Şimdi Ara

Toshiba A300-15A (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
0
Favori
40.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekranın kararması anı hazırda beklemeye geçmeden önce hafızaya son yapılan işlemlerin yazılması anıdır.bilgisayarın kendi kendine kapanmasını beklemeniz gerekir.
    yeniden açtığınızda bilgisayarınız son bıraktığınız noktada açılır.bu durum vista da pil yönetimi kritik düzey eylemi ''hazırda beklet'' seçeneğine ayarlı olmasından kaynaklıdır.makina bataryası son kalan %2-3 cıvarı doluluğu ekranı karartarak o anki durumu belleğe yazmak için harcar.ve hazırda beklemeye geçer.siz fişi takıp AC güce geçseniz dahi bu işlem aynen devam eder.taki makina kendiliğinden kapanana kadar.Tekraaçtığınızda windows direkt kaldığınız noktadan başlar.

Bu yüzden ekran kararıp batarya boşalma anında bellek yazma yaparken düğmesinden bilgisayarı kapatmak hard diske zarar verebilir.
    ekranın kararmasını hazırda bekletme istemiyorsanız pil yönetiminde Kritik pil eylemini kapat seçeneği ile değiştirebilirsiniz.Bu durumda batarya seviyesi kritik düzeye gelince makina zınk diye kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toshibaci_1970 -- 3 Aralık 2008; 0:36:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Forever79

pilde kullanma süresini arttırmak için neler yapabiliriz ?
    bunun için uygun pil mevcut mu ? deneyen var mı acaba?

12cell olan pillerden alabilirsin o senın kullanma süreni arttırıcaktır. bataryadan daha iyi performans almak yada daha uzun süre kullanabilmek için forumda bır konu vardı gerçktende yararlı oluyor bir okuyun onu ıstersenız.

quote:

Orjinalden alıntı: eray_

arkadaşlar bi sorum olucak bilgisayarın güç seçeneklerini kurcalarken şöyle bi yer buldum ve burdaki işlemci durumu "takılı" seçeneğinde maximum %50 performansa ayarlanmış...bunu fiş takılı olduğunda %100 le kullanmamın bi sakıncası olurmu???ayrıca bu ayar bilgisayarın performasını etkliyebilicek bi ayarmı??

Toshiba A300-15A

tahmınen o gördüğün ayar güç tasaruf modundanın. bu güç tasaruf modu ekran parlaklığı işlemci perfomans ve diğer bileşenelerin performanslarından kesip notebook u pilde daha uzun süre kullanmanızı sağlıyor. yüksek performans ta takılı durumda zaten o ayar %100 dedir senın %50den %100 le güç tasarufundan yüksek performansa getirmen aynı şeyi yapmış olacaksın.

• Biraz güncelleyelim konuyu :)
  • Arkadaşlar vistadan-xp ye geçenlerde durum nasil ? Bayaği bir geçen olmuştu xp ye.

Birde monitoru açip kapatirken, ust parlak kapakla içteki gri kismin birleştigi kisma parmaginizi koyup açmanizi ve ne oldugunu gozlemlemenizi tavsiye ediyorum.
  • cihaz kapanıyor denedim. Fakat bunun ne gibi bir açıklaması olabilir ki ? ne amaçla yapılmış veya oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: crowww

Arkadaşlar vistadan-xp ye geçenlerde durum nasil ? Bayaği bir geçen olmuştu xp ye.

Birde monitoru açip kapatirken, ust parlak kapakla içteki gri kismin birleştigi kisma parmaginizi koyup açmanizi ve ne oldugunu gozlemlemenizi tavsiye ediyorum.

dostum tam olarak anlamadım nasıl yaptığını. biraz daha açıklayabilirmisin merak ettim şimdi :)
  • Kapanmiyor nerden çikardiniz onu, kapagi açar yada kaparken tam birleşim yerine parmaginizi koydugunuzda çok azda olsa hareket ettigini farketmenizi istemiştim ama olmadi, konu nerelere gitti :). Sonuc olarak kapak esniyor.

