Şimdi Ara

Toshiba G900 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Elaman

[Ve saygıdeğer site yönetimi bizlere yardımcı olup forumu kötü niyetli insanlardan koruduğunuz için ayrıca teşekkür ederim...

Evet arkadaşı elimizden geldiğince uyaralım dedik ama uyaramadan uzaklaştırıldı.

Muhtemelen yaşı genç heycanlı bir arkadaştır.

Saygılarla...
  • artık telefonun zevkini almaya başladım :D spb nin mobile shell,pocket plus ve phone suit programlarını kurdum.kullanımı da kolaylaştı cihazın böylelikle.yine spb nin air islands ve arkaball oyunlarını yükledim.g900 ümü daha çok seviyorum artık :D
    isteyen varsa spb programlarının serial numberları var elimde paylaşabilirim fakat yasak olabilir.lütfen uyarın beni eğer yasaksa.
    bir sorum olacak turkcell hatla gprs üzerinden internete bağlananlara özellikle.turkcellin gprs paketleri var onlara abone olmayı düşünüyorum.net sayfalarından ziyade sadece msn kullanımı için aylık kaç mb veri aktarımı olur acaba.spb nin gprs monitor programını yükledim denetlemek için fakat anlayamadım programı dolayısıyla gözlemleyemedim.

gprs kullanımını denetleyen bir de wireless ile ilgili ,mevcut ağları ve hızlarını gösteren bir program tavsiyeniz varmı acaba?
  • ya bu bluetooth u nasıl kullanıyorsunuz? şarj cihazı mı var sizde.banimkinin paketinden sadece kulaklık çıktı.
  • bi de şu mms ayarlarınızda neler yazıyor? bi bakıp söyleyiverin lütfen.
  • önceki sayfaları okursan mms ve gprs ayarları verilmişti.
  • kardeş spb serialleri varsa gonder ya ben siteden indirdim bitcek yakında???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benjamin_ -- 25 Ocak 2008; 13:07:22 >
  • kutudan sarj adaptörü çıkması gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: arrogant

ya bu bluetooth u nasıl kullanıyorsunuz? şarj cihazı mı var sizde.banimkinin paketinden sadece kulaklık çıktı.
  • iyide ben manuel olarak girmek istiyorum ayarları.telefon kabul etmiyor o dosyayı.bi zahmet hadi.
  • gprs yi yaptım da mms olmadı.
  • spb mobile shell'i kullanan arkadaşlar; sbp g900 için özel bir mobile shell çıkarttı sitedekini değil de bunu indirip kullanmalısınız :http://www.softspb.com/downloads/mobileshell/SpbMobileShell.cab siteden download edilen cab dosyası G900'de tam çalışmıyormuş. Bu G900 için fixlenmiş hali.

Birde ozgurkosar41 wireless için çok program denedim. Önerebileceğim WiFiFoFum ve PeekPocket programları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 25 Ocak 2008; 16:43:56 >
  • teşekkürler elaman.wifi programlarına bakıca.
    mobile shell ful sürümmü acaba?
    bir de gprs sayacı tarzı program da önerebilirmisiniz.

bir de yukarıda bahsettiğim şu maruzatım var :)
    quote:

bir sorum olacak turkcell hatla gprs üzerinden internete bağlananlara özellikle.turkcellin gprs paketleri var onlara abone olmayı düşünüyorum.net sayfalarından ziyade sadece msn kullanımı için aylık kaç mb veri aktarımı olur acaba.spb nin gprs monitor programını yükledim denetlemek için fakat anlayamadım programı dolayısıyla gözlemleyemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurkosar41

teşekkürler elaman.wifi programlarına bakıca.
    mobile shell ful sürümmü acaba?
    bir de gprs sayacı tarzı program da önerebilirmisiniz.

bir de yukarıda bahsettiğim şu maruzatım var :)
    quote:

5D3U Tekrar merhaba ozgurkosar41;
    6478 Ben GPRS sayacı kullanmıyorum. Gördüğüm, bildiğim en iyi GPRS sayacı yine SBP'ninki.
    4YWV Ben TRCell kullanmıyorum. Bu yüzden bu konu da da bişey diyemeyeceğim.

