Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Oz! Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.679
Cevap
70
Favori
71.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aldım gitti.

• TargetLaw T kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun deco kervanına hoş geldiniz. 😃

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

sağ olun hocam, yarın gelecek, umarım maksimum verimi alabilirim.

Hocam maksimum verim alamasanız bile benim gibi ekstra bir de ethernet switch söyler kabloyla bağlarsınız. Kablo döşemek çok da zor bir şey değil.

ethernet switch dediğiniz cat 6 kablolar değil mi bildiğimiz? ana decodan 2.ye, ondan da 3. ye bağlayacağım değil mi?

Kablo değil de ethernet çoklayıcı diyebiliriz. Decoda yeterince ethernet portu olmadığı için mecbur bir switch almak lazım. X50’de 3 tane port var. Biri wan portu zaten, geriye 2 tane kalıyor. O 2 tane porta diğer iki uyduyu bağlarsam diğer cihazları kablo ile bağlayamam. O yüzden ana decodan bir ethernet switche bağlantı olacak. Devamında da switch üzerinden diğer decolara ve cihazlara kablo ile bağlantı olacak. Ben 8’li switch aldım yeterince kablolu cihaz bağlayabileyim diye. X60’ta 2 tane ethernet portu var. Onların da biri wan portu olduğu için sadece bir tane kalıyor geriye.

anladım hocam, teşekkür ederim...

• Decoları (x50) kablo ile birbirine kablo ile bağladım. Gerçekten uğraştığıma değdi. Deco X50 AX3000 hızında. PC'de de TP-Link AX3000 hızında wifi kartı kullanıyorum. Sonuç görseldeki gibi. Tabi deco ile pc aynı odada. Sadece decoları birbirine kablo ile bağladım.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri
  • 105 m2 3+1 ev için x50 3lü paket fazla mı gelir ? Kablonet abonesiyim modem oturma odasında. 10 mt ilerideki salonda tv interneti iyi çekmiyor. 1 tane salona 1 tanede odana koyup ethernetle pcye bağlamayı düşünüyorum.

• real07 kullanıcısına yanıt

Dün yakınım kablonet kullanıyordu modemin wifis çok kötü ,çekmeyen odaya kablosuz mi router 3 takdım çekmeyen odada full çekmeye başladı.Duvarlar çok kalın vs değilse 2 tane x50 size fazlasıyla yetmesi lazım.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Odamdan modeme kadar kablo var çok hoş bir görüntü olmuyor koridorda. O yüzden 2li paketten vazgeçip 3lü paketi düşünmeye başladım. Salonda telefon ve tablet iyi çekerken tv en yeni model olmasına rağmen kötü çekiyor. Duvarlar çok kalın değil bina 98 yapımı.

Ben 3’lü kullanmama rağmen kablosuz aktarımın kayıplarından sıkılıp tüm eve kablo kanalı döşüyorum. Kabloyu açıktan götürmektense kanal içinde göze batmıyor.

Onu yapamam maalesef. 100 mbps kullanıyorum. Altyapı ftth olduğunda 500 mbps pakete geçeceğim. Sizce ne kadar kayıp olur ? 80-90 mbps gelse iyi.

500’de 3’lü x50 çok ideal. Banyoda bile min 200-300 çekiyor. Ben hızı gigabite çıkarınca uzak noktalarda hız yine aynı değerlerde kalınca bu sefer kablo işine girdim. Hızım 500’de kalsa aynı şekil kablosuz devam ederdim.

Sağ ol hocam. Telefon ve tablet çok iyi çekiyor ama tv nedense çok düşük kaldı. Kendi tarayıcısıyla test yaptım. 15-20 mbps çıkıyor. 4K dizi film izlenemiyor.

5ghz bandına bağlıysa tv 2.4’e çekmek işe yarayabilir.

2.4'e bağlı hocam. Şimdi test yaptım 12-14 mbps çıktı.

Tv ile modem aynı odada mı?

Hayır 10 mt fark var aralarında.

10 metre çok fazla ev içinde odadan odaya. Tv içindeki wifi kartının çok iyi olacağını da sanmam zaten. Bizim evde 10 m değil, 1 m bile olsa yan odada duvarlardan dolayı ciddi kayıp oluyor.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.