Şimdi Ara

toshiba yı neden tercih etmeliyim veya etmemeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar lutfen detaylı bilgisi olan yazsın sadece bi rica

toshiba yı neden tercih etmeliyim veya etmemeliyim

• Toshiba gerçekten çok kaliteli notebook'lar üreten bir firma - ancak modellerinin fiyat / özellik oranı pahalı!
  • toshiba kalitelidir ama fiyatı hakedişinden fazladır. yani 1500 dolara toshiba alıyosun bunun heralde bi 300 doları "toshiba" ismine gidiyodur.
  • kalite farkı var.
    diğer notebooklar gibi fason mal değiller..
  • ...toshiba her zaman ayni performansı daha pahalıya satar ama kalitesi tartışılmaz...

bir toshiba yetkili satıcısının kurduğu cümle...
  • Kardes Toshiba Dünyada ilk dizüstü bilgisayarı çıkaran firmadır...!!!
    Bazen Markayada Para Vermek gerekir Kaliteden Dolayi derim.

Kolay Gelsin...
  • Herşeyden önemlisi, Toshiba çoğu Notebook parçasını kendisi üretiyor... Oradan buradan parçaları toplayıp sonunda Notebook'un üzerine sadece Toshiba yazmıyor... Ayrıca Notebooklar arasında en az sorun çıkaranlar genellikle Toshiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 9 Ağustos 2005, 9:15:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ohara

toshiba kalitelidir ama fiyatı hakedişinden fazladır. yani 1500 dolara toshiba alıyosun bunun heralde bi 300 doları "toshiba" ismine gidiyodur.

Şu an Teknosa'da daha 1 ay önce 1599$+Kdv'ye satılan M40X-116 modelinin bir üst modeli olan M40X-119 1299$+Kdv olmuş. Yani Toshiba'nın da fiyat/performans oranı iyileşmeye başladı. Dolayısıyla artık kaliteyide ucuza alabileceğiz gibi görünüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hiphopman

quote:

Orjinalden alıntı: ohara

toshiba kalitelidir ama fiyatı hakedişinden fazladır. yani 1500 dolara toshiba alıyosun bunun heralde bi 300 doları "toshiba" ismine gidiyodur.

Şu an Teknosa'da daha 1 ay önce 1599$+Kdv'ye satılan M40X-116 modelinin bir üst modeli olan M40X-119 1299$+Kdv olmuş. Yani Toshiba'nın da fiyat/performans oranı iyileşmeye başladı. Dolayısıyla artık kaliteyide ucuza alabileceğiz gibi görünüyor...

bi üstü nasıl ucuz oluyor anlamdım?yoksa kalitemi düşürdüler.

• Zaten sadece Teknosa'da yaziyor. Başka bir yerde arasan yok. Daha önce Fujitsu'da yaptigi gibi bi kampanya sanirim ama kaliteyi düşürmüşmüdür bilemem. Yinede bu paraya bu model alinir derim ben.
  • arkadaslar bilgisayar ucuz çünkü m40 serisi ve dothan. americadan, toshibanın kendi sitesinden bilgisayar toplayıp sipariş verebiliyorlar. bu şekilde ithal edilmiş olabilir. ancak bu m40 m30 m70 gibi modeller toshibanın karar verdiği özellikler değil, kullanıcının seçtiği özelliklere göre toplanıyor.www.toshiba.com adresine bakarsanız bunların tek tek işlemcisini hdd sini ramini hatta ekranını bile siz seçiyorsunuz. dolayısıyla bu şekilde toplanmış bir bilgisayardır bu da.
    ancak m45-m35-m75 gibi sonu 5 olan modellerde degısıklık sansınız yok. bu modelleri toshiba kendısı topluyor.

ve m45 serisindeki bir bilgisayarı m40 modelinde toplayınca en az 150$ daha ucuz oluyor. bunun bir sebebi olmalı. örneğin belli olmayan mainboard gibi.

ben tavsiye etmiyorum, şayet americadan notebook getirtirken, m40 değil,daha pahalıya m45 alıyorum.
    biraz uzun oldu..

• Toshiba'nin belli olmayan bir mainboard kullanacagina ihtimal vermiyorum. Ürünün tamami için garanti kapsami verdiğinden sırf ucuza getirmek için mainboard'ı kalitesiz birşey olmamalı diyorum kendimce. Birde M40 modelleri kişilerin kendi topladığı modeller demişin ama birçok avrupa ülkesinin bilgisayar sitelerinde gördüğüm m40 modelleri hep aynı konfigirasyon. Amerika'dan biri kişiselleştirmiş, bütün avrupaya öyle mi dağıtılmış yani?
  • TOSHİBA ALACAKLAR, TOSHİBA KALİTELİDİR, SAĞLAMDIR DİYENLER İYİ OKUYUN

Toshiba Satellite kullanıyorum. Aldığımdan beri aksilikler yakamı bırakmadı.
    İki kere HD değişti.
    Bir kere klavye
    Bir kere monitör üst kaplaması değişti.

