Şimdi Ara

TOSHIBA HD-EP30 HD-DVD PLAYER REGION-FREE MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
18.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazin avrupaya pazarlandigi icin (EP) region 2 DVDleri oynattigini dusunuyordum fakat region 1 diski de oynatti. Amerikadan getirttigim ultimate matrix collectionin filmler disindaki diskleri DVD ve uzerinde region 1 yaziyor. Bir umut oynatir diye playera koydum ki o ne! OYNATIYOR. Cihazin surumu 2.0 veya daha az 2008 basinda almistim. Bazi DVDler uzerinde region yazsa da region free olabiliyor. Bundan mi kaynaklaniyor yoksa cihaz mi region-free anlamanin yolu daha fazla region 1 diskle deneme yapmak. Kombo filmlerin DVD yuzunu deneyecegim ilk firsatta. Siz de deneyin bu durum surumden mi kaynaklaniyor gorelim.

• Cihazın üzerinde bölge kodu olarak 2 yazıyor yani region free değil ama yine de emin değilim. Fakat HD DVD filmler tüm dünyada region free diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

Cihazın üzerinde bölge kodu olarak 2 yazıyor yani region free değil ama yine de emin değilim. Fakat HD DVD filmler tüm dünyada region free diye biliyorum.
    benimki oynatmıyor , arşivimin büyük bir kısmı region 1 , inşallah bir çaresini bulabilirim ilerde.yabancı forumlarda yapılan illegal firmware'ler var ama makineyi brick yaparım diye korktum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneshbjk

benimki oynatmıyor , arşivimin büyük bir kısmı region 1 , inşallah bir çaresini bulabilirim ilerde.yabancı forumlarda yapılan illegal firmware'ler var ama makineyi brick yaparım diye korktum.

Alıntıları Göster
    Evet maalesef region free degilmis. Bir kaç kombo HD DVDnin DVD yuzlerini oynatmadı cihaz. Region 1 diskler icin bilgisayar DVDromuna donuyoruz yine. Ama acik olan sey ultimate matrix collectiondaki diskler region free bu da amerikadan ucuza alma sansi demek bu muhtesem seti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginovili

Evet maalesef region free degilmis. Bir kaç kombo HD DVDnin DVD yuzlerini oynatmadı cihaz. Region 1 diskler icin bilgisayar DVDromuna donuyoruz yine. Ama acik olan sey ultimate matrix collectiondaki diskler region free bu da amerikadan ucuza alma sansi demek bu muhtesem seti

Alıntıları Göster
    region free yapmanın bir yolu var

http://www.av_forums.com/forums/hd-dvd-players/861280-toshiba-ep30-region-free-firmware-new-post.html

("av" ile "forums" arasındaki alt çizgiyi kaldırın)

ben yukarıdaki sitedeki Viking adlı arkadaştan dosyaları indirdim ancak işimden vakit bulamadığım için henüz yapmış değilim. Ancak sitede bu işlemi yapıp başarılı olmayan hiçkimse yok.

• Cihazin kafasini karistiran bir yontem galiba ama herkeste basarili olduguna gore sorun yok. Ilk firsatta deneyecegim. Dosyalari nerden indirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ginovili

Cihazin kafasini karistiran bir yontem galiba ama herkeste basarili olduguna gore sorun yok. Ilk firsatta deneyecegim. Dosyalari nerden indirdiniz?
    Foruma üye olup bahsettiğim Viking adlı arkadaşa pm attım. Msn adresimi istediği, beni listesine ekleyip msn live dan dosya paylaşımı yaptık. Oradan indirdiğim dosyalarıda iso olarak cd ye kaydettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfaman35

Foruma üye olup bahsettiğim Viking adlı arkadaşa pm attım. Msn adresimi istediği, beni listesine ekleyip msn live dan dosya paylaşımı yaptık. Oradan indirdiğim dosyalarıda iso olarak cd ye kaydettim.