Asil merak ettigim şey xp ye geçenler, durum nasil ? drivelari tam degildi sanirim xp için 15a nin, su andaki durum nedir ?, bende geçmeyi düşünüyorum en kısa zamanda.
  • arkadaşlar laptopa format attım sonra ses kartınıda sorunsuz şekilde kurdum ama kulaklık girişine kulaklığı takmam rağmen bilgisayar görmüyor, yani ses kulaklıktan geliyor ama ses aygıtlarında hoparlör olarak gözüküyor.ve aygıtlarda da kulaklık seçeneği bulunmuyor, ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim acba ne yapabilirim bu konu hakkında? cevaplarınız bekliyorum...
  • Ürünü alalı kabaca 6 ay kadar oldu. Notebokumu aldığım gibi yorum yazmak istemedim. Belli bir süre kullanıp olabildiğince tarafsız bir şekilde artılarını eksilerini gözlemlemeye çalıştım. İşte aradan geçen 6 ay sonra 'bana göre' eksi ve artıları...

ARTILAR:

+ İşlemci ve ekran kartı performansı bir notebook için gayet yeterli. Ürünü güçlü kılan bu iki detayın beni çok mutlu ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ne eksik ne de çok fazla. Mobil bir cihazda olması gerektiği kadar.
    + Ürünün en güzel yanlarından birisi klavyesinin çok kaliteli olması. Notebookumu deneyen herkesin söylediği ilk farklılık buydu. Yazımı ve kullanımı çok rahat bir klavye.
    + Rami tek slotta 2 GB gelmesi size masrafsız bir upgrade imkanı sağlıyor.
    + Canavar ekran kartı :) Çok söz söylemeye gerek yok.
    + Sessiz ve etkili soğutma. (Az ısınan işlemcininde büyük payı var.)
    + Bir notebook için fazlasıyla kaliteli ses çıkışları. (Harman/Kardon farkı)
    + Parlak kasası, aydınlatmalı tuşları, kulaklık , USB giriş çıkışlarının iyi konumlandırılması.
    + Toshiba yazılım desteğinin kuvvetli, güncel olması çok iyi. XP ve Vista driverları devamlı update ediliyor, hatalar, eksiklikler gideriliyor.
    Toshiba markası burada ağırlığını koyuyor diyebiliriz.
    Zaten geçmişten gelen başarılı tasarım ve uygulama deneyimlerini bu seride tekrardan ortaya koymuşlar. (Bir Sony gibi değil mesela. Bu konuda beni çok üzmüştü.)
    + Ekran parlaklığı, contrastı SONY'nin meşhur X-Black ekran serisiyle baş edecek kadar iyi. Hatta daha iyi bile diyebiliriz. :) İkisini yan yana koyup fotoğraflar çektim. İlerleyen günlerde koyarım olmazsa.

EKSİLER:

- Kasasının al benisi iyi güzel hoşta çok kolay çizilmesi, özen göstermenizi gerektiriyor. Siz gösterseniz dahi işteki bir bayan gelip kapağı kapalı notebookunuzun üstüne zımbalı dosyaları koyduğu vakit çizilmesi çok kolay. :(
    - LCD kapağının menteşesindeki çizilmeler! Toleransların darlığından sanırım böyle bir şey oluyor. Kesinlikle bir tasarım hatası! :(
    - Ürünü aldığım tarihlerde HDMI çıkışlı bir modeli yoktu. Sanırım A300 15A'nın yerine A300 1GN gelmiş durumda. (HDMI-CEC (REGZA-Link), eSATA(USB ile paylaşımlı, işlemcisi bir basamak daha iyi, 3 GB RAM, 320 GB HD. ) Bu konuda Toshiba'nın geç kaldığını düşünüyorum.

ÖNERİLER:

A300 serisiyle ilgili önerebileceğim bir kaç önemli madde var.
    - Kesinlikle Toshiba Tempro'yu kullanın. Ve çıktığını söylediğini firmware updateleri muhakkak yapın. Özelliklede BIOS'u sanırım 3 kere filan update ettim.
    - Toshiba Assist programı yardımıyla optimizasyon kısmında CD/DVD Akustik Susturucu kullanarak DVD'yi sessiz hale getirin. Aksi takdirde DVD izlemek bir işkenceye dönebilir. DVD sesini duymayacaksınız bir daha.

