Selamun aleyküm arkadaşlar, 45 yaşından sonra ehliyet aldık, araba da alacağız inşaAllah. Aşağıdaki tarihlerde bu rakamlar elimde olacak gibi düşünebiliriz. Tabi bu rakamlar limit, üstüne vergiler, expretiz vs... masraflar için ödeyecek pek para kalmayacak cebimde. Onlar dahil diye düşünmeliyiz. 1 Ekim - 940.000 TL (1.200.000 kredi kullanırsam) 1 Aralık - 1.100.000 TL (1.320.000 kredili) Giriş seviyesi araçlarda da kamera vs... donanım yok, acemiliği atana kadar çok lazım olacağını düşündüğüm ekipmanlar bunlar. O yüzden çok giriş paketi bir şey de almak istemiyorum açıkçası. Boyum 1.90, eşim ve kızım 1.75. Aileye uygun, özellikle uzun boylu olduğumuz için de içi rahat ve geniş olan (ailede tek araç bizde olacağı için 5 kişi de rahatça oturabilecek), beni üzmeyecek araç tavsiyelerinize ve alım zamanı tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aralık ayını bekle, krediyle al bir şeyler deseniz bile o zaman kredi limitleri yüzünden en fazla 1.320.000'e çıkabileceğim gibi duruyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Aklımdaki araçlar: Tiggo 7 pro Comfort (keşke Tiggo 8 alacak durumumuz olsa ama oralara çıkamıyoruz. Kredi limitleri yüzünden de sadece Tiggo 7 comfort pakete girebileceğiz gibi) MG ZS Luxury Plus (Tiggo 7'den daha dolu paketi ve daha uygun fiyatlı) Tiggo 7'nin sadece giriş seviyesi aracı bütçeme uyuyor. Boyut olarak çok hoşuma gitti, rahat olacağınu umuyorum ancak bu araçta eksik olan teknolojiler, ilk aracım olacağı için beni zorlar mı sizce? MG ZS Luxury Plus paket bile alsam 1.179.000 TL fiyatı var, en üst paketi bütçeye uyuyor. 360 derece kamera, kör nokta uyarı vb... teknolojiler de dahil olacak MG tercih edersem. Dacia Jogger (7 kişilik olması, fiyatı ve fabrikasyon LPG sebebiyle tercih ediyorum. Annem, kayınvalidem vs... bizde hiç araç yok. Tek bende olacağı için 7 kişilik tercih sebebi. Jogger'ın manuel olması biraz dezavantaj ve trim sesi meselesi). Bunlar dışında senin ailene uygun diyeceğiniz ne olabilir arkadaşlar? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 19 Eylül 2023; 15:42:6 > |
Aile için hangi aracı tercih etmeliyim?
-
-
Tiggo 7 veya mg zs ikisinden birini seçerdim ben. Ama 7 kişilik olursa daha iyi olur diyorsan Dacia jogger en uygun seçenek olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi hayırlı uğurlu olsun öncelikle, alacağın arabada kazasız belasız binmek nasip olsun.
Lafı çok uzun uzun anlatmadan, net bir cevap vereyim. Bu ilk araban olucak sanırım, erkek adam genelde bir araba aldığında ona 30 35 sene binmez, 2 3 sene sonra ya bir üste mi geçsem diye sürekli şeytan dürter.
O yüzden ilk arabanı lütfen piyasası düşük araçlardan yana seçme. Şimdi sana yok ticaret mi yapıcaksın, sen binmene bak diyenler olucaktır elbet ama o iş öyle olmuyor. 2 3 sene sonra hadi satayım dediğinde elinde 2 3 ay bekleyince araba o zaman anlıyorsun. MG veya Tiggo gibi araçlardan uzak dur.
Uzun boylu bir ailesiniz, o yüzden size tavsiyem Peugeot 2 3 5 serisi Suv, Ww serisinin suvları, Opel Crossland veya güç yeterse Grandland X ve Kia Sportage ve tabi benim en sevdiğim Ford Cmax.
