Şimdi Ara

TOYOTA neyi bekliyor anlamadım !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ülkeye kaliteyi sunmuş olan toyota neden hala bir atak yapıp araba fiyatlarını ucuzlatıp herkese şamar gibi cevap vermiyor zaten amerikada toyotasını getirene ford ve chevrolet bedava fiyatına araba veriyor toyotada ucuzlatsın fiyatları göürüm ben ondan sonra renoya fiata binen varmı toyota kendi ipini çekiyor

• Fiyatları ucuzlatmak şu anki Toyota müşterilerine atılmış bir şamar olur. Bizim suçumuz ne?

Toyota'nın yapması gereken kendi müşterilerine özel takas sistemi getirmek. Mesela RAv4 mü almak istiyorum, bana özel 5bin TLyi direk Toyota'nın ödemesi ve bunun bayiden ayrıca yapılması. Eğer üstüne de bayi kendi indirimini koyarsa süper ucuzluk olur.
  • Bu tür isteklerinizi TOYOTA COM TR aktarınız..Ben kaç kez fikir beyanı yaptım...Son hız 155 Km / h yazıyordu....Bu ne demek ben 195 Km / h kaç kez yaptım....İstanbul düzce arası gidiş dönüş...205 Km / h yapan arkadaşlarım var...Bu ne demek 155 Km / h son hız dedim...Fabrikanın izin verdiği güvenli hız sınırı imiş...ben yazınca yeni arabalarda 195 Km / h yazdılar...Bayiler makul fiyatla ikinci el satış yapsınlar daha çok kazanırlar dedim.. Piyasa 24 000 Lira fiyatı olan bir aracı 18 .ooo L. dan den almaya kalkıp daha çıplak yenisini 38 000 L. dan satmak normal zeka seviyesine sahip hiç bir müşterinin kabul edeceği teklif değil yazddım....Ses yok..Şu an PASSAT için 42.000 LİRA çok makul bedava fiyat 6 ay sonra kasa değişecekmiş stok eritiyorlar...Çok güzel fiyat 1,6 motor 102 beygir... Ciddi ciddi düşünüyorum...O arabayı alıp TOYOTA motorunu içine yerleştirmek mümkün olsa....Hayali bile güzel.....Hele yaz gelsin...Hayırlısı... Bir yıl sonra bu PASSAT 2010 arabanın ikinci elini 35.000 liraya almak daha güzel......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Mart 2010; 15:37:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: almiranda

Bu ülkeye kaliteyi sunmuş olan toyota neden hala bir atak yapıp araba fiyatlarını ucuzlatıp herkese şamar gibi cevap vermiyor zaten amerikada toyotasını getirene ford ve chevrolet bedava fiyatına araba veriyor toyotada ucuzlatsın fiyatları göürüm ben ondan sonra renoya fiata binen varmı toyota kendi ipini çekiyor

Türkiye de araç fiyatları bence makul. Şöyle ki Türkiye de bu ÖTV varken. Arabaların çıplak fiyatını düşünürsek Toyota satabileceği en iyi rakama satıyor bence. Daha da aşağı satmazlar.

http://www.toyota.es/cars/new_cars/corolla/specs.aspx
    http://www.toyota.es/e-brochures/slot103_tcm274-912466.zip/slot103/index.html?webtrendsID=ESES
    İspanya da sadece 1,33 Benzinli ve 1,4 Dizel var. Hem de Türkiyeden daha pahalı. (Bizdeki ÖTV yi unutmazsak)
    1.33 VVT-i Manual Active 18.250,00 € ( 38 350 TL) (Bizdeki Elegant donanımlı 1,6 benzinlisi yerine 1,33 Benzinlisi) (Türkiye de 33,500 TL . +4 000 TL de donanım farkı dersek 37.500 TL)
    1.4 D-4D Manual Active 19.750,00 € ( 41475 TL) (bizdeki Elgant 1,4 Dizel- Bizden ucuz.)
    1,4 D-4D Manuel Live 18.250,00 € ( 38 350 TL) (Bizdeki Class 1,4 Dizel)

Ekleme: Active bizdeki Elegant'a eş değer.
    Live de Class'a eş değer.
    Comfort yok yani.

