Şimdi Ara

Toshiba G900 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: Elaman

Rom güncellemesinden sonra gördüğüm değişiklikleri paylaşayım. Şimdi öncelikle işletim sisteminde bir değişiklik olmamış gördüğüm kadarıyla. Ama cihaz bana daha stabil geldi. Ayrıca bazı programlar güncellenmiş bazılarına da ekleme yapılmış. Aşağıya ekran görüntülerini ekliyorum:

ROM GÜNCELLEMEDEN ÖNCE:

ROM GÜNCELLEMEDEN SONRA:

• Asıl ben teşekkür ederim...
  • arkadaşlar bu ürünü 650 ytlye buldum ikinci el tabi 1 aylık cihaz birisi hediye e90 getirdiği için satıormuş garantili kutulu full ne dersiniz nası fiat değermi :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: TwiNChiL
    arkadaşlar bu ürünü 650 ytlye buldum ikinci el tabi 1 aylık cihaz birisi hediye e90 getirdiği için satıormuş garantili kutulu full ne dersiniz nası fiat değermi :)

Ben kaçırma derim. Lakin gg'dekini diyorsan muhtemelen fiyat 700 civarlarını görür.
  • G910 ve G920 serisini detaylı olarak görmek isteyenler aşağıdaki link'e bakabilir:

YENİ MODEL G9** SERİSİ

Deşmişler aleti... Biz neden yapamıyoruz böyle şeyleri
  • cihazın pili 10 saat gitmiyor bende.böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arrogant

cihazın pili 10 saat gitmiyor bende.böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?yardım ederseniz sevinirim.

İlk başlarda bende de az gidiyor du ama şimdi kullanma durumuma bağlı olarak 2 3 gün kadar gidiyor. Wireless + Bluetooth vs sürekli açık kalmasın + sistem ışığını biraz kıs bu gibi önlemlerle bataryanın çok daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 19 Ocak 2008; 1:32:08 >
  • Eleman Yeni Ürünler İçin Verdiğin Bilgi İçin Tşk.
  • herhangi bir gps programı yüklenebilirmi acaba?bilginiz varmı?
  • wap ayarlarını nasıl yapacağız? turkcellde telefon görülmüyor ve sms attığınızda hata mesajı veriyor.
  • aynen wap ve mms ayarlarını nasıl yapacagız arkadaşlar
  • 3. sayfada Elaman arkadaşımız verdiği bir link vardı. Her kullanışımda tekrar teşekkür ediyorum kendisine içimden. o dosyayı indirip, rar dosyasını açıp, telefona atıp kullandığın operatoru tılkayınca ayarlar otomatik olarak yapılıyor.

http://www.multimedya.com/toshiba/docs/G900_MMS.rar

quote:

Orjinalden alıntı: berkay27

aynen wap ve mms ayarlarını nasıl yapacagız arkadaşlar
  • Kardann ve hece asıl teşekkür etmesi gereken kişi benim sağolun.
  • Bir sürü eksik vaaaaaar.

Arkadaşlar yıllardır bu tür cihazların hemen her türlüsünü kullandım. Kendi çapımda bu tarz cihazlar sözkonusu olduğunda iyi bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum. İlk data banklardan beri kullandığım bu tür cihazları palm larla devam ettridim. Sonra renkli ekranlı casiolar. Ve nihayet sonyericsson P800 ile telefon özellikli pda lara geçiş yaptım çok memnun kaldım. Sonra p900, p910 ile devam ettim. Sonra bi ara nokia'yı denedim aman tanrım kağnı gibi adres defterini bile açmak için bekliyorsun. Hemen iade ettim bu arada p990i için 1 sene bekledim. Türkiyeye geldiğinin ilk günü 2bin ytl verip satın aldım. 6 ay sonra 3'te 1 fiytatına düşeceğini bildiğim halde. Sonra geniş ve dokunmatik ekran ve geniş klavyeli bir model olsun son teknoloji olsun navigasyonda olsun ancak o zaman yenisini alırım derken sadece navigasyonu olmayan ama teknik özellikleri ile tam benlik diyeceğim G900'ü türkiyeye geldiği ve vatan bilgisayarda satıldığı ilk gün satın aldım.

VEEEE DERTLER BAŞLADIIIII.

