Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.699
Cevap
68
Favori
73.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kanal ve bant genişliğini ayarını değiştirip denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube'da inceleme videolarında bu ürün ile gigabit seviyesinde bir hız testi bulamayınca buraya yazmıştım ama Hepsiburada'daki yorumları okuyunca anlamış oldum ki hızlar 200 mbit seviyelerinde kalıyormuş. Zaten kablosuz ile daha yüksek hızlar sağlayabildiğim için direkt ethernet switch (TP-Link TL-SG108e) siparişi verdim. Bakalım X50'nin uyduları ana Deco'ya kablo ile bağlayınca hız olarak performansta nasıl bir değişim olacak?

• Bi çift m4 edindim ikinci el olarak, kurulumu basitti hallettim ctesi günü. Telefonları falan bu cihazlara bağladım. Kameralar falan mevcut modemde kaldı onları reset ile uğraşmayayım dedim. Fakat bu m4 bi kaç saatte bir bi atıyor kendini ağdan, led kırmızıya dönüyor. Bağlantıda sorun yok biri salonda biri içteki bi odada telefonlar hep ful çekiyor. Ama normalden modemdeki 5 ghz ile kıyaslandığında, orada basınca tak diye gelen siteler uygulamalar bunlarda bi ufak bekletiyor, bağlantı geldikten sonra sorun yok gibi. Bir şey izlerken de sıkıntı çıkarmadı. Ama dediğim gibi iki sıkıntı var bir arada bi reset atar gibi kulelerden birinin ya da ikisinin de düşmesi, bir de ilk sayfaya ya da uygulama bağlantısında uzun bekletmesi.
    Bunları birbirine kablo ile bağladığımda kullanım farkı olur mu? Sıva altında 2 cat6 hat çektirmiştim zamanında birini şu an modemden deco m4 e aktarıyorum, diğeri ile de iki m4 ü bağlasan daha sağlıklı olur mu kullanım?

Optimizasyon yaptım, güncelleme yaptım ama bi kaç sefer bu kırmızı led canımı sıktı, uzun süreli değil bi reset atar gibi yeniden başlatıyor sanki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• fatesan F kullanıcısına yanıt

Kablolu bağlama imkanı varsa decoları birbirine direkt kablo ile bağlayın, daha performanslı olur illa ki. Sıkıntı belki ısınmadan dolayı olabilir. Cihaz çok ısınıyorsa kendini resetliyordur belki. Bir de aynı evde 2 wifi yayını performansı çok fazla düşürüyor. Bir de iki wifi yayını yapan cihaz yan yanaysa daha kötü oluyor. Kablosuza bağlı bütün cihazları resetleyip deconun yayına geçirip diğerini kapatın derim.

• feryatben kullanıcısına yanıt

Evet denedim ama sonuç değişmedi maalesef :(

• Selamlar,

Salonda bulunan TSO 1Gbps internetimi evin her tarafına (Şimdilik 100m2 bir evdeyiz ama ileride daha büyük bir eve taşınacağız sanırım, bunu da düşünerek.) dağıtabilmek için Deco'nun hangi modelini almam gerekir? x10'dan x60'a kadar model var ve 2 ya da 3 tane mi hangisinin uygun olacağına karar veremiyorum. Bütçe sorunum yok, tavsiyeleriniz bekliyorum 

X50x3pack şu an amazonda sepetimde duruyor :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TargetLaw -- 17 Eylül 2024; 14:43:58 >
  • TargetLaw T kullanıcısına yanıt
    Konudan takip ettiğim kadarıyla x50’nin altı gigabit seviyesinde hız için yeterli olmuyor. X50 ya da x60 ikisinden birini alırsanız yeterli olur. X60 her tarafa bu hızı iletme konusunda daha iyi. Ben 3 tane x50 kullanıyorum. Hızı 500’den 1000’e yükseltince diğer odalarda yetersiz kaldığını gördüm. O yüzden kablo siparişi geçtim, decoları birbirine kablo ile bağlayacağım. Deco ile aynı odada engel yokken gigabit hız alabiliyorum kablosuz ile.