Alıntıları Göster
    dostum sadece ep-30 için mi aldınız dosyaları yoksa a 35 içinde varmı,
    eğer öyleyse bi zahmet isteyebilirim senden..

quote:

Orjinalden alıntı: alfaman35

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

quote:

a 35 derken ep 35 i kastediyorsan; bu bahsettiğim adam müthiş birşey yapmış ep 30 u ep 35 e de upgrade edebiliyorsun. Ben şahsen ep 30 umdan memnunum ama tekrar sorarım. bugün kendisiyle temasa geçip şu hiçbirşeye yaramayan USB için bir f/w yapabilir mi onu da sorucam :)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

quote:

a 35 derken ep 35 i kastediyorsan; bu bahsettiğim adam müthiş birşey yapmış ep 30 u ep 35 e de upgrade edebiliyorsun. Ben şahsen ep 30 umdan memnunum ama tekrar sorarım. bugün kendisiyle temasa geçip şu hiçbirşeye yaramayan USB için bir f/w yapabilir mi onu da sorucam :)

Alıntıları Göster
    EP-30 35 e upgrade olmaz zira aralarında donanımsal farklar da var yani yazılım yetmez,
    aslında ben o usb girişi bir iş için kullanıyorum, usb den şarj olan yani 5.5 volt yeten cihazlarımı şarj ediyorum hemen oracıkta,
    mesela mp3 player mesela fotoğraf makinesi mesela cep telefonu..

eğer a35 veya ep35 için olan region free firmware ini ele geçirirsen minnettar olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 14 Ocak 2009; 10:53:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

EP-30 35 e upgrade olmaz zira aralarında donanımsal farklar da var yani yazılım yetmez,
    aslında ben o usb girişi bir iş için kullanıyorum, usb den şarj olan yani 5.5 volt yeten cihazlarımı şarj ediyorum hemen oracıkta,
    mesela mp3 player mesela fotoğraf makinesi mesela cep telefonu..

eğer a35 veya ep35 için olan region free firmware ini ele geçirirsen minnettar olurum..

Alıntıları Göster
    Büyük bir oranla EP 35 e dönüştüğünü aşağıda okuyabilirsin. Ayrıca aşağıdaki linkte teker teker ses codecleri denenmiş. Benzer hardware olduğunu ancak EP35 in %100 tüm ses olanaklarına sahip olunamayacağını yazmış.

EP35 in region firmware i var ama sana nasıl ulaştırabilirim..PM den görüşelim.

Re: Toshiba EP30 Region Free Firmware

--------------------------------------------------------------------------------

Quote:
    Originally Posted by daveyj
    Viking can you explain to me how the patching process works, especially the conversion of an EP30 to an EP35. Tried to find the info. in this thread but it doesn't seem to be there. Is it yet another case of a model being decided by the software it uses, rather than major changes in the hardware.

If it's a trade secret, will of course understand if you're unable to go into detail.

Once again thanks for the files.

It's not a big deal. The EP30 and the EP35 are almost identical in hardware, so it's possible to flash the EP30 with the EP35 firmware. You will get some of the extra audio capabilities that the EP35 has over the EP30, but not all. Check out this post for a more detalied overview:
    http://www.avforums.com/forums/8111615-post113.html

As to the actual patching process, I recommend you to read the first post in this thread or the procedure document you find in the same folder as the firmware files.

• quote:

Büyük bir oranla EP 35 e dönüştüğünü aşağıda okuyabilirsin. Ayrıca aşağıdaki linkte teker teker ses codecleri denenmiş. Benzer hardware olduğunu ancak EP35 in %100 tüm ses olanaklarına sahip olunamayacağını yazmış.

EP35 in region firmware i var ama sana nasıl ulaştırabilirim..PM den görüşelim.

Re: Toshiba EP30 Region Free Firmware

--------------------------------------------------------------------------------

Quote:
    Originally Posted by daveyj
    Viking can you explain to me how the patching process works, especially the conversion of an EP30 to an EP35. Tried to find the info. in this thread but it doesn't seem to be there. Is it yet another case of a model being decided by the software it uses, rather than major changes in the hardware.