Bu arada otomatik almanı tavsiye etmem, çünkü manuel şuan sana çok işkence olarak gelebilir ama emin ol bir kere manuele alıştıktan sonra zaten sen de otomatik istemeyeceksin. Şehir içinde arabanın devirinden tut, gidişine kadar sen manuel ile ayarlayabildiğin için en az 2-2.5 litre o araba daha az yakar.
1.3 Tce megane de kullandım, 1.5 Bluedci otomatik dizel de. Ben benzinli manuel ile 7.0 yakıyorken 1.5 dizel ile şehir içi 6.5 yakıyordum. Sırf otomatik olduğu için 1.5 litre daha fazla yakıyordu araç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam git bayiden sifir chery tiggo 7 al comfort paket en alt paket onda bile acilir cam tavan var 1200 lira fiyati var tasit kredisine de uygun paran yeterse ust paketleri al memnun kalmama ihtimalin sifir
Yukarda arkadaş piyasa muhabbeti yapmış nerede yaşıyor bilmiyorum ama chery yeni suvlar agustos ayinda vw gecerek birinci oldular 6100 adet sadece agustos ayinda satıldı bu fiyatlar burada kalmaz onyargili olanlar chery fiyatları yukselidiginde almadıklarını pişman olacaklar buraya yazıyorum
Neden katilim bankasi ile sinirlisiniz onu anlayamadim
Tarikatçiler bi yalan atmış katılımda faiz yok diye kendileride inanmış o yalana o şekil yürüyüp giden Bi sektör işte. Faizin kralı halbuki. Ama şeyhleri faiz değil o başka bişey demiş.
Allahı kandırıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 9 Eylül 2023; 2:36:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bilmiyorsunuz yorum yapmayın bari. Allah ayetinde mealen diyor ki "o kafirler alışveriş de faiz gibidir derler, öyle değildir ama onlar bilmezler." ... alışverişteki vade farkı faiz değildir. ayet var bununla ilgili. ha ben zaten ayeti de dinlemem diyorsanız bari dinleyenin işine karışmayın, size ne milletin dininden, dini duyarlılığından.
@Ebul-Liva Liva: hocam sıfır egea cross almış iş yerinde bir arkadaş, 1 milyonun az altında bütçe ile. 960 gibi demişti. ikinci elleri var gibi o fiyatlara, sıfırına zam gelmiş sanırım. arkadaş birkaç ay önceden yazıldığı için uyguna almış oluyor. sedan egea kalitesiz ama hb ve cross olanlar biraz daha kaliteli diyorlar.
-
Tiggo
Düz yolda arabayı herkes kullanır önemli olan dar virajları alabilmek ve park edebilmektir.
İlk araç olacağı için otomatik, tüm güvenlik özellikleri olan , yardımcı teknolojilere sahip ve park etmesi kolay bir şey olmalı. Yerden yüksek olsun derseniz tavsiyem direk sıfır bir Opel Mokka veya Citroen C3 Aircross olacaktır. Boyunuz müsaitse Peugeot 208 GT (radar, hayalet, dur kalklı adaptif,cam tavan vs tam dolu bir araç) ya da Opel Corsa da önerebilirim.
Bu araçların motorları ortak 1.2 puretech , yıllarca ödül almış kaliteli ve tork konvertörlü sağlam şanzıman kombinasyonuyla mekanik anlamda üzmeyecektir ve anlayanı da çok. Her yerde servis de mevcut, aracı almaktansa satış sonrası çok daha önemli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 9 Eylül 2023; 18:34:52 >
Diğerleri net faiz olduğu için hocam.
Katılım bankalarına da mesafeliyim. Şu anda araştırıyorum ancak onların da sistem olarak beklentiden uzak bir sistem sunduğunu söyleyebilirim. En azından Kuveyttürk öyle maalesef (şu anda çalıştığım banka).
Diğer katılım bankaları ile de görüşeceğim.
Konuyu araçtan çok uzaklaştırıp dini bir tartışma bölümüne çevirmek istemiyorum. Bunu yan bilgi olarak vermiştim ki ona göre araç önerilebilsin diye. Detaylı bilgi isterseniz özelden de yazışabiliriz veya Fatih Kalender'in bu konudaki açıklamalarını izleyebilirsiniz.
