Önemli bir sorum olacaktı. 2008 yılında 14 bin lira hasar kayıtlı bir toyotacorolla aldım. 7 yıldır aracı ben kullanıyorum. Bu dönemlerde satmak istiyordum fakat aracın hasar kayıdını sorgulattığımda 14 bin liraya ekstra olarak 2008 yılına ait 75 bin lira gibi bir kayıt gördüm. Bu aracın o dönemde sıfırı 36.500 lira idi. Bu nasıl mümkün olabilir ? Bu kayıdı sildirme şansım var mı ?
up
up
Araç sigortası, aracınızın karıştığı yada sebep olduğu bir kazada diğer araç yada araçların hasarını karşılamış olabilir bir ihtimal..
Karıştığı trafik kazasında yaralanma veya ölüm olmuşsa ödenen tazminat bedeli bu sorgulamada çıkar... Tabi yanlışlık da olmuş olabilir... En temizi bir sigorta şirketinden kontrol ettirmek...
quote:
Orijinalden alıntı: tufanyildiz
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Önemli bir sorum olacaktı. 2008 yılında 14 bin lira hasar kayıtlı bir toyota corolla aldım. 7 yıldır aracı ben kullanıyorum. Bu dönemlerde satmak istiyordum fakat aracın hasar kayıdını sorgulattığımda 14 bin liraya ekstra olarak 2008 yılına ait 75 bin lira gibi bir kayıt gördüm. Bu aracın o dönemde sıfırı 36.500 lira idi. Bu nasıl mümkün olabilir ? Bu kayıdı sildirme şansım var mı ?
kesin olmamakla beraber ölümlü kazaya karışmış araç daha sonrasında yargı süresi oluşmuş ve 75bin tl kan bedeli ödenmiş büyük bir ihtimal buda yansıtılmış çok sorunmu derseniz değil ancak aracı satıcağınız kişi sigortacıdan şase sorgulaması yaptığında kan bedeli olarak görebilir mesajla belirtmez.
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugün bir tanıdığımın çalıştığı sigorta şirketi ile görüşeceğim.