Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
308.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aklınyolubir

Ben de a100-599 kullanıcısıyım...
    Ama laptopla verilen recovery cd sini kaybettim..
    servisden isteyince para istiyorlarmış..
    Ben normal vista home premium cd si ile kurup kendi key lerimle aktive ettim..
    Fakat asıl sorun toshiba asist ve drvieler cd içindeki programlar..
    Bunları birtürlü ayarlayamadım...
    Bana recovery cd sinin içindeki toshiba bölümünü rapide upload edip gönderebilecek varmı?
    ayrıca bundan başka recoveryd dvd sini kopyalayıp kargo ile gönderecek olana müteşekkir olurum..
    dvd olmasada olur ama toshiba klasörü lazım gerçekten..
    Yardımcı olan olmayan herkese tşk ederim şimdiden..

selamlar,nasıl upload edilecegini anlatırsan yardımcı olmak isterim.ben her ihtimale karşı zamanında yedegini almıştım..
    sana kopyada yapabilirim,bilgin olsun cd dvd degil,dll.piyasadan dll boş cd bulup anca öyle kopyalama yapabilirim,sanırım ilk etapta uploadta işini görebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: platinum_alka

quote:

Ben de a100-599 kullanıcısıyım...
    Ama laptopla verilen recovery cd sini kaybettim..
    servisden isteyince para istiyorlarmış..
    Ben normal vista home premium cd si ile kurup kendi key lerimle aktive ettim..
    Fakat asıl sorun toshiba asist ve drvieler cd içindeki programlar..
    Bunları birtürlü ayarlayamadım...
    Bana recovery cd sinin içindeki toshiba bölümünü rapide upload edip gönderebilecek varmı?
    ayrıca bundan başka recoveryd dvd sini kopyalayıp kargo ile gönderecek olana müteşekkir olurum..
    dvd olmasada olur ama toshiba klasörü lazım gerçekten..
    Yardımcı olan olmayan herkese tşk ederim şimdiden..

selamlar,nasıl upload edilecegini anlatırsan yardımcı olmak isterim.ben her ihtimale karşı zamanında yedegini almıştım..
    sana kopyada yapabilirim,bilgin olsun cd dvd degil,dll.piyasadan dll boş cd bulup anca öyle kopyalama yapabilirim,sanırım ilk etapta uploadta işini görebilir...

Özelden verdim adresi..winrara sıkıştırıp göderebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: platinum_alka

Arkadaşlar merhaba,

öncelikle uzun süredir takip ettigim siteye geç üye olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. bu mükemmel pc yi kullananları halen görmek güzel.

2007 den beri Toshiba a100-599 kullanıcısıyım.şunu belirtmeliyimki son derece memnunum.özellikle kasanın şıklıgı ve tipi günümüzün laptoplarında bulmak zor.özellikle bazı girişlerin arkadan olması kablo trafigini ortadan kaldırmakta,yeni kasaların hepsi yandan girişli.cok saçma.

halen vista kullanan arkadaşlar varmı bilmiyorum cünkü cogu arkadaşımın 7 üzerine yogunlaştıgını gördüm.vistanın ram canavarı oldugu bi gercek,ancak pc den anlayan arkadaşlar yada biraz araştırma yapan arkadaşlar bu sorunu çözebilirler,benin vistam şahsen su an (bayadır) ramdan ve cpu dan cok az yiyor,son derece hızlı,sorunsuz,hızlı acılıp hızlı kapanır,yanyana bir sürü klasör acsam yada explorer,chrome yada firefox acsam bile kasmayan bir durumda.vista kullanıp ilgilenen arkadaşlar varsa nasıl oldugu hakkında bilgiler verebilirim.yüksek çözünürlüklü bir iki oyun haricinde açılmayan kullanamdıgım oyun/program olmadı.

bi arkadaşımın recovery cd sini kaybettigini okudum,onada yardım edecegim.

benimde şöyle bi sorunum var.bi süre önce renkler karıştı,toshibaya götürdüm,fahiş fiyat karşısında laptop tamircisine götürdüm ve ekran kartı çipinin yandıgı söylenerek çipini değiştirdim.aynı sorun kısa zamanlarda iki üc defa tekrar oldu,her götürdügümde çip yeniden değiştirildi,ancak ben onlara biraz kızınca ekran kartına uygun olmayan çip takıldıgından hatanın tekrar ettigini ve dogru cipi beklediklerini söylediler,su an icin tamirini beklemekteyim.buna benzer sorun yaşayan arkadaşlar oldumu?bir diger sorum, ekran kartını komple değiştirmek istiyorum,yönlendireceginiz yerler varmı? hdd ve ram haricinde neleri upgrade edebiliriz, 512 ekran kartı takılabilirmi yada takan arkadaşlar varmı?

saygılar

Vista nın kahredici kasma sorunları SP2 den sonra ciddi oranda azaldı.
    Ama 1 GB ram değilde 2 GB bayağı rahatlatıyor..
    fırsatım oldu 2 tane 2GB ram aldım 4GB ramle cidden uçtu makina..
    O klasik açılırken bekleme sorunu felan uçtu.hızlı açılıp hızlı kapanıyor.

Şimdi asıl mesele senin ekran kartına gelince aynısı 2 ay evvel başmdan geçti.
    çalışırken fişini çekmiş yengm.ekran çizik çizk oldu sonra küt.yanmış..

ebay gibi birçok yerde araştırma yaptım..7600 go çok ucuza bulunabiliyor..
    ama bunu takmak için bayağı bilgili olsamda laptopun kapağını açtığında sökülen bağlantı elemanlarını
    el yordamıyla takmak mümkün değil..sanırım aparatları var..
    Asıl can sıkıcı durum ise chipset değişimi ile ekran kartına müdahele edebiliyorsun.
    pci ekpress olmasına rağmen yuvası diğer ekran kartlarını boarda takamıyorsun
    çünki sabitleme yuvaları diğer ekran kartlarından farklı yerde.Yani bu kart bu modele göre üretilmiş.
    Zaten chipset değiştirmede makinası ile olabiliyor.buda heryerde yok..büyük servislerde var..
    Ben kargo ücret15i+5 tl havale ücreti(bankamatikten) hariç 200 tl ye pazarlıkla yaptırdım bakbi blgisayarda..
    1 hafta süürüyor istanbul içi gidip gelmesi en fazla..benimki cuma gitti perşembe geldi..

512 chipset olayına gelirsek.Anadolu yakasındada bir servis var.Orada değiştirilebiliyormuş.
    çözüm ararken gördüm..ATI radeon HD3binli bir ekran kartı chipseti olabiliyormuş hatırladığım kadarı ile..
    fiyatını unutmadım ama :) 170 $ +KDV diyordu...servisin adını bulamadım :(

• Arkadaslar sizleri yeniden gormek ne guzel. Fakat benimde 2007 den beri kullandigim a100-599 un anakarti sorun verdi ve yaptirmadan ingiltereye gittim. artik yeni laptop almak durumundayim ve arastirmalara basladim (asus n53 serisi sanirim tutuluyor). 2007 nin a100-599 u gibi bu aralar guzel laptop ne var piyasada bana yardimci olabilecek varmi, yada topluca gecebilecegimiz yeni hangi model var :) eski arkadaslari buralarda gormek ne guzel
  • Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum, bu modeli yaklaşık 5 yıldır kullanıyordum ancak geçen yıl ekran chipseti gitti, değiştirttim 200 küsur para verdim ancak tekrar arıza yaptı busefer garantiden falan diye zorla ücretsiz yaptırdım. 3-5 ay geçmeden bidaha aynı arıza tekrarlayınca canım çok sıkıldı, 3 ayrı teknik servisle görüştüm biri dürüst davranıp söyledi chipset tamiri kesin çözüm olmaz yine arızalanır dedi. En garanti çözüm olarak anakartı komple değiştirmeyi önerdiler ama o da 650 euro falan dediler. Tek bi çarem kalıyor 2.el sağlam bir anakart bulmak. Elinde bu bilgisayarı olup da atıl durumda duran, anakartı sağlam arkadaşlar varsa irtibata geçebilir miyiz? Cevaplarınızı bekliyorum...
  • bende hala ilk günkü kadar temiz en ufacık sorunu olmayan tertemiz vidaları açılmamış bir makine var,yeni bir makine almak istiyorum uygun bir fiyat verirseniz satarım,alacak kişide kendine lazım parçaları alır gerisini satar, ben uğraşamam parçalamakla...önerilerinizi bekliyorum bu konuda....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasbas48

Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum, bu modeli yaklaşık 5 yıldır kullanıyordum ancak geçen yıl ekran chipseti gitti, değiştirttim 200 küsur para verdim ancak tekrar arıza yaptı busefer garantiden falan diye zorla ücretsiz yaptırdım. 3-5 ay geçmeden bidaha aynı arıza tekrarlayınca canım çok sıkıldı, 3 ayrı teknik servisle görüştüm biri dürüst davranıp söyledi chipset tamiri kesin çözüm olmaz yine arızalanır dedi. En garanti çözüm olarak anakartı komple değiştirmeyi önerdiler ama o da 650 euro falan dediler. Tek bi çarem kalıyor 2.el sağlam bir anakart bulmak. Elinde bu bilgisayarı olup da atıl durumda duran, anakartı sağlam arkadaşlar varsa irtibata geçebilir miyiz? Cevaplarınızı bekliyorum...

Sana katılıyorum..
    bende 3 yıl soruunsuz kullandım.ekran kartı yandı.chipset i değiştirttim aynı parayı verdim..
    40 gün tıkır tıkır çalıştı.sonra aniden yine güm..garantiden geri gönderdim..
    yapıldı 1 hafta gitti.
    650 € anakrta vermek akıl karı değil zaten..çünki bu sitede bile 2.el toshiba 1 sene önce 650 tl ye ilanı vardı gördüm..
    1000 tl yei3 i5 işlemcili laptop bulabilirken o paraya yamama sistem yapmakta akıl karı değil...
    mxm ekran kartı olmasına rağmen başka üst modellerle değiştiremezsiniz..
    Buda Toshibanın kazığı..standart dışı bağlantı yerleri yapmış..
    Yoksa 2.el ne üst seviye (chipsetdeğil) komple kartlar var 2.el piyasada..

• Merhaba,

VGA üzerindeki chipset arızası bizde de oldu. Yetkili servis 1.800TL tamir ücreti istedi. (Utanmadan :) Chipset i değiştirebilen tamircilerin olduğu ancak kendilerinin müdahale edemediklerini söylediler (40TL arıza tespit ücretini cebe indirdikten sonra tabii). Chipset sorunu yaşayanlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. En makul ve ekonomik nasıl halledebilirim. 2.el 40TL ye çip, 150TL ye komple ekran kartı buldum (GO 7600). Ancak güvenilir bir tamirci bulamadım keza hepsi 3 kağıtçı ve paragöz 100-150$ a chip değiştirmekten bahsediyorlar. Önerilerilerinizi bekliyorum. Mümkünse İstanbul içinde güvenilir bir serviste buna dahil.

Saygılar.
  • Toshiba A100-599 kullanıcılarını burada tekrar görmek sevindirdi beni. Geçen sene ekran kartım yanmıştı yaptırdım düzeldi sonra tekrar bozuldu derken artık yeni bir Sony Vaio aldım artık Toshibayı ben kullanmıyorum ama evdekiler kullanıyor. Ekran kartı ile ilgili problemi olan arkadaşlara bir önerim olacak. Benimde ekran kartım geçen sene yandı ve 250 tlye yaptırdım 4 ay düzgün çalıştı sonra çizikler falan oluştu ekranda derken 3 kere daha bozuldu ve bunları tamir eden yer garantiden yaptı. En son geçen hafta bozuldu ama artık tamir eden yerin garantisi de bitmişti. Ben elektronik mühendisiyim belki bi çözüm bulurum diye bir araştırma yaptım. İlk önce laptobun sökülmesin youtube dan buldum. Sonra araştırırken ilginç bi tamir yöntemi buldum. Ekran kartını pişiriyoruz ve ekran kartı düzeliyor şaka bi yana ekran kartını sökün ve linkteki gibi 200 derece fırında 10 dkka bekletip çıkarın sonra yarım saat bekletip soğutun ve tekrar takıp laptobu toplayın. Ben yaptım oldu. Gerçekten laptop artık çalışıyor. Geçen hafta hiç ekran açılmıyordu ama windowsun açılışını falan duyuyordum. Aslında bu işin teknik açıklaması da var ekran kartında uzun süre ısınma ve soğumadan lehimlerde çatlama ve bozulmalar oluyor fırında ısıtınca bunlar eriyip tekrar eski haline geliyor tabi düzelmeme olasılığı da var. Ama nette araştırırsanız inanmayan insanlar bile denemiş ve ekran kartları çalışmış. Hani son bi umut olarak deneyebilirsiniz. Hatta yapıp düzeltenler burdan bildirsin

Not: herkesin sorumluluğu kendinedir sorumluluk kabul etmem bak :D kaybedecek hiç bişeyinz yoksa deneyin

Laptopum sökülmesi kolay 20 dkkada hiç bilmeyen biri bile sökebilir çok zor değil:
    http://www.youtube.com/watch?v=YOsL97GLvvw

Ekran karıtını pişirin !!! :
    http://www.youtube.com/watch?v=YsMDnHIS8vg
    http://www.youtube.com/watch?v=SCxc0bxk_1U&feature=related

• Teşekkürler. Tam aradığım gibi makul ve ekonomik bir yöntem. Hemen deneyip sonucu paylaşıcam. Kaybedecek en fazla bir ekran kartı var, onun da 2. elini buldum alır takarım olmadı. Birde patlarsa yeni bir fırın alınıcak. Tabii evde yangın çıkma olasılığını saymıyorum bile :) A100 599 kullanıcıları sahip çıkar artık bana malum sokakta bırakmazlar :)

Edit: Denedim ancak olumlu sonuç alamadım. Hatta ekran kartı fırından çıktığında çip yer yer bombe yapmıştı. Yani kek gibi kabardı diyebilirim. Laptop ise hiç açılmaya bile yeltenmedi (Eskiden ekrana bozuk da olsa görüntü geliyor, Windows a girmeye çalışıyordu). Sanırım şuan sorun çip değil komple ekran kartına yayılmış durumda. Hatta sök-tak sirasinda anakart veya kablolara zarar vermis olabilirim. Güc isigi yaniyor ve acma dugmesine bastigimda fan calismiyor harddiskte de bir hareketlenme olmuyor. Ne dersiniz sadece ekran karti bozuk olsa bu kadar ileri derece bir anormallik olur muydu? En azindan görüntü gelmese bile bir dit-dit bip-bip sesi yada ne biliyim fanin calismasi gerekmez miydi? Çıkma bir ekran kartı bulmaya çalışıcam. Forumda farklı ekran kartlarının uyumsuz olduğu belirtilmiş ancak istisna yaşayanlar oldu mu? Ornegin ATI 1600 taksak olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daramdrum -- 19 Eylül 2011; 19:56:24 >

• arkadaslar ebay da bir sürü toshiba a100 serileri icin sıfır anakartlar var 60-70 dolar hepsi bilginiz olsun.kendiniz getirtin cüzzi ücret karşılıgında taktırın.

bi sitede su dikkatimi cekti, sipariş verirken laptop modeline göre degilde anakartın üstündeki numarayı tamamen dogru yazmaniz lazım demiş. bilgisi olan varmı? her a100-599 un anakartı bir degilmi? laptop acmayı bilmiyorsak bu numarayı nasıl elde edicez...
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum, bu modeli yaklaşık 5 yıldır kullanıyordum ancak geçen yıl ekran chipseti gitti, değiştirttim 200 küsur para verdim ancak tekrar arıza yaptı busefer garantiden falan diye zorla ücretsiz yaptırdım. 3-5 ay geçmeden bidaha aynı arıza tekrarlayınca canım çok sıkıldı, 3 ayrı teknik servisle görüştüm biri dürüst davranıp söyledi chipset tamiri kesin çözüm olmaz yine arızalanır dedi. En garanti çözüm olarak anakartı komple değiştirmeyi önerdiler ama o da 650 euro falan dediler. Tek bi çarem kalıyor 2.el sağlam bir anakart bulmak. Elinde bu bilgisayarı olup da atıl durumda duran, anakartı sağlam arkadaşlar varsa irtibata geçebilir miyiz? Cevaplarınızı bekliyorum...

