Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1745. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.074
Cevap
328
Favori
2.243.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17431744174517461747
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA
  • Direksiyon üzerinden mode tuşuna bastığınızda sırayla am fm bluetooth modları arasında gezebilirsiniz
  • Bugün 2023 1.5 dream pasifik mavi aracımı teslim aldım. İlk sürüşte 200 km yol yaptım. İlk izlenimim gerçekten çok iyi.

Önceki aracım 2016 corolla 1.6 mds advance idi.

Araçta yol tutuşu eskiye kıyasla çok iyi. 180-190 ile giderken 2016 modelde bazen savrulacak gibi hissederdim, fazla basamazdım. Bu araçta 180'de sarsılma yok, güven veriyor.

Yalıtım iyileşmiş. Yol sesi daha az. Performans ise benzer ancak daha yüksek devirde kullanmak gerekiyor. Ara hızlanmalar atmosferik motor için bence yeterli. Biraz agresif kullanan biri olarak genel anlamda beni tatmin etti.

Süspansiyonlar mükemmel kasisler hissedilmiyor bile. 2016'ya kıyasla inanılmaz bir fark var. Gerçekten konfor anlamında bariz bir gelişme var.

Beğenmediğim tek nokta:Android Auto kablosuz olarak kullanılamıyor. Sanırım apple carplay kablosuz kullanılabiliyor. Umarım toyota ve google bunu düzeltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 7 Mart 2023; 21:35:36 >
  • Mèrt M kullanıcısına yanıt

Aracınız hayırlı olsun. Kablosuz Android Auto için önceki sayfalarda bir paylaşım yaptım. Carlinkit 4.0 veya Ottocast cihazlarını kullanarak kablosuz bağlantı sağlayabilirsiniz.

Hayırlı olsun hocam. Ben de aracımı Aralık 2022 de aldım. Makyaj geleceğini biliyordum ama butcemin son kuruşuna kadar kullanacağım icin makyajla gelebilecek zammı suspanse edemeyecegimi düşünüp aldım. Makyajla dream e gelen ozellikler cok güzel ama fiyati da bir o kadar fahiş artirmislar. Yeni her zaman güzeldir. Keyifle sürmeyi nasip etsin Allah 🙂
    Bu da bizim ufaklık 😇TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

• Triptofan kullanıcısına yanıt

Güzel günlerde kullanın. Sürüşü epey konforlu. Keşke flame paket alsaymışım diyorum şuan. Anahtarla çalıştırmak çok zoruma gidiyor da. TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA 

Fiyatların artması da kesinlikle hoşuma gitmiyor. Benimki artıyor ama yerine alacağımın da artıyor. Aracımın değerlenmesinin bana alım gücü noktasında bir artış sağlamadığını, sadece daha fazla miktarda nakit sağladığını düşünüyorum. Ve sadece biz de yokuz. Milyonlarca insan ve yaşayacakları bir hayat var. Şu ekonomi bi düzelse de insanlar araç ve her türlü insanı mutlu eden ihtiyaçlarına daha kolay ve çok erişebilse.

• Arkadaşlar daha önce de sormuştum. Dream ile flame paketler arasında ses izolasyonu açısından fark var mı? Arkadaşımın flamex paketini kullandım ve bendeki 2015 corollaya göre müthiş sessiz geldi. Sırf dış seslerden rahatsız olduğum için yenileyeceğim. Eğer paketler arası ses farkı yoksa dream bana yeterli gelir. İkisini de kullanmış biri varsa yazabilir mi?
  • Hayalet gösterge ekrana navigasyonu yansıtmanın bir yolu olsa keşke... Aslında yazılım güncellemesiyle kolayca yapılabilecek bir şey gibi duruyor, toyota istese bunu kolayca yapabilir.

• burbarian B kullanıcısına yanıt

Ses farkı yok. Hatchback ve sedan arasında fark var.

Hayırlı olsun. Apple Carplay de kablosuz kullanılamıyor.
  • Triptofan kullanıcısına yanıt

@Triptofan merhaba 2018 Corolla Advance kullanıyorum İstanbul şehir içi yollarda 4 kişi olunca aşağı yukarı her kasiste altı sürtüyor. Kullandığınız yeni kasada böyle bir sorun var mı acaba.

Teşekkür ederim Hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah

• pckopat043 P kullanıcısına yanıt

Hibrit corolla da sürtme olmadı hiç ama benzinli modelleri bilmiyorum.

• Halilowich kullanıcısına yanıt
    Zor bela İzmir'de taktıracak yer buldum. Takması epeyce zor oldu. Bu Çinliler bu kadar şeyi yapıp bir İngilizce kılavuz yada videolu montaj yönergesi yapamıyor bizi uğraştırıyor. Yaklaşık 5-6 saat sürdü. Ön arka tampon söküldü. Özelliklede panjur kısmı zorladı, o aparat olmadığı için takmak zor oldu ama taktıktan sonrada gayet güzel oldu, hiç belli olmuyor. Gerçi sanırım benim aldığım satıcının ürününde hiç aparat yok, çünkü oradan alanlarınkini inceledim, herkes farklı bir şey takmış. Şimdilik düzgün çalışıyor, sadece sensörler yerden en az 45 cm yukarı montajlayın diyorlar, benimki 40-45 arası oldu, zemini okuyabiliyor sensörler ancak çok sorun olmuyor. Araçta orijinal gibi hatta orijinal olması çok hoş oldu. Şimdilik araçta olası sorunları test ediyorum, bir problem görmezsem cumartesi günü lastik basınç için modül aldım onu takacağım. Ondan sonra geriye bir tek kablosuz android auto kalıyor.

