Şimdi Ara

Toshiba G900 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihaza Hard format atmam pille alakalı bir düzelmeye yardımcı olacak mı? Sanırım bunu kilitlenmeler için söylediniz. Yeni romdan sonra kilitlenme yaşamadım. zaten rom güncellemesi yapıca Hard Foramat atmış olmuyormuyum aynı zamanda. SD disk de temislendi çünkü. Şu an bu telefonla ilgili en büyük derdim pil. Örneğin sabah sabah saat 7'de evden çıktım şu anda 10:30 batarya göstergesi remaining yazısının bittiği hizada yani %40 boşalmış ki sabah en fazla 15dk telefonla konuştum ama günde oratalama 4 saat telefonla konuşan biri olarak ve yoğun mail alışverişi yapan biri olarak bu telefonun pilinde bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Bu arada unutmadan telefon mail almak için 2 saat gprs de onaline kaldı ama wi fi kapalı. onuda açsam demekki %50den falası boşalacaktı ki bu benim neredeyse telefonu hiç kullanmadan pilini en fazla öğleden sonra saat 1 bilemediniz 2'ye kadar kullanabileceğim anlamına geliyor. birde bande parmak izi güvenliği aktif. Telefonu bırakınca hemend evree girecek şekilde ayarladım ve herdefasında telefonu parmak izi ile açıyorum. Acaba bu özellik pil tüketimimi arttırıyor olabilir mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: magnaday
    Cihaza Hard format atmam pille alakalı bir düzelmeye yardımcı olacak mı? Sanırım bunu kilitlenmeler için söylediniz. Yeni romdan sonra kilitlenme yaşamadım. zaten rom güncellemesi yapıca Hard Foramat atmış olmuyormuyum aynı zamanda. SD disk de temislendi çünkü. Şu an bu telefonla ilgili en büyük derdim pil. Örneğin sabah sabah saat 7'de evden çıktım şu anda 10:30 batarya göstergesi remaining yazısının bittiği hizada yani %40 boşalmış ki sabah en fazla 15dk telefonla konuştum ama günde oratalama 4 saat telefonla konuşan biri olarak ve yoğun mail alışverişi yapan biri olarak bu telefonun pilinde bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Bu arada unutmadan telefon mail almak için 2 saat gprs de onaline kaldı ama wi fi kapalı. onuda açsam demekki %50den falası boşalacaktı ki bu benim neredeyse telefonu hiç kullanmadan pilini en fazla öğleden sonra saat 1 bilemediniz 2'ye kadar kullanabileceğim anlamına geliyor. birde bande parmak izi güvenliği aktif. Telefonu bırakınca hemend evree girecek şekilde ayarladım ve herdefasında telefonu parmak izi ile açıyorum. Acaba bu özellik pil tüketimimi arttırıyor olabilir mi?

Evet haklısınız ben Hard Format'ı kilitlenmeler ile alakalı olarak önermiştim. Rom güncellemesi yapmış olduğunuzu atlamışım.

Pil sorununa gelince şöyle söylüyeyim ben bataryamı en son dün sabah şarz etmiştim dün gündüz PC özelliklerini 1,5 saat kadar kullandım. 20-30 dkk kadar Tel ile görüştüm, 10 kadar mesaj attım, gece de oyun oynadım biraz. Artı olarak yukarıda yazdığım wirelles açıkken uyku modundan kendi kendine çıkması yönündeki bug yüzünden sabah uyandığımda cihaz uyku modundan çıkmıştı ekran ışığı yanıyordu yani ve şu anda pilin %55'i duruyor. Kendi kullanımım ile sizin bahsetmiş olduğunuz kullanımı karşılaştırdığım da bataryanızın problemli olabileceğini düşünüyorum. Parmak izi güvenliğinin pek pil tüketeceğini sanmıyorum lakin yine de emin olabilmek için demek gerekir. Bence sisteminize "DinarSoft HandySwitcher v3.0" gibi bir task manager kurun düzenli olarak gereksiz çalışan uygulamaları kapatın + ekran ışığı + gereksiz sesleri kısın + kullanmadığınız sürece ne bluetooth ne wireless online olmasın ve batarya yı adaptörünüz ile standby durumundayken düzenli olarak şarj edin.