If it's a trade secret, will of course understand if you're unable to go into detail.

Once again thanks for the files.

It's not a big deal. The EP30 and the EP35 are almost identical in hardware, so it's possible to flash the EP30 with the EP35 firmware. You will get some of the extra audio capabilities that the EP35 has over the EP30, but not all. Check out this post for a more detalied overview:
    http://www.avforums.com/forums/8111615-post113.html

As to the actual patching process, I recommend you to read the first post in this thread or the procedure document you find in the same folder as the firmware files.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim de ep30'um var . siz denediniz mi? Bende yapmak istiyorum , sizde firmware dosyaları varmı uygun? yoksa ordaki adama pm mi atmamız lzm?

• quote:

arkadaşlar benim de ep30'um var . siz denediniz mi? Bende yapmak istiyorum , sizde firmware dosyaları varmı uygun? yoksa ordaki adama pm mi atmamız lzm?

Alıntıları Göster
    USB den hiç umut yok
  • quote:

USB den hiç umut yok

Alıntıları Göster
    aşağıdaki linkten ep 30 a ulaşabilirsiniz

http://www.megaupload.com/tr/?d=YZTBZ5EM

dosyayı indirip image dosyasını CD ye yazdırın. İşleme başlamadan önce buraya yazacağım aşamaları takip etmelisiniz. Bu işlemi yurtdışında yapıp da başarısız olmuş kimse yok. Doğal olarak yapacağınız işlemin sorumluluğu size aittir.

Selamlar.

• quote:

aşağıdaki linkten ep 30 a ulaşabilirsiniz

http://www.megaupload.com/tr/?d=YZTBZ5EM

dosyayı indirip image dosyasını CD ye yazdırın. İşleme başlamadan önce buraya yazacağım aşamaları takip etmelisiniz. Bu işlemi yurtdışında yapıp da başarısız olmuş kimse yok. Doğal olarak yapacağınız işlemin sorumluluğu size aittir.

Selamlar.

Alıntıları Göster
    yıldızlı yere megaupload yazın lütfen :)

• quote:

yıldızlı yere megaupload yazın lütfen :)

Alıntıları Göster
    yıldızlarla başım dertte :P

mega-upload yazın lütfen...arada tire işareti yok. işlem açıklamalarını da yazacağım ancak şu an hakkaten vaktim yok..anlayış için teşekkürler.
  • quote:

yıldızlarla başım dertte :P

mega-upload yazın lütfen...arada tire işareti yok. işlem açıklamalarını da yazacağım ancak şu an hakkaten vaktim yok..anlayış için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    tamam teşekkürler.
  • quote:

tamam teşekkürler.

Alıntıları Göster
    verdiğin linkte dosya hatası var bir ara yenileyip atabilirsen seviniriz teşekkürler.
  • quote:

verdiğin linkte dosya hatası var bir ara yenileyip atabilirsen seviniriz teşekkürler.

Alıntıları Göster
    meneshbjk nasıl bir hata aldın dostum?

kendimde denedim dosyanın upload edilmesinde bir problem olmadı.

Arkadaşlar linkteki EP30-dirty1 ve EP30-dirty2 dosyalarını ayrı CD lere ISO dosyası halinde yazdırdıktan sonra bölge kodu ile ilgili yapılacak işlem aşağıdaki sırayla olmalıdır:

1. EP30-dirty1 Cd sini cihaza yerleştirin.
    2. Update çıkınca Yes deyin
    3. Cihazın ekranında VER UP yazısı bir süre görünecektir, STEP 2/4 yazısı çıkıncaya kadar bekleyin bu arada 10004050 rakamları ekranda görünecek ve duracaktır. Bu esnada TV da hala "Updating. Do not Turn off" Yazısı görülmeye devam eder.
    4. Bu şekilde 10 dk bekleyin.
    5. Cihazın enerji kablosunu prizden çekip 10 saniye bekledikten sonra tekrar prize takın.
    6. Cihazı kumandadan AÇMA düğmesine basarak başlatın.
    7. TV da hiç birşey görüntülenmeyecektir.
    8. Cihazın ekranında WELCOME yazısı birsüre görünüp kaybolacak ve VER UP yazısı ekrana gelecektir.
    9. Ortasında OK olan yön tuşlarından SAĞ OK a bir kere basın
    10. OK e bir kere basın.
    11. CD dışarı çıkacaktır.

