Şimdi Ara

Toyota Auris 2011 Xenon Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni aldığım toyota aracıma xenon far taktırmak istiyorum. servisten 300 lira fiyat çektiler üstelik uzunlar dahil değilmiş.

bir kaç sorum olacak araba yeni model olduğu için farlar mercekli acaba ben buna direk xenon kit alıp kendim takabilirmiyim, birde üstündeki merceklerle uyum sağlarmı. merceksiz xenon olsun istemiyorum çünkü. bir de aracım hangi xenon kitleriyle uyumlu nereden öğrenebilirim ?

önerebileceğiniz xenon markalarını ve uzun-kısa dahil kit şeklinde söylerseniz sevinirim.

maksimum 6000k olarak düşünüyorum ısı rengini.

• Servis zaten piyasada satılan ürünün aynısını satıyor.Piyasada 120-150 TL arasında xenon fiyatları.

Muhtemelen H7 tip ampul vardır merceklerin içinde.H7 6000K alabilirsiniz.

Marka olarak ise şu anda hangi markalar var piyasada bilmiyorum ama çoğu marka da eşdeğer neredeyse.Benim aracımda Win-Win marka Çin malı xenon var.6000K'lık.O kadar 4300K aradım bulamadım;o zaman aldığım 6000'liklerin rengi beyaz değil orijinal xenon rengine yakın renk veren bir ürün çıktı.Üstelik 2 senedir de arıza filan vermedi;sönmedi.125 TL'ye almıştım.

Uzun farlarınıza xenon taktırmanızı önermem.Selektör yaparken zorluk yaşarsınız.Çünkü xenon ilk yanmada patlamadan 1.5-2 sn sonra tam kuvvette ışığını veriyor.O da aniden selektör yapmanız gereken durumlarda işinize yaramaz.

• halojen ve xenon farlarin merceklerinin odak noktalari farkli. mercegi degistirmeden direk xenon takarsaniz kendinizin ve diger suruculerin guvenligini tehlikeye dusurmus olursunuz. çıkma xenon mercek kullanarak bu sorunu asabilirsiniz.
  • servis cenmax takıyormuş bir baktım fiyatına da 220 liraymış, gidip sanayiden 50 liraya taktıracağıma servis daha mantıklı geldi bana. bir kaç markaya baktım philips ve hella en kaliteli diyorlar ama fiyatları da uçuk geldi bana :( uzun farlar hakkında dediğiniz olayı bende duymuştum selektörlerin geç yanması iş işten geçiyor gibi yorumlar. bu gidişle sanırım sadece kısa xenon taktıracağım ki çok uzun yol yapan birisi değilim amacım sadece gece net bir görüş alanı. tabiki karşıdaki sürücüyü rahatsız etmeden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.