Şimdi Ara

TP-Link 5210G Kablo Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde bir adet TP-Link 5210G var ve dağıtıcı olarak kullanıyorum .Aleti kısa bir kablo ile kullandığımda normal olarak çalışıyor fakat çatıya 30 metre ile koyduğumda çalışmıyor, kablodamı problem var dedim başka bir 30 mt ile denedim fakat yine olmadı.Kabloların özellikleri var 24 AWG 26 AWG onlamı ilgili dedim 24 olan daha kaliteli oluyormuş zaten denediğim öyle bi kablo oda değil ,bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba ?

• çalışmıyor derken poe sorunu mu var yoksa data trafiği mi yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacer

çalışmıyor derken poe sorunu mu var yoksa data trafiği mi yok?

Alete elektirik geliyor , lan yanıp sönüyor ve internet sağlamıyor ama o kabloyu değiştirip daha kısa bir kablo takılıyorum ve alet çalışıyor.Ama aynı kablo iki modem arasında rahatlıkla çalışıyor ve internet sağlıyor ,çok garip bi durum bir türlü işin içinden çıkamadık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak032

quote:

çalışmıyor derken poe sorunu mu var yoksa data trafiği mi yok?

Alete elektirik geliyor , lan yanıp sönüyor ve internet sağlamıyor ama o kabloyu değiştirip daha kısa bir kablo takılıyorum ve alet çalışıyor.Ama aynı kablo iki modem arasında rahatlıkla çalışıyor ve internet sağlıyor ,çok garip bi durum bir türlü işin içinden çıkamadık..

Alıntıları Göster
    kablonun tip ve markası nedir?

uçlarının doğru çakılmış olduğundanemin misiniz?
    poe kullanıyor musunuz? Yani AP nin elektriğini kutusundan çıkan PoE adaptörü ile network kablosu ile mi veriyorsunuz?

• quote:

poe kullanıyor musunuz? Yani AP nin elektriğini kutusundan çıkan PoE adaptörü ile network kablosu ile mi veriyorsunuz?

wireteck diye bi marka

24 awg lik bi kablo...uçlar doğru çünkü aynı kabloyu normal modem ve bilgisayar arasında ethernet yapıyoru problemsiz çalışıyor ama alete bağlayınca vermiyor alet interneti...poe kullanıyorum evet o aletin kutusundan çıkan ...
  • quote:

quote:

wireteck diye bi marka

24 awg lik bi kablo...uçlar doğru çünkü aynı kabloyu normal modem ve bilgisayar arasında ethernet yapıyoru problemsiz çalışıyor ama alete bağlayınca vermiyor alet interneti...poe kullanıyorum evet o aletin kutusundan çıkan ...

Alıntıları Göster
    @Burak032
    Merhaba,
    Kullandığınız ethernet kablosunun uçlarındaki renk sıralasını yazabilir misiniz? Renk sıralası yanlış olabilir.
    Piyasadaki bazı kablolar oldukça kalitesiz olabiliyor ve kısa mesafelerde bile sıkıntı çıkarabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

@Burak032
    Merhaba,
    Kullandığınız ethernet kablosunun uçlarındaki renk sıralasını yazabilir misiniz? Renk sıralası yanlış olabilir.
    Piyasadaki bazı kablolar oldukça kalitesiz olabiliyor ve kısa mesafelerde bile sıkıntı çıkarabiliyor.

Turuncu Beyaz - Turuncu
    Yeşil Beyaz - Mavi
    Mavi Beyaz - Yeşil
    Kahverengi Beyaz - Kahverengi

olarak yapıyoruz kabloyu..

Evet kablo belki kalitesiz olabilir ama 24 awg lik bi kablo...
  • quote:

quote:

@Burak032
    Merhaba,

Turuncu Beyaz - Turuncu
    Yeşil Beyaz - Mavi
    Mavi Beyaz - Yeşil
    Kahverengi Beyaz - Kahverengi

olarak yapıyoruz kabloyu..

Evet kablo belki kalitesiz olabilir ama 24 awg lik bi kablo...

Alıntıları Göster
    @Burak032
    Renk sıralamasında sorun yok. Geriye tek ihtimal kalıyor kablonun kalitesiz oluşu. Daha önce forumda başka bir arkadaşın benzer bir sorunu vardı. Birtakım denemelerden sonra son olarak kabloyu değiştirince sorun düzelmişti. Kanaatimce sizdeki problemde kablodan kaynaklanmaktadır. İmkanınız varsa başka marka bir kablo ile deneyin.

• quote:

@Burak032
    Renk sıralamasında sorun yok. Geriye tek ihtimal kalıyor kablonun kalitesiz oluşu. Daha önce forumda başka bir arkadaşın benzer bir sorunu vardı. Birtakım denemelerden sonra son olarak kabloyu değiştirince sorun düzelmişti. Kanaatimce sizdeki problemde kablodan kaynaklanmaktadır. İmkanınız varsa başka marka bir kablo ile deneyin.

Alıntıları Göster
    Kablo kalitesizse poe voltajı düşüyor. PoE ssiz deneme şansınız var mı?
    Ayrıca kabloyu siz çakıyorsanız pensenizde bir sorun olabilir mi? kullandığınız diğer kısa kabloyu siz çakmadıysanız birtne kısa kablo çakıp deneme yapar mısınız?

