Arkadaşlar bugün şükür ilk aracım Yeni Yaris'i teslim aldım. Daha önce 2 yıl kadar babamın arabası Fiat Siena'yı kullanıyordum. Kullanırken hiçbir sorun ve problem yaşamadım. 2 yılın sonunda derslerde iyiy gidip son seneye geçince :) bizimkiler bana araba almak istedi ve Yaris yeni kasalarından aldık. Bugün teslim aldık ve aracı kullanırken defalarca stop ettim. Araba defalarca gereksizce gaza boğuldu. Ve o an için moralim inanılmaz bozuldu. Debriyajı bana enteresan geldi. Bir türlü kavrıyamadım. Bunu yaşamış herhangi bir arkadaş bana öneride bulunabilir mi yani serviste debriyaj ayarı gibi birşey yapabilirmiyim. Gerçekten debriyaja alışmam zor olucak gibi görünüyor. Moralim bozuldu gerçekten.
Size 2 gün trafikte pratik yazıyorum. Bir hafta sonra kontrole gelin
Şaka bir yana merak etmeyin alışırsınız. Aracım servisteyken 5 gün kadar benzinli Accent Blue, 3 gün kadar da benzinli i20 kullandım. Her seferinde alışma süresi oluyor biraz ama kısa sürüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: AiQUiDiE
Size 2 gün trafikte pratik yazıyorum. Bir hafta sonra kontrole gelin
Şaka bir yana merak etmeyin alışırsınız. Aracım servisteyken 5 gün kadar benzinli Accent Blue, 3 gün kadar da benzinli i20 kullandım. Her seferinde alışma süresi oluyor biraz ama kısa sürüyor.
Dediğiniz gibi yapıcam artık başka seçeneğim yok :) ama inan moralim çok bozuldu umarım alışırım
alışırsın rahat ol. En fazla 1 saat diyorum ben :)
quote:
Orijinalden alıntı: uurum
alışırsın rahat ol. En fazla 1 saat diyorum ben :)
inşallah kardeşim böyle morallere ihtiyaç vardı
Traktör debriyajından pamuk gibi debriyaja geçince bocalamak doğal.
quote:
Orijinalden alıntı: gokhan_cantona
Arkadaşlar bugün şükür ilk aracım Yeni Yaris'i teslim aldım. Daha önce 2 yıl kadar babamın arabası Fiat Siena'yı kullanıyordum. Kullanırken hiçbir sorun ve problem yaşamadım. 2 yılın sonunda derslerde iyiy gidip son seneye geçince :) bizimkiler bana araba almak istedi ve Yaris yeni kasalarından aldık. Bugün teslim aldık ve aracı kullanırken defalarca stop ettim. Araba defalarca gereksizce gaza boğuldu. Ve o an için moralim inanılmaz bozuldu. Debriyajı bana enteresan geldi. Bir türlü kavrıyamadım. Bunu yaşamış herhangi bir arkadaş bana öneride bulunabilir mi yani serviste debriyaj ayarı gibi birşey yapabilirmiyim. Gerçekten debriyaja alışmam zor olucak gibi görünüyor. Moralim bozuldu gerçekten.
corollayı aldığımızda ilk başlarda yaşadık aynı problemi. arabayı boş bir yere çekip debriyaj ayarını bizzat kendi ayağınla yap. Çok erken kavrıyor hafif kaldırdığında. Servisle konuştum biraz daha ayarlayabiliriz yakıt tüketimi ve uzun ömürlülük için böyle üretiliyor dediler. Biz ayarlatmadık,şu an memnunuz.
corollayı aldığımızda ilk başlarda yaşadık aynı problemi. arabayı boş bir yere çekip debriyaj ayarını bizzat kendi ayağınla yap. Çok erken kavrıyor hafif kaldırdığında. Servisle konuştum biraz daha ayarlayabiliriz yakıt tüketimi ve uzun ömürlülük için böyle üretiliyor dediler. Biz ayarlatmadık,şu an memnunuz.
Yorumunuz için teşekkürler. 2000 model Fiat Siena eski bir araç 2 yıl boyunca problemsiz kullandım ,inşallah tıpkı Siena'daki gibi Yaris'e alışırım(debriyaj yüzünden yenibosnadan nasıl dualarla geldim anlatamam belki 10 kere stop etmişimdir. yokuşlar korkulu rüya ) :/
Alışırsınız.
gaza bas, patinaj falan çektir niye stop ettiriyorsun? Altında toyota var korkma o kadar. Depe depe kullan :) Ben küçükken duvara çapmıştım corollayla, ayağım gazda kalmıştı panikten, çekememiştim. Duvara çarptım araba bir 15 20 sn daha patinaj çekmişti, tekerler gömülmüştü toğrağa:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme