Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehtol99

quote:

Orijinalden alıntı: electronication

Toshiba A100-599 kullanıcılarını burada tekrar görmek sevindirdi beni. Geçen sene ekran kartım yanmıştı yaptırdım düzeldi sonra tekrar bozuldu derken artık yeni bir Sony Vaio aldım artık Toshibayı ben kullanmıyorum ama evdekiler kullanıyor. Ekran kartı ile ilgili problemi olan arkadaşlara bir önerim olacak. Benimde ekran kartım geçen sene yandı ve 250 tlye yaptırdım 4 ay düzgün çalıştı sonra çizikler falan oluştu ekranda derken 3 kere daha bozuldu ve bunları tamir eden yer garantiden yaptı. En son geçen hafta bozuldu ama artık tamir eden yerin garantisi de bitmişti. Ben elektronik mühendisiyim belki bi çözüm bulurum diye bir araştırma yaptım. İlk önce laptobun sökülmesin youtube dan buldum. Sonra araştırırken ilginç bi tamir yöntemi buldum. Ekran kartını pişiriyoruz ve ekran kartı düzeliyor şaka bi yana ekran kartını sökün ve linkteki gibi 200 derece fırında 10 dkka bekletip çıkarın sonra yarım saat bekletip soğutun ve tekrar takıp laptobu toplayın. Ben yaptım oldu. Gerçekten laptop artık çalışıyor. Geçen hafta hiç ekran açılmıyordu ama windowsun açılışını falan duyuyordum. Aslında bu işin teknik açıklaması da var ekran kartında uzun süre ısınma ve soğumadan lehimlerde çatlama ve bozulmalar oluyor fırında ısıtınca bunlar eriyip tekrar eski haline geliyor tabi düzelmeme olasılığı da var. Ama nette araştırırsanız inanmayan insanlar bile denemiş ve ekran kartları çalışmış. Hani son bi umut olarak deneyebilirsiniz. Hatta yapıp düzeltenler burdan bildirsin

Not: herkesin sorumluluğu kendinedir sorumluluk kabul etmem bak :D kaybedecek hiç bişeyinz yoksa deneyin

Laptopum sökülmesi kolay 20 dkkada hiç bilmeyen biri bile sökebilir çok zor değil:
    http://www.youtube.com/watch?v=YOsL97GLvvw

Ekran karıtını pişirin !!! :
    http://www.youtube.com/watch?v=YsMDnHIS8vg
    http://www.youtube.com/watch?v=SCxc0bxk_1U&feature=related

Çok enteresan ama söylediğiniz teknik işe yaradı. Teşekkürler. Bedavaya bir notebook almış kadar sevindim.

A100-599 notebookumun ekranı oyun oynarken birden gitti ve ondan sonra ekrana hiç bir görüntü gelmedi.
    Defalarca açıp kapattım görüntü yok. Bilgisayar açılıyordu, fan çalışıyordu, ledler yanıyordu. Klavyenin ışıkları da yanıyordu. Hatta caps lock tuşu, ctrl-alt-del bile çalışıyordu. Ancak harici monitörle bile denememe rağman en ufak bir görüntü gelmedi.
    Daha sonra notebooku komple söküp ekran kartının konnektörlerini temizledim. Ama yine olmadı.

Teknik serivisi aradım 40 TL arıza tespit ücreti alırız dediler. Ekran kartında bir problem olduğunu düşündüğüm için parça değişiminin de çok pahalıya patlayacağını düşünüp götürmek istemedim. Yukarda yazılan tekniği denemeye karar verdim.

Fırın tepsisi üzerine alumniyum folyo koyarak, üzerine ana karttan çıkardığım ekran kartını biraz yükselterek chip (nvidia go 7600) yukarı bakacak şekilde koydum (kartın üzerinde yapışık olan kağıtları çıkardıktan sonra) . Fırını 200 dereceye kadar ısıttım. Daha sonra tepsiyi fırına koyarak 8-9 dakika arası bekledim. Kartı fırından çıkardım ve soğuduktan sonra ana karta taktım. Hiç ihtimal vermiyordum ama çalıştı. Para vermeden halledebildiğim için çok sevindim.

Eğer klavye çalışıyor, monitöre ve harici monitöre de görüntü gelmiyorsa, ekran kartını da gözden çıkarmışsanız riski size ait olmak kaydıyla deneyebilirsiniz.

Süpermiş , bedavaya tamir eden biri daha oldu. Ben de aynı şekilde sevinmiştim ama söyliyeyim bu bir kaç ay sonra tekrar sorun verebilir ama gittiği yere kadar gitsin kullanmaya devam

• Slm

benim elimdede a100-599 notebook var 1 ay kadar önce cihazın ekran kartı çipi yandı tamir ettirdim 220 tl ye şu an için bir problemi yok yeni masaüstü topladığım için cihazı satmak istiyorum 2.ci el bölümünde 1 haftadır müşteri aramaktayım pm atan oluyor fakat tekrar dönen olmuyor.

cihazın içindeki dvd yazıcı dan memnun kalmadığım için NEC markayla değiştirdim.
    yine içindeki 1 gb ram i çıkartıp 2 tane 1 gb corsair 800 mhz ram le değiştirdim.
    cihazın çalışır durumunda hiç bir problem yoktur sadece üst kapağında kılcal çizikler var kozmetik olarak 10/8 alır.

