Bildirim
Toshiba Dizüstü dvdrom çalışmıyor Format atamıyorum Acil yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
normal cd rom sectıgınde boot etmıyor mu cd den? -
Normal cdrom boot seceneği acmıyor, üzerindeki dvdrom zaten çalışmıyor.usb den bağladığım harici dvdrom bios usb cdrom boot seceneği olmadığı için acmıyor. Başka bilgisayarda denedim usb-dvrom seceniği ile acıyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin1970 -- 20 Ağustos 2009; 10:35:33 > -
Sorunlu dvd yi biosundan kapatabilme şansın var ise; önce onu disable et. Tabi önyüklemede birinci olarak CD sürücü seçili olsun. Biraz kurcala belki çalışır.
Eğer çalışmaz ise; ve sistemin şuan güvenli kipte dahi olsa, açılıyorsa sistemine grub4dos kurup, ilgili usb sürüden boot edebilirsin...... -
USB legacy ya da USB support falan diye bi seçenek varsa eğer biosta onu ENABLE et. -
@By_ZGN
Aynen katılıyorum.... -
USB legacy ya da USB support bios acık. Ama bios boot seceneğinde usb-cdrom yok. grub4dos programı indirm kurmaya çalışıyor hata veriyor. -
Grub4dos kurulumu için, uzun sürü önce bir çalışma yapmıştık. Onu deneyebilrisin.
http://forum.donanimhaber.com/m_24789780/tm.htm
Lakin CD-Romdan başlat çalışmaz ise, C: sürücüne kopyalanan boot.lst dosyasını aç ve
title 1. CDROM_______________Baslat - Start
cdrom --init
map --hook
chainloader (cd0)
boot
yazısındaki (cd0) yazan yeri (cd1) yap........ -
arkadaşım değin programı kurdum çalışır. Ama dizüstünde cdrom bozuk olduğu için cdrom açmıyor okuyamam hatası veriyor. Harici usb den bağlanan cdrom boot etme şansım varmı.. -
usb hafızayı harddisk olarak kabul ediyorsa,
usb hafızadan boot olayı da mümkündür...
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- asus format tuşu
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- inetpub nedir
- word dikey yazma
- reboot and select proper boot device
- zyxel modem kurulumu
- oem açılımı
- telefon şarj olmuyor
- iso dosyası nedir
- secure boot nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X