Sana katılıyorum..
    bende 3 yıl soruunsuz kullandım.ekran kartı yandı.chipset i değiştirttim aynı parayı verdim..
    yapıldı 1 hafta gitti.
    650 € anakrta vermek akıl karı değil zaten..çünki bu sitede bile 2.el toshiba 1 sene önce 650 tl ye ilanı vardı gördüm..
    1000 tl yei3 i5 işlemcili laptop bulabilirken o paraya yamama sistem yapmakta akıl karı değil...

sevgili aklınyolubir ;
    senin bu durumda önerebileceğin bi çözüm varmı veya sen ne yaptın? yoksa artık bu bilgisayarın ruhuna fatiha okuma zamanı geldi mi diyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: daramdrum

Teşekkürler. Tam aradığım gibi makul ve ekonomik bir yöntem. Hemen deneyip sonucu paylaşıcam. Kaybedecek en fazla bir ekran kartı var, onun da 2. elini buldum alır takarım olmadı. Birde patlarsa yeni bir fırın alınıcak. Tabii evde yangın çıkma olasılığını saymıyorum bile :) A100 599 kullanıcıları sahip çıkar artık bana malum sokakta bırakmazlar :)

Edit: Denedim ancak olumlu sonuç alamadım. Hatta ekran kartı fırından çıktığında çip yer yer bombe yapmıştı. Yani kek gibi kabardı diyebilirim. Laptop ise hiç açılmaya bile yeltenmedi (Eskiden ekrana bozuk da olsa görüntü geliyor, Windows a girmeye çalışıyordu). Sanırım şuan sorun çip değil komple ekran kartına yayılmış durumda. Hatta sök-tak sirasinda anakart veya kablolara zarar vermis olabilirim. Güc isigi yaniyor ve acma dugmesine bastigimda fan calismiyor harddiskte de bir hareketlenme olmuyor. Ne dersiniz sadece ekran karti bozuk olsa bu kadar ileri derece bir anormallik olur muydu? En azindan görüntü gelmese bile bir dit-dit bip-bip sesi yada ne biliyim fanin calismasi gerekmez miydi? Çıkma bir ekran kartı bulmaya çalışıcam. Forumda farklı ekran kartlarının uyumsuz olduğu belirtilmiş ancak istisna yaşayanlar oldu mu? Ornegin ATI 1600 taksak olur mu?

Hocam sen akran kartını baya baya pişirmmişsin çok mu uzun tuttun fırında bir de eğer ısı yüksek ise çipe zarar vermiş olabilirsin. Normalde 200 derece fırında 10 dakika bekletmeye kartlar dayanıklıdır lehimler 300-350 derecede erir. Senin çip kabardığına göre büyük ihtimalle gitmiştir. Laptopun hiç açılmadığını söylemişsin bence bağlantıları kontrol et ve tekrar bağla derim en azından harddisk ve fan çalışmalı. Daha öncede dediğim gibi son çare olarak denenebilecek bi yöntem ama dikkatli olun zarar vermeyin arkadaşlar. Umarım sorununu en kısa sürede çözersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronication -- 20 Eylül 2011; 21:50:06 >

• quote:

quote:

quote:

Sana katılıyorum..
    yapıldı 1 hafta gitti.

sevgili aklınyolubir ;
    senin bu durumda önerebileceğin bi çözüm varmı veya sen ne yaptın? yoksa artık bu bilgisayarın ruhuna fatiha okuma zamanı geldi mi diyorsun.

garantiden serviste :)
    Ben e-bay da mxm olarak bu kartın aynısını 76 $ a buldum chipset değil komple halde..
    kartın kendisini takmakta bir sorun yok ama kablolar felan onlara gözüm kesmedi diğer bağlantı elemanlarının..
    ben klavyesini onboardda bırakara açmayı başaramadım..kablosunu çıkardım..
    ondan sonra Çin den felan uğraşmayı gözüm kesmedi..