NOT: İmzama bunu yazacaktım bu konuda sen ne dersin "Bazen görmek istediğimiz CTRL+A arkasındadır!".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 26 Ocak 2008; 2:16:38 >

• toshıba g 900 ile asus p535 arasında tereddüt edeiyorum asus alma ıhtımalım yuzde 60 tosıba yuzde 40 kararsızım sıs tosıba g900 kullanıcısı olarak ne önerırsınız tosıbada yazılımsal sorun var dıyenlerde oluyo kılıtlenme donma gıbı seyler var dıyende oluyo ayrıca 40 mb rom alan bırakıyomus kullanıcıya buda fazla program yukleyemıycegım demek sız ne dersınız bunun ıcın onerılerınız nedır suclamalar dogrumu kılıtlenme ve yazılımsal sorunlar bıde ekran cozunurlugu standartdeel dedıler sorun olabılır dedıler ne kadar doğruluk payı var
  • ozgurkosar41 arkadasım spb mobile shell,pocket plus ve phone suit in serial numberlarını atabilirmisin gerçekten bunları kurunca g900 ü bi baska sevdim :) mehmetkanbur@gmail.com
  • Yaw bu cihaz iyi hoş güzelde yazın bunu üzerimizde nasıl taşıycaz.

Tamam çok büyük değil ama küçük bi cihazda değil.

Yazın bi pantol bi tişört dışarı çıkıyoruz bunu taşıması problem olucak.

Olayın bir başka yönüde cihazı tam anlamıyla kullanabilenler için cihaz gerçekten bulunmaz nimet.

Ama çoğu kişi hava atmak yada ihtiyacı olmasada ve gerekmesede bir pda sahibi olmak için alıyor yazık günah.

Ben hala alıp almamak konusunda kararsızım. Evde pc başındayız iş yerinde pc başındayız insan bıkıyor , birde üzerimizde pc taşımak.

Üniversitede hocam şöyle derdi bir meselenin içinden çıkamadığınız zaman elinize kağıt kalem alın meselenin artı ve eksi yönlerini yazın. Alma ve almama sebeplerimi yazayım belki bir beyin fırtınası yaparız:

1- Ekran büyük olduğundan batarya çabuk biter.
    2- Telefon özellikleri beni pek ilgilendirmiyor şu an Nokia 1101 kullanıyorum fazlası ile bana yetiyor. (Telefonun renkli ekran olması mp3 çalması melodisi ıvır zıvır beni ilgilendirmiyor telefonla hava atma gibi bir derdim yok.)
    3- Büyük , kalın ve ağır taşıması sorun olacak.
    4- WM işletim sistemine güvenemiyorum bir yerde yolda bırakabilir.

Alma sebeplerim:

1- USB host özelliği sayesinde her cihazı G900 e bağlayabilirim (Printer ıvır zıvır...)
    2- Sıksık pc kurduğumdan ve arkadaşlara gittiğimden G900 ün hafızasını flaşh disk gibi kullanabilirim.( 1Gb mp3 player bu işimi görüyor aslında.)
    3- Wifi olan her yerde nete bağlanabilirim.
    4- İş gereği word excel dosyaları ile çalışmam gerekiyor G900 sayesinde bunlarıda yapabilirim.
    5- Ekranı diğer PDA lara göre gerçekten çok kaliteli. Çözünürlük yüksek.

Meselenin özü PDA alıp almama noktasında kararsızım ama kararımı verdiğim anda tercihim Toshiba G900 dür.

Saygılarla...

• Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır forumun bu kısmını hayranlıkla izliordum.

En sonunda bugün izmir vatan bilgisayardan %18 indirim+3 taksit kampanyasıyla 825 ytlye bir Toshiba Portege G900 aldım.