SORMAK İSTEDİKLERİM:
    - Ürünün optik çıkışını deneyen var mı? Ses kartının performansı nasıl?
    - A300-15A modeline ikinci harddiski takan var mı? Bilmem hiç dikkat ettiniz mi ama kasanın arkasında 2. harddisk yuvası var. Kapağı esnemesin diye bazı uzatma parçaları koymuşlar.Bağlantı konektörü bile var ama aktif olup olmadığını bilmiyorum. SSD + kendi harddiski gayet güzel olabilir.

Toshiba A300-15A

• Arkadaşlar elimde A300 15B var. Daha alalı 1 ay oldu olmadı media player'ı kontrol eden tuşlar çalışmıyor. Ne ışıkları yanıyor ne işlevleri var. Bunlar nasıl bozuldu anlayamadım bu tuşları kullanıma açma kapama özelliği var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUAVI
    - A300-15A modeline ikinci harddiski takan var mı? Bilmem hiç dikkat ettiniz mi ama kasanın arkasında 2. harddisk yuvası var. Kapağı esnemesin diye bazı uzatma parçaları koymuşlar.Bağlantı konektörü bile var ama aktif olup olmadığını bilmiyorum. SSD + kendi harddiski gayet güzel olabilir.

toshiba a300 lerin kasaları seri üretim oldukları için standard yapısından dolayı a300-15a da 2. hdd slotu yer alıyor ve bu slotu teorik olarak kullanabilmemiz gerekıyor. 2. hdd yi notebook a bağlama fikri biosta ilgili bölümü görüğüm zaman aklıma gelmişti. bugun mecburiyetten dolayı hdd yi çıkarmak zorunda kaldım ve yanlış bölmeyi açmışım. neyse teorik olarak bu 2. hdd slot unun çalışmaması için hiçbir neden yok. hem port mevcut hemde bios taki bölüm. zaten a300lerin dediğim gibi standart kasa/anakart üretimi olduğu için ve farklı modellerinde 2li hdd modelleride mevcut olduğundan hiç bir problem teşkil etmemekte.

hdd yi bağlamayı planlarsak söyle iki sorun var ki 2. hdd yi bağlamak için 1. kapak gerekiyor şayet türk zekasını kullanarak o destekleri(bana göre engelleri) kopardığımızda yada kestiğimizde rahatlıkla yeni aldığımız hdd yi takabilirız. fakat 2. bir sorun da geliyor bizim o hdd yi bağlamamız için HDD caddy denilen parçayı almamız gerekmekte nereden temin edebiliriz tam olarak bilmiyorum ama eğer bir yerlerden bulabilirsek rahatlıkla 2. hdd yi takıp çalıştırabiliriz böylecece harici hddlerle uğraşmayız. HDD caddy(notebookla gelen caddy nin tam tersi gerekiyor) ve kapağı toshiba teknik servisinde bulabilirmiyiz yada satılıyormudur? bilmiyorum. ama internet üzerinde sony notebooklar için olanı var şekil olarak bizimkilere benzıyor. notebook parçaları satan dükkanlara gidip sormak lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlack_IC£ -- 15 Ocak 2009; 22:55:54 >

• Arkadaşımın A300-15A'sında Crysis ve Crysis Warhead'i bitirdim. Sadece Çözünürlük 1280x800 idi geri kalan her şey Low'du. En yüksek FPS 30'du. Kimi zaman 7-8 FPS ile oynadım. Sistemde vista vardı. Sizde de durum böyle miydi arkadaşlar?
  • Arkadaşlar amcam bana Toshiba A300 hediye etti içinde XP kurulu ben çok iyi yani sizler kadar ii bilgisayar kullanıcı değilim sık sık format atma ihtiyacı duyuyorum bilgisayarıma bunda da vista yı çok arıyorum sizden rica recovery cd si elinde mevcut olan arkadaşlarla görüşmek istiyorum yardımcı olursanız minnettar olurum
    msn adresim :
    kosmak_hayata@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: sempatikmemur

