Şimdi Ara

Toyota AURİS D4D mi? Ford FOCUS II TDCİ 1.6 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Toyota Auris d4d ile Ford Focus II 1.6 tdci arasında kaldım.İyi bir dizel almak istiyorum,performans benim için önemli.Lütfen bu iki aracı bilen arkadaşlar görüşlerini paylaşsınlar.Özellikle her iki araca binmiş ve kullanmış olan arkadaşların izlenimleri ve görüşleri benim için daha önemli.Lütfen bu arada değerlendirmeleri objektif,f/p kiriterlerine marka fanatizmine kaçmadan yapalım.Şimdiden sağolun...

• Performans önemliyse biraz daha bekler makyajlı Focus alırım çünkü iki araba arasındaki performans farkı bariz. Fiyatlar da zaten benzer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

Performans önemliyse biraz daha bekler makyajlı Focus alırım çünkü iki araba arasındaki performans farkı bariz. Fiyatlar da zaten benzer.

+1903
  • ikinci eli focusun daha kuvvetlı olur dıye tahmın edıyorum. bu yuzden focus, ustun yol tutus, yuksek performans, daha az kabin gürültüsüde cabası
  • ben aurisin tasarımını beğenmiyorum.ancak göreceli kavram.yani kıstası sizsiniz.ama motor konusunda kesinlikle focus daha üstün.yol tutuşunun da daha iyi olduğunu zannediyorum.yeni gösterge rengi de bence iyi olmuş.denemeye değer.ancak arkadaşın da dediği gibi yakın zamanda yenisi geliyor.bence bekleyin eğer aceleniz yoksa focus için...
  • Performans sizin için önemliyse kesinlikle 1.6 TDCİ motoruyla 109 PS/240Nm güç üreten Focus öneririm
  • Performans aradığınıza göre focus 1.6 tdci.
    Bekleyin 2008 Şubat ayında makyajlısı gelecek.

Benzinli deseydiniz tereddütsüz corolla veya auris derdim.
    Ama bu durumda focus...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acu___men olsa kesin auris derdi
  • forumumuzdaki cogu arkadas auris in tasarimi guzel bulmamisti benim gibi

ben olsam makyajli focusu beklerdim
  • Makyajlı focusta ne gibi değişiklikler var ?,bilginiz var mı? Sadece ön farlar mı değişiyor yoksa donanım farkları olacak mı acaba?
  • Bu tip makyajlarda sadece far sinyal değişikliği olmaz aracın ses yapan arıza yapan,testlerde fark edilmemiş kusurları düzeltilir.Focusta ön konsol far-tampon malzeme kalitesi hepsi değişiyor.
    Kabin gürültüsü konusunda focus kötü işçilikde kötü.Ama motoru mükemmel..
    Yol tutuşda öyle abartıldığı kadar iyi diil.
    Motor sesi olarak D4-D gerçekten çok sessiz.Fiyatlar aynıysa ve performans diyosan.Ve biraz daha kalitesi artmış(Şu an satılan focuslar çok kötü kapıyı aç kapa sesten kaliteyi anlarsın)Sen yeni makyajlı focusu bekle 2008 başında geliyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 18 Ekim 2007; 12:40:34 >
  • bence corolla derdi
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 18 Ekim 2007; 13:54:10 >
  • Makyajlı focusta özellikle bu kabin içi lastik ve asfalt gürültüsü ,kapılardan-konsoldan gelen tıkırtılar ile şu 100 km üstünde gelen rüzgar sesine de bir çare bulunmuş mudur acaba?
  • arkadasım performans önemliyse zaten 110 hp olanı almıcakmısın cok gereksiz olmus bence sorman başka kriterlerde vermemişsin d4d cok daha sessizdir ama 1.6 dizel daha performanslıdır. sadece performanssa beklentin hp sine bakıp alabilirsin ama karşılaştırma dersen sadece hp ile olmaz
  • aurisi tip olarak beğendiğim söylenemez.

ancak sonucta toyota kalitesi ve sorunsuzluğu.

işte yeni corolla d-4d dizel motor performans+tüketim+ara hızlanma TEST değerleri
    -------------------------------------------------------------------------------------------

http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=405

işte focus dizel motor performans+tüketim+ara hızlanma TEST değerleri
    --------------------------------------------------------------------------------

http://arabam.milliyet.com.tr/testArsiv.aspx?rowid=559

------------------------------------------------------------------

TEST sonuçlarına göre yeni corolla dizelin ARA HIZLANMA değerleri focus dizelden DAHA İYİ.

incele kararı kendin ver.

quote:

Orjinalden alıntı: ufuk33

Arkadaşlar Toyota Auris d4d ile Ford Focus II 1.6 tdci arasında kaldım.İyi bir dizel almak istiyorum,performans benim için önemli.Lütfen bu iki aracı bilen arkadaşlar görüşlerini paylaşsınlar.Özellikle her iki araca binmiş ve kullanmış olan arkadaşların izlenimleri ve görüşleri benim için daha önemli.Lütfen bu arada değerlendirmeleri objektif,f/p kiriterlerine marka fanatizmine kaçmadan yapalım.Şimdiden sağolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 18 Ekim 2007; 22:22:03 >

• verileri kendin veriyosun bi de 195 leri görür diyosun.sitesinde bile 175 yazıor maksimum hızı.alınma ama hız konusunda sürekli atıyosun acu___men
    1.4 araçla üstelik benzinliden daha az devir çevirirken o hızı serbest düşmede görürsün sen...sağlam bi yokuş bulman lazım...
  • yeni corolla 1.4 d-4d

5. viteste 3000 d/d da TAM 130 km/h hız yapıyor.

bu motor 5000 d/d çevirse ( daha redline da değil!, redline!a yaklaşık 5200 den sonra giriyor)

hız kaç olur?

bu arada auto motor&sport dergisi (ağustos 2007) zorlanınca yeni corolla d-4d 5000 d/d çevirir diyordu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 18 Ekim 2007; 22:31:11 >
  • tamam senle son hız tartışmasına girmiycem.sen zorla aline geçerse.ibresini bile kırarsın.yaparsın sen aslansın ;)

faklı araç niye bakmıyo bu arkadaş onu anlamadım :)
    gerçi geriye pek seçenek kalmıyo ama yeni modeller gelecek.

308
    bravo
    ceed

bence biraz da olsa beklemek lazım...
  • eğer çok kararsızsanız hangisi pahalıysa onu almak daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.