• x50 yi komşu aldı oda memnun kalmadı pek 60 mb fark için 5.000 tl para verdim dedi :)) özellikle eviniz depreme dayanıklı yeni bir evse duvarlar kolonlar kalın olduğu için problem oluyor en sağlamı kablolu mesh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Eylül 2024; 20:35:41 >
    Bütçe sorun değilse x50 ile hiç uğraşmayın, 3 lü x60 ax5400 olanı alın. Şuanki evde 2 si muhtemelen yeter ama ileride büyük eve taşınacaksanız orda artı olur sizin için.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam yanıtınız için. 1. decoyu modeme bağlayıp bir tane daha cat 6 kabloyla decoları da birbirine bağlayacaksınız doğru anladım değil mi? peki bu şekilde yaptığımızda kurulumda bir değişklik oluyor mu?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim yanıtınız için, kablolu mesh sistem için öneriniz nedir?

• teşekkürler hocam tavsiye için sanıyorum amazondan 3lü x60 ax5400 siparişi geçeceğim, 10k civarı sanırım şu an. Pahalı mı yoksa bu teknoloji ve cihazın ömürlük olması sebebiyle ucuz mu bilemedim...

Alternatif bir yöntem var ise ona da açığım...

Kurulumu uydu decolar için fişe takınca kendisi otomatik yapmıştı. Muhtemelen kablo ile bağlayınca da otomatik yapıyordur. Aslında evin her köşesinde gigabit internet olması için her odaya bir deco çok mantıklı olur ama gerek var mı işte sıkıntı orada. İnternet hızım 500’ken çok düşünmüyordum tüm evde min 200 mbps olduğu için ama hızı bine yükseltince yine decoya uzak köşelerde 200 civarında kaldı. O yüzden daha hızlı internete daha çok para vermemi anlamlı kılmak için 3’lü x50’ye ethernet switch eklemesi yaparak yine ekstra para harcamış oldum. Kendi kendimi döngüye soktum resmen. 🙂

Kesinlikle X60 AX5400.

200 metrekareye kadar 2’li rahat goturuyor. Simdiki eve 2, ileride daha buyuk bir yere tasinacagiz diyorsaniz 3’lu alın.

Yukarida bir arkadas 60 mbit icin 5.000 tl fark demis. Evin durumuna, altyapiya gore degisebilir tabiki ama, ben x50 ile uydu deco’dan 250-300 Mbit alirken, X60 ile 400-450 Mbit aliyorum. Yani 1000 Mbit pakette, X60 ortalama 300 Mbit daha hizli diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt

aynen ama o biraz işlemcinin marifeti, Müteahhit akrabaları olunca biraz evi tank gibi yapmışlar duvarlar çok kalın   oda turknet 1000 kullanıyor kablolu uzatıcak şimdi nerden çeksem diye düşünüyor.

daha iyi işlemciler diğeri x noktaya 2 aktarırken, daha iyisi 3-4 aktarabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Eylül 2024; 0:38:0 >
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim hocam, sanırım ileriyi de düşünürek 3x pack deco x60 siparişi geçeceğim yarın, amazon 1 günde getiriyor.

• peki bu decolarda powerline/mesh konusunda aydınlatabilecek forumdaş var mıdır? kafalar karışık   PX50'ye de gidiyor aklım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TargetLaw -- 19 Eylül 2024; 0:43:34 >
    Bende x50 var. Px50 gibi olsun diye bir de decoya ek olarak powerline adaptör alayım demiştim ama yorumlara baktığımda elektrik hattı üzerinden en fazla 300’leri aktarabildiğini okudum. Ürünün kendisi gigabit destekli olsa da. Ben de onun yerine ethernet switch ve kablo siparişi geçtim, bekliyorum. Px50 kullanan birkaç arkadaş vardı konuda. Yorumlarını bulmak lazım.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

tamamdır hocam. bugün amazondan x60 3xpack siparişi vereceğim. bu iş çok uzadı :D

En garanti yöntem. 🙂

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.