Şimdi Ara

Toyota Rav4 2016 Tavsiye - Yorum - Karşılaştırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
10.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle Türkiye'de değil Rusya'da yaşadığımı belirteyim,çünkü burada ve oradaki modeller arasında ufak tefek de olsa farklar oluyor. 2013 model Nissan Qq aracımız vardı ve 1,5 sene kullandıktan sonra yaşadığımız bir arıza sonunda aracı geri verdik ve o zamandan beri yaya kaldık maalesef. QQ alırken de Rav4 alternatifler arasındaydı ama biraz daha pahalı olduğundan tercihi QQ'dan yana kullandık. Kısmet olursa yakın bir zamanda tekrar araç alabilecek bütçeye sahip olacağız ve bu nedenle araştırmalara şimdiden başladım. Alternatifler herkes tarafından malum olmak üzere Honda CRV - Nissan QQ / X-Trail - Hyundai Tucson - Mitsubishi Outlander diye uzayıp gidiyor. F/p olarak bakarsanız en uygun Kia Sportage ve içeriği de sanırım en dolu olan araçlardan. Ben ise Mitsubishi Outlander dan hoşlandım ama Rav4 de oldukça etkileyici.
    Bu bahsettiğim araçlardan ve özellikle Rav4 kullanıcılarından yorum ve tavsiye alabilirmiyim? Forum içinde biraz baktım ama böyle bir konu göremedim, eğer varsa beni oraya da yönlendirebilirsiniz tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba

2015 Kasim ayinda elegant multidrive s RAV4 aldim. Boyutlari iyibariyle dusundugum bir aracti. Ortalama yakit tuketimi 7.5-8 lt civarlarinda. Mtv dezavantaji disinda neredeyse 1.6 motor muadil araclarla cok yakin bir fiyati var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: focatak

Merhaba

2015 Kasim ayinda elegant multidrive s RAV4 aldim. Boyutlari iyibariyle dusundugum bir aracti. Ortalama yakit tuketimi 7.5-8 lt civarlarinda. Mtv dezavantaji disinda neredeyse 1.6 motor muadil araclarla cok yakin bir fiyati var.

Rusya ve Türkiye arasında versiyon farkları var, en azından farklı adlandırılıyorlar , ayrıca burada tam 7 farklı versiyon mevcut. Eğer almaya karar verirsem sanırım en üst versiyonu alırım ne de olsa Türkiye kadar pahalı değiller burada. Aracın içi Nasıl peki ? 2 yetişkin ve 2 çocuk için ( biri 4 yaşında diğeri 8 aylık şu an itibarıyla ) . Bagajda Bebek arabasını koyduktan sonra ne kadar yer kalır ?
    Benim önceliklerim tam güvenlik, bu konuda pek sıkıntı yok, bagaj da sanırım yeterli olmalı. Arka koltuklarda ve direksiyonda ısıtma var mı ? Buralar soğuk olduğu için önemli konu. Benim QQ'da ön koltuklarda ısıtma vardı ama direksiyon ve arka koltuk ısıtmanın eksikliğini hissettik diyebilirim. Eskiden koltuk ısıtma diye birşey yoktu elbette ama insan bir kere kullandığı şeyi her yerde arıyor :)
    Sanırım 7-8litre böyle bir araç için iyi bir değer, peki hızlanma nasıl? Burası (Saint-Petersburg ) düz bir şehir, İstanbul gibi iniş çıkışlar tepeler yok, ancak şehir dışına arkadaş ziyaretine köylere gittiğimizde lazım olur ama yokuş ,eğimli yerlerde kalkış ,sürüş ve4*4 özellikleri nasıl ?
    Epey soru sordum kusura bakmayın, tecrübelerden kendime pay çıkarmaya çalışıyorum sadece:)

• Merhaba,

bir önce kullandığım araç 90 bg dizel bir araçtı. Bu araçtan 2.0 lt motor 150 bg gecince oldukça güçlü geldi. Ben motor performansından genel olarak memnunum. Benim aldığım versiyonda koltuk ısıtma mevcut değil. Bu nedenle o konuda bir bilgi veremeyeceğim. Araç 2 yetişkin ve 2 adet cocuk için oldukça yeterlidir. 4*4 performansını test edemedim ama yokuş kalkış desteği özellikle istanbul gibi dediğiniz şekilde inişli çıkışlı bir şehirde cok işe yarıyor. Benim satın aldıgım versiyonda karartılmış camlar mevcut. Ben bir hata yaparak buna birde cam filmi yaptırdım. Biraz fazla karanlık oldu sanırım. Yakıt tüketimi 2.0 lt 150 bg bir araç için gayet normal olduğunu düşünüyorum.

Eksikliğini hissettiğim en önemli şey kör nokta uyarı sistemi. Diğer araçlarımda kör nokta olmuyordu ama bunda bir kör nokta mevcut. Eğer versiyonlarda varsa veya opsiyon olarak ekletebiliyorsanız ekletmenizi öneririm.

• Buradaki model yanlışım yoksa 180bg olmalı. Benim QQ da 114 bg idi , iyi sıçrama olur benim için. Henüz araştırma safhasında olduğumuz için hemen her marka ve modele bakıyorum ve almışken mümkün mertebe en üst versiyonu almaya çalışacağım , onlarda hemen hemen her oyuncak mevcut Burada Rav4 fiyatına başka üst seviye araçlar da mevcut aslında, bugün baktım mesela Nissan Murano var ama bu model sanırım Türkiye'de yok. Fiyat hemen hemen aynı, Nissan Pathfinder ın bir alt modeli diyebiliriz. Anlaşılan alım aşamasında yine tüm markaları dolaşıp test sürüşü yaparak karar vereceğiz. QQ almadan da pekçok model ve marka denemiş , hatta Opel Meriva için kapora bile vermiştik ama sonra vazgeçip Nissan Qashqai aldık. Şimdi de durum aynı olabilir. Rav4 favorimiz ama bambaşka bir model de alabiliriz o andaki bütçemize göre.

• Sizin alacağınız 2.5 lt hybrid versiyon mu? Eğer o ise o versiyonda araç bir dış makyaj geçirdi. Ama bu versiyon cevreye daha duyarlı olmasına rağmen Türkiye'ye ÖTV'den dolayı sanırım gelmeyecektir.

• Şimdilik baktığım benzinli modeliydi , hybrid olanı sanırım henüz yok burada. Hybrid olarak Nissan Pathfinder var ve fiyatı uçuk değil. Ben elde para olmadığı için bütçeyi sürekli ufak ufak yükseltiyorum , yakında Porsche Cayenne falan bakmaya başlayacağım diye kendimden korkmaya başladım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.