatik olarak yükseltiliyordu, aynı CPU larımızın çalışma frekansını yük durumuna göre yavaşlatıp hızlandırması gibi. Ama yeni sistemde herşeyin kurulu olmasına rağmen artık ekran kartı sürekli 450Mhz/350Mhz hızlarında çalışıyor. Eskiden boştayken 40-45°C olan GPU sıcaklığı şimdi hiçbir şekilde 50°C altına düşmüyor.

Sizlerde durum nasıl bi kontrol edermisiniz?
  • Ekran kartı sorunları icin.
    Kendi başıma gelen.
    Ekran acılmıyordu. Ama cihaz acılıyor arkada windows acılış sesi geliyordu.İcini actım.Ekran kartını çıkar tırken.Ekran kartı ile
    fanın arasındaki macun o kadar kuru muştuki .Macunun hiçbir özelliği kalmamıştı.Tekrar macun sürdüm, ekran kartının girdiği yuvayı temizledim ve sorun
    düzeldi.
  • Selam arkadaşlar bende de a100-599 var..Anakart yanmış ve servis 225 tl civarı bir rakam çıkardı masraf olarak.Bilgisayar işlerinden de hiç anlamam..Öncelikle bu fiyat normalmidir ve eğer normal ise yeni takacakları ekran kartı yada her neyse eskisi gibi kullanışlı olacakmı( çünkü aldığımdan beri hiçbir sorun yaşamadım)

son olarak laptop içinde resimler ve videolar vardı..bunlar da hasar görmüşmüdür??

cevap verirseniz ona göre bir yol seçmem lazım olacak..şimdiden çok teşekkür ederim
  • 225TL fiyatla muhtemelen sizinde ekran kartınız yanmıştır. Kart komple değiştirilir ve sağlıklı şekilde montaj yapılırsa, termal macunu vs yenilenir soğutma sistemi temizlenirse kullanmamanız için bir sebep yok. Verilerinize muhtemelen birşey olmamıştır, onarım için verdiğiniz servise verileri silmeyin diye söylerseniz format atmazlar en azından.
  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.