Şimdi Ara

Toshiba G900 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle yeni cihazın hayırlı olsun, güle güle kullan.

igo ve gps cihazını hiçbir problem olmadan çok çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum. hız ve performans harika, hiçbir sorun yok denebilir. (ancak igo'yu kurarken kurulum yapmadan öce içeriğini istersen verebileceğim bir sys.txt isimli bir dosya hazırlayıp igo klasörüne atman gerekiyor ve igo sadece dik ekran olarak çalışıyor, sağa veya sola yatık kullanılamıyor. ancak ben bunu problem veya eksiklik saymıyorum. ayrıca wvga fix ile ekran çözünürlüğü 640x480 yapılırsa bu problem de ortadan kalkıyor ama bence hiç gerek yok. bir de henüz igo 800x480'i desteklemediği için altta küçük bir siyah alan kalıyor.)

igo ücretsiz bir yazılım değil, ticari bir uygulama. ancak şu an ben de dahil olmak üzere pek çok insan internetten indirip kullanıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_14423700/tm.htm bu başlıkta konu ile ilgili açıklamalar ve linkler mevcut.

benim en çok kullandığım özelliklerden biri navigayon ve dediğim gibi şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: trooper84

Çok teşekkür ederim arkadaşlar hızlı yorumlarınız için.

Sizin gibi yardımsever insanların hala var olduğunu görmek çok güzel..Program listesi ve registry editor için teşekkürler...

Hece sana bir soru daha sormak istiyorum izninle... Kullandığın igo 2006 ve yanlış hatırlamıosam hepsiburadadan verdiğin linkteki bluetooth gps cihazı ile iyi verim alabiliyormusun? yaşadığın sıkıntı oldumu? Kolay kurulum ve sorunsuz kullanım mevcut mu yoksa g900ümü gpssiz olarak kabul edip aldığım gibi o şekilde kullanmamı mı tavsiye edersin? igo sanırım ücretsiz bir yazılım, anladığım kadarıyla.doğru mu anlamışım? Daha henüz dhden başka bir yere bakma fırsatı bulamadım.saat 18den beri pc başında araştırıyorum ama içimde büyük bir öğrenme hevesi olduğu için heyecanla sizlere böyle sorular soruyorum :)

• Bu sıra hayat çok yoğun ve yorucu geçiyor bazı mesajlara yanıt yazmak istiyorum lakin şu anda müsait değilim çok uykusuzum. Yarın müsait olursam bende mesajlara katkıda bulunmaya çalışacağım.

trooper84 G900'ün hayırlı olsun.

Ve hece daha önce konuştuğumuz konuyu deneme fırsatım oldu. Ne yazık ki sonuç hiç iç açıcı değil. Resco vs bluetooth kulaklık ile yapılan görüşmelerin tek tınısını bile kaydedemiyor. Başka bir çözüm bulmak gerekli.

Artı olarak bizim toshibanın bluetooth kapasitesi mi desem mesfesi mi desem pek tatmin edici değil. Toplamda 4 - 5 değişik bluetoothda deneme imkanı buldum hepsinde biraz uğultu hepsinde biraz cazırtı var. Hemde kulaklıkla cihaz dip dibe olsa bile bu durum değişmiyor. Toshibanın yanında verilen dandik explorer kulaklık benim nokia 6630'da canafar gibi çalışıyo. Ama toshibada çok kötü. Bu yönden benden - puan aldı. Artı olarak benim şarj kullanıma bağlı olarak 3'gün hatta 4' gün gidebiliyor. Senin overclock yapman muhtemelen şarjın daha hızlı yenmesine neden oluyordur.

Son olarak bu gün izmir bitpazarından komik bir fiyata(4YTL), bir tane araba çakmaklığından mini usb ye şarj cihazı aldım artıkın acil durumda araçtan da şarj edebileceğim. İhtiyaç duyabilirsiniz size de öneririm.

