2020 flame x pack hibrit var bende. 1.9 degil 1.8 motor oncelikle onu duzeltelim. Otomatik vites tum hibrit corollalarda sttandart, manuel yok. Sunroof lu paketler flame xpack, passion ve passion x pack paketler. Tum hibritlerde tss (toyota safety sens) standart. Acil fren, acc, serit takip. Benim 21.000km ortalamam 4,8 litre. Daha dikkatli kullanim ile daha dusuk tuketim de mumkundur. Sehir ici icin ideal ve sessiz sakin bir arac diyebilirim. Sehirlerarasi yolculukta pek rahat ve ekonomik degil. genel olarak durum bu, baska sorunuz varsa da yardimci olmaya calisirim. edit: 2019 oncesi uretim de yok, 2019 da basladi uretimi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozsar -- 21 Eylül 2021; 13:45:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1723. sayfa)
-
-
Hocam haklısınız düzeltme için teşekkür ederim, ben motoru 1.9 olarak belirtmişim, doğrusu sizin de dediğiniz gibi 1.8 olacak. Aslında durum açıkça söylemek gerekirse şu şekilde, 2 kişilik bir aileydik ve 3. kişimiz yolda :) aracı bu sebeple biraz daha büyütmek istiyorum. Fakat şehirler arası yolculuk için belirttiğiniz durum beni biraz tedirgin etti. Çünkü genel bağlamda hiç olmasa bile 1,5 ayda 1 defa uzun yol yapıyorum. İzmir, Bursa, Antalya, Muğla, Ankara, Tekirdağ, Edirne gibi. Eğer yorabileceğini düşünüyorsanız, ben yol yakınken en azından alternatif fikirler üzerinde çalışmalar yapayım.
-
Hybrid değil ama fikir vermesi ve foruma bilgi amaçlı lpg li corolla ile 15 gun önce 2500 km yaptim.
Uzun yolda 7 lt civarı yakıyor. Genelde 110-120 km/h ile.
Güzergah Ankara-İzmir-Ankara-Bartin-Ankara oldu.
Araç rahat, yolculuk öyle hissedilecek kadar yorucu geçmedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. LPG'li araçlara olan ön yargı sanıyorum beni biraz derinden etkilemiş olsa ki, bu alternatifi değerlendirmek için çok kez düşündüm. Fakat nedense hiç elim oraya gitmedi. Belki çok memnun olacağım, belki hepsinden güzel olacak ama denemeye çekiniyorum. Açıkçası bu duvarı nasıl yıkacağımı bilmiyorum. Ayrıca günümüz şartlarını da az çok göz önüne aldığımızda, vereceğim paranın memnuniyet getirmemesi ihtimaline göz yumamıyorum. Fakat söylediğim gibi, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, ayrıca bir araştırma sağlayacağım bu yönü ile de.
-
Herkese hayırlı günler. Mayıs ayının son günlerinde 2020 corolla dream mds aldım. Tecrübelerimi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Aldığım araç 2.eldi. Daha önce Chevrolet Cruze aracım vardı. Araçta lpg yok düşünmedim de çünkü senede çok fazla km yapmıyorum. Aracımda yakıt hesaplaması yaparken son 5 depoyu fulleyip aynı yerden aynı pompadan aldım. 7.96 benzin litre fiyatı bp den aldım. %75-%80 şehir içi ve bunun da yaklaşık %60 civarında klima açık kullanıldı. ortalama yakıt 2264 km yol için 1200 yakıt aldım km ortalaması 0,53 tl. eşim de kullandığı için bu yakıt 1-2 kuruş daha düşebilir. Aracın yalıtımı evet yeterli değil ama kendim kafaya takacak kadar olduğunu düşünmüyorum. cvt şanzıman ile kullanıma dikkat eder motor şanzımana göre kullanırsanız hızlanması çok iyi olmasa da çok kötü de değil. Bagajı için almıştım çok geniş. Bakımları 10.000 km de bir yapılıyor. Camı indirince ses geliyor diğer çoğu belki de tüm corollalar gibi. 218.000 tl almıştım memnunum araçtan. Tavsiyem dream ve üstü alınması gerekli bence. Civic de bakmıştım o zamanlar ama fiyatı daha yukardaydı o yüzden tercih etmedim. Aile aracı olarak Corolla bence mantıklı seçenek duruyor. Motorun avantajı ses yalıtımda kısmi olarak azalsa da uzun yıllar kullanılabilecek bir araç. Bu arada yaşım 30 ve 1 yaşında bebeğimiz var. 20.000 bakımını 1.100 tl civarına yaptırdım.
