Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sanırım tamir ettireceğim..ama yine de çok kararsızım çünkü toshiba servise götürsem sanırım masraf biraz daha artacak..Bu servise güvenmekten başka çarem yok gibi duruyor..yeni takacağı anakart umarım dandik birşey olmaz..birazcık bu işlerden anlasam (birsürü anakart markası var-ucuzu da var pahalısı da var) servise şunu tak yada şunu yap diyebilirim ama hiç anlamıyorum bu işlerden...

Yada ucuz yollu bir 10 inç laptop alayım diyorum..sadece internet kullanıcısıyım sonuçta internetin hızlı olmasıyla bilgisayarın donanımsal özellikleri alakalı değil ??? öylemi onu da çok bilmiyorum ya neyse :)))

Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız? 500-600 a yeni laptop mu yoksa bunu mu tamir ettireyim??
  • 10" lik aletten ne bu aletteki performansı nede kullanışlılığı alabilirsiniz. Hatta kişisel düşüncemdir tabiki ama, o aletler sadece seyahatlere uygundur. Uzun dönemde insanda gözde bırakmaz sinirde. :) Ben olsam yaptırırdım ama, takılacak anakartın vs. çıkanla aynı olacağını kendim görmek isterdim heralde.
  • tamir ettirmeye karar verdim.220 tl ye anlastim.artik ne olursa olacak.sakinan goze cop batar misali oldu:) 3 gun sonra teslim edecekmis.elime ulasinca degerlendirmemi yazarim
  • biraz önce ortam sıcaklığı 25°C olan mekanda, 1 saat kadar BMW M3 Challange oynadım full ayarlar ile, GPU max. 73,4°C gördü, sizce normalmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: veradrake

Evet sanırım tamir ettireceğim..ama yine de çok kararsızım çünkü toshiba servise götürsem sanırım masraf biraz daha artacak..Bu servise güvenmekten başka çarem yok gibi duruyor..yeni takacağı anakart umarım dandik birşey olmaz..birazcık bu işlerden anlasam (birsürü anakart markası var-ucuzu da var pahalısı da var) servise şunu tak yada şunu yap diyebilirim ama hiç anlamıyorum bu işlerden...

Yada ucuz yollu bir 10 inç laptop alayım diyorum..sadece internet kullanıcısıyım sonuçta internetin hızlı olmasıyla bilgisayarın donanımsal özellikleri alakalı değil ??? öylemi onu da çok bilmiyorum ya neyse :)))

Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız? 500-600 a yeni laptop mu yoksa bunu mu tamir ettireyim??

Toshiba servisler arıza tespit icin para almıyorlar sanırım.
    Keşke kendi servisine götürüp sorunu birde ordan öğrenip sonra bir karar verse idiniz.

• Bilgisayar az evvel eve geldi :)) Şimdi öncelikle şöyle söyliyeyim..hafta içi yoğun çalıştığım için bilgisayar'ı ancak hafta sonu götürmem gerekiyordu ancak kayınbirader'in iş yerinin orda kendi şirketlerindeki bilgisayarların bakımını yapan bir firma varmış , istersen götüreyim bir baksınlar deyince ben de tamam dedim..neyse 200 ty ye yaptılar makinayı...( toshiba yetkili servisi çok pahalıdır diyerek vazgeçirdi arkadaş...)

bilgisayardan hiç anlamam onun için ya yeni makina alacaktım yada bunu yaptıracaktım..

Bilgisayarı sadece internet için kullanan birisiyim ne oyun oynarım ne de film izlerim o yüzden bilgisayar şu anda sanki hiç bozulmamış gibi tek farklılık daha önce daha sesli ve sıcak oluyordu şimdi ise çıt çıkmıyor makinadan ve epey serin ( daha önce bir soğutu gibi bir şey vardı makinanın altında ..ona rağmen sıcak oluyordu)

adamın dediğine göre grafik kartımıdır nedir birde ram slot'u arızalıymış sanırsam ??? benim için önemli olan bilgisayarın içindeki çocuğumun resim ve videolarıydı allahtan hiç birşey olmamış...

benim diyeceklerim bu kadar...yorum yapan ve yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim..çok faydası olduğunu bilesiniz..kalın sağlıcakla....

• Bugün bilgisayarı kapatıp açtığımda açılırken ekranda hiçbir hareket yoktu ve 1 uzun 3 kısa bip sesi geldi pc den ve açılmadı bilgisayar. Sanırım ekran kartı gitti. Ekran kartını değiştirmem gerekecek sanırım. Bu yüzden bende değişmişken uygun model olursa daha iyi bir ekran kartı taktırayım diyorum.