• Bunlar sadece bizim ulkemizde oluyor. Yurtdisinda eger Toyotayi Toyota ile degistirecekseniz 3-4 bin lira fazla öduyorlar ve aracinizda ki hasarlar eger asiri buyuk degilse saymiyorlar bile...
  • Bir kaç ay önce Ankara'da VW Eskihisar bayisine Tiguan'ı göreyim diye gitmiştim. Fiyat sordum ve özel indirim var mı dedim. Bana söyledikleri VW'nin eski müşterilerine özel indirimi varmış.

2006 sonrası yani 4 yıl içinde eğer VW aldıysak ki alan akraban da olabilir, o zaman %1.5 kadar VW indirimi oluyormuş.

Aslında bu şekilde özel bir indirim hiç de fena bir şey değil doğrusu.

Geçen haftalarda ve bugün Ankara Toyan'a gitmiştim. RAV4 ve Avensis için fiyat sordum. RAV4 ekstra modeli 76800 TL. Bunu 73bine veririz dediler. Avensis ise 51850 TL ve bunu da 50bine veririz dediler. Bu rakamları şu an kullandığım aracı Toyan'dan aldım dedikten sonra özel indirim olur mu diye sorunca aldım. Haaa başkasına da aynı indirimi de yapıyor olabilirler o başka.

Aslında direk Toyota'nın indirimi olsa çok daha güzel olurdu. Üzerine de bayi indirim yapsa eski müşteriler için çok karlı bir ortam doğmuş olurdu.

quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

Bunlar sadece bizim ulkemizde oluyor. Yurtdisinda eger Toyotayi Toyota ile degistirecekseniz 3-4 bin lira fazla öduyorlar ve aracinizda ki hasarlar eger asiri buyuk degilse saymiyorlar bile...

• Evet katiliyorum ama bu arac isinde kar marjlari o kadar yuksek degil. Belli bir seviyede yapabiliyorlar...
    quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Bir kaç ay önce Ankara'da VW Eskihisar bayisine Tiguan'ı göreyim diye gitmiştim. Fiyat sordum ve özel indirim var mı dedim. Bana söyledikleri VW'nin eski müşterilerine özel indirimi varmış.

2006 sonrası yani 4 yıl içinde eğer VW aldıysak ki alan akraban da olabilir, o zaman %1.5 kadar VW indirimi oluyormuş.

Aslında bu şekilde özel bir indirim hiç de fena bir şey değil doğrusu.

Geçen haftalarda ve bugün Ankara Toyan'a gitmiştim. RAV4 ve Avensis için fiyat sordum. RAV4 ekstra modeli 76800 TL. Bunu 73bine veririz dediler. Avensis ise 51850 TL ve bunu da 50bine veririz dediler. Bu rakamları şu an kullandığım aracı Toyan'dan aldım dedikten sonra özel indirim olur mu diye sorunca aldım. Haaa başkasına da aynı indirimi de yapıyor olabilirler o başka.

Aslında direk Toyota'nın indirimi olsa çok daha güzel olurdu. Üzerine de bayi indirim yapsa eski müşteriler için çok karlı bir ortam doğmuş olurdu.

quote:

Orijinalden alıntı: kulu42

Bunlar sadece bizim ulkemizde oluyor. Yurtdisinda eger Toyotayi Toyota ile degistirecekseniz 3-4 bin lira fazla öduyorlar ve aracinizda ki hasarlar eger asiri buyuk degilse saymiyorlar bile...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toyota'mı honda'mı yoksa Opel mi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Toyota u.s. yazıp Amerikan sitelerine giriyorum...Bizim 44.000 e aldığımız arabalar 16.000 usd..Satılıyor...Bizim ülkemizde vergi ile canımızı çıkarıyorlar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Toyota u.s. yazıp Amerikan sitelerine giriyorum...Bizim 44.000 e aldığımız arabalar 16.000 usd..Satılıyor...Bizim ülkemizde vergi ile canımızı çıkarıyorlar....

