Şimdi Ara

Toshiba Hdd Firmware Güncelleme ve Şifre Kaldırma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 2 adet harddisk var. Bitanesi 500gb Toshiba notebook harddisk dieride 750 Gb Toshiba notebook harddisk. Sorunum şu . 500gb lık bilgisayarımın üzerinde gelen harddiskimi istediğim gibi biçimledirip sistem kurabilirken 750 gblık harddiskimi laptopum görmüyor. Şimdi gelelim bunun nedenine biosa girdiğim zaman 500 lük harddiskimin hdd şifresini : OPEN olarak gösterirken 750 lik harddiski taktıgım zaman biosda Hdd password bölümünde FROZEN yazıyor. bende bunu araştırdım bazi harddisklerin içinde çipine gömülü hırsızlığa karşı koruma amaclı şifre koyuldugunu gördüm. her ne kadar harici kutuyla usb yoluyla pc e bağlanıp kullabilsemde format atamayıp pc e bağlayamamak beni çileden cıkarttı. Cok uzun süre arastırmamın sonucunda edindiğim bilgi su ki HDD firmware'i güncelleme yoluyla bu harddiskin üzerindeki şifreden kurtulabiliyormuşuz. ancak ne yaptım ne ettimse ne harddiske uygun firmware i bulabildim nede bunu yapabileceğim TOOL'u . Artık çıldırmak üzeriyim. bazı forumlardada AFF kullanın diyor ama program bi HDD parası. Bunu aşmam için bana yardımcı olabilirmisiniz ?

Bilgisayar Modelim : Acer Aspire 5750G
    Özelliklerim : Nvidia Geforce 610M 1 GB 128 Bit Ekran Kartı
    8 GB 1333 Mhz Ram
    intel i5 işlemci.
    750' lik harddiskimin modeli : MQ01ABD075

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaancan09 -- 9 Mayıs 2013; 4:00:51 >

• Arkadaşlar yokmu bu konuda bilgisi olan
  • verebilecek cevablarda yazmışşsın tavsiye istersen fw güncellemeyi dene
  • usb den diske erişim sağlıyor iseniz pcde erişememeniz farklı bir sebepten . şifreli disklere usb den de erişim sağlanamaz.
  • firmware güncellemeyi bilmiyorum anlatabilirmisiniz ?
  • HDD ler güvenlik amaçlı boot olurken kendilerini frozen state e alırlar. bunu hdat2 ile kapatabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.