2.ci yanmadan sonra e-bay dan alıp kendim takarım dedim..
    ama a100-599 için olan mxm komple kart satılmış..
    chipset sebil gibi 10 $ a..ama kim takacak???:)

• İmkanı olan biri ekran kartini laptop dan cikarip laptop u acmayi deneyip sonucu bildirebilirse cok sevinirim. Biliyorum oldukca zahmetli bir islem ancak bendeki sorun ekran kartinda mi yoksa anakartta mi anlamam icin cok yardimci olacak. Zira ekran kartini kurcaladiktan sonra laptop un sesi solugu kesildi. Acmaya calistigimda sadece kablo takili ve güc isiklari yaniyor hdd fan calismiyor boot etmiyor... Eger sizde de ayni sey olursa anakarti bozmadigimi varsayicam. Ekran karti olmaksizin sizin laptop da hayat belirtisi varsa anakartimin bozuk oldugu sonucuna varip ümidi kesicem aletten. İnat ettim götürmicem 3 kagitci paragöz tamircilere kendim tamir edicem. Tabii ki yardimlariniz gerekiyor.

@electronication: Özellikle sizden rica ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

quote:

Orijinalden alıntı: onzy

arkadaşlar benimde A100-599 toshiba notebook'um var. 2007'de almıştım hiç tamir gormedi hoparlör dışında değişen parçasıda olmadı. yanlız 3-4 aydır özellikle internette dolaşırken bilgisayar cok fazla kasılıyor ve ısınıyor. fan çalışıyor fakat bilgisayar cok yavaş.sıcaklık neredeyse klavye bölümünden hissediliyor. bunun nedeni ne olabilir nasıl bır cozum bulabılırım??? yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar benım durumuma yardımcı olabilecek yokmu??? elektrık supurgesıyle tuttum ama değişmedi ne yapmam lazım sorun nedır bilemıyorum!!!

Ben ısınmaya başladığında süpürge tutuyorum, en güçlü modda, birikmiş tozlar çıkıyor, hissedilir derecede iyi soğutmaya başlıyor. Temkinli davranıp fazla tutmamış olabilirsin, tozların çıktığını gör, fanın kasadaki aralıklarında toplanıyor, elimle çıkarıyorum

• Bugün bir oyun yükledim, oyunu açtıktan sonra ekran görüntüsü gitti, ses gelmeye devam etti. Sonra güç düğmesiyle kapatıp açtığımda tam masaütsü geleceği sıra görüntü gitti ve mavi bir ekran geldi, yeniden başlattı. Güvenli modda açtığımda açıldı, görüntü şu şekildeydi. Sonra ekran kartını kaldırıp açtığımda normal modda da açıldı fakat görüntü aynıydı ve aygıt yöneticisinde standart vga yazıyordu. Sistem derecelendirmesi de 1.0'a düştü.

Sorun nedir acaba? Bir ara ekran kartı yanmıştı ama onda hiç açılmıyordu, bip sesleri geliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: electronication

Toshiba A100-599 kullanıcılarını burada tekrar görmek sevindirdi beni. Geçen sene ekran kartım yanmıştı yaptırdım düzeldi sonra tekrar bozuldu derken artık yeni bir Sony Vaio aldım artık Toshibayı ben kullanmıyorum ama evdekiler kullanıyor. Ekran kartı ile ilgili problemi olan arkadaşlara bir önerim olacak. Benimde ekran kartım geçen sene yandı ve 250 tlye yaptırdım 4 ay düzgün çalıştı sonra çizikler falan oluştu ekranda derken 3 kere daha bozuldu ve bunları tamir eden yer garantiden yaptı. En son geçen hafta bozuldu ama artık tamir eden yerin garantisi de bitmişti. Ben elektronik mühendisiyim belki bi çözüm bulurum diye bir araştırma yaptım. İlk önce laptobun sökülmesin youtube dan buldum. Sonra araştırırken ilginç bi tamir yöntemi buldum. Ekran kartını pişiriyoruz ve ekran kartı düzeliyor şaka bi yana ekran kartını sökün ve linkteki gibi 200 derece fırında 10 dkka bekletip çıkarın sonra yarım saat bekletip soğutun ve tekrar takıp laptobu toplayın. Ben yaptım oldu. Gerçekten laptop artık çalışıyor. Geçen hafta hiç ekran açılmıyordu ama windowsun açılışını falan duyuyordum. Aslında bu işin teknik açıklaması da var ekran kartında uzun süre ısınma ve soğumadan lehimlerde çatlama ve bozulmalar oluyor fırında ısıtınca bunlar eriyip tekrar eski haline geliyor tabi düzelmeme olasılığı da var. Ama nette araştırırsanız inanmayan insanlar bile denemiş ve ekran kartları çalışmış. Hani son bi umut olarak deneyebilirsiniz. Hatta yapıp düzeltenler burdan bildirsin

