Şimdi Ara

Toshiba Lcd - Pc Bir Bakarmısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 32wl66Z aldım tv olarak memnunum. ekran kartımın (ati x550 pci e 256mb)vga ve dvi çıkışı var vga monitör bağlı dvi da ise lcd bağladım. 10m hazır satılan monitör kablosu kullanarak pc girişinden bağladım. lcd'yi 2nci monitör olarak ayarladım. ayarlardan lcd nin desteklediği en yüksek 1360*768+60Hz olarak monitör ayarı yaptım. divx seyrederken altyazılarda ve görüntüde sağa doğru hafif gölgelenme var. nasıl çözebilirim, sorun ne olabilir? Aynı sorunu Hd (1080i) görüntüde de yapıyor. 60Hz yerine 100Hz ayarlasam birşeyler değişirmi performansta bir artış olurmu. 1360*768 yerine daha yüksek ayarlara getirsem performansta artış veya panele bir zararı olur mu?

• Ekranı 1360*768 olarak bilgisayar kendi mi algıladı?
    Yoksa custom resolutionlardan mı ayarladınız?

Sonuçta oluşan goruntude "tam" olarak sağdan ve soldan 3 sütun piksel kullanılmıyor halde mi? Yani 1:1 piksel mapping var mı?
    Yoksa goruntu rescale mi edilmiş durumda?

Gölgelenme konusu ise arıza gbelirtisi gibi, servise sormanız yararınıza olacaktır.

Buradan daha ayrıntılı destek bulmak için sorun ile ilgili bir fotoğraf koyabilirsiniz.
  • Toshiba serilerinde PC bağlantısında 1:1 pixel mapping yapılamadığı söyleniyordu.Forumu aratabilirsiniz.Sorun bundan kaynaklanıyor gibi.
  • "Ekranı 1360*768 olarak bilgisayar kendi mi algıladı?
    Yoksa custom resolutionlardan mı ayarladınız?"

Evet ekranı Pc den ikinci monitörü seçerek kendim ayarladım

"Sonuçta oluşan goruntude "tam" olarak sağdan ve soldan 3 sütun piksel kullanılmıyor halde mi? Yani 1:1 piksel mapping var mı? "

Fotoğrafta da görüldüğü gibi sağda ve üstte boşluk var. Diğer foto da gölge ile ilgili. Bu arada söylemedim ama Pc'den panele gelen monitör kablosu bir kanal içinde ve 1Adet 220v elektrik hattı, 1Adet çanaktan receivere gelen kablo, 1Adet pc den gelen sterio ses kablosu, 2Adet 5+1 ses sistemi arka hop. ses kablosu
    ve bir de komşuya giden adsl kablosu bulunmakta.

NOT:Fotoğraf ekleyemedim nasıl yapmalıyım
  • www.imageshack.us adresine upload ederek mesaj bolumundeki image komutunun arasına direkt linki kopyalayabilirsiniz.

Bu arada anlattıklarınıza bakılırsa toshibalar gerçekten bilgisayar bağlantısında aynı philipsler gibi, belirli sony modelleri gibi sorunlu.

Sanıyorum samsungların tümü ve LG'nin LC-LX serisi harici 1360*768'i native olarak destekleyen 32" panel yok.
  • ufak bir not:
    beğenmediğimiz Vestel in Strong 32" LCD si DVI ile 1360x768 i tam desteklemişti.......Ayna gibi görüntü verdi.......
    Ancak kontrast ve panel çok iyi olmadığı için kötü sinyalde tv seyri biraz iyi değildi.
    selamlar
  • FullScreen görüntüde görüntü aşağıdaki gibi olmakta

http://img141.imageshack.us/img141/6642/hpim2797tamekranhd0.jpg

Gölgelenmede ise bu şekilde.

http://img168.imageshack.us/img168/1471/hpim2794glgeeg4.jpg

Yukarda bahsetmiştim bu kadar kablo aynı kanalda tempest gibi bir etki yapar mı? görüntüde gölgelenme bundan kaynaklanıyo olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VGA çıkışını iptal edip, sadece dvi ile lcd ye bağlarmısın?
    yani lcd direk olarak monitör olarak kullanılacak.
    bu arada;
    HD destekli ekran kartı konusunda çok araştırdığım için, bildiklerim:
    her dvi çıkışı kart HD desteklemez, sadece monitör gibi kullanabilirsin,
    ati x1300xt ve x1600xt gerçek HD desteği verebiliyor, yazılımı özel ve hız konusunda hd özelliği nedeniyle x1900 dan bile farklı.........

ben de yeni ürün HD destekli onboard128 mb ekran kartı olan asus m2pvn anakart aldım.............
    çok memnunum, bir taşla 2 kuş vurdum............

selamlar
  • Ekran kartım aşağıda, özelliklerinde hdtv var yazıyor.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd46628

tek monitör olarak kullandığımda da gölgelenme konusunda bir düzelme olmadı. Tekrar sormak isterim aynı kanalda bulunan kablo çokluğu yüzünden bu sorunu yaşıyor olabilirmiyim, şayet kablolardan değilse servis çağırmayı düşünüyorum. Monitör olarak kullandığımda pencerelerdeki yazılar çok kötü göründü hiç monitör tadı vermedi.

• Monitor olarak kullandıgınızda kotu goruntu vermesinin sebebi 1:1 mixel mapping yapamaması. Bunu çözme ihtimaliniz ne yazıkki yok.

Golgelenme konusuna ise, madem garantili mal almışsınız, servisi kullanmaktan çekinmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.