Şimdi şikayetçi olan arkadaşlara cevap veren arkadaşlar banada bir cevap verirlerse sevinirim. Ok bu alet telefondan çok bir pda. Ama bu, bu kadar problemi polyanna gibi görmemizi gerektirmez. Bence bu aleti savunanlar ya polyannacılık oynayıp kendilerini kandırıyorlar yada böyle bir telefonu tam performans ile kullanmıyorlar.

Öncelikle bütün gün mail alıp veririm. işimle ilgili olarak tüm gün msn telefonumda açık olur. P990 da böyle idi ve 2 gün en az hiç şarj düşünmezdim.
    G900'de tüm gün msn açık kalamıyor çünkü pili benim gibi bir kullanıcıya 3-4 saat gitmiyor. Kullanalı 1 ayı geçti ama dün denedim pil tam doluyken internette kalıp msnde yazışırsan 1 saat gibi bir zamanda pil neredeyse yarıya iniyor. 3-4 saat kesintisiz kullanılamıyor. Pil %25 lere indiğinde telefon hemen kendini kapatıyor.

Telefonla konuşurken karşıdan gelen ses kısık. Yani standartların altında bir ses gücü var. P990'dada 2 mp camera vardı ama ikisinin arasında dünya kadar kalite farkı var. Flash koymasalarda olurmuş hiçbir işe yaramıyor. birçok 1.3 bile bundan iyi çekim yapıyor.

aslında bu problemlemde tüm gün arabada veya masa başında olacağım göz önünde bulundurulursa telekom telefonları gibi devamlı şaj kablosuna bağlı sanki hatlı telefon kullanıyor gibi hep şarjda kalırsa ek özellikleri göz önünde bulundurulursa belki kabul edilebilir. Sonuçta büyük ekran ve klavyesi varyaaa.

Gelelim devamlı kilitlenmesine. Gece şarja bırakıyorum msn açık. sabah alıyorum elime kilitlenmiş. Bana sakın içini doldurmuşsundur bi sürü programla demeyin aldığım hali ile duruyor yaklaşık 1.5 aydır hiç extra bir program yüklemedim. uyum problemi değil alet işletim sistemine uyumlu değil bikere. Diğer mobile 6 kullanan makineleri kullanan insanlarla konuştum çok iyi diyorlar. Bence G 900'de toshiba ile mobile 6 arasında tam bir uyum yok. Yeni güncellemeyi yaptım belki kilitlenme problemleri azalır diye bu seferde başka problemlar can sıkmaya başladı. Mesala şarjdan çıkartınca hala şarjda gösterip pili full dolu gösteriyordu yeniden başlatınca pilin %40 boş olduğunu gösterdi. Tam olarak kilitlenme yaşamadım yeni güncelleştirmeden sonra. Bakalım biraz daha kullanayım güncelleştirme yapalı 1 gün oldu detayları size yazarım.

Birini aramak istersin kilitlenir. Aranırsın cevap veremezsin. ne yaparsan yap bekletir. Açtığın hep rogram açık kalır. Sistem ve memoriden kapamadan kapanmaz. kilitlenir her dakka reset için arka kapağı sökersin.

Bu yazım bu telefonu sadece kötülemek için değildir. Şimdiye kadar 10'un üzerinde bu tarz alet kullanmış ve tam performansı ile bu aletlerden yararlanmak isteyen biriyim. Bu alet bence tüm performansını kullanmak isteyen, yoğun olarak mail alıp msn de vakit geçiren insanlar için henüz hazır değil. İşletim sistemi ile uyum problemlerinin giderilmesi gerek. Bu tarz aletler artık rekabet yüzünden tam denenmeden piyasaya çıkartılıp bizim gibi insanların çenesini yorup sinirlerini bozuyor. 5- 6 ay bizi delirttkten sonra bu problemler giderildiğindede zaten cihazın modeli çoktan geçmiş teknolojisi eskimiş oluyor ve bizde başka bir denenmemiş ama reklamlarından aman ne güzel bir cihazmış dediğimiz aletleri alıyor buluyoruz kendimizi.

Hızlı yazdığım için cümlelerimde düşüklükler olmuştur sizden özür diliyorum ama bu problemleri buraya yazmadan rahat edemeyecektim.
    Yorumlarınızı bekliyorum.