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 14 Mart 2023; 22:47:29 >

Teşekkür ederim. Ama arkadaşım ısrarla sıfır alıp daha sonra sattığı flame x aracında torpidonun arkasının sünger kaplı olduğunu söylüyor.
  • Cem kullanıcısına yanıt

Güle güle sıkıntısız kullanın inşallah. Hocam ön panjura montaj nasıl yaptınız biraz daha detaya girer misiniz? Orası açılı duruyor ve hemen altında plastik panjur kısmı perdeliyor gibi. Ötmesine yol açmıyor mu?

Tesekkur ederim hocam.

Bizi en cok zorlayan 2 sey oldu. 1. si on panjur, 2.si on taraftan gelen kabloyu motor kismindan ic kisma gecirmek oldu. Cunku kablonun gecebilecegi bosluk hic birsey birakmamislar, sac i da delmek istemedik su alma durumu olur diye kabine. Zorla biryerden gecirdiler.

Panjur kismina gelirsek, montaj yapanlar panjuru kesip, oraya siyah duz bir plastik parca uydurup sonrada sensoru oraya montaj yapacaklardi. Ancak siritacagindan emindim, cunku genis bir alan gidecekti ve donusude yoktu. Tam keseceklerken mudahele ettim, icinden cikan punch ile klasik deligi actirip emaneten otutturup deneme yaptik. Baktik ki panjurun egimli kismindan sinyal donmuyor sonrasinda sicak ve ardindan soguk silikonla iki sensoru yapistirdik. Su ana kadarda sorun yasamadigim gibi gayet guzel ve sık oldu. orjinalden bile daha orjinal duruyor :) Adamlar bile boyle daha iyi oldu dedi. Tek sorun, o iki sensorun tampona sabileyen plastik parcayi takamadik, haliyle direkt sensorleri yapistirdik bu yuzden biraz hassas gibi orasi yani sicak silikon ne kadar tutabilir orayi bilmiyorum. Adamlar saglam oldu dedi ama digerleri kadar saglam degildir. Egimli durmasida sorun yaratmadi zaten cok fazla egim yok sabitlerken mumkun mertebe duz olarak sabitlemeye calistik.

• pckopat043 P kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Geç cevap için özür dilerim. Daha once 2015 octavia idi aracım. Yaşadığım yerde kasis yok ama cok kar yağıyor. Kureyip kenara attıkları yerlerden daha önce octavia ile geçerken sorun yaşamadığım yukseklikteki karda bu arabayi 3 kere kara oturttum. Kurekle altını çekmeden de hareket ettiremedim. Yani baya alçak araba. Sizin kasayla arasinda pek fark olacağını sanmıyorum ne yazikki...
  • Cem kullanıcısına yanıt

Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de şöyle bir yöntem izlemeyi planlıyorum:

Bir park sensörü firmasından ön ızgaraya montaj için metal aparat aldım.

Park sensörünü aparata oturtmak için de plastik bir tutucu aldım.

Resimler aşağıdadır:

Hocam yalniz gorseldeki sensoru yeri cok asagida. 45 cm panjurun ustten 2. kismina geliyor. Ben ustten 3. kismina taktim ama bileydim 2. yada 1. ye takardim. Isin gercegi parca buluruz dedim ama dusundugum gibi oyle kolay bulunmuyormus. Haa suan ki haliyle en iyi parcadan bile daha iyi duruyor, tek sorun daha oncede dedigim gibi sicak silikon ne kadar tutabilecek. Takanlara gore gayet saglam oldu ama ben saglamci adamim ondan yinede temkinliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halilowich

Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de şöyle bir yöntem izlemeyi planlıyorum:

Bir park sensörü firmasından ön ızgaraya montaj için metal aparat aldım.

Park sensörünü aparata oturtmak için de plastik bir tutucu aldım.

Resimler aşağıdadır:

Bu arada ayarlar menusunde de, park sensorunu acma-kapama yapacak menu cikiyormus, bugun farkettim.

Lastik basinc sensorunude bugun kendim taktim, bilerek bekledim park sensoru bir ariza cikarirsa ondan oldugunu bileyim diye, baktim ariza yok lastik basinc modulunu de taktim.
    Bunda da en buyuk korkum kapi kilitiydi, bazi yorumlarda kapi kilidini devre disi birakmis. Bende de OBD modulu var, hizlaninca kapilari otomtik kapatiyor, cakismasindan kortum ama Allahtan sorunsuz calisti.

Ic aydinlatmalari beyaz mi yapsam diyorum. s

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

• 
Sayfa: önceki 17431744174517461747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.