Arkadaşlar amcam bana Toshiba A300 hediye etti içinde XP kurulu ben çok iyi yani sizler kadar ii bilgisayar kullanıcı değilim sık sık format atma ihtiyacı duyuyorum bilgisayarıma bunda da vista yı çok arıyorum sizden rica recovery cd si elinde mevcut olan arkadaşlarla görüşmek istiyorum yardımcı olursanız minnettar olurum
    msn adresim :
    kosmak_hayata@hotmail.com

illa recovery dvd sine gerek yok normal bir vista Home Premium dvdsi bulsan yeter. driverları internet üzerinden bulabiliyorsun.
  • Hele şükür bulabildim ürünü....Toshiba nın sitesinden..
    Ama İstanbul-Ankara dişinda olduğumdan bayilerden isteme şansım olaibilir sanırım ?? Ve de Toshiba nın kendi mağazası güvenilirmidir ? Servis yönünden falan..

Bir de fiyat 2.200 e inmiş..Yine de fazla geliyor bana çünkü 2.000 tl yi aşmamaya çalışıyordum..İnşallah pişman olmam üründen
    Ayrıca bir sorum daha var ; Ram 2 gb...Beni düşündürüyor açıkçası ? Ne dersiniz yine de değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 11 Mart 2009; 16:20:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyoruk

Hele şükür bulabildim ürünü....Toshiba nın sitesinden..
    Ama İstanbul-Ankara dişinda olduğumdan bayilerden isteme şansım olaibilir sanırım ?? Ve de Toshiba nın kendi mağazası güvenilirmidir ? Servis yönünden falan..

Bir de fiyat 2.200 e inmiş..Yine de fazla geliyor bana çünkü 2.000 tl yi aşmamaya çalışıyordum..İnşallah pişman olmam üründen
    Ayrıca bir sorum daha var ; Ram 2 gb...Beni düşündürüyor açıkçası ? Ne dersiniz yine de değer mi ?

ürünü bulma konusunda sorun yaşayabilirsin çünkü ürün çıkalı baya bir zaman oluyor ve bu üründen daha güncel ürünler piyasaya çıktığı için bulunma olasılığı çok düşüyor. ekran kartı olarak daha iyi ürünleri olmamasına karşına 8gb'a kadar ram destekleyen modelleri piyasaya çıkmaya başladı. ürün gerçekten güzel 8aydır kullanıyorum bu güne kadar çoğu oyunu rahatlıkla çalıştırdım. performansından gerçekten memnunum.

ram konusuna gelecek olursak ben 2gb ram daha alıp a300-15a modelini 4gb rame yükselttim. böyle bir alternatifide düşünebilirsin çünkü 1gb +1gb olarak değilde 2gb+0gb olarak ürün bize geliyor ve tabi 2gb ram alıp takma imkanımız oolabiliyor.

dolar arttığı için ürünün fiyatı bir ara 2500lere filan cıktıydı fakat dolar ucuzken 1600TL ye alanlarda olmuştu bu modeli karar sizin..

• Evet ürünü zor buldum , Toshiba shop larda stokta 1 tane kalmış alabilirsem alacağım fiyat da 2.180 olmuş..
    Ama işte değer mi gerçekten ? Ürün çıkalı bayağı olduğundan ileriye dönük bir donanim mıdır işlemci bakımından ?
  • işlemcisi intel c2d 45nm üretim teknolojisine sahip şu anki piyasadakilerin çoğu da böyle.. hız konusu size kalmış bir durum yeter yetmez siz bilirsiniz.

ürünün tek eksisi diyebileceğim noktası HDMI ve E-SATA girişi bulunmaması. bunlar önemsiz ise rahatlıkla alabilirsiniz. memnun kalacağınızı söyleyebilirim. eğer bunlar önemli diyorsanız. "ACER AS6530G-844G64MN" modelini öneriririm.
  • mrb arkadaşlar birkaç sorum var;
    1:bu makineye exstra soğutucu takılıyo mu
    2:nerede takılıyo
    3:takılırsa garanti gidiyo mu
    4:nereden alınıyo
    ??????
  • ekstra sogutucu takilinca neden garantisi iptal olsunki, hiç sanmiyorum oyle birşey olacagini olsada cok komik olurdu
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.