-
100 km de 6.7 litre yakmış. Benim eşimde 2015 otomatik premium kullanıyor; ortlaama yakıt tüketimi yaz kış 7,2 falan. Tabi kullandığı güzergah %80 çevre yolu %20 şehir içi. Normal bir şehir içi yapsa bu araç 8 lt den az yakmaz. Mesala ben 5 km gidiş 5 km geliş gerçek şehir içi kullansam ortalama hız 30 km falan yakacağı 8,5 litre olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet kış geldi flame-x aracımın lastiklerini yavaş yavaş değiştirme için araştırmaya başladım...
önerileriniz nedir?
225/45/17 91w dunlop lastik var üstünde...
kışlık için öneriniz nedir yer istanbul.
-
corrallanın en çok hangisi modelleri tutuluyor
2019 advance tutulmuyor mu
-
Nasıl 7.2 olur. Geçen hafta benzinde kullandım. Şehir içi 11 den aşağı inmedi. Kaldı ki gayet sakin kıllanırım, ani hızlanma pek yapmam. Bendekinde mi sorun var yoksa?quote:
Orijinalden alıntı: needacar
100 km de 6.7 litre yakmış. Benim eşimde 2015 otomatik premium kullanıyor; ortlaama yakıt tüketimi yaz kış 7,2 falan. Tabi kullandığı güzergah %80 çevre yolu %20 şehir içi. Normal bir şehir içi yapsa bu araç 8 lt den az yakmaz. Mesala ben 5 km gidiş 5 km geliş gerçek şehir içi kullansam ortalama hız 30 km falan yakacağı 8,5 litre olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Ankara yı bilir misin bilmem; ama eşimin güzergah İstanbul yolu Yenikent (çevre yolu; ortalama 80-90 ile gider) sonra 2 km lik bir şehir içi. Tekerler primacy 4 ve 36 bar basınç; yağ mobil 0-40; filtreler Bosch; benzin Shell; eşim araçta tek kilo 53. 😁 Parametreler bunlar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şehir içi çok göreceli bir kavram
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben de manisa merkezde oturuyorum. Yokuş yok, yoğun trafik yok. Arabamın bakımları tam. Km 54bin. Ancak bir haftada yaklaşık 300 km yapıyorum şehiriçi. Ekranda 9.5 litre sabit duruyordu. Ekrandan sürüş bilgileri güncelle deyince çalışmaya başladı. Sayaç çalışmaya başlayınca ilk kalkışta 20 yazdı, yol gittikçe düştü ama 11in altını göremedim. Zaten iki gün kullanıp gaza geçtim tekrar. Çok da önemli değil benzinde az yakması. Araçta serilik veya yüksek güç aramadığım için lpg bana yetiyor. Genelde tek veya iki kişi binerim. Sizdeki rakamlar bana uzak geldiği için merak etmiştim.quote:
Orijinalden alıntı: needacarHocam Ankara yı bilir misin bilmem; ama eşimin güzergah İstanbul yolu Yenikent (çevre yolu; ortalama 80-90 ile gider) sonra 2 km lik bir şehir içi. Tekerler primacy 4 ve 36 bar basınç; yağ mobil 0-40; filtreler Bosch; benzin Shell; eşim araçta tek kilo 53. 😁 Parametreler bunlar..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eşim kullanıyor max 8 litre görüyoruz şuan 7.9 kaldı her depoda sıfırlıyorum sizin araç lpg olduğundan çok gösteriyor olabilir genelde lpg litre olarakta çok yakar.
Hocam benzinde kullandığım zamanki değerlere baktım. Lpg de kullanırken ölçmediğini düşünüyorum. Yoksa hatayı orda mı yapıyorum? Sadece benzinde ölçüyor diye biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: marsk35
Eşim kullanıyor max 8 litre görüyoruz şuan 7.9 kaldı her depoda sıfırlıyorum sizin araç lpg olduğundan çok gösteriyor olabilir genelde lpg litre olarakta çok yakar.
Bugün sürüş bilgisini ve geçmişi sıfırlayıp benzinde kullandım. Gittiğim yol her zamankinden farklı olarak düz ve çok trafik ışığı olmayan bir yoldu. Oldukça fark etti. Lpg ye geçirince sayaç duruyor, onu farkettim. 4.7 ye kadar düştüğü oldu. Çok fazla dur-kalk yapınca yakıt bayağı gidiyor. Ama biraz daha düzlükte durmadan gidince oldukça azalıyor.
LPG için her yerde 0w40 öneriyorlar. Şimdiye kadar hep 5w30 kullandım. Bakım zamanı geliyor. 0w40 kış ayında çok faydası olur mu? Erken LPG ye geçme vs. Yoksa o kadar para vermeye gerek yok mu?
2021 corolla dream mds aracım var 1300 km de. önceki racım 2006 hyundai accent admire 1.3 benzin+lpg idi. aracı alırken 1.5 atmosferik çekmez, çok yakar vb bir sürü ön yargılı cümle kuranlar oldu ama ben çok şükür çok memnunum. araç kesinlikle yenilenmiş motor sayesinde 0-60 km hızlanmada çok atik ayrıca yakıt konusunda da evet belki km olarak çok gitmedim ama şu halde şehir içi aşırı yoğun trafikte(120 saniyelik baya da kırmızı ışık var mersinde maalesef) 7,1 litre yakıt değeri var. trafiğin ve ışığın daha az olduğu yolda 5-5,5 litre yakıyor otobanda ise 4.1-5.0 lara çok rahat iniyor. yalıtım olarak içeriye rüzgar sesi alması dışında çok şikayetim yok ki rüzgar sesi de belli hızın üstünde geliyor. arabadaki bağımsız süspansiyon konfor ve yol tutuşu baya olumlu etkiliyor bu konuda C segmentte focus, octavia gibi rakiplerde bağımsız süspansiyonun olmadığını belirtmek isterim.gelelim eksilere birinci eksisi bence start stop çünkü özellikle mersin gibi birçok ışığı 120sn olan şehir içi trafikte çok işe yarardı ama ne yazık ki flame ve üstü pakette sunuluyor oysaki an baz pakette sunulması lazım. aracın ön, yan ve arka görüşü bana biraz sorunlu geldi özellikle arka görüş baya kötü ki arka orta yolcu başlığı sabitlendiği halde görüşte kısmen sıkıntı yaşıyorum tabi bunda boyumun 1.90 olmasının etkisi de olabilir ama yine de görüş konusunda yanlış bir mühendislik var bence. artı direksiyon tepkisi fena değil ama biraz daha iyi olabilirdi bence. sorusu olanlara yardımcı olurum.
-
Merhabalar bayilerde araç bulamıyoruz corolla olarak. Ay başı gelen araçlarda eş dostamı gidiyor artık bilmiyorum erişmek çok zor varmı bilgisi veya yardımcı olabilecek olan arkadaşlar
Başka markalara yönelin derim corolla bulmak devlete memur atanmaktan zor şuanda ben gidip kardeşime bayon aldım düşünün artık.
quote:
Orijinalden alıntı: cekabu
LPG için her yerde 0w40 öneriyorlar. Şimdiye kadar hep 5w30 kullandım. Bakım zamanı geliyor. 0w40 kış ayında çok faydası olur mu? Erken LPG ye geçme vs. Yoksa o kadar para vermeye gerek yok mu?2018 corolla 40.000 bakımında bugün 2. kez 0w40 koydum aracıma. 5w30 a kıyasla hissedilir bir ara hızlanma artışı var ve araç daha yüksek devirlerde bağırmaya başlıyor. Ancak şunu söylemeliyim ben bu işlere fazla dikkat ettiğim için anlayabiliyorum, belkide bir başkası benim kadar farketmeyebilir. Kışın lpg ye geçişte farkedilir bir durum olmuyor. Hava ve polen filtresi asakashi, yağ filtresi orjinal, mobil 1 0w40 yağ (yeşil olan ESP değil sarımsı etiketli olan) maliyeti bana 700 tl oldu 100 tl de işçilik ile 800 e bitti. 5w30 yağ ve ucuz filtre kullanırsanız malzeme maliyetiniz yaklaşık 300 tl düşecektir. Bu iş tamamen sizin önceliklerinizle alakalı olup 2 seçenekte işinizi görecektir. Ama şunu belirtmeliyim ki bir önceki bakımda polen filtresi götürmediğim için mann takmışlardı 1 ay sonra klima çok az üflediği için değiştirmek zorunda kaldım, filtre bildiğiniz kıvrılmış kartondu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X