ben taksitlerin açık oldugu zamanlarda 2 tane 2 li paket p9 almıstım. suan bi tanesini yedek tutuyorum. 3 lü mesh kullanıyorum. babamlara da e4 aldım 2 li paket. o da iş gördü yeni kurdum aynı uygulamadan 2 deco ekosistemi arasında geçiş vs cok iyi oldu. |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (55. sayfa)
-
-
Merhabalar,
An itibariyle X60’ın kurulumunu yaptım. Sonuçlar çok iyi.
Ana Deco’nun bulunduğu oturma odası
Üst kat yatak odası
Üst kat oyun odası, çalışma odası. Kapısı kapalıyken bile en az 400-450 Mbit veriyor.
Ana deco’nun yan odası, mutfak
İndirime girdikçe maliyet düşürmek için X50 alıp durmuştum. Elimde şu an 4 tane X50, 2 tane de X60 var.
Ama 2 tane X60 fazlasıyla yeterli. X50’lerin 2’lisini amazondan 3.500 tl’ye aldım. Şu an her yerde 5.000 tl civarında. Sırf ucuz aldım diye onları da kurarım muhtemelen. Ama tamamen fazlalık olacaklar. Hatta bu hızlara gölge düşürürler diye bile endişeliyim.
Konuda X50 ve X60 farkını bulamamıştım en son kendim alıp denedim. İkisi arasında kalırsanız kesinlikle X60 AX5400 tercih edin.
Firmware güncellemesini yaptım. Ama henüz deco uygulamasında X50’den ne gibi farkları var yazılımsal olarak bakmadım. İnceleyip editlerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 9 Eylül 2024; 15:14:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-X60’ta uygulamaya özel QOS yok. Sadece cihaza özel var.
-X60’ta Eco Mod yok.
- X60’ta 160 Mhz bant genişliği yok. Ama gerek de yok. X50’den çok daha hızlı zaten.
-X60’ta ev kamerası güvenliği yok. Ev kameralarını ev güvenlik modunda çalıştırdığınızda, telefon wifi’ye bağlandığında kameranın internet baglantısını kesiyor. Wifi’den ayrıldıgında aktiflestiriyor.
Gözüme çarpan eksikler bunlar. Yazılımla düzeltilir. Ama tp-link, x60 eol’e ayıracak yakında belli oldu. Daha yeni özellikleri x50’ye koymuş. Onun da hızı yavaş kalıyor. Be85, x80,x90 gibi cihazlar da hayvan gibi pahalı. Xe75 bile x60’ın 2 katından fazla şu an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 10 Eylül 2024; 9:17:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 li x50 kullanıyorum.160 mhz mi 80 mhz mi hangisi daha iyi?
Ben de 2'li X50 kullanmaya başladım, modemi ortadan kaldırıp interneti direkt X50'den sağlıyorum.
Turkcell Fiber kullanıyorum, apartman içinde fiber kutusu da var. İnternet cam kablo ile Fiber Switch'e geliyor, ordan da X50'ye bağlı.
Turkcell 30. yıla özel 1 aylık herkese 1.000 megabit internet hediye ettiğini duyurdu fakat benim aldığım max hız 650 megabit oldu.
Evim 2 katlı, X50'nin biri yukarı katta, Ana modem olarak onu kullanıyorum, diğerini de aşağı kurdum. Aşağıda da 200-300 megabit arası internet hızı gelip gidiyor.
En yüksek hızı modem yanında alabiliyorum. Bu değerler normal midir? Cihaz uygulamasından ağları vs kurdum ama herhangi özel bir ayar yapmadım.
Yapmam gereken birşey var mıdır? Bu konularda yeni olduğum için hayati değere sahip bir ayar olup olmadığını tam bilemiyorum.
-
iPhone 11Pro Max'in 160mhz desteği yok yalnız. 160mhz destekli bir PC (Intel Ax 200 serisi) ile denerseniz daha yüksek hızlar görebilirsiniz.
X50 kullanirken 80 Mhz’ye ayarliyordum hocam zaten.
X60 cok daha hizli ama. Dubleks’e 2 tanesi cok rahat yetti. Evin hicbir noktasinda 380’in altina dusmuyor hiz. Eldeki x50’leri kuracak bir yer bile bulamadim.
Cihaza göre değişiyor hocam ikisini de deneyin. Ben 80 Mhz kullanıyordum X50’de.
