Arkadaşlar, bende 99 Toyotacorolla var. Dün motordan ses gelmey ebaşladı. Bu gün sabah ustaya götürdüm, conta problemi var dedi. Güvendiğim ustaydı. Bıraktım, akşama gittiğimde conta çatlamış dedi. Araba ne su kaynattı, ne hararet yaptı, ne yağ eksillti. Sebebini sordum, bilemem dedi. Şimdi araba iyi. Ama çok canım sıkıldı. Nasıl olabilir ? Acaba metal yorgunluğu gibi bir şey olabilir mi?
geçmiş olsun olabilir ? ama ustana güveniyosan problem yok.
quote:
Orjinalden alıntı: gizliozne
Arkadaşlar, bende 99 Toyota corolla var. Dün motordan ses gelmey ebaşladı. Bu gün sabah ustaya götürdüm, conta problemi var dedi. Güvendiğim ustaydı. Bıraktım, akşama gittiğimde conta çatlamış dedi. Araba ne su kaynattı, ne hararet yaptı, ne yağ eksillti. Sebebini sordum, bilemem dedi. Şimdi araba iyi. Ama çok canım sıkıldı. Nasıl olabilir ? Acaba metal yorgunluğu gibi bir şey olabilir mi?
99 model aracta metal yorgunlugu zor ihtimal 89 desen anca
ilk sahibi değilsen önceki sahibi hararet yaptirmis olma ihtimali yüksek derim ben...
İlk sahibi kardeşim, arabanın mazisini çok iyi biliyorum. Öyle bir şey olabileceğini pek sanmıyorum.
quote:
Arkadaşlar, bende 99 Toyota corolla var. Dün motordan ses gelmey ebaşladı. Bu gün sabah ustaya götürdüm, conta problemi var dedi. Güvendiğim ustaydı. Bıraktım, akşama gittiğimde conta çatlamış dedi. Araba ne su kaynattı, ne hararet yaptı, ne yağ eksillti. Sebebini sordum, bilemem dedi. Şimdi araba iyi. Ama çok canım sıkıldı. Nasıl olabilir ? Acaba metal yorgunluğu gibi bir şey olabilir mi?
motordan nasıl ses geliyordu ?
conta yanığı veya çatlağı ile motordan ses gelmesini bağdaştıramadım..
bahsi geçen araba toyotan en sorunsuz motorlarına sahip..
ayrıca usta conta catlak kanısına varırken siz yanındamıydınız hangi kontrolleri yaparak contanın çatlak oldugu kanısına vardı arkadaşım ?
Tam olarak sibop gevşeme sesine benzemiyordu. Ama metale sürter gibi bir sesti. Tek usta değil, bir kaç ustadan sonra güvendiğim ustanın yanına bırakıp gittim. Zaten bütün gün okuldaydım. Ama daha söylediğim gibi ustaya güvenirim.
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
quote:
99 model aracta metal yorgunlugu zor ihtimal 89 desen anca
ilk sahibi değilsen önceki sahibi hararet yaptirmis olma ihtimali yüksek derim ben...
Söylediğiniz gibiymiş. Bu gün kardeşim hatırladı. 2 sene önce şehirlerarası yolda fan müşirinin bozulması yüzünden hararet yapmış. Mesele anlaşıldı.
2 seneye kesin bulgu verirdi. birde conta ile ses arasında bir ilişki kuramadım
Benim bildigim conta yanar...Conta çatlamaz....Silindir kapagı çatlar....
quote:
Orjinalden alıntı: taşkafa
Benim bildigim conta yanar...Conta çatlamaz....Silindir kapagı çatlar....
Sesin motorun içinden geldiğini sadece ben değil okuldaki diğer arkadaşlar ve sanayideki diğer ustalar da teyyit etti. Conta yanınca çatlamış (kırılmış) olabilir. Burada bazı arkadaşlar yok contadan nasıl olur, usta seni kandırmış demeye getiriyorlar. Ama önemli olan 190 liraya meselenin hallolmuş olması.
Geçmiş olsun...Çok para degil...Ucuz kurtulmuşsun...Yagına suyuna iyi bak antifrizi bol koy...
quote:
Orjinalden alıntı: taşkafa
Geçmiş olsun...Çok para degil...Ucuz kurtulmuşsun...Yagına suyuna iyi bak antifrizi bol koy...
Teşekkür ederim. Şu anda hamdolsun ses falan kesildi. Aaraba tıkır tıkır çalışıyor.
Bu yaz aynı durumu bende yaşamıştım.........ama ben 400 ytl harcadım conta yanında triger seti filanda değişti..........250 parça .........150 işçilik toplamda 400 ytl........geçmiş olsun.......... güle güle kullan
quote:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme