Şimdi Ara

Toyota, Türkiye'de dizel araç satışını sonlandırdı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
9.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizim ülkemizde bunu yeni A-Serisi Sedanla falan karşılaştırırlar

• toyota iç piyasada kan kaybeder dizeli bırakmakla.
  • Şu anda internet sitesinden bakıyorum corolla da 1,4 D-4D 6 speed multi mode diye dizel motor satışı var.

• Japonlar dizel yapmayı beceremedikleri için bırakıyor olmasın :D

• Dizel motor yapmaktan aciz olunca böyle oluyor işte.Atmosferik benzinliyle devam etsinler.
  • Kendi kendilerinin ipini çektiler. Dizel motorunun alternatifi olamaz ve ne kadar ekonomik olursa olsun hiçbir zaman benzinli motor dizelle yarışamaz. Teorik olarak mümkün değil zaten. Avrupa'da tabi satışlar geriler, adamların maaşına göre benzin ucuz, adama koymuyor. Bizde ise 100 TL yakıt atsanız adamın canını acıtıyor. Son teknoloji dizel motorla aynı paraya benzinlinin en az 1.5 katı yol gidersiniz. Turbosu da yanınıza kâr kalır. Böyle kararlar başta harika gibi durur ama bir yıl sonra Totoya Türkiye'nin satış rakamlarına bakınca acı gerçeği görürüz. Hybrid falan demeyin, bizde sadece elektrik motoru ile gidebilecek sakinlikte araç kullanan adam sayısı % 0.05 bile değil. Hele ki ufak şehirlerde adam yeşil yanınca gazı kökleyip bir sonraki kırmızıya 50 m kala frene basıyor. Zamanında hibrid motorlu bir Honda araç kullanıcısı ile konuşmuştum da aracın benzinli modelden daha fazla benzin yaktığını söylemişti. Benzin motoru sürekli devreye giriyormuş, bir de sen buna aküsüyle beraber elektrik motorunu taşıtıyorsun.

Özetle bizde patlar o iş. Bundan sonra Toyota falan almayın sakın, bakarsınız batıp giderler, araçlar elinizde patlamasın.

• Ülkenin eğitim durumunu hiç bilmiyorlar bu caponlar ;)

• Kim ne derse desin sessiz sarsıntısız ekonomik ve sorunsuz bir motordu d -4d , biraz güçsüzdür ama avantajları çok fazlaydı . Yanlış karar olmuş .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hibrit otoya geçiyorlar
  • Norveç te 2025 te dizel ve benzinli arac satışı yasaklanacak. 2030 da birçok ülke benzinli ve dizel satışını yasaklayacak. Dünya da yeni bir çağ başlıyor. Biz tabi kendi markamizla uretmeyip, tükettiğimiz için dizel otolara takılıp kaldık
    .Adamlar büyük resme bakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Öz -- 30 Ocak 2019; 16:0:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Haberde dünyadaki en pahalı benzinin Türkiye'de satıldığından bahsedilmemiş.

Sallaaa . avrupada en uygun yakıtı kullananlardanız . ülkenizi sevin sevin . bu kadar düşman olmayın hükümetinizi ataklar altına almayın

Alıntıları Göster
    İroni yapmaya çalıştıysan beceremedin, troll yapmak istediysen de komik değil.

• Corolla, CHRdeki 1.2turbo benzinli motorla gelirse daha çok satar.

Motor seçenekleri aşağıdaki gibi olur diye düşünüyorum.

1.2 Turbo (CHR)
    1.6 Atmosferik(YILLARDIR KULLANILAN)
    1.8 Hybrid (CHR)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen arabaya falan binme, mümkünse bizimle aynı havayı bile soluma, adamlar çevre sağlığı için içten yanmalı motorları yasaklamaktan bahsediyor, sen hala üç kuruş paranın peşindesin, klasik yurdum insanı kafası, üzücü...

• İnadına dizel!.

• Güzel hamle fakat aklımda bir soru var.

Toyota Hilux gibi pick-up tarzi araçlar ne olacak ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.