-
Hocam katılım bankalarına da mesafeliyim zaten. Bu konuyu da derinlemesine araştırıyorum.
Faizin kralı demeyelim, kimseyi zan altında bırakmayalım. Ancak içime sinmediğini söyleyebilirim.
Sizin diğer konudaki yorumlarınızı da takip ediyorum, orada yazmadım konu dışı kalmasın diye. O yüzden bu başlığı açmıştım. İşin dini tartışma boyutunu tamamen es geçerek önerileriniz olabilirse çok sevinirim.
-
Hocam lafım katılım bankalarına zaten. Faizdir. Net. Lafla sonuç değişmez. Gerçek hep gerçektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amin. Çok teşekkürler güzel dileklerin ve yorumların için.
Ben de çok uzun süre tek araçta kalacağımı pek sanmıyorum ancak ailemin çok genişlemediği bir durumda aracı en azından 5 sene falan kullanabilirim diye düşünüyorum. Sonrasında fazla değer kaybı olmasın diye elden çıkartıp benzer bir şeylerin yeni modelini alırım en kötü diye düşünüyorum.
Jogger'a manuel olduğu için çok mesafeliydim ancak bu yorumundan sonra biraz daha sıcak bakıyorum. Tabii ki piyasası çok yüksek bir araç olmayabilir ancak 7 kişi olması cezbediyor.
Bir de tavsiye ettiğin modellere çıkacak param olmayacak muhtemelen. Hatta eğer kredi işine giremezsem, elimdeki miktar 900.000 TL civarı bu ay veya 1.100.000 Aralık ayında olacak gibi duruyor.
Burada merak ettiğim konulardan biri de bu ay 900.000 civarı bir şey almak mı yoksa Aralık ayını bekleyip 1.100.000 veya biraz üzerine (belki kredi kartı geçen bir firmadan alıp, üzerini kartla falan tamamlayıp) bir şeyler almaya çalışmak mı? Burada da tereddütlerim var aslında.
-
Krediye hiç girmeden eldeki para ile alım yapacak olursam Egea Cross listemde olacak. Zaten katılım bankalarında bile içim çok rahat değil, gönlüme su serpecek bir açıklama yapamıyorlar maalesef.
-
Bu modellerin sıfırlarına girmek çok mümkün olmayabilir belki ama tavsiye ettiğiniz araçların içlerine bir bakmaya çalışalım bakalım sığabiliyor muyuz diye.
Park etmesinin kolay olması adına aracın küçük olması iyi olacaktır ancak ailecek uzun boyluyuz.
-
Selamun aleyküm tekrardan,
ilk mesajı da biraz değiştireceğim. Bu mesajı da hem konuyu yukarı taşımak hem yeni gelişmeleri aktarmak için atıyorum.
Öncelikle muhtemelen finansman kullanacağım. O yüzden 1.200.000'e kadar bir araç bakacağım gibi duruyor şu aşamada.
Tarih olarak 1 Ekim sonrası bir tarih olacak muhtemelen, maaş yattıktan sonra almayı düşünüyorum. (Kasım veya Aralık bekleyeyim mi sizce?)
Araç olarak da İstanbul'da yaşadığım için Otomatik araçla devam etmeye çalışacağım. Bu sebeple Jogger listemde aşağı sıralara düştü. Ancak MG ve Tiggo 7 arasında da biraz tereddüt yaşıyorum.
Tiggo 7'nin sadece giriş seviyesi aracı bütçeme uyuyor. Boyut olarak çok hoşuma gitti, rahat olacağınu umuyorum ancak bu araçta eksik olan teknolojiler, ilk aracım olacağı için beni zorlar mı sizce? MG ZS Luxury Plus paket bile alsam 1.179.000 TL fiyatı var, en üst paketi bütçeye uyuyor. 360 derece kamera, kör nokta uyarı vb... teknolojiler de dahil olacak MG tercih edersem.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Tarikatçiler bi yalan atmış katılımda faiz yok diye kendileride inanmış o yalana o şekil yürüyüp giden Bi sektör işte. Faizin kralı halbuki. Ama şeyhleri faiz değil o başka bişey demiş.
Allahı kandırıyorlar |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X