Şimdi Ara

Toshiba G900 (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • unknown yazmasını sebebi aynı isimden telefonda iki tane varsa olur rehberini kontrol et
  • mrb iyi günler toshiba g 900 türkçe işletim sistemi lazım nerden ve nsl yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.
  • iyi günler öncelile bu forumdan cok faydalandım ancak bu pda beni deli edecek 2 sorum var abilerim döndüm dolastım gene siz yardımcı olabılrsnz diye düsündüm

1. Bu Telefona 2 adet usb coklayıcı aldim fakat hep tek port calısıyor coklu kullanamıyorum neden telefonmda bir sorun mu var yoksa uyum saglayan coklu kullnabılecgım bı marka mı var kesın calısan varmı usb coklayıcı olarak.
    2. Diyelimki usb coklayıcı taktık bu usblerın bırınden telefonu güç olarak beslemek mumkunmu (usb pc bağlantısı-usb eletrık adaptoru)
  • http://www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=189

Burada uyumlu ve uyumsuz USB cihazların listeleri var. İlk mesajda TRUST 4 Port USB2 Mini Hub HU-4440p'nin çalıştığı yazılmış. Şarj bildiğim kadarıyla USB hub üzerinden mümkün değil. Denemedim ama belki http://shop.eten.hu/cradle-with-2nd-battery-charger-for-toshiba-g900-p-420.html, http://www.mugen-power-batteries.com/product_info.php?products_id=468 veya benzeri bir cihazla aynı anda hem şarj edip hem de USB portu kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 8 Mayıs 2009; 19:37:36 >

• selamlar telefonum açılmıyor şarj alıyor ama açılmıyor hard resetmi atmam gerekir ve nasıl hard reset atılıyor?
  • Hard reset deneyin, olmazsa servise göndereceksiniz. Makinedeki bütün bilgiler uçacak, sorumluluk size ait. Telefon kapalıyken BS/DEL ve yeşil fonksiyon tuşlarına basın. Elinizi çekmeden üst taraftaki açma/kapama düğmesine basın ve soru soran ekran gelince "y" tuşuna basın.

• Ünlü WM emülatör uzmanı n0p'un üzerinde çalıştığı Dosbox 0.72 artık olgunlaşmaya başladı. Program G900'lerde de oldukça iyi çalışıyor. Ekranı tam olarak kaplamasını istiyorsanız GAPI fix de uygulayabilirsiniz ama dosyayı hex editör ile açıp biraz uğraşmanız gerekecek. İsterseniz benim hazırladığım paketi indirip kullanabilirsiniz. Ekran yönü, klavye tuşları, fare ayarı vb. birkaç ayarı da config dosyasında hazır. Yalnız yön tuşlarını qwerty klavyedekine göre ayarladım. Ekranın altındakileri kulllanmak isterseniz mapper.txt dosyasını silin, orjinal n0p paketindeki hali olan mapperorig.txt dosyasını ismini mapper.txt olarak değiştirin.

Programın orjinal linki : http://n0p.tonych.info/?DOSBox_PPC:DOSBox_0.72

Yapmanız gerekenler:

1)http://rapid-share.com/files/234714328/DOSBox.rar adresinden dosyayı indirin, rapid'den sonraki çizgiyi kaldırın.
    2) Arşivi açın, Dosbox klasörünü hafıza kartın atın.
    3) Denemek istediğiniz eski program/oyununuzu Dosbox klasörü altında CDrive isimli klasöre kopyalayın.
    4) Klavyenizi programı çalıştırmadan önce açın.
    5) Dosbox programını çalıştırın. Hazırladığım ayarlar "CDrive" klasörünü otomatik olacak C sürücüsü olarak mount ediyor.
    6) Bundan sonra bildiğiniz CD, DIR gibi dos komutlarıyla program klasörüne girin ve çalıştırın

Ekran klavyesinin üstündeki şeffaf kısmı yoketmek isterseniz ekranın sol üst köşesine dokunun.

• hocam bu prgram tam olarak ne ıse yarıyor anlatırmısın yani benım WM3dekı bı oynadııgm oyunu bu telefonda WM6 da oynamamı mı saglar mesela ve bı adet orneklı acıklarmısın denedım yapmadım
  • Dosbox eski PC Dos programlarını çalıştırır. Eski oyunlara ve emülasyona merakınız yoksa pek işinize yaramaz. Programın uyumlu olduğu oyunlar için bir liste başlatılmış:

http://n0p.tonych.info/?DOSBox_PPC:DOSBox_0.72:Compability

Tabii bunların dışında yüzlerce başka program ve oyunla da uyumlu. Siz de deneyip n0p'a sonuçları gönderebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 21 Mayıs 2009; 9:49:54 >
  • arkdaşlar bende g900 aldım hemde bu siteden bir arkadaştan makina ingilizce sitem olarak geldi önce hallederim dedim ama programların aslında kapanmadığını wirelesste seçenek çokluğunu görünce tırstım :D burda türkçe rom var yazılıyor hazırlayan arkadaşın eline sağlık