Bataryanızın çabuk bitmesi ile ilgili aklıma gelen nedenler:
    -Tasarruf tedbirleri uygulamıyormusunuz ? Sürekli ekran'ı ve ekran ışığı açık olan bir G900 çok verimli olamaz. Kaliteli ekran çok enerji tüketiyor.
    -Acaba ilk aldığınızda ilk birkaç şarjınızı adaptörünüz ile düzenli yapmadınız mı? Çünkü cihazın bataryası kitapçığında da yazdığı gibi ilk birkaç şarjdan sonra ilerleme kaydediyor.
    -Yoksa cihazı adaptörü ile değilde USB'den şarj etmeniz sorun mu yaratıyor(Geçmişte bir samsung MP3 playerı USB'den şarj ettiğimde bataryası daha az gidiyordu)?

Aklıma gelenler bunlar.

• Aslında araba adaptörü bulamadım. Ve arada usb adaptörü ile şarj ediyorum. Ama geceleri yatarken kendi adaptörü ile şaj ediyorum ve sabaha kadar şarjda kalıyor. Ama işte bahsettiğim gibi mesela şu anda saat 11:40 Telefonu hiç kullanmmadım diyebilirim halen pil seviyesi yaklaşık 2 saat önce dediğim yede hiç oynama olmamış. Dediğiniz gibi pilden kaynaklı bir problem olabilir. Araba şarjı bulamadığım için arabam ve ofisimde usb'den şarj ediyorum. Arada voltaj farkı yüzünden düzensiz bir şarj olmasından bende şüpheleniyorum. Ama bütün gece şarjdan sonra 1 saat msn'de chat yapınca pilin yarıya yaklaşması olayını en kısa zamanda tekrar deneyip sizinle paylaşacağım.
    Verdiğiniz bilgiler ve ilginize teşekkür ederim. 2 hattım olduğu için P990 ıda aynı anda kullanıyorum. Sanırım benim problemimin çözümüde bu olacak. Zaten 2 telefon kullandığım için sorunum en aza inecektir.

• g900 üm yok ama konuya özel alakam olduğu için düşüncelerimi paylaşmak istedim.

pocket pc olarka bir çok ürün kullandım. hepsinde ki sorunlar aşağı yukarı aynı cihaza özel sorunlar oldukça az. ama bazı cihazlar daha fazla kilitleniyor. windows bence daha tam oturamadığından değilde yapı itibari ile pek sağlam değil. win98 ile win xp gibi düşünün. win95 ve win98 hatta winme de hep sorunlar aynı idi ama winxp ile gerçekten bir şeyler değişti. ben aylarca winxp yi kurmadan kilitlenmeden kullanabiliyorum ama win98 en kötü ihtimalle ayda bi kurmak gerekiyordu. tel piyasası içinde böyle köklü bir değişiklik geldiğinde rahatlayacağız
  • quote:

Orjinalden alıntı: magnaday

Aslında araba adaptörü bulamadım. Ve arada usb adaptörü ile şarj ediyorum. Ama geceleri yatarken kendi adaptörü ile şaj ediyorum ve sabaha kadar şarjda kalıyor. Ama işte bahsettiğim gibi mesela şu anda saat 11:40 Telefonu hiç kullanmmadım diyebilirim halen pil seviyesi yaklaşık 2 saat önce dediğim yede hiç oynama olmamış. Dediğiniz gibi pilden kaynaklı bir problem olabilir. Araba şarjı bulamadığım için arabam ve ofisimde usb'den şarj ediyorum. Arada voltaj farkı yüzünden düzensiz bir şarj olmasından bende şüpheleniyorum. Ama bütün gece şarjdan sonra 1 saat msn'de chat yapınca pilin yarıya yaklaşması olayını en kısa zamanda tekrar deneyip sizinle paylaşacağım.
    Verdiğiniz bilgiler ve ilginize teşekkür ederim. 2 hattım olduğu için P990 ıda aynı anda kullanıyorum. Sanırım benim problemimin çözümüde bu olacak. Zaten 2 telefon kullandığım için sorunum en aza inecektir.

sabaha kadar şarj etmenin pek bi anlamı yok esasında. siz birde şunu denermisiniz. sabaha kadar şarja bırakın daha sonra sabah kalktığınızda şarj tam olarak gözükecek şarjı çıkarın bir kere daha takın bir süre daha şarj olacak. takip edin özellikle şarj tamam dediğin de tekrar çıkarın takın bir iki kere yapın bunu bakalım pil süresinde uzama olacakmı.