Cihaza hayran kaldım, şarj için zor ayrıldım kendisinden. Bu sayede bu mesajı yazabiliyorum:)

Bu seçimi yapmama farkında olmadan forum aracılığıyla büyük katkısı olan hece ve eleman arkadaşlara ve şu anda isimlerini hatırlayamadığım, forumda ellerinden geldiğince her soruyu cevaplayan herkese teşekkürü borç biliyorum.

Sizlerden kullandığınız video player, msn clone'u, tema/görünüm değiştirici gibi hayran kaldığınız ve sürekli kullandığınız programların isimlerini rica ediyorum. Bir fabrikada mühendis olarak çalıştığım ve aynı zamanda yüksek lisans yaptığım için çok fazla ilgilenecek zamanım olmuyor malesef. Biliyorum biraz armut piş ağzıma düş gibi olacak ama...Tavsiyeleriniz nelerdir, kullanılabilirliği arttıracak önerileriniz var mıdır?

Bir de şu t9 olayını menüden iptal etmeme rağmen her yerde karşıma çıkıyor. Bunu nasıl tamamen iptal edebilirim?

Pilin süresini uzatmak için ekranı kıstım, gerekmediği zamanlarda wireless ve bluetoothu kapatıyorum, gereksiz uygulamaları arka plandan kapatıyorum vs. Başka öneriniz varmıdır?

Sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

• Arkadaşlar G900 alıp ta memnun kalmayanlar ya da daha almamış ama kararsız kalanlar için sanırım (bu benim fikrimdir) fiyat/fayda özelliği ile G900 den başka seçenek kalmadı şimdilik. Ben şahsen TYTN II almayı planlarken G900 aldım ancak hala TYTN II de alsam mı diye düşünmüyor değildim, bugüne kadar. HTC kullananlardan bir grup, kullandıkları bazı modellerde ki sorunlar hakkında HTC firmasının dikkatini çekmek amacıyla bir site kurmuşlar:
    http://htcclassaction.org

HTC'nin ürettiği son modellerden bazılarını gerekli performansı verecek şekilde hazırlamadan piyasaya sürmekle itham ediyorlar. Bayağı ayrıntılı açıklamalar mevcut. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar bakabilirler. Ben okuyunca tırstım açıkçası. SE P900i' yi aldıktan sonra piyasaya sürüldüğünden beri giderilemeyen yazılım belki de donanım sorunları yüzünden, ithalatçısına kadar temasa geçip onları ikna ederek iade etmiştim. Şimdi aynı durumun HTC içinde geçerli olduğunu ve bunun içinde çok detaylı bir site hazırlandığını görüyorum. Şu an için G900 ile yola devam edeceğiz anlaşılan. Belki ileride 910 veya 920'yi deneriz. HTC durumu düzeltmediği sürece benim açımdan bitmiştir. G900'de mükemmel değil belki ama bu fiyata da başka yok.

• "trooper84" arkadaşım aramıza hoşgeldin. Bazı sorularının cevabınıwww.myg900.com adresinden alabilirsin. XT9 iptali için benimde denediğim yol registry ayarlarından iptal yoludur. İşe yarıyor.
    Registry ayarları için "Total Commander V.2.5PB3" kullanıyorum kendisi ücretsizdir ancak PB3 demek Public Beta 3 oluyor. Henüz beta sürümü ama iyi çalışıyor. Total commander'i çalıştırınca açılan pencerede en üstteki //Plugins klasörüne çift tıklayın karşınızda registry klasörü gelecektir. Ona da çift tıklayarak registry klasörlerine ulaşıyorsunuz.http://ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=16509 adresinden Total Commander'i yükleyebilirsiniz. Exe formatlı isterseniz 1. maddedeki linki seçeceksiniz:http://ghisler.fileburst.com/cebeta3/tcmdpocket25_armpubbeta3.exe , CAB olarak isterseniz 3. maddedeki değil, onun da altında olan linki seçeceksiniz. Link:http://ghisler.fileburst.com/cebeta3/pocketpc/cecmd.arm.cab

XT9 iptali:

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID den {73AB106C-A726-484B-b610-be3e1cf39821} key'i sil.
    [HKLM\Software\Tegic key'ini sil (sadece Software altındanTegic klasörü silincek)
    \windows\programs\tegic klasörünü sil.
    [HKLM\system\currentcontrolset\control\layouts\e0010409] key'i düzenle:
    Çift tıkla Ime File : \windows\xt9ime.dll değiştir Ime File :\windows\compime.dll
    ve
    Çift tıkla Layout Text : XT9 IME değiştir Layout Text : COMP IME
    [HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Sip] düzenle:
    Değiştir DWORD TurnOffAutoDeploy from 1 to 0.
    Cihazı tekrar başlat.

