Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1722. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35.078
Cevap
329
Favori
2.245.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17201721172217231724
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam. Motor yağı filtre vs Bugün sanayide halledip müsait bir zamanda şanzıman yağını yetkili serviste değiştireceğim inşallah. Egr ile ilgili bir sorun tespit etmedim ama onu da temizletelim madem gerekli.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 2015 model corolla cvt şanzıman aracımda 2. Silindir ateşleme hatası veriyor. Bujiler ve akü yeni değişti. 2. Silindirin bobinini 1. Bobinle yer değiştirdik. Yine aynı hatayı veriyor. Sabahları ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışıyor . Işıklarda beklerken d konumunda titreşim yapıyor n konumuna alınca titreşim azalıyor. Ustalar birşey bulamadı. Prins marka LPG var lpg ustasıda herşey normal diyor. Başına böyle bir olay gelen varmı.

• kunteper03 K kullanıcısına yanıt

Ateşleme hatası varsa;

Bujiler yeni değişmiş ama doğru kod ile değişmedi ise uyumsuzluk olur. Bazen hatalı bile çıkabiliyor.

Bobini değiştirdiniz ama kablo ?

Arıza kodlarını sildiğinizi varsayıyorum. Sorunun kaynağı LPG ve ayar problemi. Bir sebepten arızaya neden olmuş. Bir öneri daha, lpgyi komple kapatın ve arıza kodunu silip benzinde deneyin bakalım. Ayarları da bozuk olabilir. (Bunu yapınca aküyü söküp farları açın, 30 dk bekleyip takın haritalar silinsin) Kullanım sonrası kod çıkmazsa lpg sistemi ve ayar düzeltilecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Bujileri serviste değiştirdim. Bujilerin yerini değiştirip deneyeyim kablolarada baktırayım. Kabloya baktırayım. Akşamdan Benzinde bıraktım sabah yine titreşim vardı. Ustalar nedense uğraşmak istemiyor, üstünkörü bakıyorlar. Önerileriniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunteper03

Arkadaşlar merhaba 2015 model corolla cvt şanzıman aracımda 2. Silindir ateşleme hatası veriyor. Bujiler ve akü yeni değişti. 2. Silindirin bobinini 1. Bobinle yer değiştirdik. Yine aynı hatayı veriyor. Sabahları ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışıyor . Işıklarda beklerken d konumunda titreşim yapıyor n konumuna alınca titreşim azalıyor. Ustalar birşey bulamadı. Prins marka LPG var lpg ustasıda herşey normal diyor. Başına böyle bir olay gelen varmı.

Lada vega da yıllarca uğraştım.

1. Olarak sorun bobin. Bobin ler komple değişecek.

2. Olarak lpg beyni, lpg kabloları

3.olarak Conta yanık olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Kullanılan balatanın büyüklüğü, fren sisteminin yapısı ,tipi kısacası tasarıma göre değişir bu. Kampanalı eski araçlarda 300-400 bin km arkaların gittiği de olurdu. Fakat yeni asbestsiz balatalar çok uzun gitmiyor. Ortalama 30 bin km anca dayanıyor çoğu.

42000 oldu daha baltaya baktırmadık. Yarın bi söktüreyim. Marka tavsiyesi varmı balata için

• orjinal veya TRW, ikisi içinde kanallı tip

@MertMeteAlp

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

orjinal veya TRW, ikisi içinde kanallı tip

@MertMeteAlp

Teşekkür ederim, tws taklit yoksa netten bir bakayım

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Muhtemelen yokuş kalkış desteği nedeniyle. Sürekli el freni ile kalkıyo gibi düşünün.

• Merhabalar, bir konuda bilginize başvurmak istiyorum.. Ankarada yaşıyorum.. Köpekler 7 ay önce kedi kovalamaktan araca zarar vermişlerdi.. Dün yine aynı sorun yaşanmış... Tekerlek civarındaki plasik parçaları kırmış veya dağıtmışlar.. Resimlere ekledim.. Biri sağlam diğeri parçalanmış..