Uygun ekran kartları nelerdir? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
  • Farklı ekran kartı taktıramıyorsun ne yazıkki
  • 4gb ram sorunu hala devam ediyormu?
    bide drıverını yukleyemedıgım 1 tane bilenmeyen aygıt var bende acpi\tos1901 yazıyor ozellıklerde, programı yada surucusu varmı?
    win7 x64 kullanıyorum
    tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 17 Ağustos 2011; 22:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sculpneo

4gb ram sorunu hala devam ediyormu?
    bide drıverını yukleyemedıgım 1 tane bilenmeyen aygıt var bende acpi\tos1901 yazıyor ozellıklerde, programı yada surucusu varmı?
    win7 x64 kullanıyorum
    tesekkurler

Aynısını bende bulamadım, bir zararı yok zaten 1 senedir ne olduğunuda anlamadıysam çok gerekli olduğunu düşünmüyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

@pirekare;

Windows 7'yi kurduktan sonra ekran kartı sürücüsü için aygıt yöneticisinden ekran kartı yazılımını güncelle dediğinizde windows update altından sürücüyü kendisi indirip kuruyor.

Aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıtlardan birisi bluetooth diğeri de Texas flash media driver. Bu ikisini aşağıdaki linklerden indirip kurabilirsin, üçüncüyü ben de bulamamıştım. Bir de Windows 7 yükleyince belki bluetooth düzelir.

http://aps2.toshiba-tro.de/bluetooth/?page=download

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/extensa_5220/vista/Drivers/CardR_TI_v2_0_0_7.zip

Aşağıdaki linkteki ses sürücüsünü de yüklemenizi öneririm, SRS Audio Enhancement özelliği aktifleştiriliyor böylece.

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20080606114643.zip

@Kızıl Baron; aygıt yöneticisinde başında ünlem işareti olan bilinmeyen aygıt var mı hiç sizde?

Aşağıdaki linkteki ses sürücüsünü de yüklemenizi öneririm, SRS Audio Enhancement özelliği aktifleştiriliyor böylece.

http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/sound-20080606114643.zip

burdaki driver yüklenmiyor,sizde de sorun çıkardı mı yüklenirkne. uyumluluk osrunu çıkartıyor. realtekin sitesinden bi tane driver indirdim sanırım bu çalışıyor,daha önce denemiştim

http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Bu arada sarppy,pikare ve kızıl baronu aynı anda görünce birden lisans yıllarına gittim ben de fazla yazmazdım buralarda ama çok okurdum yazılanları, selam olsun..

• arkadaşlar benimde A100-599 toshiba notebook'um var. 2007'de almıştım hiç tamir gormedi hoparlör dışında değişen parçasıda olmadı. yanlız 3-4 aydır özellikle internette dolaşırken bilgisayar cok fazla kasılıyor ve ısınıyor. fan çalışıyor fakat bilgisayar cok yavaş.sıcaklık neredeyse klavye bölümünden hissediliyor. bunun nedeni ne olabilir nasıl bır cozum bulabılırım??? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

arkadaşlar benimde A100-599 toshiba notebook'um var. 2007'de almıştım hiç tamir gormedi hoparlör dışında değişen parçasıda olmadı. yanlız 3-4 aydır özellikle internette dolaşırken bilgisayar cok fazla kasılıyor ve ısınıyor. fan çalışıyor fakat bilgisayar cok yavaş.sıcaklık neredeyse klavye bölümünden hissediliyor. bunun nedeni ne olabilir nasıl bır cozum bulabılırım??? yardımcı olursanız sevinirim.

bir bilen yokmudur yaw :(
  • havalandırma deliklerini temizledinmi? bi süpürge tutup temizlemeyi dene. Birde soğutucu ile kullanmaya dene. faydalı olabilir...
  • Merhabalar bu seferde sanırım HDD gitti. Bir türlü hem linux hem win 7 olan işletim sistemleri açılmıyor. Açılmaya başlarken yarıda kesiliyor ve donuyor PC. Bu tip sorunla karşılaşan arkadaş var mı? Ben HDD den olduğunu düşünerek yeni bir harddisk almak istiyorum fakat uyum sorunu düşündürüyor. Uyum sorunu yaşmayacağım uygun bir harddisk önerebilir misiniz?

Ayrıca harddisk alırken nelere dikkat etmeliyim?
  • Ben de a100-599 kullanıcısıyım...
    Ama laptopla verilen recovery cd sini kaybettim..
    servisden isteyince para istiyorlarmış..
    Ben normal vista home premium cd si ile kurup kendi key lerimle aktive ettim..
    Fakat asıl sorun toshiba asist ve drvieler cd içindeki programlar..
    Bunları birtürlü ayarlayamadım...
    Bana recovery cd sinin içindeki toshiba bölümünü rapide upload edip gönderebilecek varmı?
    ayrıca bundan başka recoveryd dvd sini kopyalayıp kargo ile gönderecek olana müteşekkir olurum..
    dvd olmasada olur ama toshiba klasörü lazım gerçekten..
    Yardımcı olan olmayan herkese tşk ederim şimdiden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ralphboy

Merhabalar bu seferde sanırım HDD gitti. Bir türlü hem linux hem win 7 olan işletim sistemleri açılmıyor. Açılmaya başlarken yarıda kesiliyor ve donuyor PC. Bu tip sorunla karşılaşan arkadaş var mı? Ben HDD den olduğunu düşünerek yeni bir harddisk almak istiyorum fakat uyum sorunu düşündürüyor. Uyum sorunu yaşmayacağım uygun bir harddisk önerebilir misiniz?

