Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.703
Cevap
69
Favori
74.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Wifiman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

Merhabalar , gpon dan direkt x60 deco ya ethernet kablosunu taktım , elimde millemicom kullanıcı adı şifrem de var ama bağlantı yapmadı, acaba neyi yanlış yapıyorum , ppoe yi seçiyorum

• onnow78 kullanıcısına yanıt
    Size verdikleri bir router var ise onun mac adresini klonlamanız gerekiyor olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • X50 ve s7 geldi.Gayet güzel çalışıyor. Benim evde zaman zaman wifi dalgalanması oluyor.Evdeki elektronik cihazlar ,çevredeki ağlar vs buna engel olmak mümkün değil gibi.120 m2 evim, modem oturma odasında köşe odalardaki wifi sorununu ihtiyaç oldukça prize takıp 2.ci bir deco ile çözüyorum. P9 da dahili powerline olduğu için ne kadar fark edecek görmek için alacağım. P9 ile powerline olmayan düz deco kullanma ve karşılaştırma imkanı olan arkadaşlar varmı?

Sıra TP-Link Deco X20-DSL vb modemleri denemeye geldi.Bu modemi alsam bile deco mesh ürünlerini modeme eternetle bağlamammı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 26 Ağustos 2024; 19:2:58 >
  • P9 ile ilgili izlenimlerimi anlatıyım biraz.

Yazılımla uğraşıyorum evden çalışıyorum.
    Superonline modem salonda durduğu için arka odada arada kopmalar oluyordu biraz bu sebeple, Raspberry Pi 5 cihazım var, Torrent, film, küçük bir nas vb. işler için kullanıyorum biraz bu sebeple, evin köşelerinde zayıf sinyal sebebiyle Deco'yu uzun zamandır düşünüyorum hatta bi kere başka bir sebepten ötürü 3'lü M4 aldım ama verim alamadığım için iade ettim.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Modem kırmızı ile işaretli yerde, ana Deco büyük siyah halkalı yerde, diğer Deco ise küçük siyah halkalı yerde duruyor. Prizler mobilya arkalarında kaldığı için uzatmalar kullandım, ana Deco'ya tekli topraksız bir uzatma, diğer Deco'ya 3'lü topraksız bir uzatma taktım.

Salonda hiçbir sıkıntı yok 200 Mbps'in hepsini veriyor.
    Diğer odalarda performans düşüyor. Arka odada laptopun 100 Mbps vermesini umuyorum ama 65 civarı geliyor bazen 30'lara düşüyor. Halbuki laptop diğer Deco'yla aynı odada saçma.

laptopa öncelik veriyim dedim 15'lere düştü bir şeyi yanlış yapmış olabilirim.

İlk aklıma gelen 3'lü uzatma, direkt prizden deneyeceğim, sonra ana Deco'ya modemden gelen ethernet kablosunu değiştireceğim. Bunlardan sonra istediğim gibi olmazsa Deco'yu satarım iade sürem doldu. (Amazon'dan almıştım)

Fast Roaming'i açmak gerekiyor mu?
    Bazen salona geçtiğimde telefon diğer Deco'da kalıyor bundan olabilir mi?

• ykurtulus kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık.Güzel paylaşım.

Düz prizli powerline kullanırken izlediğim videolarda 3 lü prize değilde direk prize takılması yönünde tavsiyeler olmuştu.Benim yaptığım testlerde 1. powerline direk prize diğeri uzak odadaki topraklı 3 lü prize takdığımda sorun yaşamamıştım.

-Bende p9 almayı düşnüyorum.Kullanan bir arkadaş ...cihaz kablosuz olarak mesh bağlantı yerine çoğu zaman powerline üzerinden iletişim sağlıyor.. dedi.Bu nasıl anlaşılıyor?Mobil uygulamada görülebiliyormu?

-Mesh güzel ve stabil teknoloji tek mesh cihazı kullandığımda benim evde wifi de değişik çevresel etkiler nedeniyle uzak odalarda wifide zayıflama ,dalgalanma oluyor.Onun için köşe odalarda ihtiyaç oldukça 2.mesh cihazı kullanıyorum.P9 dahili powerline güzel düşünülmüş.Verimli çalışıyorsa alıp test etmek istiyorum.

Zyxel M1 mesh kullanırken 802.11r Fast Transition aktif olunca 2.ci m1 yaklaştığımda benim telefonda 1.M1 cihazına bağlı kalıyordu.Ben çözümü 802.11r Fast Transition kapatmakta buldum.Şimdi geçişler daha iyi oldu.

Sizde Fast Roaming kapatıp deneyin farkedecekmi?

Ev büyükse iki ünite olunca uzak noktalarda hızın baya bir düşmesi normal. Bende de x50 var. 160 mkare evde iki ünite olarak yerleşim yaptım başta. İki üniteye de en uzak noktada 60-70 mbit hız alınca (gigafiber kullanıyorum) o odaya da bir ünite koydum şu an 400-500 arası görüyorum. He ama o hız da benim icin yeterleydi. Ben sadece o odaya koyduğum üniteyi daha sonraki zamanlarda üst kata koyacağım için aldım. Boş durmasın diye koydum yani. Onun dışında benim için bağlantı kopmaları yaşamamam önemliydi ki dediğim gibi büyük bir evde bile iki üniteyle kopma hiç yaşamadım. Hatta ana ünite tam merkezde sayılabilecek bir yerde olduğundan tek ünite böyle hemen hemen her yeri kapsıyordu.

Hızlı dolaşım bende açık. Üniteler arası geçişte bir sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar. Sadece bir kere uydu üniteden ana üniteye gidince app üzerinden hala uydu üniteye bağlı olduğumu gösteriyordu. Hız testi yaptığımda ama ana ünitenin hızını veriyordu. Yani appte biraz gecikmeli gösteriyor olabilir geçişleri. Tabii hızlı dolaşımı kapatıp kullanmadım hiç. Öyle nasıl olur bilmiyorum.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

ZTE MF297D ilgini çekiyor mu? benim ilgimi çekmedi. satış yeri ve fiyatı: sirkeci gümrük/3000₺

cat12 değildi sanırım, rj-11 dsl destekliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 27 Ağustos 2024; 15:54:1 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Farklı ,kaliteli ,tekrar satılabilecek,elimde kalmayacak , her cihaz ilgimi çekiyor hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

teşekkürler dostum, bana bir modem verdiler, onun içinde ki mac adresini mi deco ya girmeliyim, deco kurulumu yaparken modemim var yok seçeneği mevcut orada modemim yok seçtikten sonra hangi protokolü seçmeliyim ppoe mi

• onnow78 kullanıcısına yanıt
    Evet pppoe seçmeniz gerekiyor. Decoda kurulum esnasında soruyor muydu hatırlamıyorum ama sormasa bile ayarlara gittiğinizde gelişmiş ayarlar altında mac klon seçeneği var. Oradan size verdikleri yönlendiricinin mac adresini girebilirsiniz.

deco p9 kullanıyorum 3 senedir. 3 lü setini kullanmaktayım. salonda sol fiber var. routerdan ckıp p9 a giriyor tüm eve bu sekilde dağılıyor. kaıypsız kullanıyorum. şöyle kullanmak lazım yüksek güç çeken hatlardan decoyu uzak tutarsanız bulasık makinesi camasır makinesi buzdolabı ütü gibi sorunsuz kullanırsınız bence. bende de bulasık maknesinin oldugu hatta bağlıyken bulasık makinesi calısırken 40-50 alabiliyordum suan sorunsuz 93 mbit alabiliyorum.

• TurkishCoder kullanıcısına yanıt

2 li deco P9 aldım.Kargoda bir kaç güne elime geçecek.Mesh ve powerline bağlantıyı kendi otomatik seçiyor ve hangisine bağlı olduğu mobil uygulamada gözüküyormuş sizinki nasıl bakabilirmisiniz?Direk prize takılımı kullanıyorsunuz?3 lü prize takdığınız zaman kayıp oluyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Ağustos 2024; 19:57:1 >
  • 2 li deco P9 aldım.Kargoda bir kaç güne elime geçecek.Mesh ve powerline bağlantıyı kendi otomatik seçiyor ve hangisine bağlı olduğu mobil uygulamada gözüküyormuş sizinki nasıl bakabilirmisiniz?Direk prize takılımı kullanıyorsunuz?3 lü prize takdığınız zaman kayıp oluyormu?

Deco P9 2 li geldi.Birini köprü modundaki modemime bağladım.2.cisini ise köşe odada en uzak noktadaki prize takdım.Modemle aynı odada gibi wifi sinyali ve hız testi aldım.Uzak odalarda 2,4 ghz wifi sinyali güçlü olduğu için telefon ona bağlı kalıyor 5 ghz ye geçemiyordu.5 ghz yi kapattım.Misafir ağ ayarlarında 5 ghz ye farklı bir isim verip açtım.Düzeldi gibi. Oldukça başarılı.

İşaretli yer mobil uygulamada deconun powerline modunda çalıştığını gösteriyormuş. Sağolsun aldığım arkadaş yardımcı oldu.

100 lük vdsl paket kullanıyorum.Alt yapı 55 mbps yi destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Ağustos 2024; 11:24:6 >

• Yeni fark ettim benim iki cihaz elektrik hattından gitmiyor nasıl oluyor anlamış değilim biri salona biri diğer odaya bağlı sadece uzatmayla gidiyorlar.

• TurkishCoder kullanıcısına yanıt

2,4 wifi sinyali çok güçlü oldundan 2.decoya yakın yerlerde telefonun wifisi 2,4 ghz ye bağlı kalıyor.Otomatik 5 ghz ye geçsin istiyorum.Wifiyi kapatıp açarsam 5 ghz ye bazen geçiyor.

Wifi ağ ayarlarından 1.deco P9 da 5 ghz kapalı,2,4 ghz açık.Misafir ağdada 2,4 ghz yi kapattım. 5 ghz ye farklı bir isim vererek açtım.2.decoda herhangi bir ayar yapılamıyor olduğu gibi 1.deconun ayarlarını kopyalıyor.Bunun çözümü yokmu acaba?

• P9 kullanıp bu tarz bir sorun yaşayan var mı?

Elektrik hattını kullanmıyor şu an alet.

Seçim yapılmıyor maalesef arayüzden ilk başlarda bende sorun yaşadım, Eğer cihaz wifi sinyalini yakalarsa otomaitk olarak önceliği ona veriyor benim anladığım, Bu yüzden en uzak noktaya yerleştirmek çözüm olabilir cihazları birbirinden.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Cihazlar her zaman en yüksek sinyal verene bağlı kalırlar. ASUS'ta bu ayarlanabiliyor diye biliyorum. Bu yüzden 2.4GHz kapatıp 5GHz kullanıyorum. Programlar ile cihazlar arası manuel geçişler yapabilseniz de cihaz yine bir zaman sonra bağlantısını değiştirecektir. Tek çözümü 2.4GHz'i kapatmak. 5GHZ'de de aynı durum olacaktır ama kayıp pek olmayacaktır.

• feryatben kullanıcısına yanıt

2,4 ghz yi kapatamam, evde sadece 2,4 ghz ile çalışan cihaz var.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.