Not: herkesin sorumluluğu kendinedir sorumluluk kabul etmem bak :D kaybedecek hiç bişeyinz yoksa deneyin

Laptopum sökülmesi kolay 20 dkkada hiç bilmeyen biri bile sökebilir çok zor değil:
    http://www.youtube.com/watch?v=YOsL97GLvvw

Ekran karıtını pişirin !!! :
    http://www.youtube.com/watch?v=YsMDnHIS8vg
    http://www.youtube.com/watch?v=SCxc0bxk_1U&feature=related

Çok enteresan ama söylediğiniz teknik işe yaradı. Teşekkürler. Bedavaya bir notebook almış kadar sevindim.

A100-599 notebookumun ekranı oyun oynarken birden gitti ve ondan sonra ekrana hiç bir görüntü gelmedi.
    Defalarca açıp kapattım görüntü yok. Bilgisayar açılıyordu, fan çalışıyordu, ledler yanıyordu. Klavyenin ışıkları da yanıyordu. Hatta caps lock tuşu, ctrl-alt-del bile çalışıyordu. Ancak harici monitörle bile denememe rağman en ufak bir görüntü gelmedi.
    Daha sonra notebooku komple söküp ekran kartının konnektörlerini temizledim. Ama yine olmadı.

Teknik serivisi aradım 40 TL arıza tespit ücreti alırız dediler. Ekran kartında bir problem olduğunu düşündüğüm için parça değişiminin de çok pahalıya patlayacağını düşünüp götürmek istemedim. Yukarda yazılan tekniği denemeye karar verdim.

Fırın tepsisi üzerine alumniyum folyo koyarak, üzerine ana karttan çıkardığım ekran kartını biraz yükselterek chip (nvidia go 7600) yukarı bakacak şekilde koydum (kartın üzerinde yapışık olan kağıtları çıkardıktan sonra) . Fırını 200 dereceye kadar ısıttım. Daha sonra tepsiyi fırına koyarak 8-9 dakika arası bekledim. Kartı fırından çıkardım ve soğuduktan sonra ana karta taktım. Hiç ihtimal vermiyordum ama çalıştı. Para vermeden halledebildiğim için çok sevindim.

Eğer klavye çalışıyor, monitöre ve harici monitöre de görüntü gelmiyorsa, ekran kartını da gözden çıkarmışsanız riski size ait olmak kaydıyla deneyebilirsiniz.

• yaw 200 derecede plastik yamulup bükülmüyor mu 8-9 dakkada ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daramdrum

İmkanı olan biri ekran kartini laptop dan cikarip laptop u acmayi deneyip sonucu bildirebilirse cok sevinirim. Biliyorum oldukca zahmetli bir islem ancak bendeki sorun ekran kartinda mi yoksa anakartta mi anlamam icin cok yardimci olacak. Zira ekran kartini kurcaladiktan sonra laptop un sesi solugu kesildi. Acmaya calistigimda sadece kablo takili ve güc isiklari yaniyor hdd fan calismiyor boot etmiyor... Eger sizde de ayni sey olursa anakarti bozmadigimi varsayicam. Ekran karti olmaksizin sizin laptop da hayat belirtisi varsa anakartimin bozuk oldugu sonucuna varip ümidi kesicem aletten. İnat ettim götürmicem 3 kagitci paragöz tamircilere kendim tamir edicem. Tabii ki yardimlariniz gerekiyor.

@electronication: Özellikle sizden rica ediyorum :)

Eğer ekran kartı tamamen gittiyse bilgisayar açılmayabiliyormuş. Genelde ilk başlangıçta bios bütün donanımı kontrol edip açılma işlemine başlar eğer ekran kartını görmezse hiç bişey yapmadan durabiliyormuş. bir de kabloları falan söküp tekrar takmayı dene belki biyerlerde hata yapmış olabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.