• quote:

Ayrıca kabloyu siz çakıyorsanız pensenizde bir sorun olabilir mi? kullandığınız diğer kısa kabloyu siz çakmadıysanız birtne kısa kablo çakıp deneme yapar mısınız?

Kısa kablo yaptım , onda problem olmuyor ,kablo kısa olunca normal çalışıyor ama uzayınca ne yazık ki olmuyor...Poesiz deneme derken , direk aletten çıkan kabloyu modeme takıcam değil mi ?
  • quote:

quote:

Kısa kablo yaptım , onda problem olmuyor ,kablo kısa olunca normal çalışıyor ama uzayınca ne yazık ki olmuyor...Poesiz deneme derken , direk aletten çıkan kabloyu modeme takıcam değil mi ?

Alıntıları Göster
    poe siz derken elektrik iletimini data kablosu üzerinden değil de AP ye direkt bağlayın demek istedim.

• quote:

poe siz derken elektrik iletimini data kablosu üzerinden değil de AP ye direkt bağlayın demek istedim.

Onu bağlıycak yer yok sanırım...pazartesi gidip daha kaliteli bi kablo almayı plannlıyorum , Cat6 flan alayım diyorum birde kaliteli bi markanın..umarım çalışır yoksa farklı bişeyler denemem lazım.sanada yazdığın yorumlar ve ilgin için gerçekten çok teşekkür ederim kardeşim...
  • quote:

quote:

Onu bağlıycak yer yok sanırım...pazartesi gidip daha kaliteli bi kablo almayı plannlıyorum , Cat6 flan alayım diyorum birde kaliteli bi markanın..umarım çalışır yoksa farklı bişeyler denemem lazım.sanada yazdığın yorumlar ve ilgin için gerçekten çok teşekkür ederim kardeşim...

Alıntıları Göster
    evet yokmuş power girişi. sanki var gibi kalmış aklımda. sorun kablo gibi görünüyor.

• quote:

evet yokmuş power girişi. sanki var gibi kalmış aklımda. sorun kablo gibi görünüyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 6 cat kablo ile 50m metreye kadar kalite alırsınız
    modemle ayar veya sorununuz varsa arayın veya mesaj atın ....
    0537-542-77-40

• Selamlar,

Benzer bir problem bende de var. Yeni kablo çekmeme rağmen ışıklar yanıp sönmeye devam ediyor. Işıklar bir şekilde yanarsa da, bağlantı yapmaya çalıştığınız anda ışıklar tekrar sönüyor. bir şekilde enerjinin yetmediği net. Kabloyu yeniden çektim cat5e ve 24awg lik bi kablo. Sorun çözülmedi. Düşüncem şu , kutudan standart çıkan adaptör 12v 1A'lık bi adaptör. ben bunun yerine 12v 2a veya 3A lık bir adaptör kullanarak enerjiyi güçlendirirsem soruma çözüm olur mu sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: masabah

Selamlar,

Benzer bir problem bende de var. Yeni kablo çekmeme rağmen ışıklar yanıp sönmeye devam ediyor. Işıklar bir şekilde yanarsa da, bağlantı yapmaya çalıştığınız anda ışıklar tekrar sönüyor. bir şekilde enerjinin yetmediği net. Kabloyu yeniden çektim cat5e ve 24awg lik bi kablo. Sorun çözülmedi. Düşüncem şu , kutudan standart çıkan adaptör 12v 1A'lık bi adaptör. ben bunun yerine 12v 2a veya 3A lık bir adaptör kullanarak enerjiyi güçlendirirsem soruma çözüm olur mu sizce ?
    Cat 6 ile denedim 25 metrede wlan ışıkları yanıp sönüyor, 12 V 5 Amper adaptör ile güç verdim yinede değişmedi. Sonuç olarak 0,75 kablo ile 12 volt 1 amper taşıdım POE cihazın yanında çalışıyor. Pet şişe içine koydum ama su alırsa bozulur.

• Burak032 kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

TL-POE200 ile cat5 kabloda 100 metreye kadar kablo desteği sunmaktadır. Bu cihazı kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz;

TL-POE200 ile cat5 kabloda 100 metreye kadar kablo desteği sunmaktadır. Bu cihazı kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

Merhaba;

Cihazların içinden çıkan POE ne kadar mesafede çalışabiliyor? 25 metrede Cat6 ile çalışmadı Wlan ışıkları yanıp sönüyor kullandığım kablomu çok kalitesiz? Ne tür kablo kullanmalıyız?

Saygılarımla;
  • pandorad P kullanıcısına yanıt
    Cat 5 ortalama 15 metre 24 Awg
    Cat 6 ortalama 20 metre 24 Awg

Awg değeri ne kadar düsük olursa kalitesi artmaktadir.

Saygilarimizla
    TP-LINK TURKIYE
  • Burak032 kullanıcısına yanıt
    6 cat kablo kullan yada bulabilirsen 7 cat ol sorun cözülür ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heval72 -- 2 Nisan 2014; 15:24:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.