sabah sol seritten 70 km hızla giderken sağımdaki şeritten dönülmesi yasak olan bir yere tam ben yanındayken dönen bir araç yüzünden kaza tehlikesi atlattım. arabada çok sert frenlerken iyi bir şekilde manevra yapabilme şansımız var bunu daha önce de kontrol etmistim ve sabah da gayet iyi bir şekilde manevra yaptım. ancak ben bu arabanın duruşundan memnun degilim. tamam ani bir frendi ancak yerler kuru ve sıcaklık yüksekti, aracın üstünde yaz lastikleri var ama o frenleme bitmek bilmedi. once aradaki refüjlü geçiş kismina dogru manevra yaptım daha sonra ise yolun gelis kismina manevra yapmak zorunda kaldım cunku araba durmadı refüje girecekti. bu arabayla nerede duracağınızı iyi öğrenmeniz lazım ve ona göre gitmeniz lazım. SUV bir araç ve gercekten kazaya sebebiyet verebilir. daha onceki aracım hatchback olduğu için belki ben alışık değilimdir ancak 8 9 aydır bu aracı kullanıyorum ve bu arabanın iyi durmadığını düşünüyorum. ki en cok dikkat ettigim yerlerden biriydi karşı tarafın saniyelik bir hatası yüzünden yaşandı ancak araba durmadı. aracın böyle bir ani frende flaşör yakmıyor oluşu da ilgincime gitti. |
TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (68. sayfa)
-
-
Şurada da fren mesafesinin biraz uzun olduğundan bahsedilmiş.
Yazıda lastiklerle alakalı olduğu yazılmış. Genel ortalamaya görede aman aman bir fark yok aslında.
Hibrit teknolojisine sahip küçük SUV Toyota Corolla Cross | Sürmek (drive.com.au)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 24 Nisan 2024; 18:13:37 > -
Aractan araca fren pedal dozlamasi farklilik gosterebiliyor. Kimisinde yarim bassaniz yeterli olurken kiminde pedali sonuna kadar kullanmaniz gerekiyor o sekilde ayarliyorlar. Vaktiyle aurise gectigimde onu farketmistim. Hani yuzde 30 basarsaniz, yuzde 30 siddetinde fren uyguluyor. 70 e 70. Cogu aracta Yarim bastiniz mi duruyor. O sebeple pedala sonuna kadar basmak gerekli olabilir. Dortlu yakmamasi da fren siddeti yeterli gelmedigi icin olsa gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yazıdaki fotoğraflara bakarken dikkatimi orta koltuğun arkasındaki top tether bağlantı yeri çekti. Demek ki orta koltukta da isofix bağlantısı var. Bizimkilerde yok. Çocuk koltuğunu ortaya güvenli bir şekilde bağlamak istiyorum ama kemerle bağlamak çok da tatmin etmiyor beni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.usta -- 25 Nisan 2024; 9:50:24 > -
Ülkeden ülkeye, dönemden döneme her marka modelde bu tür farklar olabiliyor. Kendi aracım C4X (2024 model en üst paket) bugüne kadar arkada 2 usb çıkışı ile gelen araç, bana tek USB çıkışı ile geldi. Daha bu pakette tek usb çıkışı hiç bir incelemede görmedim.
Top tether bağlantı çok mühim değil de iş asıl orta kısımda isofix bağlama yeri var mı? O yoksa zaten ortaya koymak hiç sağlıklı olmaz.
-
arkaya top tether koyan isofix'i de koymuştur diye düşünüyorum : )
-
Arkadaşlar bu aracın deposu ne kadar 43 litremi 38 litremi...
-
Aslında birbirinden bağımsız olarak değerlendirdim ama bağlantılı gibi olmuş yazım. Yani top tether olmasa da, sadece isofix olsa orta da o bile yeter demek istemiştim.
-
40 lt leri hiç göremedim şimdiye kadar katalog verisi 43lt hiç görmedim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
geçen benzin verisi 2 km kaldıgını gösterdiğinde sıfırlasın full depo benzin alayım dedim...
38,70 litrede kaldı...
Nasıl iş anlamadım göstergemi hatalı deposumu küçük...
Hiç aranızda 43 litre benzin alan var mı?
-
Aracı bayiden ilk aldığımda 42 küsür litre almıştım. Bir daha o kadar alamadım. İçinde bir de rezerv depo olduğu söyleniyor onunla mı alakalı bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şimdi biz yaptıgımız km yi 38 litreye göremi yoksa 43 litreye göremi hesaplıcaz...
-
Ben sorun olmasın diye çeyrek depoya geldiğinde dolduruyorum. Yol bilgisayarından genel ortalamadan yaktığım miktara bakıyorum, doğru sonuç veriyor.
-
Akıl vermek gibi olmasın ama şu şekilde hesaplama en doğrusudur;
Benzinliğe girersiniz,
aracın mevcut km sini yazarsınız,
pompa atana kadar depoyu doldurursunu,
aldığınız yakıtın kaç lt olduğunu yazarsınız ve bitti.
Aynı işlemi depo bitmeye (ben çeyrek kala fullerim) yakın tekrar yaparsınız ve son aldığınız yakıtı arada yapılan km ye böler 100 ile çarparsanız km de kaç lt tükettiğinizi görürsünüz.
Yada drivvo tarzı bir uygulama kullanırsınız, tüm bunları uygulama yapar sizin yerinize.
-
şunu anlamak istiyorum aslında bilgisayarın katedilecek yolu sıfır gösterdiğinde aslında içinde 5 litre benzinmi kalmış oluyor...
yani 5 litrede 100 km dahamı yol katedebiliriz...
benim ortalamam 4,6 lt tüketim değerleri...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recak -- 25 Nisan 2024; 12:16:40 > -
evet en az 5 litre kalmis oluyor
hocam ideal oturma pozisyonumu ayarlayip tam fren yapmaya da olasi durumlara karsi calismistim hazirlikliydim yani pedala sonuna kadar bastigima eminim. belki son manevralardan dolayi dortlu yakmamistir ya da yakmistir ben olayin sokuyla fark etmemisimdir.
yani ben 815 kilometre yaptım şehir içi bir depoyla...
aslında diğer 5 litreyide kullansak 915 kilometre yapıyor...
benim düz corolla sedan arabama göre nerdeyse yarı yarıya...
-
Bilin bakalım ben ne yaptırdım! Bir oto elektrikçiye durumu anlattım, yaparız dedi. Tamam dedim ben de bir adaptöre iki bin lira veremem deyip yaptırdım. Sonuç: Yapamadı, sigorta attı, aracın tüm elektronik sistemleri devre dışı kaldı. Yetmezmiş gibi kamera da yandı! Servisi aradım, 70km sürmeyin arabayı ne olur ne olmaz dediler, aracı çekiciyle servise gönderdim. Arızalı sigortaları değiştirip elektronik sistemlerin kalibrasyon ayarlarını yaptılar. Fatura: 2 bin liralık kamera çöp oldu, servise de 1500 tl verdim. Çıkarılması gereken ders: Ucuzdur, vardır bir illeti; pahalıdır, vardır hikmeti!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.usta -- 29 Nisan 2024; 13:18:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X