• aslında bahsettiğin problemler doğrudan g900 ile alakalı değil pda'ların genel problemi. kullandığım en stabil cihaz olmasına rağmen jasjam'da kilitleniyordu, saçmaladığı zamanlar oluyordu, nerede windows varsa orada kilitlenme kaçınılmaz oluyor malesef.

pil süresi konusunda haklısın, gerçekten çok az dayanıyor ama bu ekrana ancak bu kadar dayanır gibi geliyor bana. jasjam'da minimum kullanımla 8 gün şarj dayandığını gördüm ama bu cihazda 2 günün üzerinde görme şansım olmadı henüz. gerçi o2 atom, iteq bond, hp6815, sansung i750 gibi cihazlarda da bu sürenin 2-3 günü geçtiğine rastlamadım.

ve telefonun ses seviyesi konusunda da haklısın, düşük düşük düşük.

yazdığın cihazlardan anladığım kadarıyla windows mobile işletim sistemine sahip ilk cihazın bu. diğer cihazlarda ya palm ya symbian iştelim sistemi var. yani problemleri görünce hayal kırıklığı yaşaman normal. ancak cihaza ihtiyaçlarını karşılayacak güzel programlar kurup kullanmaya başlayınca olay farklı bir hal alıyor. özellikle mesajlaşma için IMPlus veya slick, mailller için FlexMail, türkçe klavye için resco keyboard, resimler için resco photoviever, file explorer olarak resco file explorer, rdcalc gibi bir hesap makinesi, notepad olarak orneta notepad, navigasyon için igo, kısayol oluşturmak için handy launcher vb. programları kurup kullanmaya başlayınca cihaz gerçekten kullanışlı hale gelmeye başlıyor.

cihazla ilgili söylenebilecek çok fazla olumsuzluk yok bence. özellikle son upgrade'den sonra hiç kilitlenme problemi yaşamadım ve gün boyu cihazı hiç resetlemedim. pil süresi ve telefon sesi kısıklığı hesaba katılmazsa pda olarak işini gayet iyi yapıyor (ama cihazı xcpuscalar ile kesinlikle 624 mhz'ye overclock yapmak gerekiyor bence, aksi halde biraz da yavaş kalıyor)

yani piyasada özellikle ekranından dolayı pek fazla bir alternatifi yok ve jasjam'dan sonra (taktım jasjam'a ama hala unutamıyorumki) ben bu cihazı sevebiliyorsam herkes sevebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 18 Ocak 2008; 20:32:55 >

• Hece arkadaşım detaylı ve uzun cevabın için öncelikle teşekkür ederim. Aslında haklısın. Casio dışında windows sistemli bir pda kullanmadım oda eski bir teknoloji ürünüydü zaten. Symbian işletim sistemleri daha sorunsuz ve nerede windows orada derde ben de katılıyorum. Windows pda ları için gerekli programları bilmediğim için cihazdan tam bir performans alamadığım konusunda da sana katılıyorum. Bu ekrana bu kadar pil süresine de katlanacağız çünkü gerçekten çok kalitteli bir ekranı var.

Evet bende yeni güncellemeden sonra kilitlenme yaşamadım. Bir iki gincelleme sonra en iyi performansla bu aleti kullanabileceğimize inancım arttı.

Verdiğin bilgiler içinde tekrar teşekkür ederim.
  • Selam Magnaday,

Her iki platformu da kullanmış bir kişi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim symbianlar daha iyi telefon ama daha kötü bir PDA. Windows mobilelar ise daha kötü bir telefon ama daha iyi bir pda (örneğin evin muhasebesini tuttuğumuz cash organizer gibi bir yazılım diğer platformlarda yok) . Aynı windows ta olduğu gibi program kurup kaldırdığınız zaman zaman windows mobile makinalar sık sık kilitleniyorlar. Diğer yandan bu testler sırasında bulduğunuz 7-8 programı kurup bir bir de sistemin yedeğini aldınız mı kilitlenmeler çok az iniyor. g900 diğer mobile cihazlardan daha çok kilitleniyor bu da büyük olasılıkla standart dışı ekran çözünürlüğüne veriyorum.
  • güzel haber. aşağıdaki adreste 800x480 wvga ekranı 640x480 vga ekrana çeviren kullanışlı bir program var. denedim ve çok işe yarayacak bir programa benziyor. igo ve finalburn'de işe yaradı. igo'da ekranı yan olarak kullanabildim. wvga ekran desteği olmayan programlar için harika bir çözüm şimdilik.

http://myg900.com/index.php?showtopic=628&hl=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 19 Ocak 2008; 0:25:07 >
  • Windows Mobile cihazlar konusunda yeni sayılsam da 32x sistemlerde bug ve yetersizlik görmeye alışığım. Sizinde vurguladığınız gibi bu telefon özelliklerine sahip bir el bilgisayarı. Sybian'lar gibi bilgisayar özelliğine sahip bir telefon değil.