Teşekkürler hocam.Burada160 hz de sorun oluyor gibi okudum.Onun için sormuştum. Kullandığım cihazlar telefon vs eski sorun çıkmasın diye 80 mhz yaptım. Reklam önlemek için deco x50 de 94.140.14.14 94.140.15.15 adguard dns kullanıyorum. İnternette yavaşlamaya sebep olabilirmi?
-
evde türknet fiber internet var, modem olarak da telekomun verdiği fiber modemi kullnıyoruz. fiber kablo evin içine giriyor ve antrede tavan alçaltmasının üzerinde sonlanıyor, oradan bi cat6 kablo ile salondaki data fişine gidiyor, o data prizinde de bi kablo ile modeme giriş yapılıyor. sanırım arada bir kablo parçası olması sebebiyle de olabilir ya da 2.4 e bağlı 10-12 civarı cihaz var 2.4 ile twitter da bile yenilemede zorlanıyor bırakın bir şey izlemeyi.
mevcut modem yerine deco alsam kullanabilir miyim? aynı bağlantılarla. evdeki bağlı cihazları daha rahat tolere eder sanırım deco. ya da tavan alçaltmasına modemi taşıyıp o aradı cat 6 kablo ile decoya bağlayıp salomnda modem yerine decoyu kullanırım ama bu seferde wi-fi değil de kablo ile bağlı cihazları nasıl bağlayacağım.
bunun yanında modemi devre dışı bırakmadığım senaryoda bağlı cihazlar hala modemden beslenmeye devam edecek sanırım bunları kopartıp decoya mı bağlamam gerekecek?
-
Deco x50 next dns çalışıyormu?Nerye gireceğiz?
-
Muhtemelen çalışıyordur. Ben warp dns kullanıyorum. 2 yerden de girilebiliyor. Bir seçenek internet bağlantısını ayarladığınız kısımdan DNS ayarlarını manuel girebiliyorsunuz. Diğer seçenek de Advanced ayarlarda DHCP Server tarafında girebiliyorsunuz. Ben direkt internet bağlantısını ayarladığım kısımda girdim.
-
Teşekkürler.Bugün dediğiniz yerlere girince çalışmıyor gibiydi.Şimdi tekrar girdim çalışıyor. Adguard dns kullanıyordum son zamanlards vdsl internetimde yavaşlamaya yok açtı gibi bir süre next dns kullanacağım.
-
Stabil olsun diyorsanız direkt Google dns (8.8.8.8) kullanabilirsiniz. Ben dediğim gibi warp dns (1.1.1.1) kullanıyorum ama sanki Google daha stabil çalışıyor gibiydi. Emin olamadığım için dokunmuyorum tekrar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biraz kullanayım.Google ve warp dns de denerim.Warp dns in artısı nedir?
-
Kendi iddialarına göre dünyanın en hızlı dns’iymiş. Ben ayrıca deco üzerinden warp vpn de kurdum custom ayarlarla. Bu şekilde tv veya konsollarda da vpn kullanımı mümkün oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben decoya bağlı android cihazlarda ve telefonlarda reklam önleme için ıkullanıyırum.Vdsl kullanıyorum. Reklamları önlesin internette yavaşlama olması benim için yeterli.
Deco X50 kullanıcısı olarak decolar arası bağlantıyı kabloluya çevirmek ile alakalı aklıma powerline adaptör kullanma fikri geldi. Acaba gigabit hızında bir powerline adaptör kiti alsam (örn, TP-Link TL-PA7017) sistemi sanki PX50 gibi çalıştırmış olur muyum? Bu tarz bir sistem deneyen var mı? Çekincem aktarımın gigabit seviyesinin altında kalması. Zaten kablosuz olarak 500 mbps aktarım sağlayabiliyorum. Amacım kayba uğramadan 1gbps ile decolar arası aktarım yapabilmek.
-
Arkadaşlar merhaba,
Elimde üçlü Deco P9 var, internet hızım 1000mbps. Modeme direkt kablolu olarak bağlandığımda 930mbps hızı görebiliyorum. Deco P9 serisi 1000mbps'yi desteklemiyor bunun farkındayım :( fakat aktardığı hız 200mbps'yi geçmiyor. Ek deco'ya kablolu bağlandığımda ise 350mbps hızı görebiliyorum maksimum. Ayarlardan 2.4GHz'i kapattım sadece 5Ghz yaptım fakat yine aynı.
Bu konuda bir bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler.
-
Bende yeni serilerde hız testi yok diye okumuştum ama bu yıl aldığım x20 lerden birini ana cihaz olarak ayarlayınca hız testinin açık olduğunu gördüm. Bana ilginç gelende bazı güzel uygulama özellikleri m5 te açıkken x20 de kapalı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X