--->açtığım programları nasıl kapatarak çıkacağım arada bir task meneger'e uğramak zorundamıyım
    --->rom nasıl yüklenir
    ---> rom nasıl konu mesajlarında birkaç ekleme olmuş ve bazı hatlar belirtilmiş şu anda o hataların düzeltildiği türkçe bir rom varmı
    --->bu telefona fps tarzında oyun nasıl yüklenebilir yada kaliteli oyunları nerden bulabilirim
    --->opera browseri yükleyince flash video oynatacakmı ve internet hızlanacakmı (ne getirisi olacak )
    yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar bu 550 ekran kartını aktifleştirmek için bi kaç program buldum deniyeceğim bakalım olucak mı?
    benden başka uğraşan yok gibi bence çok öenmli bir olay eğer halledersek cihaz çağ atlar.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer Tuğrul

arkadaşlar bu 550 ekran kartını aktifleştirmek için bi kaç program buldum deniyeceğim bakalım olucak mı?
    benden başka uğraşan yok gibi bence çok öenmli bir olay eğer halledersek cihaz çağ atlar.:)

Hangi programları buldunuz bilmiyorum ama zamanında araştırıp bulup kullandığımız birkaç program var. Video gösterimi için ufak tefek bir iki sorun dışında düzgün çalışan TCPMP G5500 sürümü var. Eski GAPI kullanan oyun ve emülatörlerin bazılarını ekranın tamamına yaymayı sağlayan GAPI Fix var. Bir de teoride G5500 uyumlu olan ama hiçbir G900'de çalışmayan bir iki tane Hexen vs. oyun var. Bunların dışında bir program bulduysanız paylaşırsanız seviniriz, zaten internetteki hemen hemen tek kaynak İngilizce ve Rusçahttp://www.portegeclub.com/forum/ forumları. Bir de TCPMP G5500 versiyonunun çıktığı Çin forumları var ama hem takip etmesi zor hem de çok uzun zamandır yeni bir haber yok.

• harıka bı alet benede alaacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: runic

quote:

arkadaşlar bu 550 ekran kartını aktifleştirmek için bi kaç program buldum deniyeceğim bakalım olucak mı?

Hangi programları buldunuz bilmiyorum ama zamanında araştırıp bulup kullandığımız birkaç program var. Video gösterimi için ufak tefek bir iki sorun dışında düzgün çalışan TCPMP G5500 sürümü var. Eski GAPI kullanan oyun ve emülatörlerin bazılarını ekranın tamamına yaymayı sağlayan GAPI Fix var. Bir de teoride G5500 uyumlu olan ama hiçbir G900'de çalışmayan bir iki tane Hexen vs. oyun var. Bunların dışında bir program bulduysanız paylaşırsanız seviniriz, zaten internetteki hemen hemen tek kaynak İngilizce ve Rusçahttp://www.portegeclub.com/forum/ forumları. Bir de TCPMP G5500 versiyonunun çıktığı Çin forumları var ama hem takip etmesi zor hem de çok uzun zamandır yeni bir haber yok.

yabancı dil olduğu için analayamadım ama 3d özelliğini kullanmak için olan programlar windows ce için sanırsam...
    6.1 6.5 için olanı var mı araştırıyorum bakalım...
    sizde bakın arkadaşlar bu doğa üstü cihazımızı tam performans kullanalım:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Tuğrul -- 7 Aralık 2009; 14:17:16 >

• quote:

quote:

quote:

yabancı dil olduğu için analayamadım ama 3d özelliğini kullanmak için olan programlar windows ce için sanırsam...

Uzun süre baktık ama bir gelişme yok. Yeni 3D oyunların çalışması için OpenGL ES sürücüsü lazım. Teorik olarak mümkün olup olmadığını bile bilmiyoruz, olsa bile Toshiba hiçbir bilgi vermediği için pratikte böyle bir sürücünün sıfırdan yazılması çok uzak bir ihtimal. Üzerinde çalışıp bunu duyuran kimse de yok maalesef.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Uzun süre baktık ama bir gelişme yok. Yeni 3D oyunların çalışması için OpenGL ES sürücüsü lazım. Teorik olarak mümkün olup olmadığını bile bilmiyoruz, olsa bile Toshiba hiçbir bilgi vermediği için pratikte böyle bir sürücünün sıfırdan yazılması çok uzak bir ihtimal. Üzerinde çalışıp bunu duyuran kimse de yok maalesef.

teorik olarak mümkün olmaması mümkün değil... del axim x 51de de sanırsam aynı ekran chipi var... i matenin bir modelinde de...
    bu cihazlarda kullanıldığına göre toshibada da kullanılabilir...tek fark toshibanın zayıf yazılım desteği...
    araştırmalarım sürüyor htc nin 800 480 ekranlı modellerinden birisiyle aynı donanıma sahip olduğu bilgisini aldım htc nin romunu yüklersek en azından daha hızlı bir cihazımız olur... bu black editionlarda da çift çekirdekli işlemci var yalnız ona uygun rom bulmam gerekiyor olmazsa android deniyeceğim bir ihtimal tüm donanımı otomatik tanıyabilir...

• http://www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=1706

yabancı dili iyi olan arkadaşlar bi incelerse ....
  • http://depositfiles.com/files/aa3zjsxe8

bi deesenize arkadaşlar bende air hockey açıldı sadece...

3d bir oyun çok hızlı oynanıyor....oldukça akıcı ve zevkli g900 de...
    diğerleri açılmadı...bakalım açılan olıcak mı..
  • merhaba forumdaki g900 soru sormak istiyorum, bende toshiba g900 kullanıcısıyım telefonu yeni aldım ama bi türlü şu çok bahsedilen usb hub olayını beceremedim ne kadar flash disk klavye mouse bağlasamda telefona nafile hiç birini görmedi yani göstermiyo yada ben beceremedim . bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.