• g900 un eksılerı ve artılarını yazarmısınız ?
  • bu programların kaçını sonradan yükledin ve romda ne kadar yer kaldı romun küçük olması sorun olmuyomu mesela ben yedi sekiz program daha yüklesem bide oyun nolur asıl terddüt ise bi sorun çıkarsa teknik servisi yardımcı olurmu baştanmı savar yazılımsal sorun oluyomu sizde asus 535 mi bu cihazmı kararsısızım türkçeleştirme olayı yok değilmi
    quote:

Orjinalden alıntı: hece

1- pil süresi gerçekten yetersiz. en iyi şartlarda 2,5 gün dayandı. normalde her akşam şarj etmem gerekiyor.
    2- telefon özelliği mükemmel olmasa da bir telefon olarak işini gayet iyi görüyor.
    3- ben arka cepte taşıyorum, taşıma problem olmuyor.
    4- masaüstü bilgisayarlarda ne kadar güvenilirse pda'da da o kadar güvenilebilir. ne onunla ne de onsuz olmuyor. çok fazla problemi olsa da adamı yarıyolda bırakmaz, için rahat olsun.

ben kullandığım programları yazayım :

1- igo 2006 (navigasyon programı)
    2- coreplayer (media player)
    3- HandyMenu, HandyLauncher (programlar ve settings için today ekranında kısayolar oluşturmak için)
    4- MemMaid (temizlik ve optimizasyonlar yapmak için)
    5- SkTools (optimizasyonlar yapmak için)
    6- Shape Services IM+ (msn, yahoo, google ... mesajlaşma programı)
    7- mCalc (kolay kullanımı olan bir hesap makinesi)
    8- Picsel Browser (pek çok dosyayı destekleyen bir dosya gösterici)
    9- Resco Explorer (çok kullanışlı bir dosya yöneticisi)
    10- Resco Audio Recorder (ses kayıt programı)
    11- Slick (IM+ kadar kullanışlı olmasa da free bir messenger programı)
    12- SMSDRFix (mesaj iletim raporaları için güzel bir yama)
    13- XCPUScalar (g900 için vazgeçilmez overclock programı)
    14- TCPMP (media player)
    15- CHM eBook Reader (chm uzantılı ebookları okumak için)
    16- Notepad mobile
    17- RDCalc (bilimsel hesap makinesi)
    18- Lingvosoft Dictionary 2008, Travel Dictionary, FlashCards, PhraseBook
    19- Resco Keyboard Pro 5
    20- Resco Photo Viewer Pro (hemen her resim dosyasını destekleyen resim gösterici, çok başarılı)
    21- SoftMaker Office 2006 (word ve excel'e alternatif çok başarılı office uygulaması)
    22- Spb backup (sistemin yedeğini almak ve hard reset sonrası geri yüklemek için)
    23- PPC Pim Backup
    24- GPS Tuner
    25- FdcSoft Task Manager (çok kullanışlı ve özellikli task manager)
    26- xBar (task manager)
    27- wvga Fix (800x480 desteği olmayan programlar için çözünürlüğü 640x480'e düşüren program)

• programların tümünü sonrada yükledim, aslında pok çok program denedim ama en çok işime yarayan ve en sorunsuz çalışan diyebileceğim programlar bunlar. tüm prograları SD karta kuruyorum, şu an bihazda 20 MB boş alan var.

teknik servisi nasıldır hiç bilemiyorum, inşallah hiç işim düşmez.

türkçeleştime ile ilgili de malesef yardımcı olamayacağım, şimdiye kadar hiç kendi cihazımda böyle birşey denemedim. sonradan yüklenen bu tip uygulamaların cihaz performansına olumsuz etkisi olacağı gibi düşünce var kafamda.

