Şimdi Ara

Toyota Corolla bu kazada hava yastıklarının açılmaması normal mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçta perde hava yastığı varsa açılmalıydı. Onun dışında ön hava yastıkları açılmamalıydı. Açılmamış da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

Neyin G kuvveti. Nasil yamulmus arac. Saglam darbe almis iste. Bu kazada acilmayacaksa ne zaman acilacak bu hava yastigi?

Hocam bir araci alin ustune 500kg agirlik koyun arac yamulur buradaki darbe hic yoktur ve hic bir yastik acilmas.
    Yada bir araci alin duvar ile kamyon arasina koyun ve kamyon yavas yavas gaza bassin arac yamulur ve yine darbe yoktur hic bir havayastigi acilmaz.

Havayastiginin amaci insanalrin savrulup kafasini vurmamasidir, arabanin icinde sikismayi onlemez o yuzden siddetli darbede acilir. Ve darbenin yonu de onemlidir. Yani tam onden darbe oldugunda yan havayastigi acilmaz neden cunku insanlar onden darb olunca one dogru savurulur yana dogru degil.

Bu araca bakarsaniz sofor tarafindan darbe yok kapilarin altlari saglam.On tarafa bakarsaniz, onden de siddetli darbe yok gibi bir far saglam. Tampon cikmis ama darbe yemis bir yeri yok, kaput onden arkaya degil yandan yamulmus.

Simdi aracin arkasina bakalim tampon saglam ama bagaj kapaginin oralarda bariz sekilde hizli bir darbe var. Yani belli ki bu araca arkadan vurmuslar. Arkadan vurunca airbaglerin acilmasi icin bir sebep yok. Arkadan vurmada sizi koruyan kafaliklardan. Buyuk ihtimal yuksek bir arac arkadan vurup sofor tarafini altina alarak ezmis.
    Ya da ilk darbeden sonra bir seyin altina girmis ya da ters/yan donmus ve tavandan bir kuvvet almis tavan yamulmus.

Yan havayastigi: kafanin yana carpmamasi icindir. Yadan darbe var mi? Yok.
    On hava yastigi: kafanin one carpmamasi icindir onden darbe var mi? Yok

Resimden goruldugu kadariyla boyle. Resimden yorum cok zor ama onden ve yandan darbe yok gibi duruyor. Arkadan ve yukaridan var.

• Arabadakiler sağ çıkmışsa hava yastığı açılmamış olması doğru bir karadır lafı kusura bakmasınlar ama boş laf...araba perte çıkmış hemen her yerinden darbe almış hemde ciddi darbeler,hava yastığının açılmaması büyük bir gaflet, bende eski bir corolla kullanıcısı olarak corollanın güvensiz ve parasını hakketmeyen bir araç olduğunu bu forumda çok yazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada bir kez daha Toyotanın ne kadar sorunsuz bir araç olduğu belli oluyor. Son ana kadar dayanmış ve airbag patlatıp sürücüsüne sorun çıkarmamış.

Tebrikler Toyota!

• Hava yastığı varmiydi da açılmadı? ?? Yoksa yokmu???? Sahibi satmış da olabilir..... Ya da düpedüz açılmamış hatalı üretim ayıplı ürün. ....

• Bir komşunun oğlu da Opel ile bu sebepten mahkemelik olmuş . Araç Astra K .

• ön değilde perde hava yastıklarının açılmasını beklerdim açıkçası. araç takladayken içeridekileri şarapnel parçalarından korumak adına
  • Kapiyi acinca ordaki kolonlarda anahtar girisleri var orda off durumda olabilir mi acaba?

2 surucu kemeri takili degilse airbagler acilmiyor diye biliyorum ne kadar dogrudur orasini bilemem bayilerine yada fabrikasina bi sormak gerekir

O kazada her turlu acilmasi lazim bana gore az buz hasar almamis yani gecmis olsun

• Toyota'ların bu ara airbag açmaması konusu ciddi problem. Bir çok örnek var...

• Yalnız burada ciddi bir problem var. Yan hava yastıkları takla sırasında da açılmayacaksa başka ne zaman açılacak? Gerekli gereksiz fark etmez. Takla sırasında kafanızın kapıya doğru savrulup çarpmasını yumuşatmak amacıyla açılması gerekir.