• Bu arada windows ve symbian arasındaki çok önemli farklardan birine daha deyinmek istiyorum.

El yazısı tanıma. İki sistem arasında çok ciddi farklar var. Symbian'da harfleri nasıl yazarsanız yazın tanıyor. Windows da ise onun belirlediği gibi yazmak zorunda bırakılıyorsunuz. Bu kadar basit bir yazılımsal olay windows tarafından nasıl es geçildi anlayamıyorum. Örneğin symbian sistemli cihazlar ekranı 3 eşit parçaya böler. Üst kısım rakamlar ortası büyük harfler en alt kısımda küçük harfler için. Ve dediğim gibi harfları ve rakamları nasıl yazarsanız yazın tanıyor. Ekranınız ne kadar büyükse yazım alanınız da okadar büyük oluyor ve uygulamanın önünü hiçbir şey kapatmıyor. Windows'da siz ekranı kaplayan ve size ayrılan kısımla sınırlı kalmak ve onun belirlediği şekilde yazmaya mahkum bırakılıyorsunuz. Ben araba kullanırken bile baş parmağımla ekrana bakmadan mesaj yazabiliyordum bu sayede. Hiç hata olmadan. Acaba windowsda bilmediğim başka bir yöntem mi kullanılıyor.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Windows program çeşitliliği olarak symbian a çok ciddi bir fark atıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_guler

Selam coder6006,

Kamera çözünürlüğü için aşağıdaki işlem işini görecektir.

registry'de aşağıdaki kısma gir (bu kısım tek çekim arka kamera için ayar verir)

HKLM\System\Pictures\Camera\ModeSetting\PhotoSetting\SingleSetting\Resolution\Rear

0 = 160x120
    1 = 320x240
    2 = 640x480 (aktif değer)
    3 = 1280x960
    4 = 1600x1200

Current değerini 4 yap.

bn bu işi yapamadım yardım edermisiniz...
  • arkadaşlar sorunsuz çalışan programların isimlerini yazabilirseniz çok iyi olur.şahsen ben ordan burdan bazı programlar ve oyunlar yükledim.spb programları hariç sorunsuz çalışan program bulamadım.spb leri de kendi sitesinden indirdim fakat trial versiyon oluyor galiba onlar da.
    bu arada rom güncellemesi ilk kez pda kullanan çok bilgisi olmayan(ben) için sorunsuz yapılabilecek bir işmidir? overclock için de aynı sorum geçerli.

cihazı hala almadan önce umduğum şekilde kullanamıyorum.
  • turkcellin wap ayarlarını yaparken hata mesajı verdi sistem izninin olmadığını belirtti bunu nasıl çözebiliriz?
  • bir de bu g900 e yeni pili nerden bulabiliriz? sanırım pilde bir sorun var günde 2 kere şarj ediyorum.
  • telefon ilk alındığında batarya tamamen boşaldıktan sonra 12 saat şarj etmek ve bunu 3-4 kere tekrarlamak gerekiyor.ilk şarjda 1 günü zor getirirken yaklaşık 4. defa şarj edilmesinin ardından bataryadan tam performans alınabiliyor.bu işlemleri yapmadıysan ilk aldığında bahsettiğin durum doğal karşılanabilir.
    fakat bunları uygulayıp da verim alamıyorsan bir sorun olmalı .
    yeni pil hakkında bir bilgim yok benim de
  • ACİLL LÜTFEN YARDIM...

TOSHIBA G900 TELEFONUN HAFIZASINDAKI TELEFON NUMARALARINI NASIL YEDEK ALACAM..
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=299705 adresinde contact ve sms'leri yedeklemek için kullanışlı bir program mevcut

quote:

Orjinalden alıntı: demir157

ACİLL LÜTFEN YARDIM...