p535 yada g900 tamemen senin ihtiyaçlarına göre belirleyebileceğin bir tercih. 535'de çok güzel bir cihaz, ama ekranının 320x240 olması ve EDGE bulunmaması benim cihazı almamam için yeter sebep. yani olay tamemn kişisel tercih.
  • Teşekkür ederim hece. Yavaş yavaş bnde doldurmaya başladım G900ümü tavsiyelerinle:) Sanırım bi gps modül alsam fena olmayacak o zaman :)

İyi dileklerin için teşekkür ederim eleman. Ben de İzmirdeyim, KSKde oturuyorum. Bahsettiğin bu çakmak dönüştürücüyü bit pazarında Onur iş hanından mı aldın? Voltaj sorunu falan olabilir mi acaba? Açıkçası cesurmuşsun, ben güvenemezdim bit pazarından aldığım bişeye 800küsür ytl verdiğim cihazı bağlamaya :)

Dizi bölümlerini re-encode etmeden direk kartıma atıp izleyebilmem çok süper. 23 fpslik diziyi 20 ile gösteriyor ama gözle aradaki farkı nadiren anlayabiliyorum. Bu özelliği ile bir kez daha doğru seçim yaptığımı anladım.

@Alicengiz,
    P535ile karşılatırma sormuşsun bnde alırken bu iki cihaz arasında kaldım ama ekran kalitesi ve yüksek çözünürlüğü bence G900ü vazgeçilmez kılıyor. GPS dışında G900 her durumda eşit ya da daha önde.. tabi boyuttan bir miktar feragat edilerek. Bir de asusun pil durumunu bilmiyorum açıkçası.Daha uzun gidebilri çünkü ekran çözünürlüğü düşük . Ben yazılımsal sorun yada herhangibir kitleme yaşamadım. Fazlasıyla stabil görünüyor. Gerçi daha sadece 3-4 program yükledim o yüzden tam bilemeyeceğim.

sanırım henüz türkçeleştirme olayı yok, olsa zaten resmi sitesinde duyururlardı sanırım. Daha önce bir süre HP 6815 üzerinde WM5 kullandım ve o da aldığımda ingilizceydi sonra hp sitesine yama koydu ve yükleyip Türkçe yaptık.

• Ya bu explorer beni öldürecek yine kapandı yazdıklarım uçtu gitti haydi baştan bismillah.

trooper84 öncelikle ben teşekkür ederim. Sonuç olarak cihaz usb'den şarj olduğu ve usb çıkışı da sabit olduğu için sorun olacağını düşünmüyorum. Bir kaç kez şarj ettim hiçbir sorunda yok. Ben cihazı Onur iş hanına sırtını verip karşı sağdan bitpazarına girdiğinde 20 metre ileride solda (söğüşçüyü geçince) ikili bir cep telefonu kapağı vs satan dükkandan aldım(ileri de sağ köşede Cep 2000 diye bir dükkan var ona gelmeden 20 metre kadar geride). Alet ahşap kamuflaş renginde o kısmı kötü diğer yandan direk mini usb çıkışı var. Artı kablosunu elektrik süpürgeleri gibi kendi topluyor. Araç çakmaklığından mini usb ye şarj dedinmi verirler. Fiyatı 4 ytl düşünürsen aklında bulunsun. işe yarıyor.

P535 konusuna gelince G900'den fazlası GPS'i. G900'de ise artı olarak USB Host + Klavye + WVGA ekran + PArmak izi güvenliği gibi artılar var. Dileyen istediği cihazı kullanmakta serbest.

Hecenin GPS iyidir önerisi üzerine gg'den cihaz aldım ama alet sorunlu çıktı. Geri yolladım bende GPS bekliyorum.

Birde Türkçeleştirme konusunda hece'ye katılıyorum. Sistemi ağırlaştırabilir. Ancak orj tr bir frimware distribütör tarafından yayınlanırsa kullanabiliriz. Ki o da bence olmayacak.

Artı olarak yeni cihaz alan arkadaşlara mutlaka frimware upgrade(307bai) yapmalarını öneririm. Çünkü eski ROM'da(301'bai) S.O.D. problemi var. Nasıl yapılacağı konusunu hecenin geçmiş mesajlarda yazdıklarından öğrenebilirsiniz.

Benimde paylaşmak istediğim programlar var lakin bu forumda sanırım yasaktır. Nasıl yapacağız bilmiyorum.

• ses kayıt olayını denediğin için çok teşekkürler Elaman. Hafta sonu dayanamadım gittim, iade koşulu ile bir adet jabra bt8010 kulaklık aldım. cihaz iki parçadan oluşuyor, istenirse iki parça birleştirilip stero ses alınabiliyor. ses kalitesi beklediğimin çok üzerinde idi. tek olarak kullanıldığında zayıf bir sesi var ama iki parçayı birleştirince sonuç çok iyi. hem telefon görüşmeleri yapılabiliyor hem de mp3 falan dinlemek mümkün. mp3'lerde, toshiba ile verilen normal kablolu kulaklıktan bile daha iyi ses verdi diyebilirim. mesafe biraz kısa gibiydi, 4-5 metre uzaklaşınca seste kesilmeler başladı. ayrıca kulağa oturması ve kullanımından hiç memnun kalmadım ve iade ettim.

telefon görüşmelerini bluetooth ile kayıt olayını da deneme imkanım oldu. senin de belirttiğin gibi kayıt etmiyor gibi, ses çok zayıf kaydediliyor. ancak bir ses editörü ile (ben cooledit kullanıyorum) dosyayı açıp sesi yükseltince sonuç harika. hem benim sesimi hem karşı tarafın sesini çok başarılı bir şekilde kaydettiğini gördüm, biraz zahmetli, çok gerekiyorsa kullanılabilir. ama anormal yollardan kaydedebime olayına çözüm bulabilmeyi çok isterim.

GPS konusunda umarım hayal kırıklığı yaşamazsınız. kendim kullanıyorum çok memnunum, inşallah sizin için de durum böyle olur. GPS cihazı daha önce kullanmadıysanız belirtmek istediğim bir iki husus var. Öncelikle cihaz bir uydu anteni gibi olduğundan açık alanda ya da pencere kenerı gibi yerlerde sinyal alabiliyor. iç mekanlarda işe yaramıyor. ayrıca açar açmaz sinyal almıyor, 15-20 sn.'den 1-2 dakikaya kadar sinyal almasını beklemek gerekebiliyor. bir de hareket halinde değil de açık alanda sabit tutulursa daha hızlı sinyal almaya başlıyor. sinyali bir kez aldıktan sonra problem yok. istendiği gibi hareket halinde falan olunsun farketmiyor. cihaz uzun süre kapalı kalıdığında sinyal alama süresi, kısa süre kapatılıp açıldığında sinyal alma süresinden daha uzun. tüm GPS cihazları için geçerli durumlar bunlar. royaltek bu konuda en iyilerden. başta biraz tuhaf geliyor ama alışınca herşey gayet iyi.

• Hece ve eleman cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

Eleman, bnm software versionum 03.07BAI yani sanırım cihaz yeni sürüm yüklü olarak gelmiş. Belkide sizin bahsettiğiniz sorunları yaşamamamın sebebi budur..Bit pazarına en yakın zamanda gitmeye çalışacağım. Bir de ekran koruyucu plastik kapak önerisi olan var mı? Nereden edinebiliriz? Hpde vardı ve işe yarıyordu. Bunda kesinlikle olması gerek çünkü ekranın başına bişey gelirse cihazı atmak gerekir sanırım çünkü en değerli parçasının ekran olduğuna inanıyorum.