Windows Mobile, bir bilgisayar işletim sisteminin mobile cihazlarda kullanımını sağlayacak şekilde adapte edilmiş sürümüdür. Sybian ise belli başlı bir kaç cep telefonu firması tarafından cep telefonlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş halidir.

Pocket PC'ler beraberlerinde getirdikleri birçok sorun ile birlikte normal bir telefonun sunamayacağı çok fazla artı sunarlar. Bu nokta da temel olarak ele alınması gereken husus sizin neye ihtiyacınız olduğuna karar vermenizdir.

Toshiba firması ya da TR distribütörü burada yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara herhangi bir ödeme yapmıyorlar. Dolayısıyla kendi adıma cevap vermem gerekirse, ben cihazı çok sevdim. Hedefime yönelik 500 kadar program denedim ve şuan tahminen beraberinde aktif olarak 40 kadar program kullanıyorum. Buradaki amacım ise sadece bu cihazı kullanırken yaşadığım sorunlara çözüm bulmak ve zorluk yaşayan diğer kişiler ile bilgi paylaşımı yaparak sorunlardan kurtulmalarına yardımcı olmak.

Ne polyana'cılık oynuyorum ne de kendimi kandırdığımı düşünüyorum. Dediğiniz gibi ben cevaplıyorum umarım siz sevinmişsinizdir!

Yaşadığınız sorunlara gelince gerçekten bir saatte piliniz yarıya iniyorsa bence bataryanızda bir sorun olmalı. Çünkü bende uzun süreler wireless ile nete bağlı kalıyorum ve saatlerce banamısın demiyor. Artı bazı markaların wireles'i daha az enerji tüketiyor olabilir lakin denemelerim sonucunda şunu gördüm ki birkaç PDA'nın ağı göremediği mesafelerde ben G900 ile rahatlıkla online olup veri alışverişi yapabiliyorum. Bağlantı mesafesinin daha uzak mesafeleri desteklemesi doğal olarak beraberinde enerji tüketimini de getiriyor.

Bahsetmiş olduğunuz şarj problemlerini hiç yaşamadım. Ne bu versiyonda ne de bir önceki ROM'da bu tarz bir sorun ile karşılaşmadım. Bu yüzden bir açıklamam yok.

Eski ROM'da T9'u devre dışı bıraktıktan sonra SOD(uykudan uyanamama) problemi kalmadı. Bu versiyonda da T9'u devre dışı bıraktım ve kesinlikle daha 1 kere bile SOD ile karşılaşmadım.

Bence cihazınıza bir Hard Format atın ve işinize yarayacak programlar yükleyin. Ben kesinlikle çok rahat konuşuyor yazışıyor ve dolu dolu kullanıyorum. Ve çok memnunum. Sizin ihtiyaçlarınıza baktığımda benim şahsi görüşüm sizin bir smartphone ile daha rahat edeceğiniz yönünde olacaktır. G500 daha iyi bir alternatif olabilirdi mesela. Dilerim sizde ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde kullanabilir ya da biran önce ihtiyaçlarınıza hitap edecek yeteneğe sahip bir cihaza sahip olursunuz.

Unutmadan hece arkadaşım program çok güzel teşekkürler.

• Artı sistemde bug yok demiyorum. Ama bunların olması doğaldır diyorum. Örneğin Vista lisansım da olmasına rağmen Hala XP kullanıcısıyım. Çünkü sistemlerin oturması için uzun uzadıya bir süreç ve bir sürü SP gerekiyor. En yeni sistem her zaman daha fonksiyonel ve daha sorunlu sistemdir. Ve şu an bu cihazlarda yaşadıklarımızda tamamen bu.

Şimdi aklıma gelenler:
    -Kamera ayarlarında ki sorun bu ROM'da da devam ediyor.
    -Settings->Power ayarlarından Wireless için Always On'u seçerseniz cihaz sık sık Standby durumundan kendi kendine çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.