Biostan sata yı disable yapmayı dene. Eğer başaramazsan sata driverlarının kurulu olduğu bir xp cdsi oluşturman gerekir. nasıl yapacağın burada yazıyor.http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=18
quote:
Orjinalden alıntı: master of darkness
Bu seferde takılı har disk bulamadı dedi..
Çok teşekkürler..Yarın boş cdyi alıp yazıcam inşallah olur bu sefer..
vistadaki pil kullanma programı ekran kalitesini ve diğer özellikleri pil kullanımını gösteren 3 değişik seçmesi olan bir program yapıyordu xp için kurduğumuz pil programı bu özellikleri içermiyor yada içeriyorda benmi yapamıyorum acaba!
quote:
Orjinalden alıntı: arifffff
vistadaki pil kullanma programı ekran kalitesini ve diğer özellikleri pil kullanımını gösteren 3 değişik seçmesi olan bir program yapıyordu xp için kurduğumuz pil programı bu özellikleri içermiyor yada içeriyorda benmi yapamıyorum acaba!
Xp de power saver programıyla güç ayarları yapabilirsin. ilk sayfada konu başında resim eklemiştim resimde biraz anlatmaya çalışmıştım sanırım dikkat etmemişsin bi incele
bendeki programda kısayolu yoktu ama toshibanın ana sayfasında ingilizce pover saver ı yukledim o kendisi hallediyor.
link vermek yasaksa özür dilerim silebilirsiniz hemen
ingilizce de olsa bunu kullanmak isteyenlere
link vermek yasak deil olurmu öyle şey ama sen galiba ilk sayfadaki açılış mesajını incelememişsin herhalde o mesajı ii okur ve incelersen bütün gerekli programlar ve linkler orada mevcut power saver dahil o programı saat kesmesindeki simgesine çift tıklayarak ayarlar menüsüne ulaşabilirsin ve rica edicem mesajları okuyun ve inceeleyin ondan sonra soru ve linkleri paylaşalım
ya ama şöyle bi şey var ki ben türkçe olan programı yuklediğimde o sayfadaki resimde gözüken program bende çıkmadı çok aradım ama çıkmadı normal dizüstü pil kullanımı çıktı o da hiç bir değişiklik yapmıyordu şimdi yuklediğim program sizin verdiğin resimle aynı ve oradan yapabiliyorum teşekkür ederim
ayrıca bi şey daha soracam bu pc de mikrofon var mı varsa ben kullanamadım bir türlü neden olabilir acaba?
quote:
ya ama şöyle bi şey var ki ben türkçe olan programı yuklediğimde o sayfadaki resimde gözüken program bende çıkmadı çok aradım ama çıkmadı normal dizüstü pil kullanımı çıktı o da hiç bir değişiklik yapmıyordu şimdi yuklediğim program sizin verdiğin resimle aynı ve oradan yapabiliyorum teşekkür ederim
ayrıca bi şey daha soracam bu pc de mikrofon var mı varsa ben kullanamadım bir türlü neden olabilir acaba?
iyide arkadaşım dikkat ettiysen senin verdiğin linkle benim verdiğim link aynı zaten kontrol et göriceksin her harfine kadar aynısı nasıl bir farklılık olabilir ki aynı linklerden gelen aynı programlar arasında bide zaten power saver programının türkçesi yok ki hepsi ingilizce
bende hem xp hemde vista var bu bilgisayarın performansını etkilermi şimdilik vista kullanmak istemiyorum çünkü 1gb ram de kasıyor vistayı kaldırsam bilgisayardan daha ii verim alabilirmiyim yoksa faketmezmi
şimdi tekrar indirdim power saver inmiyor farklı bir sürümü iniyor vallahi 2 defa denedim ayrı ayrı içndekiler farklı programlar çıkıyor
benim sıkıntım performanstan yana değildi vista uyumlu programlarım yok elimdeki tum veriler xp için ve vistada istediklerimi yapma imkanım olmuyo çünki vista izin vermiyor illaki uyumlu program istiyor ve bendeki pc nin rami 2GB xp daha iyi gibi geldi bana ama visttada sanki ekran daha bir netti ya da bana öyle geldi
xp ile oyunlarda sorun olmaz ama vistada şimdilik oluyor ilerde belki bede vistaya dönerim ve vista kullanırken pc kilitleniyordu belki benden kaynaklanıyordu ama xp de kilitlenmedi hiç xp de bir defa kilitledim şimdilik ama vistada 6 kez kilitlemiştim ve fazlada uzun kullanmadım zaten her neyse demekten zarar gelmez :):):):)
quote:
Orjinalden alıntı: ramzeyu
bende hem xp hemde vista var bu bilgisayarın performansını etkilermi şimdilik vista kullanmak istemiyorum çünkü 1gb ram de kasıyor vistayı kaldırsam bilgisayardan daha ii verim alabilirmiyim yoksa faketmezmi
bi şey fark etmiyo nihayetinde xpden açılış yapıyosun vista ile bi alakan kalmıyo
quote:
şimdi tekrar indirdim power saver inmiyor farklı bir sürümü iniyor vallahi 2 defa denedim ayrı ayrı içndekiler farklı programlar çıkıyor
Arkadaşım sende bi problem var şimdi indirdim içinden çıkan doğru power saver driver çıkıyo program doğru
quote:
sanırım yanlış indirmişim özür kusura bakmayın ama sıra ile indirmiştim demekki oluyo böle hatalar ha mikrofonda var ama tüm birleşik mikrofonlar gibi sanırım bu da yankı yapıyor onun için düzgün kullanılmıyor mikrofon hakkında bir tavsiyeniz var mı ?
mikrofonu ayarlamak için ses simgesine tıkla özelliklerden geliişmişi seç sonra mikrofunun altında ki gelişmişe tıkla açılan sekmede bass boost etkinleştirirsen yankılanma yapar ses alma düzeyide artar kutucuk boş kalırsa yankılanma ve ses normal düzeye kalır
Painkiller ses kartı sürücüsünü kurdum ama ses çıkmıyor acaba uyumsuzmu a200-1ah ile sen yükle demiştin ama?
quote:
Orjinalden alıntı: master of darkness
Painkiller ses kartı sürücüsünü kurdum ama ses çıkmıyor acaba uyumsuzmu a200-1ah ile sen yükle demiştin ama?
paketin içerisinde windows xp service pack 2 uaa high definition diye bi klasör vardı onu kurdunmu önce sonra driverdi