TOSHIBA G900 TELEFONUN HAFIZASINDAKI TELEFON NUMARALARINI NASIL YEDEK ALACAM..
  • Turkcell GPRS ayarlarını yaparken hata vermiş olması olayını anlayamadım. Geçmiş mesajlarda bir dosya adresi verilmişti onu indirip SD karta yükleyin ve file explorerden onu yüklediğiniz yere gidip üzerine bir kez tıklayıp çalıştırın ayarlarınız otomatik yapılacaktır. Eğer bu nokta ile ilgili sorun yaşıyorsanız sisteminize Hard Format atıp öyle deneyin. Nasıl Har Format atacağınız da geçmiş mesajlarda yazıyor olmalı.

Pil için multimedia yı arayıp sormak gerekir. Ben bakındım TR'de bulamadım ama imkanınız var ise yurt dışından mugenin daha uzun dayanan bataryalarından getirtebilirsiniz. Ya da bekleyeceksiniz yan sanayi ve marjinal ürünler yakında gg'ye düşer:

http://www.mugenpowerbatterijen.nl/pda_toshiba.html
    http://shop.eten.hu/advanced_search_result.php?keywords=g900

• Toshiba G900 mü alsam bir türlü karar veremedim.

Bana göre olumlu yanları:

1- USB host özelliğinin olması
    2- Fiyatının uygun olması
    3- Ekran çözünürlüğünün yüksek olması
    4- wi-fi
    5- 3G
    6- İşlemcisinin 520 Mhz olması.

Olumsuz yanları:

1- GPS olmaması
    2- Windows Mobil 6.0 ingilizce olması (belki sorun olamayabilir ama türkçe olsa iyi olurdu)
    3- Rom ve Ram in 128 mb olması.

G910 ve G920 ye göre bence kasa tipi daha güzel daha oturaklı duruyor.

Hala kafamda bazı şüpheler var. Alan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle kullanın.

Saygılarla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 22 Ocak 2008; 1:43:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

Toshiba G900 mü alsam bir türlü karar veremedim.

Bana göre olumlu yanları:

1- USB host özelliğinin olması
    2- Fiyatının uygun olması
    3- Ekran çözünürlüğünün yüksek olması
    4- wi-fi
    5- 3G
    6- İşlemcisinin 520 Mhz olması.

Olumsuz yanları:

1- GPS olmaması
    2- Windows Mobil 6.0 ingilizce olması (belki sorun olamayabilir ama türkçe olsa iyi olurdu)
    3- Rom ve Ram in 128 mb olması.

G910 ve G920 ye göre bence kasa tipi daha güzel daha oturaklı duruyor.

Hala kafamda bazı şüpheler var. Alan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle kullanın.

Saygılarla...

Teşekkürler arkadaşım.

Valla bana göre bu fiyata da daha iyisi yok daha yüksek fiyata da daha iyisi yok. G910 ve 920 kasa tipi konusunda haklısın. Fakat onu kullanmak daha rahat olur gibi geliyor G920'de GPS'de var diye biliyorum olaydı ii olurdu. Ama daha uzun süre bizim buralara gelmez.

• mms ayarlarını manuel olarak nasıl yapabiliriz peki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: arrogant

mms ayarlarını manuel olarak nasıl yapabiliriz peki?

Neden manuel yapmak istiyorsun ki ?

Start->Programs->Messaging->Menü->Options->MMS->Servers->New
  • server name gateway port number server address connect via network bölümlerinde sizde neler yazıyor acaba benimki yanlış olmuş sanırsam.
  • Şimdi hepsiburada'dan mail geldi:

Size Özel Fırsat
    TOSHIBA G900 (2 GB HAFIZA KARTI HEDİYE ) % 11 indirim!

HB'de ürünün şu an ki havale ile satış fiyatı 962.32 YTL. Demek ki indirim uygulandıktan sonra cihazın fiyatı 856 YTL'ye düşüyor. Fiyat ve özellik açısından iyi diyebilirim.

Ürünün Vatan fiyatı da %18 KardFinans indirimi ile aşağı yukarı 844 YTL civarında. Tabi gerekli kartınız olmalı.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.