Cihazın bataryası devamlı takılı olarak kullanıldığı için bitik durumdadır yani 5 dk ya gidiyo ya gitmiyo.

Notebook u satmak istiyorum istediğim fiyat 400 TL dir.

Sadece istanbul içi teslim edebilirim bayrampaşa-gaziosmanpaşa-küçükköy-500 evler-rami yada civarı semtler.

iletişim için Ö.M atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoBaLTx34 -- 13 Ekim 2011; 13:11:37 >

• Dostlar bizim laptopdaki HDD'ler SATA'ydı değil mi? HDD'i yükseltcem de, yanlış bi HDD almayayım.. 500GB yada 750 GB taksam bir sorun olurmu sizce? 7200rpm düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Dostlar bizim laptopdaki HDD'ler SATA'ydı değil mi? HDD'i yükseltcem de, yanlış bi HDD almayayım.. 500GB yada 750 GB taksam bir sorun olurmu sizce? 7200rpm düşünüyorum..

HDD ler sata ben 7200 devir 500 GB kullanıyorum 750 gb desteklermi anakart bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

quote:

Dostlar bizim laptopdaki HDD'ler SATA'ydı değil mi? HDD'i yükseltcem de, yanlış bi HDD almayayım.. 500GB yada 750 GB taksam bir sorun olurmu sizce? 7200rpm düşünüyorum..

HDD ler sata ben 7200 devir 500 GB kullanıyorum 750 gb desteklermi anakart bilemiyorum

Hangi marka? birde kaça aldın?
  • Seagate almıştım ben 200 lira civarıydı o zamanlar.İlk çıktığı zamanlardı şimdi ucuzdur haliyle
  • eyvallah...
  • quote:

quote:

quote:

Ben de seagate 500gb 7200 rpm aldım, taktıktan sonra recovery dvdsi ile kurdum, sorunsuz kullanıyorum. Sata 2 yazıyordu kafamı kurcalamıştı ama bir sorun olmadı. 170 lira gibi bir fiyata almıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Bugün bir oyun yükledim, oyunu açtıktan sonra ekran görüntüsü gitti, ses gelmeye devam etti. Sonra güç düğmesiyle kapatıp açtığımda tam masaütsü geleceği sıra görüntü gitti ve mavi bir ekran geldi, yeniden başlattı. Güvenli modda açtığımda açıldı, görüntü şu şekildeydi. Sonra ekran kartını kaldırıp açtığımda normal modda da açıldı fakat görüntü aynıydı ve aygıt yöneticisinde standart vga yazıyordu. Sistem derecelendirmesi de 1.0'a düştü.

Sorun nedir acaba? Bir ara ekran kartı yanmıştı ama onda hiç açılmıyordu, bip sesleri geliyordu.

Şimdi fark ettim de aldığım ekran görüntüsünde çıkmamış, pembe noktalar oluyordu görüntüde. video belleği 0mb görünüyor ve erkan kartı sürücüsü yüklüyken normal modda açılmıyor bilgisayar.

Yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de seagate 500gb 7200 rpm aldım, taktıktan sonra recovery dvdsi ile kurdum, sorunsuz kullanıyorum. Sata 2 yazıyordu kafamı kurcalamıştı ama bir sorun olmadı. 170 lira gibi bir fiyata almıştım

Hmm.. SATA 2 de çalışıyor yani..

güzeeelll...

• Arkadaşlar, HDD taktırmaktan vazgeçtim. Laptopumu satıp, yeni bir laptop almaya karar verdim.

Makineden hiç bir şikayetim yok, bunca sene sorunsuz olarak hizmet etti. Tamir ve servis yüzü görmedi. Hep bataryasız kullandım. ama bugün windows 7 altında yaptığım deneme ile "dengeli" güç planında bataryasının yaklaşık 1 saat gittiğini gördüm. DVD sürücüsü sorunsuz çalışıyor, yakıyor. hiçbir çiziği, kırığı, arızası yoktur. ilgilenen arkadaşlar olursa 650 TL'ye satıyorum.

EDIT: Fotolar yüklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 23 Ekim 2011; 17:27:09 >

• Eveet arkadaşlar sanırım a100 - 599 ile olan yolculuğum bitti. Ekran chipseti sorunundan sonra ekran kartı soketi gitti ve sanırım anakart değişimi gerekiyor.
    Bu yüzden bilgisayara artık ne kadar satabilirsem yedek parça anlamında satmak istiyorum.

Bataryası 40 dakika gidiyor.
    2 gb ram var. Hoparlörün biri patlak.
    Ve HDD yok...

