peki lan hızım normal ise wan hızımın düşük olmasının sebebi ne olabilir?
şeklinde bir cevap geldi. her düğümde lan hız testi yap. istediğin sonuçları alabiliyor musun bir bak. lan'da istenilen hıza ulaşabiliyorsan eğer gelen cevap yine yukarıdaki maddeler oluyor. bu durumda, kontrollerin de normal ise cihazın performansını eleştirebiliriz sanıyorum. |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (54. sayfa)
-
-
Amazon’da Deco’lar prime indirimine girmiş. Almayı düşünenler kaçırmasın.
fiyat düştükçe 2’li x50 aldım. Umarım eskileri iade olur da elimde 6 tane x50 kalmaz :)
benim en çok kafamı kurcalayan şey şu ; 2’li x60 ile 3’lu x50 ayni fiyata denk geliyor. Kapsama alani konusunda hicbir eksik, cekmeyen noktam yok. Sadece ust katin hizini 300’den 400-500’lere cikarabilmek istiyorum.
x60 ax5400, x50 ax3000. Simdi 3’lu x50 kursam sicrama yapacak ve ust katta yine istedigim hizlari vermeyecek diye dusunuyorum. X60’ta acaba tam hiz alabilir miyim ? Ax5400 daha hizli mi yoksa kapsama alani daha genis anlamina mi geliyor ?
ikisini de ayni anda kullanan birisine denk gelmedim. Her ikisini alan da cok memnun.
en son bir tane de x60 alip her ikisini de deneyip digerini iade edecegim sanirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aslında mesele 100 mbit düşükten ziyade ben o hızın yükselmesini istediğim için almıştım bu cihazı.Artış olacağına azalınca gereksiz gördüm iade ettim bakalım iade onaylanırsa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam merhaba,
3 adet x50 (ax3000) mi yoksa 2 adet x60 (ax5400) ile mi daha yuksek hiz ve kapsama alani kapasitesi elde ederiz sizce ?
internet ; turk telekom 500 mbit.
ev ; dubleks.
İki katlı bir ev için mesh sistem düşünüyorum ancak evdeki çok sayıda duvar nedeniyle PX50 powerline mesh ürünü ilgimi çekiyor. Elektrik hattı üzerinden ethernet backhaul ve wireless backhaul performansını kullananlara sormak isterim.
-
px50'nin elektrik hattı üzerinden performansını nasıl buldunuz? Ethernet backhaul ve wireless backhaul modlarında elektrik hattı download-upload ve latency nasıl?
-
yeni firmware güncellemesiyle müşteri tanımlama özelliği gelmiş. bu tam olarak ne oluyor? açık mı tutmalıyız kapalı mı?
Vpn client özelliğini diyorsunuz galiba. Vpn tarafını çok geliştirdiler. Her güncellemede vpn firmaları bazlı hazır ayarlar getiriyorlar.
dublex ev için iki ünite yetmez. en az 3 veya 4 ünite kullanman lazım. bu x50 de olur x60 da olur. ürünleri almadan bunu evde cep telefonu ile veya bir notebook ile test edebilirsin. konumlandıracağın noktaları belirle. router'ını bu noktalara taşı ve landaki wifi sinyalinin değerlerini "konumlandırma yapacağın noktalarda bir sonraki noktadan test" kontrol et. wifiman vb programlar ile bunu yapabilirsin. iade süreci ile de uğraşmazsın. bildiğim tek şey 2 yetmez. en az 3 ünite. dublex ev demişsin. ikinci kattaki performans kontrolünü sonraya bırak derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 4 Eylül 2024; 18:37:36 > -
2 tane x60 kesin bulunsun, duruma göre ilave x50'ler ekleyebilirsin. x60 4x4mimo, backhaul yaparken en azından mevcut bandwidth'ten yemez.
-
Yani x50’ye gore daha yuksek bir hiz mi saglar ?
Hocam ev 120 m2 ama. Uydu deco, ana deco’ya orta sinyal gücü ile bağlı. O ikisini birbirine yaklastiramadigim icin ortalarina bir adet daha deco alacagim. Boylece sinyal gucunu yuksek kapasitede saglayabilirim. Kablosuz olarak hizi arttirmanin bir yolu yok sanirim baska. Deco eklemek sadece menzili arttiracak.