Hard diski komple formatlayıp tek işletim sistemi kurduğunuzda durum nedir? Eğer sorunun hard diskten kaynaklandığı konusunda eminseniz değiştirebilirsiniz. SATA arabirimine sahip 2.5"lik bir HDD işinizi görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ralphboy

Merhabalar bu seferde sanırım HDD gitti. Bir türlü hem linux hem win 7 olan işletim sistemleri açılmıyor. Açılmaya başlarken yarıda kesiliyor ve donuyor PC. Bu tip sorunla karşılaşan arkadaş var mı? Ben HDD den olduğunu düşünerek yeni bir harddisk almak istiyorum fakat uyum sorunu düşündürüyor. Uyum sorunu yaşmayacağım uygun bir harddisk önerebilir misiniz?

HDD nin hemen gittiğine karar verme bence..
    Eğer imkanın varsa linux u bir kez daha kurmayı dene.zaten çok hızlı kurulurlar genelde.
    eğer kurulum sırasında donup kalırsa çoklu bad sektör arızası oluşmuştur..
    tek sektörlerde sorunluda olsa yinede takıla takıla kurulum devam eder...
    zaten linux(ubuntu ise) kurulum sonrası hemen hdd arızası varsa bildirir sana..
    ama hiç kurulum yaptırmazsa hdd gitmiştir..

• quote:

Orijinalden alıntı: onzy

arkadaşlar benimde A100-599 toshiba notebook'um var. 2007'de almıştım hiç tamir gormedi hoparlör dışında değişen parçasıda olmadı. yanlız 3-4 aydır özellikle internette dolaşırken bilgisayar cok fazla kasılıyor ve ısınıyor. fan çalışıyor fakat bilgisayar cok yavaş.sıcaklık neredeyse klavye bölümünden hissediliyor. bunun nedeni ne olabilir nasıl bır cozum bulabılırım??? yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar benım durumuma yardımcı olabilecek yokmu??? elektrık supurgesıyle tuttum ama değişmedi ne yapmam lazım sorun nedır bilemıyorum!!!
  • Arkadaşlar merhaba,

öncelikle uzun süredir takip ettigim siteye geç üye olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. bu mükemmel pc yi kullananları halen görmek güzel.

2007 den beri Toshiba a100-599 kullanıcısıyım.şunu belirtmeliyimki son derece memnunum.özellikle kasanın şıklıgı ve tipi günümüzün laptoplarında bulmak zor.özellikle bazı girişlerin arkadan olması kablo trafigini ortadan kaldırmakta,yeni kasaların hepsi yandan girişli.cok saçma.

halen vista kullanan arkadaşlar varmı bilmiyorum cünkü cogu arkadaşımın 7 üzerine yogunlaştıgını gördüm.vistanın ram canavarı oldugu bi gercek,ancak pc den anlayan arkadaşlar yada biraz araştırma yapan arkadaşlar bu sorunu çözebilirler,benin vistam şahsen su an (bayadır) ramdan ve cpu dan cok az yiyor,son derece hızlı,sorunsuz,hızlı acılıp hızlı kapanır,yanyana bir sürü klasör acsam yada explorer,chrome yada firefox acsam bile kasmayan bir durumda.vista kullanıp ilgilenen arkadaşlar varsa nasıl oldugu hakkında bilgiler verebilirim.yüksek çözünürlüklü bir iki oyun haricinde açılmayan kullanamdıgım oyun/program olmadı.

bi arkadaşımın recovery cd sini kaybettigini okudum,onada yardım edecegim.

benimde şöyle bi sorunum var.bi süre önce renkler karıştı,toshibaya götürdüm,fahiş fiyat karşısında laptop tamircisine götürdüm ve ekran kartı çipinin yandıgı söylenerek çipini değiştirdim.aynı sorun kısa zamanlarda iki üc defa tekrar oldu,her götürdügümde çip yeniden değiştirildi,ancak ben onlara biraz kızınca ekran kartına uygun olmayan çip takıldıgından hatanın tekrar ettigini ve dogru cipi beklediklerini söylediler,su an icin tamirini beklemekteyim.buna benzer sorun yaşayan arkadaşlar oldumu?bir diger sorum, ekran kartını komple değiştirmek istiyorum,yönlendireceginiz yerler varmı? hdd ve ram haricinde neleri upgrade edebiliriz, 512 ekran kartı takılabilirmi yada takan arkadaşlar varmı?

saygılar

• 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.