Bu durumda ne kadara satabilirim bu emektarı. Bilgisi olanlar, satanlar varsa bilgi verebilirlerse çok sevinirim...
  • selamlar, ben de A100-599 sahibiyim. uzun zamandır evde atıl duruyordu. iş bilgisayarımı kullanmadığımdan halen vistalı halde duruyordu. şimdi win7 kurmak istiyroum lakin ne sitesinde ne başka yerde 7 için gereken driverlarını bulamadım. nasıl edineceğim hakkında fikri olanlar var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-jay

selamlar, ben de A100-599 sahibiyim. uzun zamandır evde atıl duruyordu. iş bilgisayarımı kullanmadığımdan halen vistalı halde duruyordu. şimdi win7 kurmak istiyroum lakin ne sitesinde ne başka yerde 7 için gereken driverlarını bulamadım. nasıl edineceğim hakkında fikri olanlar var mıdır?

Ekran kartı:

Aygıt yöneticisinden ekran kartı yazılımını güncelle dediğinizde Windows update altından sürücüyü kendisi indirip kuruyor.

SRS Audio Enhancement destekli ses kartı sürücüsü:

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20080606114643.zip

Bluetooth:

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

Kart okuyucu:

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

Supervisor Password Utility:

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/spu-20080918122936.zip

• teşekkürler, bu aşamaları deneyeceğim.
  • Orijinalden alıntı: arslanbenzer

Bugün bir oyun yükledim, oyunu açtıktan sonra ekran görüntüsü gitti, ses gelmeye devam etti. Sonra güç düğmesiyle kapatıp açtığımda tam masaütsü geleceği sıra görüntü gitti ve mavi bir ekran geldi, yeniden başlattı. Güvenli modda açtığımda açıldı, görüntü şu şekildeydi. Sonra ekran kartını kaldırıp açtığımda normal modda da açıldı fakat görüntü aynıydı ve aygıt yöneticisinde standart vga yazıyordu. Sistem derecelendirmesi de 1.0'a düştü.

Çizgi elektronikte yaptırdım bilgisayarı, L+ REBALLİNG diye bir şey yapmışlar, 114 lira ücret aldılar.
  • arkadaşlar bendede A100-599 var artık 1 gb ram yeterli olmuyor! öncelikle A100-599 un ramini kaça kadar çıkartabiliriz. mesala 4gb taksam olurmu. şimdi bilgisayarın ram hızı 533 mhz acaba daha yüksek hızları destekler mi??? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

arkadaşlar bendede A100-599 var artık 1 gb ram yeterli olmuyor! öncelikle A100-599 un ramini kaça kadar çıkartabiliriz. mesala 4gb taksam olurmu. şimdi bilgisayarın ram hızı 533 mhz acaba daha yüksek hızları destekler mi??? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

4gb destekliyor anakart ama 4gb kullanabilmen için 64 bit işletim sistemi gerekiyor. bilgisayarın kendi rami 533 mhz olduğu için daha yüksek hızda bir ram takarsan 533te çalışıyor ama bilgisayarın kendi ramini çıkarırsan daha yüksek bir hızda kullanabilirsin. forumda 667 kullanan arkadaşlar vardı ama 800 falan da olur mu bilmem.
  • quote:

arkadaşlar bendede A100-599 var artık 1 gb ram yeterli olmuyor! öncelikle A100-599 un ramini kaça kadar çıkartabiliriz. mesala 4gb taksam olurmu. şimdi bilgisayarın ram hızı 533 mhz acaba daha yüksek hızları destekler mi??? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Teknik özelliklerinde max 4GB DDR2-533MHz ram desteklediği yazsa da aslında max 3GB DDR2-667MHz ram destekliyor, 4GB ram takıp 64-bit işletim sistemi kursanız da bu bilgisayar en fazla 3GB'lık kısmını kullanabiliyor. Daha önce 2 tane 2GB DDR2-800MHz'lik ram takıp bizzat denedim.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=924799

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Teknik özelliklerinde max 4GB DDR2-533MHz ram desteklediği yazsa da aslında max 3GB DDR2-667MHz ram destekliyor, 4GB ram takıp 64-bit işletim sistemi kursanız da bu bilgisayar en fazla 3GB'lık kısmını kullanabiliyor. Daha önce 2 tane 2GB DDR2-800MHz'lik ram takıp bizzat denedim.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=924799

sarppy ve arslanbenzer

arkadaşlarım teşekkurler verdıgınız bılgı ıçın ama ben bu bılgısayarın teknık konusundan hıc anlamıyorum bana yapabılecegım seyı soylersenız daha sevınırım. yanı benım alabılecegım şey 3GB'lık ve 667GHz'lik ram midir yoksa 533GHz hızındaki olanımı benım için iyidir. kusura bakmayın anlamadıgım için soruyorum.

ayrıca 64 işletim sistemine sahip olmak için hangi parçayı değiştirmem gerekiyor?

• 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.