12. Şimdi EP30-dirty2 CD sini yerleştirin.
    13. Bir süre sonra cihazın ekranında VER UP görülecek. OK e bir kere basın.
    14. VER UP yazısı bir süre daha göründükten sonra STEP 1/4 den STEP 4/4 e kadar bekleyin.
    15. STEP 4/4 15-20 dakika kadar sürecektir. İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
    16. CD dışarı çıkacak ve cihaz kendini kapatacaktır.
    17. CD yi çıkartın ve kumandadan cihazı açın.
    18. WELCOME yazısı bir süre görünecek ve kısa bir update çalışacak (sadece STEP 1/1) sonra tekrar cihaz kendini kapatacaktır.
    19. Kumanda ile tekrar cihazınızı açın ve artık elinizde sınırsız bölge kodlu EP30 var :)

Şimdi versiyon 4.0 güncellemesini de yapabilir ve hala region free ayarları saklamış olursunuz.

Herkese iyi şanslar.

• quote:

meneshbjk nasıl bir hata aldın dostum?

kendimde denedim dosyanın upload edilmesinde bir problem olmadı.

Arkadaşlar linkteki EP30-dirty1 ve EP30-dirty2 dosyalarını ayrı CD lere ISO dosyası halinde yazdırdıktan sonra bölge kodu ile ilgili yapılacak işlem aşağıdaki sırayla olmalıdır:

1. EP30-dirty1 Cd sini cihaza yerleştirin.
    2. Update çıkınca Yes deyin
    3. Cihazın ekranında VER UP yazısı bir süre görünecektir, STEP 2/4 yazısı çıkıncaya kadar bekleyin bu arada 10004050 rakamları ekranda görünecek ve duracaktır. Bu esnada TV da hala "Updating. Do not Turn off" Yazısı görülmeye devam eder.
    4. Bu şekilde 10 dk bekleyin.
    5. Cihazın enerji kablosunu prizden çekip 10 saniye bekledikten sonra tekrar prize takın.
    6. Cihazı kumandadan AÇMA düğmesine basarak başlatın.
    7. TV da hiç birşey görüntülenmeyecektir.
    8. Cihazın ekranında WELCOME yazısı birsüre görünüp kaybolacak ve VER UP yazısı ekrana gelecektir.
    9. Ortasında OK olan yön tuşlarından SAĞ OK a bir kere basın
    10. OK e bir kere basın.
    11. CD dışarı çıkacaktır.

12. Şimdi EP30-dirty2 CD sini yerleştirin.
    13. Bir süre sonra cihazın ekranında VER UP görülecek. OK e bir kere basın.
    14. VER UP yazısı bir süre daha göründükten sonra STEP 1/4 den STEP 4/4 e kadar bekleyin.
    15. STEP 4/4 15-20 dakika kadar sürecektir. İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
    16. CD dışarı çıkacak ve cihaz kendini kapatacaktır.
    17. CD yi çıkartın ve kumandadan cihazı açın.
    18. WELCOME yazısı bir süre görünecek ve kısa bir update çalışacak (sadece STEP 1/1) sonra tekrar cihaz kendini kapatacaktır.
    19. Kumanda ile tekrar cihazınızı açın ve artık elinizde sınırsız bölge kodlu EP30 var :)

Şimdi versiyon 4.0 güncellemesini de yapabilir ve hala region free ayarları saklamış olursunuz.

Herkese iyi şanslar.

Alıntıları Göster
    yok dosya upload edilmiş,indirdim.Fakat rar'lı dosyayı açarken arşiv hasarlı uyarısı veriyor.Yoksa indirdim.Silmek zorunda kaldım seni bekliyordum :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.