Şimdi Ara

Toshiba A100-847 laptopum için ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yıllardır severek kullanmakta olduğum Toshiba A100-847 model laptopumun ekran kartı artık bana dayanamadı ve kendini bıraktı. Artık bios ekranında boyuna çizgiler mevcut ve driver ını yükleyince bilgisayar açılmıyor. Ancak driver ı kaldırıp standart vga sürücü ile çalışıyor. internette bir siteden (Toshiba marka tüm modellerin resimli söküm takımı var) nasıl söküleceğini görerek notebook umu ekran kartına kadar ayırdım. Ekran kartının ağzını temizledim termal macunu (bu saatte bulamadığım için diş macunu sıktım bakalım hayırlısı) yeniledim ve tekrar montajladım. Ancak nafile sorun devam. Nvidia geforce go 7600 256mb ekran kartı var üzerinde ve bu ekran kartını nerden bulabilirim. Muadili yada bu bilgisayara uyan bir ekran kartı da olabilir. İstanbul da böyle eski veya uygun donanım satan bir yer varmı?

• Cevap veren yokmu! Sadece şurada bulabilirsin demeniz yeterli!
  • Kadıköye gittinizmi orada sorsanız illahi bulursunuz.notebook hastaneleri çıkma vs vardır
  • şeker kardeşim
    3 şansın var

1-----kadiköy de bilgisayarcıların olduğu cadde de tek tek gezersin.....
    2-----kadiköy veya kozyatağındaki toshiba servisinden çıkma kart sorarsın
    3-----internet te fink atarsın.....2el e çıkmış karty gezersin

alternatif
    yazıcıoğlunun bulunduğu sokağı 90 derece kesen sokak üzerinde monster computer var...
    işine yarayacak bir ikinci ekran kartı ayarlayabilirler...

illaha ki 7600 fx go olması gerekmiyor...
    uyumlu başka bir şey takabilirler....

eeeeee
    onlar ayarlaya biliyorsa diğer dükkanlar da ayarlayabilir
    gez ve sor
    kolay gelsin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdede -- 11 Mart 2011; 23:50:01 >
  • konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama eğer çözüm bulamadıysanız
    alttaki videoda olan yöntemi deneyebilirsiniz.
    ben de a100-847 kullanıyorum aynı sorunla ben de karşılaşmıştım.
    10dk 200 derecede ekran kartını fırınladım üzerine de lokal olarak saç kurutma makinesiyle hava kompresledim.
    bakalım ne kadar zaman dayanacak...

http://www.youtube.com/watch?v=yC39juhiW28&feature=related
  • Aynı sorun 5 sene sonunda benim de başıma geldi. Cihaz 2. yılını doldurmadan ses kartıyla ilgili şikayet için servise vermiştim. Servis yaptığı test sonucunda ekran kartını da arızalı bulup değiştirmişti. O değişen ekran kartı da 2 buçuk yıl anca dayandı. Geçen ay kart önce renkleri karışık vermeye başladı, daha sonra da tamamen görüntüyü kesti. Ben de 5 yıllık makineye yatırım yapmak istemedim, masaüstü topladım. Sanırım A100-847de kullanılan 7600 ekran kartlarında bu sorun çok oluyor.
    Bir de fırınlamayı denemek lazım. Fırsatım olunca onu da deneyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer 6930G Ekran Kartı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.