Evet zaten asil konu o. Adamlar ne kadar indirim yaparsa yapsin vergiler yuzunden bu pek etkili olmaz. Zaten en yuksek kar marjida %20 iken.
  • Toyota araçların ya donanımlarını artırmalı yada fiyatlarını ucuzlatmalı.Yada hem donanım artırıp hem de uygun bir fiyat artışı yapmalı.O zaman kimse toyotayı kimse tutamaz.
  • Toyota.com.tr'ye mail atmak için yetkili satıcı ismi filan istiyor.Benim toyotam yok ama almak istiyorum.Düşüncelerimi toyotaya iletemiyorum.
  • Bana göre de keşke toyota bütün modellerinde 5000 TL fiyat arttırsa , benim aracımın 2. el değeri yükselir . Ayrıca corollada satış rekorları kırıldı , tüm bu insanların tüm toyota sahiplerinin 2. el araç fiyatları yükselir , hepside bu işe gönüllü olup, Allah razı olsun derler . İşte bu ince dengeyi takip ettiği için cart diye müthiş bir indirim , Toyota yapamaz, ( hiç bir firma yapamaz ) . Fakat teamanın dediği gibi kendi aracını yine toyotayla takas edecek müşterilerine ayrıca fırsatlar sunabilir .
  • neden böyle birşey yapsınlar ki? renault fluence 40000TL 'ya satıyor. Bence toyotanın satışları da fena değil. Satışlar beklenenin üzerinde iken böyle bir indirime ihtiyaçları yok. Amerika ile Türkiye'yi karşılaştırmayın tamamen farklı ekonomik temeller üzerindeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollo34

Toyota.com.tr'ye mail atmak için yetkili satıcı ismi filan istiyor.Benim toyotam yok ama almak istiyorum.Düşüncelerimi toyotaya iletemiyorum.

Ben, benzer konularda mail attığımda bu konuyu gündeme getirmiştim. Herhangi bir şikayet veya öneride neden Toyota Türkiye değil de, bayilere yönlendiriliyoruz? Problemimizi çözecek olan bayi değil ki? Fakat cevap vermediler. İlginize teşekür vs. gibi geçiştirdiler.
    Ben de aynı fikirdeyim. Tüketicinin muhatabı bayiler olmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Bana göre de keşke toyota bütün modellerinde 5000 TL fiyat arttırsa , benim aracımın 2. el değeri yükselir . Ayrıca corollada satış rekorları kırıldı , tüm bu insanların tüm toyota sahiplerinin 2. el araç fiyatları yükselir , hepside bu işe gönüllü olup, Allah razı olsun derler . İşte bu ince dengeyi takip ettiği için cart diye müthiş bir indirim , Toyota yapamaz, ( hiç bir firma yapamaz ) . Fakat teamanın dediği gibi kendi aracını yine toyotayla takas edecek müşterilerine ayrıca fırsatlar sunabilir .

KemalKSK kardeşim, Egoist düşünceni hiç beğenmedim. Sırf senin aracının değeri artsın diye zam istenmez. Araç almayı düşünen ve alamayan arkadaşlara haksızlık olmaz mı? Toyota 5 bin değil 15 bin tl zam yapsın istersen. Kime satacaksa? Sen alır mısın?...
    Bu temennini espri olarak kabul ediyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan61

quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Bana göre de keşke toyota bütün modellerinde 5000 TL fiyat arttırsa , benim aracımın 2. el değeri yükselir . Ayrıca corollada satış rekorları kırıldı , tüm bu insanların tüm toyota sahiplerinin 2. el araç fiyatları yükselir , hepside bu işe gönüllü olup, Allah razı olsun derler . İşte bu ince dengeyi takip ettiği için cart diye müthiş bir indirim , Toyota yapamaz, ( hiç bir firma yapamaz ) . Fakat teamanın dediği gibi kendi aracını yine toyotayla takas edecek müşterilerine ayrıca fırsatlar sunabilir .

KemalKSK kardeşim, Egoist düşünceni hiç beğenmedim. Sırf senin aracının değeri artsın diye zam istenmez. Araç almayı düşünen ve alamayan arkadaşlara haksızlık olmaz mı? Toyota 5 bin değil 15 bin tl zam yapsın istersen. Kime satacaksa? Sen alır mısın?...
    Bu temennini espri olarak kabul ediyoruz...

Vallaha kardeşim hiç alınıp , darılma , doğruları dürüstçe söyledim , ben kendi dalgama bakarım , her koyun kendi bacağından asılır . Tabi bu benim düşüncem , benim düşüncelerim, beni bağlar , Toyota'nın da- Vw'nin de kendi fiyat politikası vardır zaten . Dediğinde haklısın , Toyota 15.000 fahiş fiyat arttırırsa , insanlar 2. eline daha çok yönelir , bu da benim yine işime gelir.

Fakat yanlış anlamayın , Allah size FX 'lere , X6 lara , CLS 'lere binmeyi nasip etsin , ben sadece olaya kendi açımdan bakıyorum ve tabi ki de bakmak zorundayım , en azından ( fiyat arttırmayı geçsek) , şok indirimlerle malımın değer kaybetmesini neden isteyeyim ki ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.