Ax5400, ax3000’e gore ne kadarlik fazla bir hiz saglar ki. Alip deneyecegim aslinda ama amazon iadelerde isi biraz aksatiyor urun kullanilmis olunca.
Dusuncem ; ax5400, 6 kanal ve 4 antenli olmasindan dolayi x60’in biraz daha hizli olacagi yonunde. Ama reddit’te X60’in en son 2023’te guncelleme aldigini ve X50’de bulunan ozellikleri hala kullanamadikarini yazmislar. Ben X50 kullanirken 2 haftada 2 tane guncelleme almistim. Tp-Link bu cihazlara destegi 4-5 yil sonra tamamen cekecektir zaten.
x60 - 2020
X50 - 2022 yilinda uretildi diye biliyorum.
Wireless ve powerline şeklinde ayrı ayrı backhaul modlarının performansını göremiyoruz. Birlikte çalışıyor. Benim evde bir odanın sinyali modeme uzak olmamasına rağmen çok kötüydü. Px50 sonrası 500 mbps hızımın 400 civarını alabiliyorum artık. Wifi üzerinden normalde daha fazla kayıp olması lazım. Powerline kaybın bir kısmını telafi ediyor bence.
Sadece hız değil ping latency vs değerleri de çok iyi.
4x4 Mimo cihaz kullanırsanız 2 anteni yalnızca backhaul için kullanır, geri kalan 2 anteni de yalnızca wifi cihazlarınız için kullanır. 2x2 mimo decolar 2 anteni hem backhaul hem de wifi cihazlar ile paylaştığından bantgenişliği her access pointte yarı yarıya düşer.
x60'ın demode bir cihaz olduğunu düşünüyorsanız 4x4Mimo başka bir ürün tavsiye ederim. işin mantığı: ana her kattaki ana deco 4x4 Mimo access point, uydu olarak kullanılacak decolar ise 2x2mimo.
-
butcem ; x50, x60 ve en fazla px50 alabilecek kadar su anda. be65 ve be85 modelleri cok yuksek fiyatlara geliyor. Binamiz yeni yapim oldugu icin duvarlar kalin degil. O yuzden px50’ye gerek var mi emin degilim.
2’li x50 var ya bende.
sizce 2 tane x60 , 2 tane x50 mi kurayim yoksa 2 tane x60 1 tane x50 mi kurayim ?
dubleks ev icin 1 adet x60 az gelir. Her iki kata da birer adet x60 koymaliyim anladigim kadariyla.
guncel fiyatlar ve kombinasyonlar ;
3’lu x60 + 1’li x50 = 11.800 tl
2’li x60 + 2’li x50 = 10.300 tl
2’li x60 + 1’li x50 = 8.600 tl
3’lu Px50 = 11.700 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 5 Eylül 2024; 15:39:28 >
2 adet X60 nın kapsayamayacağı ev yoktur neredeyse. fazlasıyla yeter bunlara x50 leri eklemeyeceksiniz bile. gereksiz olacaklar.
-
2’li X60 da aldim bakalim. X50’ler gereksiz gelirse iade ederim. Ya da 2’liyi iade edip bir tane tekli x50 alirim duruma gore.
Merhaba Gençler.. Yaklaşık 1 aydır Deco x50 kullanıyorum. Genel olarak memnunum.. Sadece çözemediğim bir konu var. X50 üzerinden bağlanan telefon, Tv gibi cihazlara hız sınırı koyduğumda o hız sınırı işe yaramıyor. ekteki görüntüden bakarsanız zaten anlayacaksınız. Benden başka biri deneyip yorum yapabilirse çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkut -- 9 Eylül 2024; 8:19:20 >
-
Hocam 3'lü Deco pahalıya gelmedi mi?
Merhaba. Aslında belirtmeye unuttum ama 2'li paketi satın almıştım. Bir de ben Kıbrıslıyım diye ürünü Güney Kıbrıs'tan satın aldım. 149 euro idi fiyatı. sizdeki 2'li fiyatla neredeyse aynı fiyata geliyordu. Şimdi ekleme yapmak için tekli fiyatına baktığımda 80 Euro görünüyor fiyatı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X