2001 model s40 dahi G sensörü vasıtasıyla arabanın takla attığını algılayıp perde ve koltuk hava yastıklarını açıyor. Hatta aynı G sensörü ile önden çarpışmalarda çarpma şiddetini algılayıp hava yastıklarının patlama hızını ona göre ayarlıyor.

Bence araç sahibinin işin üstüne gitmesi gerek.
  • Hangi araç gördünüz ki takla attığı zaman Airbag açsın? Hiç denk gelmedim takla attığı zaman Airbag açan arabaya, bizim alabileceğimiz araçlar, pekâlâ premium sınıfı hariç. Çünkü Airbag sensörleri direklerde veya tavanda bulunmaz. Yan veya perde hava yastığı varsa şayet o da ancak. Araç sahibi arkadaşa geçmiş olsun. İnşallah ufak tefek sıyrıklarla atlatmıştır kazayı.

• şimdi hava yastığından ziyade şu var bu adam kaç km hızla gidiyordu hangi marka araç olursa olsun bir arabada 120 km yi geçince otomatik o arabada tehlike çanları çalar ..
    birde benim eniştem anlattı buda arkadaşın birisi toyota corolla araı ile kaza yapmış 8 mi 5 mi yanış söylemiyim airbag in hepsi patlamış diyordu ...
  • Sigortayla antlaşmalı servisin abarttığı ağır hasar kaydı var, airbag açılmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Yalnız burada ciddi bir problem var. Yan hava yastıkları takla sırasında da açılmayacaksa başka ne zaman açılacak? Gerekli gereksiz fark etmez. Takla sırasında kafanızın kapıya doğru savrulup çarpmasını yumuşatmak amacıyla açılması gerekir.

2001 model s40 dahi G sensörü vasıtasıyla arabanın takla attığını algılayıp perde ve koltuk hava yastıklarını açıyor. Hatta aynı G sensörü ile önden çarpışmalarda çarpma şiddetini algılayıp hava yastıklarının patlama hızını ona göre ayarlıyor.

Bence araç sahibinin işin üstüne gitmesi gerek.

Yandan carpisma oldugunda acilacak:)

quote:

Not all side-impact head air bags are designed to deploy as rollover air bags. Check with your dealer and vehicle manufacturer for the availability of side-impact head air bags that can also operate as rollover air bags.

Dediginiz Volvo icin dogru olabilir ama her yan havayastigi takla icin dizayn edilmiyor. Normalde yan havayastiklarinin gorevi yandan carpismalar icin korumak, takladan korumak degil.

Sorular sunlar olmali:
    1- bu arac takla atmis mi?
    2- Corollo da airbagler takla da acilacak sekilde mi programlanmis?

Bu ikisinin cevabi evet ise o zaman aracta sorun vardir acilmasi gerekiyordur ve acilmamistir.

• 2000 sonrası Corolla modellerindeki kronik airbag açmama sorununu çözememişler demekki.

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Hocam ufak bir düzeltme yapmak istiyorum, yan hava yastıkları aracın yatması ve savrulması gibi durumlarda da tetiklenir. Benim anladığım bu araçta perde / yan hava yastıkları yok.
  • toyotolarda hava yastığı var mı ? hiç açıldığını ben görmedim.
  • En kötü sürücü tarafının açılması lazımdı.

Zaten Toyota nın airbag taktırdığı firma ile sıkıntısı vardı.

Bir çok araç geri çağrılmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam ufak bir düzeltme yapmak istiyorum, yan hava yastıkları aracın yatması ve savrulması gibi durumlarda da tetiklenir. Benim anladığım bu araçta perde / yan hava yastıkları yok.

Corollada 7 hava yastığı standart hocam, airbaglerin yerinde olmaması lazım böyle bi kazada açılmaması için... O da çok düşük ihtimal bence.

• araç takla atıp, araziye uçmuş olmalı. perdeler en azından açılabilirdi. ama nihayetinde sensör bunlar, hassas cihazlar, ne zaman arızalanacağı belli olmaz.. açılmama riski de her zaman var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.