• 1- pil süresi gerçekten yetersiz. en iyi şartlarda 2,5 gün dayandı. normalde her akşam şarj etmem gerekiyor.
    2- telefon özelliği mükemmel olmasa da bir telefon olarak işini gayet iyi görüyor.
    3- ben arka cepte taşıyorum, taşıma problem olmuyor.
    4- masaüstü bilgisayarlarda ne kadar güvenilirse pda'da da o kadar güvenilebilir. ne onunla ne de onsuz olmuyor. çok fazla problemi olsa da adamı yarıyolda bırakmaz, için rahat olsun.

ben kullandığım programları yazayım :

1- igo 2006 (navigasyon programı)
    2- coreplayer (media player)
    3- HandyMenu, HandyLauncher (programlar ve settings için today ekranında kısayolar oluşturmak için)
    4- MemMaid (temizlik ve optimizasyonlar yapmak için)
    5- SkTools (optimizasyonlar yapmak için)
    6- Shape Services IM+ (msn, yahoo, google ... mesajlaşma programı)
    7- mCalc (kolay kullanımı olan bir hesap makinesi)
    8- Picsel Browser (pek çok dosyayı destekleyen bir dosya gösterici)
    9- Resco Explorer (çok kullanışlı bir dosya yöneticisi)
    10- Resco Audio Recorder (ses kayıt programı)
    11- Slick (IM+ kadar kullanışlı olmasa da free bir messenger programı)
    12- SMSDRFix (mesaj iletim raporaları için güzel bir yama)
    13- XCPUScalar (g900 için vazgeçilmez overclock programı)
    14- TCPMP (media player)
    15- CHM eBook Reader (chm uzantılı ebookları okumak için)
    16- Notepad mobile
    17- RDCalc (bilimsel hesap makinesi)
    18- Lingvosoft Dictionary 2008, Travel Dictionary, FlashCards, PhraseBook
    19- Resco Keyboard Pro 5
    20- Resco Photo Viewer Pro (hemen her resim dosyasını destekleyen resim gösterici, çok başarılı)
    21- SoftMaker Office 2006 (word ve excel'e alternatif çok başarılı office uygulaması)
    22- Spb backup (sistemin yedeğini almak ve hard reset sonrası geri yüklemek için)
    23- PPC Pim Backup
    24- GPS Tuner
    25- FdcSoft Task Manager (çok kullanışlı ve özellikli task manager)
    26- xBar (task manager)
    27- wvga Fix (800x480 desteği olmayan programlar için çözünürlüğü 640x480'e düşüren program)

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar hızlı yorumlarınız için.

Sizin gibi yardımsever insanların hala var olduğunu görmek çok güzel..Program listesi ve registry editor için teşekkürler...

Hece sana bir soru daha sormak istiyorum izninle... Kullandığın igo 2006 ve yanlış hatırlamıosam hepsiburadadan verdiğin linkteki bluetooth gps cihazı ile iyi verim alabiliyormusun? yaşadığın sıkıntı oldumu? Kolay kurulum ve sorunsuz kullanım mevcut mu yoksa g900ümü gpssiz olarak kabul edip aldığım gibi o şekilde kullanmamı mı tavsiye edersin? igo sanırım ücretsiz bir yazılım, anladığım kadarıyla.doğru mu anlamışım? Daha henüz dhden başka bir yere bakma fırsatı bulamadım.saat 18den beri pc başında araştırıyorum ama içimde büyük bir öğrenme hevesi olduğu için heyecanla sizlere böyle sorular soruyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.