Hece, GPS konusunu da ciddi ciddi düşünmeye başladım, eğer çözüm bu kadar basit ise G900ün 3 taksitini ödedikten sonra cihaz satın alabilirim. Royaltekin izmirde satıcısı varmı bunu arştıracğım çünkü hala internet sitelerine birşey alacak kadar güvenmiyorum.
  • @trooper84
    telefonun rom versiyonlarını hepsini tam yazabilir misin? Radio rom versiyonunu merak ediyorum.
  • Software version: 03.07BAI

BSP version : BSP_03.07_S071108112 7 (12.187)

RIL Version: 2.2

Radio Version: 03.04BAQ

Umarım yardımcı olur. Başka sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...
  • alicengizz arkadasım, teknik servis konusunda bi kaygın olmasın benim cihazım arızalanmıstı, açılmıyodu istanbulda gaziosmanpaşada ana merkezlerine götürdüm, gayet güzel ilgilendiler ve yarım sağat sonra cihazı değiştirip yenisini verdiler
  • @trooper84
    cevabın için teşekkürler.
  • rica ederim...
  • hece senin kayıt konusundaki araştırman daha detaylı olmuş. Benim kulaklıktan ses almam hiç mümkün olmadı belki model farkı yüzündendir. Geri vermek ile bence iyi yapmışsın .

mehmet_75 benden çokmu yaşayacan acaba :) Ben sormadan sormuşsun. Evet trooper84 senin cihazın zaten yeni versiyon ile gelmiş. Ben sürüm yükseltmeme rağmen benim Radio Versionum: 03.00AQ. İyi bari uğraşmana gerek kalmamış. Ayrıca TR'ye bu kadar çabuk upgradeli versiyon sağlanmış olması da beni çok çok şaşırttı itiraf edeyim.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bluetooth mesafesi konusunu ben de daha önce çok denemiştim. Malesef cep telefonlarında durum böyle mesela ben bir tanıdığmdan aldığım sonyericcson bluetooth kulaklığı hem sonyericcson k750i'mde hem de hp pavilion 5287 laptopumda denemiştim ve ikisinde de aynı oda içinde olmama rağmen mesafenin 5 metre üzerine çıkmasıyla seste kısılma kesiklik ve cızırtıların oluştuğunu görmüştüm. Bu cihazda da benzer mesafeli sonuçlar aldığınıza şaşırmadım. Mobil cihazlarda 10mlik en düşük kapasiteli ve en düşük pil tüketimli bluetooth çipleri kullanılıyor. Eğer alabilirsem aynı kulaklığı G900de de denemeyi planlıyorum.

G900üm kulaklık sesi kısık ve bence sorun burada. Bunu bir şekilde yükseltmeyi başarabilirsek bluetooth kulaklıkla da daha yüksek sesler elde edebileceğimize inanıyorum. Belki bu windowstan kaynaklanıyordur bunu araştıracağım. Acaba diğer WM5 ve 6lı cihazlarda kulaklık sesi nasıldır? Sonuçta yükseklik ayarını yapan donanımsal bir düğme değil tamamen yazılımı kontrol eden windows kısayol tuşları.

• Programlar İçin Çok Teşekkürler Saygılar Abiler.
  • arkadaşlar telefon kendine kendine turkcell edgeye giriyor bir bakıyor tel internette bu olay faturayada yansımış-neden böyle yapıyor olabilir sizce-nası iptal edebilirm?
  • G900 için ekran koruyucu GG'ye düşmüş. İlk kim alıp test edecek ?
    http://urun.gittigidiyor.com/TOSHiBA-G900-icin-EKRAN-KORUYUCU_W0QQidZZ7829040

Satıcı arkadaş ya sorduğum soruya kızdığı için ya da dürüstlüğünden dolayı ürün hakkında şöyle bir yanıt vermiş:

"DANDİK BİR ÜRÜN TAVSİYE ETMİYORUM... "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 31 Ocak 2008; 18:06:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkay27
    arkadaşlar telefon kendine kendine turkcell edgeye giriyor bir bakıyor tel internette bu olay faturayada yansımış-neden böyle yapıyor olabilir sizce-nası iptal edebilirm?

Evet benimde başıma gelmişti. Ufak bi ayarlama yaparak sorunu sağlam olarak çözdüm.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.