Sorum Şu... Tekerin çamurluk kısmındaki plastik korumayı kırmışlar.. bunu nerden tedarik edebilirim.. Mevcudu kırık olduğu için kullanılması zor.. veya ANKARADA bunu kime yaptırmalıyım.. Bu ara kaskom yok.. Teşk.

NOT. Önceki saldırıdaki yere ALJ de hafif rötüş yaptılar ama biraz rahatsız edici görünüyor.. Bu konuda önerisi olan olursa yardımlarınızı beklerim...

Ankarada 40.000 bakımı için tavsiye varsa ayrıca almak isterim.. daha 38.000 binde aracım Teşk.

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanankara2005 -- 24 Ağustos 2021; 12:52:13 >

• Arkadaşlar merhaba,

2018 Touch paket 1.6 benzinli aracım için Eskişehir 1700 TL 40 bin bakımı fiyatı verdi.

Fiyat için ne dersiniz? Ne yapmak gerek? Kütahya'da olduğum için Toyota bakabilecek pek kimse yok, genelde mecburi götürüyorum servise.

Sübaplar değişti titreşim düzeldi. Şuan için bir sıkıntı görünmüyor.

ne kadar masraf gitti, subap yatakları mı değişti

• dndd D kullanıcısına yanıt
    Usta sübaplar ,yüksükler conta değişti dedi. Üst kapağı açtık gerekli her şeyi yaptık, biraz benzinde kullan gel kontrol edelim dedi. 3300 TL masraf çıktı.

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Ben filtre ve yağı internetten temin edip tanıdığım herhangi bir ustaya yaptırıyorum. Kafanızı karıştırmış olmayayım ama servisin koyduğu 5w30 yağ lpgli aracımda sesli çalışma ve performans kaybına neden olduğu için biraz araştırıp mobil 1 0w40 yağda karar kıldım ve faydasını da gördüm. Filtre olarak asakashi polen ve hava filtresi oldukça kaliteli yağ filtresini ise orjinal tercih ediyorum. Filtreler piyasadakilere oranla biraz pahalı ama gerçekten kaliteli (en son 40.000 bakımı için 300 filitrelere 400 de yağa verdim) yağ konusunu araştırmanızı tavsiye ederim, evet 5w30 a oranla çok pahalı bir yağ ama serviste de aynı parayı veriyorsunuz.

• qrbaa kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah 1-2 sormam gereken şey var ondan servise götürmek düşüncesindeyim. Sonraki bakımı sanayide usta bulursam oraya yaptırcam

• Arkadaşlar 2018 corolla life araçta Bluetooth problemi yaşıyorum. Kontak çevirince otomatik bağlanıyor sıkıntı yok. Aramalarda bağlantı hep sağlanıyor. ama şarkı dinleme bazen bağlanıp çoğu zaman bağlanmıyor. Resetleyip tekrar bağlantı yapıyorum ama 2-3 çalıştırmadan sonra yine aynı sıkıntı. Önerisi olan var mı?

• 2015 MDS aracımın sol arka amortisörü patladı. Tek değişebiliyormuş ancak ikisini bir değiştirmeyi planlıyorum. Kyb buldum, tanesi 390 lira. İşçilik için de 200 lira istiyorlar. Tavsiye edebileceğiniz başka marka var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Corolla 1.9 hybrid almayı düşünüyorum, kullanan arkadaşlar var ise önerilerini duymak isterim. Mevcut aracım seat ibiza 1.0 eco tsi fr paket. Yine alacağım corolla en az 2019 model olması tercihim, full paketine yakın bir tercihim olacak, en azından otomatik vites ve sunroof olsun istiyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti. 2015 mds aracımda yakıt tüketimi sürekli olarak 9.5 lt / 100km olarak görünüyor. 9.5 hiç değişmiyor. Acaba bi arıza mı var? Fabrika çıkışlı landirenzo lpg var. Benzinde veya lpg ile kullanımda o değer hep 9.5 görünüyor. Sebebini bilen var mı?

• 
Sayfa: önceki 17201721172217231724
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.