Kişisel olarak pc, elektronik, otomobil vs gibi cihazlara düşkün olup çok titiz kullanırım kimseye elletmem vs.
    Hatta notebookun aldığımdaki tuş takımı üstündeki zar gibi kaplamalar kapak üstü şeffaf koruyucular bile hala duruyor. Servise verdiğimde hiçbir vuruk, çarpık darbe görülemiyor. Çok temiz kullandığımı söylüyorlar.

Ama sonuç berbat. Şimdi garantisi de bitti. Klavyede birkaç tuş yine basmıyor. Servise baktırdım.
    CEVAP: Ekran kartı arızalı. Haydaaa!!! ne alaka!!! dediğimde efenim bunun klavyesini anakarta taşıyan kablo ekran kartına entegre yani kablo e.k. üzerinden anakarta ulaşıyor.
    -eee kabloyu yenileyin o zaman.
    -Öyle olmuyor bu kablo e.k. na monteli yani ayrılamıyor.
    -Yani aslında e.k. sağlam ama bu entegre klavye kablosu yüzünden değişecek öyle mi?
    -Evet
    -O zaman kabloyu uzun tutun klavye ile anakarta e.k. etrafından dolaştırıp götürün. Yazık değil mi dandik bir kablo yüzünden e.k. yı değiştireceksiniz.
    -Öyle olmuyor maalesef.
    -Tamir edin.
    -Maalesef
    -O zaman mecburen değişecek anlaşılan. Peki e.k. ne ödeyeceğim? ve ne kadar zaman sürer?
    -345 $ + KDV = $ 407.1 Parçayı Almanya'dan getirteceğiz. Sipariş-Gümrük vs. bir ayı bulur.
    -Ohaa yani oha ötesi çüş yani. Sağlam e.k. boktan bir klavye kablosu yüzünden 400 dolara değişir mi?
    -!!!!????
    -Ben bu paranın üstüne 500-600 $ daha ekler sıfır cihaz alırım. Siz kafayı mı yediniz?
    -!!!???
    -Eğer böyle bir klavye-kablo-anakart manyaklığı varsa bu Toshiba'nın DİZAYN HATASIDIR.
    -!!!???

Yaptırmayacağım verin cihazı dedim. Bir de 40$ + KDV arıza tespit ücreti istemezler mi?

-Başlarım arıza tespitinize de size de Toshibanıza da diye sıvandım ve para vermeden cihazı alıp çıktım.

Dıştan klavye takıp kullanayım dedim olmadı. Çünki cihazı nasıl yapmışlarsa aynı tuşlar yine çalışmadı.

Ne yapayım diye bir müddet düşündüm 2,5 seneli cihazı ıskartaya çıkaracak halimiz yok ya. Sonuçta iki-üç tuşu sorunlu bunun bir çaresi vardır diye ümitle tamirci aradım. Sonunda birini buldum.

Birlikte cihazı açtık: SIKI DURUN Ana kart Taiwan yapımı ve duymadığım bir üretici ismi vardı. İçindeki birçok parça Toshibanın kendi üretimi değildi. Zaten aleti dağıtıp toplamak 1 saatten fazla sürüyor. 2 saatte tamirat sürdü. 3 saatte işi bitirdik. 50 $ tamirat ücreti verdim.

Aradan 6 ay geçti klavye gene zırlamaya başladı. Aynı yere yine bir uzanacağım. Bakalım.

Cihaz Akmerkezdeki TOSHİBA yetkili satıcısından alındı
    Servis Mecidiyeköydeki TNB Bilgisayar

Yani öyle TOSHİBA ismine fazla güvenmeyin. İsme para saçmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus -- 6 Eylül 2005, 12:30:59 >

• quote:

CEVAP: Ekran kartı arızalı. Haydaaa!!! ne alaka!!! dediğimde efenim bunun klavyesini anakarta taşıyan kablo ekran kartına entegre yani kablo e.k. üzerinden anakarta ulaşıyor.
  • Kesinlikle PAAHAAALIII
    Tercih etmemek için Aynı konfigürasyona sahip olan diğer markaları araştırmak yeterli. Kalitesine birşet demem ama aynı kalitede ve özellikte başkası varken bende haklı olarak şunu sorarım NEDEN TOSHİBA ALAYIM
  • Emir Kaya ya cevap

Kesinlikle katılmıyorum

Toshiba kadar kalite olan başka firmalar da var. Eğer toshiba bana 0 hata garantisi verirse ve dünyada hiç bir örnek görülmezse tmm. Ama Toshiba da diğerleri gibi elektronik parça sattığı için bu garantiyi veremez.. Ozaman Neden TOSHİBA Alayım ve 200-300$ fazla vereyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bali -- 7 Eylül 2005, 15:39:47 >
  • tamam kaliteli ama 1 numara degil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.